Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.437
Cevap
88
Favori
471.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ergin5757

    Dun aksam.kaza yaptim . Sokaktan cikip sag tarafa tek yönlu caddeye grcektim sol tarafdan gelen minibusu gorunce panik yaptim frene basdim minibus bana carpti . Tutanak tuttuk tutanakda adam sen bna carptin diye yaz dedi yzmadim o kendi bolumune yzdi .bna carpti diye . Tutanak suan bende ona vermedim resimleri cektim ve adamin acil hastasi varmis numarami aldi ve gitti . Sonra bni aradi tutanagin bi husnasini ver ben aracimi kaskodan yptricam dedi . Bnm sgorta bozulurmu ? Ve burda suclu benmi oluyorum ?

    Geçmiş olsun ,

    Türkiye Cumhuriyetinde yasa gereği tali yoldan çıkan kusurludur. Maalesef Tamamen durarak aracın geçmesini beklemeniz gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

    Geçtiğimiz hafta tek taraflı trafik kazası yaptım, aracım 5 aylık ve 8bin kmde. Yetkili servisin çıkardığı toplam maliyet 37.800 TL fakat eksper net masrafın 26.000 TL olarak söylemekte, eksperin bu amacı arabayı perte çıkarmamak sanırım. Bu durumda ne yapabilirim bilgi verir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Kaskonuzu yaptırdığınız acenteyi devreye sokmanız lazım, eksper ile görüşüp bilgi rica etsin aracın durumu ile alakalı.

    Servis sigorta şirketine iskonto yapmış olabilir. Ekspere detayları sormak lazım neye göre 26.000 TL rakam çıkarıldı diye.

    kaskonuz da yeni değer klozu var mı?
    aracınızın sıfır anahtar teslim ve rayiç bedelleri ne kadar?
    Bunların hepsini öğrenin ona göre yönlendireyim.
  • Hocam merhabalar ,
    Bugün eşimin yaptığı kaza sonucu aracımız fotoğraftaki hale gelmiştir airbagler de açılmıştır , aracın pert olma ihtimali varmıdır sizce ? İstanbul gedizler opeldeki arkadaşlar pert olmayacağını söylediler ama eşiminde psikolisini bozduğu için artık araçtan uzaklaştık ve pert olmasını istiyoruz eğer pert kararı çıkmazsa hakkımızı savunalım mı? Bu arada kasko firmamız allianz.

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...




  • Dr_ozan D kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun, Pert işlemi görüp görmeyeceği noktasında çıkan hasar miktarına göre karar verilecektir. Dışardan bakarak pert mi değil mi karar verilmesi doğru değil hocam, aracın kaportasında sorun yoktur lakin araç motor yakmıştır misal 40.000 TL masrafı vardır perte çıkartırlar örneğin.

    Servis onarım listesi çıkarmış mı? Servis onarım listesi çıkarıp ekspere gönderecek eksper bazı parçaların onarımını talep edecek vs vs.

    Beterin beteri var, sağlığa da zarar gelebilirdi, araba böyle kalacak değil ya en kötü zararına satarsınız aracı.
  • Merhabalar 25.08.2016 günü kendi motorsiklektimde sağ şeritte şerit ortalamış giderken orta şeritteki aracın aniden sağa kırması sonucu kaza yapmış bulunmaktayım.Daha sonradan diğer aracın muaynesinin bitik olduğu bunun için 1 hafta önce ceza yediği ve aldığı 7 günlük süre içinde muayne yaptırmadığı kaza yerinin 50 mt yukarısındaki polis kontrol noktasını fark etmesi üzere panikle kaçmak için sağa geçmeye çalıştığını bu sebeple beni görmeden bana çarptığını öğrendim.Benim motorunda sigorta o an yoktu karşı tarafla aramızda tutanak tuttuk ve hasar dosyası açıldı eksper süreci sanırım maksimum 7 gün müş fakat 36 günü buldu benim baskı ve şikayetimle eksper dosyayı kapatıp karşo sigorta şirketine (koru sigorta) dosyayı iletti bu seferde sigorta şirketinden cevap bekleme sürecim başladı nitekim kazadan 53 gün sonra benim arayıp zorlamam takip etmem sonucu benim sigortamın olmayışı nedeniyle tramer girilmediği bu sebeple kazada kusurun onların müşterisinde olduğunun resmi olarak belirtilmediği yine sigortam olmadığı için aramızda tutanak tutma hakkım olmadığını belirttiler.Suç puanlamasını resmi olarak tespit ettirirsem ancak öyle ödeme yapabileceklerini belirttiler.Öncelikle 53 gün bekletilmem ve bu kazalı motorla kurye olarak çalıştığım için bu süreçte iş gücü olarak motordan yararlanamam beni iş yerim tarafınca mağdur etti ayrıca tutanak ve resimlerde karşı tarafın suçlu olduğu açıkken benim sigortasızlığım üzerine yatıp ödeme yapmaktan kaçmalarıda aşikar.Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim motorumun zararının karşılanması dışında süreç uzunluğu sebebiyle yaşadığım mağduriyet için tazminat hakkım bulunurmu yardımcı olurmusunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar,eşimin yaptığı bir kaza sonucu karşılıklı hasar tespit tutanağı tuttuk ve bize 100 de 100 kusur verilmiş.Fakat biz tutanakta B aracı iken,tramerde bizi A aracı olarak göstermişler.Bu yüzden de hata olduğunu düşünüyoruz.İtirazda bulunduk ama bu konuda bilgisi olan var mı?Varsa ekran görüntüleri atabilirim.
  • Arabanın sağ farı su alıyor ve içi kırık. Kasko dan değişim yapsak tramer e işlenir mi. İşlenirse de plaka sorgulamada far hasarı diye bilgi geçerler mi.
    Yardımlarınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • woltrann W kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,öncelikle geçmiş olsun.Problem halen çözülmedi ise irtibata geçiniz 05324071640 size yardımcı olmaya çalışacağım.Hayırlı günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketlerinin yaptığı her işlem tramere işlenir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanyy H kullanıcısına yanıt
    KONU 03/11/2016

