Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • III.ABDÜLHAMİD kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam,

    çoğu araçlarda hava yastığı sensörleri koltukların altında, aracın ön takımını darbeyi emip yolcu kabinine iletilmemesi hususunda dizayn edilmektedir. Bundan dolayı ön taraf haşat oluyor ama yastıklar açılmıyor. Sizin durumunuz nasıl olduğu ancak incelemelerden sonra açığa çıkacaktır. Eğer ortada kusur varsa kimden kaynaklandığına göre değişir.
  • Teşekkürler.
    Servisin dediğine göre, "Sensörler şasi ile aynı yüksekliğe konulduğu için, araç şasiden darbe almazsa hava yastığı açılmaz." Şasi yüksekliğine konulup konulmadığını bilmiyorum ama servisin dediği şey bana mantıklı gelmiyor. O zaman hava yastığı, sadece otomobile çarptığında açılır; otobüse, kamyona çarparsan açılmaz. Ne anladık biz bu işten. Niye 10 adet hava yastığı var diye fazladan para istiyorlar?
  • Bir de bir şey sormak istiyorum. Aracın garantisinin bitmiş olması, hak iddia etmeme engel midir? Araç 8 yaşında.
  • Merhaba arkadaşlar bir hafta önce dörtlü kavşakta solumdaki yoldan gelen araç benim geçiş üstünlüğüm varken aniden önüme çıkıp çarpıştık tutanak tuttuk tutanak sonucunda karşı taraf yüzde yüz kusurlu çıktı iki gün sonra baktığımda karşı taraf itiraz ermiş ve siforta şirketine dilekçe yazmış ve kaza anı ile ilgili alakası olmayan üç foto gönderilmiş aynı gün içinde mutabakatsızlık kararı çıktı siteye girip bakrığımda komisyon karar verecwkmiş dedi bana aracımın servisi bundan sonra ne yapbilirim arkadaşlar itiraz edebiliyormuyum bide komisyon acaba nasıl bir karar verir bu durumlarda bilginiz varmı acaba ben ne yapabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colprensi C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu şekilde ne söylense yalan olur, tutanağa ve fotoğraflara bakmak lazım, 2 sigorta şirketi öncelikle kendi aralarında karar verirler eğer mutabakat sağlanmazsa iş komisyona kalır komisyonda 3 üye bulunur kanunlara ve geçiş önceliğine göre tutanakta yazılanlara ardından fotoğraflara bakar ve kararını verir.

    Komisyondan da aleyhinize karar çıkarsa bildirim tarihinden itibaren on gün içinde itiraz ücretini ödeyerek itiraz edebilirsiniz.
  • makovad kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

    ZMSS Genel İşlem Şartlarına İlişkin Tebliği’nin “Ek-1 Değer Kaybı Hesaplaması”nın Teminat Dışı Kalan Haller Üst Başlığı’nın (2) bendine göre, "Ana iskelet ve şaşide hasar olmaksızın vidalı parçalarda onarım değişim ile giderilen hasarlar teminat dışı" olarak değerlendirilmiştir. Bu nedenle bu tip hasarları hiç bir sigorta ödemez. Gecen haftaya kadar buna ilişkin itirazlar, Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapıldığında, kimi hakemlerce değer kaybı tazminatına karar verilirken, kimileri davayı red ediyordu. Yani şans işi idi. Buna karşı görevli mahkemeler Asliye Ticaret mahkemeleridir, zira konu hem taraflardan biri için ticari iştir hem de taraflar arasında kasko sözleşmesine benzer bir sözleşme ilişkisi bulunmamaktadır, bu nedenle tüketici mahkeme görev alanına girmez.

    Geçtiğimiz günlerde Danıştay 15. Dairesi, 2015/5277 Esas nolu dosyada vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile, bu Tebliği’nin “Ek-1 Değer Kaybı Hesaplaması”nın Teminat Dışı Kalan Haller Üst Başlığı’nın (2) bendinin yürütmesini durdurdu. Yani artık sigortalar bu maddenin arkasına sığınıp, ödeme yapmaktan kaçınamayacaklar. Bu durumda, karar tarihinden sonra yapılan sigorta başvuruları red ile sonuçlanırsa, Tahkim'den yüksek ihtimalle tazminat kararı alınır.

    Güncel durum bu...




  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. O zaman beklemekten başka çarem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşimin aracına arka tampondan bir ticari araç vurdu , aracın trafik sigortası yok , adam tutanak tutmaya yanaşmıyor ve olay yerini terk ediyor elimizde araca ait resimler mevcut, kasko şirketi tutanak olmadığı için kasko karşı tarafla muhatap olmuyor ne yapmamız gerekir teşekür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABALAR İYİ ÇALIŞMALAR.
    Akşam saatlerinde tek şeritli yolda ilerlerken bir kamyonun yola döktüğü ıslak hayvan gübresi sonucu aracım kayarak sol şeride girdi karşı yönden gelen araç aracıma çarptı ve şarampole uçtum. Bu esnada benim gibi ikişerli olarak dokuz araç çarpıştı. olay yerine gelen jandarma ekibi hazırladığı tutanakta suçu hayvan gübresi döken ve olay yerinden kaçan kamyonete verdi. Olaydan sonra bir görgü tanığının ihbarı ve olay yerinin 2 km gerisinde bulunan MOBESE görüntülerinden yola çıkılarak gübre taşıyan kamyonet tespit edildi. jandarmanın ek tutanağı ve kaza raporuyla ekspere başvuruda bulundum. Sigorta şirketi kamyon şoförünün ifade tutanağı olmadığı için hasarı karşılayamayacağını söyledi. İfade tutanağını jandarmadan temin ederek ekspere ilettim. Ancak kamyon şoförü o gün boyunca taşıma işi yaptığını, taşıdığı gübrenin ıslak değil kuru olduğunu, olay anında orada bulunmadığını, kazaya neden olmadığını beyan etmiş. sigorta şirketi bunu bahane ederek hasarımı karşılamıyor. Aracımda ortalama 10/15 bin tl'lik (sağ iki kapı, marspiyel, orta direk değişmesi gerekiyor+ sağ airbag ler açıldı) hasar var ve kaskom da yok.
    bu durumda nasıl bir yol (hukuksal süreç, maddi manevi tazminat) izleyebilirim. Bu konularda tecrübesizim. Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.




  • BARAKDAĞLI B kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelik ile Jandarma olay yeri inceleme tutanağına istinaden Komisyona başvurup şansınızı deneyiniz, eğer Komisyondan olumlu sonuç alamazsanız Mahkemeye gitmeniz gerekecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 5 Aralık 2016; 21:9:51 >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sağolun.
  • iyi akşamlar, iyi çalışmalar.
    Bulvar üzerinde geri vitesle giderken apartmandan çıkan (sokak çıkışı değil kaldırımdan iniş) bir araca çarptım. Benim aracım bulvar üzerinde, o kaldırımdan iniş yapıyor. Ben geri vitesle geliyorum. Sizce hata oranı nedir. teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Hocam öncelik ile Jandarma olay yeri inceleme tutanağına istinaden Komisyona başvurup şansınızı deneyiniz, eğer Komisyondan olumlu sonuç alamazsanız Mahkemeye gitmeniz gerekecektir.


    sigorta tahkim komisyonuna gidip de davayı kaybederseniz mahkemeye gitme şansınız olmaz. karara itiraz edersiniz, itirazınız da reddolursa yapabileceğiniz bir şey yok çünkü dava değeri temyiz sınırının altında. komisyondan sonra mahkemeye gidilme şansı bu olayda yok.
    bunun dışında, dava yoluyla sigorta şirketine başvursanız bile trafik sigortası kaza başına toplam maksimum 62 bin liraya kadar tazminat ödeyecektir, sizin kazanızda 18 araç hasara uğradığına göre trafik sigortası tüm zararınızı gidermez.
    bu durumda kamyonet sürücüsü ve sahibine da dava açmanız gerek.
    sigorta hukukunda bir avukat bulup, hızlı bir şekilde dava açmanız ve kamyonet üzerine tedbir koymanız gerekiyor, geç kalırsanız davayı kazansanız bile zararınızı tazmin edemeyebilirsiniz.
    açacağınız davada, dosya kusur yönünden incelenmek üzere bilirkişiye gidecek ve orda da tüm kusurun kamyonet sürücüsüne verileceğine pek inanmıyorum, sizin kazanızda size %20-25 civarında kusur verilebilir hızlı gittiğiniz gerekçesiyle.
    herhangi bir avukata değil, sigorta hukuku konusunda bir avukat vekalet verip bir an önce işlemlere başlamanız gerek, karşı tarafın aracına tedbiri ilk siz koydurursanız alacağınızı kolay bir şekilde tahsil edersiniz, aksi taktirde işiniz çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukafa -- 6 Aralık 2016; 7:43:52 >