    1 : ) 11/09/2016 da aracımla kaza yaptım bu kaza sonucunda karşı taraf % 100 suçlu bulundu.

    2: ) 17/09/2016 da hasar dosyası açıldı. 20/09/2016 da exper tayin edildi exper raporu 28/09/2016 da allianz sigorta siketine ağır hasarlı olarak gönderildi ihaleye cıkarıldı 14/10/2016 tarihinde musteri hizmetlerini aradıgımda bi sonuç yok denildi bende yasal süreçlerini aşdıgını dile getirdim bunun sonucda aksam saatlerinde bana telefon geldi aracın yapım kararı cıktı denildi bende ustanın yanına gittim ustanı yanında degişen parçalarımın ne oldugunu sordum arabanın başına gidelim ben orda sizi degişecekleri söylüyüm dedi bende tamam dedim eline boş kagıt aldı bende dedimki aracın degim parcalarını expere gönderdigin listeyi alabilirmiyim dedim listeyi aldım ondansonra araba başına indik arabanın degişecek parçaları tektek yazıyor ama usta sag camurlugun çekiçlenerek yapılacagını söyleyince dedim burda degişecek diye yazıyor dedim hayırdedi bu bazı parcaların tamir görüp o sekilde takılacagını bildirdi bende arabamı bu sekilde yaptırmam dedim 7.000 TL sadece araçın yedek parçaları tutuyor. işçilik olarak da 2.610 TL DİR TOPLAMI 9.610 TL ben sordum aracımın yapım kararı cıktı bu arabayı nekadar gördünüzki bu araba yapım kararı cıktı dedim ben onu bilmem bize yap dediler ben yaparım dedi bende arabayı yapma dedim. onu pesine sigorta sirketine 21/10/2016 da beyan gönderdim beyanım da parcalistesinide ek de sunarak gönderdim sonucu nu bekliyorum ama cevap gelmiyor gemedi ben araradım 02 / 11 / 2016 da aradıgımda daha bisey olmadıgını söylediler bende dedimki benim muatap olabilecegim kişi ve kişileri söyleyin onu arayım dedim experinizden ögrenindedi bende experi aradım aradıktan sonra bizde kimsenin telefonu olmaz dediler bende bunun ustune dedimki bu arabayı kaçpara olarak gördünüzki yapım kararı cıkartınız diye sordum ben onu bilmemdedi araçda degişimlistesini sordum ama exper bende parcalistesinin oldugunu bilmiyor basladı bana sunlar defgisecek bunlar degişecek dedi bende dedimki bu listede yarı yarıya parcada eksik mevcut dedim oda nasıl olur dedi bende dedim elimde parcalistesi mevcut dedim sen eksik olarak parca listesi nasıl gönderirsin dedim
    ben 02/11/2016 tarihi itibariylen tam listeni sigorta şirketine gönderiyorum dedi altınada dipnot düşücem dedi 6.600 TL olarak ustayla anlaştık diye yazıcam dedi bende dedimki sen o notu düş önemli degil dedim ustayla anlaşmış oldugu anlayacagınız üzere eksik malzeme olarak anlaşmışlardır. 7.000 tl sadece yedek parça fiyatıdır . saygısızlıgın dibi dabanı yok beni hem madur edicek hemparçamdan calıcak böyle bi mantık yok. expere ve ustaya soru yorum aracım şaseden hasar aldı bu hasardan dolayı arabamın motorundada bi sıkıntı olabilir diyorum araba yapıldıktan sonra bakılır deniyor. taktir sisin ben sinirden ne diyecegimi bilemiyorum artık hakaretler diz boyu

    3:) 03/11/2016 da sigorta şirketini aradım bana denilen ihaleye giren firma 9.600 TL pert bedeli bunun ustunu vermeyin demiş bu nasıl bi iş anlayamadım aracın yapımrakkamı 9.610 tl mantık olarak bunu nasıl acıklanır bilemiyorum. aracımın piyasa degeri alta yazmaktadır .

    www.sahibinden.com adresinde 1984 model mercedes marka araçların piyasa daki emsal değerleri ilan numaralarını ek olarak altakilerdir.

    NOT : fiyata göre endüşük olanlardır.

    1: ) sahibinden.com ilan no : 355854392 fiyatı : 12.750 tl dir.

    2 : ) sahibinden.com ilan no : 356838415 fiyatı : 13.250 tl dir

    3 : ) sahibinden.com ilan no : 354983857 fiyatı : 14.500 tl dir.

    4 : ) sahibinden.com ilan no : 356606319 fiyatı : 15.000 tl dir .

    5: ) sahibinden.com ilan no : 357091413 fiyatı : 16.000 tl dir.

    diger ilanlarıda siz kontrol edebilir siniz rakkamların ne olduğunu göre bilirsiniz

    gereginin yapılmasını arz ve talep ederim.

    4: aracımım şaseden darbe aldı bu şasenin düzelmesi vede orjinal hale gelmesi mümkündegildir araba 1984 model 32 yaşında bi arabadır,

    sigorta şirketine gönderdigim beyanım ekde sunulmuştur geregini vede maduriyetimin giderilmesi arz ve talep ederim




  • Kolay gelsin geçen hafta tali yoldan kırmızı ışıkta geçsn araç durmayıp aracımın sol arka kapı ve camurluğundan vurmustur hem kırmızı ışıkta geçip hemde tali yoldan çıkmıştır geçiş üstünlüğü bizdeydi suçlu kim olur çok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartalemre06

    Kolay gelsin geçen hafta tali yoldan kırmızı ışıkta geçsn araç durmayıp aracımın sol arka kapı ve camurluğundan vurmustur hem kırmızı ışıkta geçip hemde tali yoldan çıkmıştır geçiş üstünlüğü bizdeydi suçlu kim olur çok merak ediyorum

    Cevabınız soruda gizli hocam :)

    Tali yol zaten suç unsurudur , kırmızı ışıkta geçiş ise asli kusurdur ve suç tamamen karşı tarafa verilir.
  • Kırmızı ışıkta geçtiğini belirtmedi o telaşla bizde bakamadık ama vurduğunu kabul etti kamera kaydıda bulamadık böylede bi problem var birde aracımız sıfır araçtı bunun hasar kaydından dolayı fiyat düşüşünü karşıya ödetebilirmiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartalemre06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Anlattığınız kadarı ile siz haklısınız lakin, tutanağa kaza anı fotoğraflara bakmak lazım.
    Anlaşmalı tutanak ve fotoğraflar tramere yüklendi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartalemre06

    Kırmızı ışıkta geçtiğini belirtmedi o telaşla bizde bakamadık ama vurduğunu kabul etti kamera kaydıda bulamadık böylede bi problem var birde aracımız sıfır araçtı bunun hasar kaydından dolayı fiyat düşüşünü karşıya ödetebilirmiyiz

    Vurduğunu kabul ettiğini kendileri tutanak üzerinde bu şekilde belirttiyse suç kendisine verilir hocam.

    Evet değer kaybını karşı tarafa ödetebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar ; 12/10/2015 tarihinde park halındekı aracıma carptılardı.Değer kaybı dedıklerı seyı ılk defa duydugumdan karsı tarafın sıgortasına evraklarımı 24/10/2016 tarıhınde gonderdım.Karsı cevap olarak Ana iskelet ve şaşide hasar olmaksızın vidalı parçalarda onarım değişim ile giderilen hasarlar teminat dışıdır diyerek ödeme yapmadılar. şimdi ne yapmalıyım. neticede tramerde bir kaydım var 2500 tlık. aracı gecenlerde satmak ıstedıgımde adam 4000 e yakın ındırım ıstedı ve satıstan vazgectık. park halında arkadan arac vurdu arka bagaj kapagı stop cam degıstı . tampon tamır gordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makovad