  • Mmrttmn M kullanıcısına yanıt
    tam olarak nasıl çarptınız, yani sizin arka tampon diğer aracın tam olarak neresine çarptı?
    eğer arka tamponunuzla, diğer aracın çamurluk veya kapısına çarpmışsanız tramer muhtemelen sizi %100 kusurlu görecektir.
  • kaandogru K kullanıcısına yanıt
    karakola gidip, size çarpıp kaçan araçtan şikayetçi olacaksınız.
    sonrasında karakoldaki evrak ile birlikte kasko şirketine başvuracaksınız.
    kasko şirketi de zaten sizi bu şekilde bilgilendirmiş olmalı.

    bunun dışında, karşı taraf tutanak tutsaydı da kaskonuz hasarınzı karşılamazdı çünkü karşı tarafın trafik sigortası yok, trafik sigortası olmayan araçların karıştığı kazada anlaşmalı tutanak düzenlenemez, polis çağırılmalıdır.
  • hocam merhaba ben kartal yolunda hız sınırının 80 oldugu yerde orta şeritten sinyal verip sollama yapmak için en sol şeride geçtim fakat aynada uzun mesafede olan arac artık ne kadar hızlıysa saniye icinde aracımın dibine kadar gelmişti ve şeride girdikten sonra hızla bana çarptı onun aracının sağ ön çamurluktan benim aracımın sol arka stoptan tam köşeden yani bana vurdu ben 2-3 takla atıp 50 metre ters sürüklendim aracım pert oldu vuran arkadaş tutanakta 110 ile gidiyordum arac onume geçince frene bassamda duramadım vurdum yazmış bende yazdıgım gibi savundum kendisi sol şeritte gittiğinide belirtmiş 110 la gittiğini belirtmiş sonuc ne olur bu durumda yardımcı olurmusunuz
  • Benim aracımın sağ arka tamponu diğer aracın sağ ön tamponuna çarptı. Ama sokak çıkışı falan yok kaldırımdan direk bulvara iniyor.

    http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2375710/63888194-fdc4-4ea0-9b70-bd0803226362.JPG&size=4&bound=3&border=1&resolution=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mmrttmn -- 7 Aralık 2016; 0:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mmrttmn M kullanıcısına yanıt
    tutanakta da burada belirttiğiniz gibi; ben ona çarptım, benim tamponum onun tamponuna çarptı vs demişseniz kusur gene size verilecektir.
    çarpıştık demişsiniz belki karşı tarafa tali kusur verilir ama bence düşük ihtimal. bence tüm kusuru size verecekler.
  • yardımcı olacak yok mu
  • Arkadaşlar merhaba. 45 gün önce bir kaza yaptım. Aracın sigorta bedeli 21.000, tamir bedeli 25.000. Eksper, ağır hasarlı ancak tamir edilebilir, trafikten çekilmelidir diye rapor yazmış. Ancak sigorta şirketiyle aracın rayiç bedeliyle ilgili olarak anlaşamıyoruz. Tahkim komisyonuna gidilecek. Aracı trafikten çektim. Yeni araç aldım. Ancak hem trafik hem de kaskomdaki hasarsızlıklarımı yeni araca aktaramıyorum. Satış yapılması lazım diyorlar. Aracı eşimin üzerine aktarsam tazminat ödenmesinde problem çıkar mı? Ya da çekme belgesi ile sigortaları iptal ettirsem nasıl olur? Ya da başka bir çözüm var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteca -- 7 Aralık 2016; 15:08:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.