    Merhaba arkadaşlar ; 12/10/2015 tarihinde park halındekı aracıma carptılardı.Değer kaybı dedıklerı seyı ılk defa duydugumdan karsı tarafın sıgortasına evraklarımı 24/10/2016 tarıhınde gonderdım.Karsı cevap olarak Ana iskelet ve şaşide hasar olmaksızın vidalı parçalarda onarım değişim ile giderilen hasarlar teminat dışıdır diyerek ödeme yapmadılar. şimdi ne yapmalıyım. neticede tramerde bir kaydım var 2500 tlık. aracı gecenlerde satmak ıstedıgımde adam 4000 e yakın ındırım ıstedı ve satıstan vazgectık. park halında arkadan arac vurdu arka bagaj kapagı stop cam degıstı . tampon tamır gordu.

    Hocamıza gereken bilgilendirmeyi telefon üzerinden yaptım lakin genel bir bilgilendirme olarak buraya yazayım ;

    Şirketler değer kaybı raporlarını kendi eksperleri ile belirleseler de siz sakın bu tuzağa düşmeyiniz.

    Öncelikle bir eksperden değer kaybı raporunu 80-300 TL arası bir fiyat ödeyerek yazdırmanız gerekir.Ardından bu raporu bir dilekçe doldurarak karşı tarafın trafik sigortası firmasına iadeli taahhütlü olarak göndermeniz gerekir.Şirket ödemenizi eksik yapar ya da reddederse , tutara göre idari mahkemelere ya da tüketici hakları hakem heyetine başvurmanız gerekir.

    Tekrar belirtmem gerekirse karşı sigorta firmasının ekspertiz uygulamasını kabul etmeyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 11 Kasım 2016; 12:1:9 >




  • Öncelikle kolay gelsin…
    Geçen ay kaza yaptım aracım 2012 focus .sol taraftan bir araç dönmeye çalışırken sol sürücü kapımda hafif bir göçük meydana getirdi ancak aracım sanırım darbe sensörünün etkisiyle kazadan sonra çalışmadı (kaskom maalesef yoktu) her zaman gittiğim ford servisini aradım (bu arada servis izmirde ben ilçede yaşıyorum)servisten çekiciyle ücretsiz çektirebileceğimi söylediler ve yaparız dediler ama anlaşmaları yokmuş neyse arabımı gönderdim çünkü tek bildiğim tamirci servisim….eksper atamasında mesaj geldi telefona kendiniz belirleyebilirsiniz diye ben de aradım böyle diyor ne yapayım diye servis hallettiğini söyledi (bana bu konuda benim seçim yapabileceğimi bile söylemedi) çok derin olmayan kapıdaki çöküğün kolayca düzeltilebilme ihtimali olmasına rağmen kapınız değişecek dediler tanpona kadar boya yapacağız dediler dediler de dediler .!!!!!(tabi bütün bunları telefonda konuşuyoruz çünkü gidemiyorum servise güvenim sarsıldı böyle olunca) başka bir yere yaptırmak istersem çekici ücretini ödemem gerektiğini belirttiler neyse uğraşamayacaktım çünkü bir aylık bebeğim vardı ve tamam yapın dedim parçaların orjininal olduğunu umuyorum (dosyayı görmedim)….sonuç 2600tl fiyatı ödedim ancak iki gün önce sigorta şirketi 2045 tl yatırmış hesabıma %100 karşı taraf suçlu sonucu çıkmasına rağmen suçsuz olmama rağmen neden 600tlyi cebimden ödedim.
    Aracım yapıldıktan sonra servise gittiğimde ilgilenen kişi aracımın değer kaybını alabileceğimi söyledi (aracımın hiç kazası yok sadece park halindeyken iki yıl önce sol aynayı kırdılar o değişti ve 55000kmde )ve bana bir avukatın telefon numarasını verdi avukatı aradığımda ise dava sonuçlandığında alınan bedelin %25 ini benden talep edeceğini söyledi anlamadığım ve bilmediğim için soruyorum bu ücret normal mi? Bu değer kaybı talebini avukat tutmadan kendim talep edemez miyim süreç çok mu karışık ? Sigorta şirketinin ödemediği 600tlyi alabilir miyim taktığı kapı orijinal değilse ne yapabilirim?
    Servisteki kaza dosyamı istersem alabilir miyim vermediler çünkü..




  • aysukağan A kullanıcısına yanıt
    Hocam özelden mesaj attım sizlere, nasıl ve neye istinaden kafasına göre kesinti yapıp ödeme yapıyorlar öğrenelim bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.