Şimdi Ara

Hasan Sabbah ve Alamut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktanda tahmin edeceğiniz gibi Hasan Sabbah ile ilgili kitap tavsiyesi :)...Öncelikle daha önceki konuların tamamına göz attım kitapların bulabildiğim kadarını araştırdım ve listeledim ancak kitaplar hakkında çok bilgim yok bu konuyu açmamın sebebi birazdan ismini vereceğim kitapları okuyanlardan kitabın merakımı ne derece dindireceği yada ne derece ateşelendireceği hakkında bir yorum ve içeriği ile akışı hakkında bilgi vermeleri :)

Fedailerin Kalesi Alamut/Vladimir Bartol...tesadüfen okuduğum ve beni bu konuyu açmaya iten kitap :D

Semerkant/Amin Maalouf...Az çok fikir sahibiyim ve almayı düşündüğüm 2. kitap
    Alamut'un Efendisi/Pol Amir
    Güvercinin Gerdanlığı Alamut'a Dönüş/Ernst W. Heine...Bu kitaba genel olarak güzel veya değil dememişler kimi kısım harika diyor kimi kısım berbat diyor :)
    Kartal Yuvası Alamut/James Boschert
    Hasan Sabbah Cennet Fedaileri/Ömer Rıza Doğrul...bir türk yazar :D
    Alamut Kalesi/Peter Willey
    Hasan Sabbah Gerçeği/Faik Bulut...Bir türk yazar daha :D
    Hasan Sabbah/Mustafa Karnas

Daha başka bulursam ekleyeceğim ancak bu kitaplar hakkında bilgi sahibi olan varsa onlardan ricam en azından bi yorum yapıp içerik hakkında az çok bilgi verip kitap ne kadar akıcı ne kadar bilgi veriyor söylemesi :) ayrıca bunlar haricinde bildiğiniz herhangibir kitap varsa onuda tavsiye edebilirsiniz şimdiden herkese teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbni Sabbah -- 20 Ekim 2012; 12:02:50 >

• Hocam ben de hasan sabbah ile ile ilgili merakımı gidermek için kitap arıyorum ama fazla ayrıntıya girmeden temel olarak anlatabilecek bir kitap arıyorum. Sizin okuduğunuzu okumam yeterli olur mu? Yani burda yazdıklarınızın hepsini okuyabilecek kadar vaktim yok. En azından birini okuyayım da bilgim olsun istiyorum.
  • Valla ben artık temel bilgiyi geçtim iyice ayrıntılı bilgi bulmak istiyorum ancak dediğim gibi ben sadece Fedailerin Kalesi'ni okudum ve beni bu işe sürükleyen kitap o oldu ve kitap çok hoşuma gitti nerdeyse elimden bırakamadım yani sürekli acaba neler olacak dedim durdum velhasılkelam onu tavsiye ederim şimdilik :)
  • Semerkant/Amin Maalouf
    İçinde Hassan Sabbah geçiyor ama detaylı değil daha çok Ömer Hayyam var.Birazda İran tarihi ve Titanik
  • Alamutun fedaileri James Waterson bu kitabıda öneririm ilk başlarda biraz sıkıcı gibi gözüksede ortaya dogru akıcılaşıyor kitap
  • Alamut Kalesi'ni okudum bunların arasında bir tek. Gayet beğenmiştim anlatırken sıkmıyordu falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VagueMan

Hocam ben de hasan sabbah ile ile ilgili merakımı gidermek için kitap arıyorum ama fazla ayrıntıya girmeden temel olarak anlatabilecek bir kitap arıyorum. Sizin okuduğunuzu okumam yeterli olur mu? Yani burda yazdıklarınızın hepsini okuyabilecek kadar vaktim yok. En azından birini okuyayım da bilgim olsun istiyorum.

SEMERKANT'ı oku tatmin olursun herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

Semerkant/Amin Maalouf
    İçinde Hassan Sabbah geçiyor ama detaylı değil daha çok Ömer Hayyam var.Birazda İran tarihi ve Titanik

Hasan Sabbah Ömer Hayyam Nizamülmülk üçlüsü ile ilgili genel bi anlatım varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbni Sabbah

quote:

Semerkant/Amin Maalouf

var
  • quote:

quote:

quote:

Semerkant/Amin Maalouf

var

Eyvallah dostum son bir soru soracağım titanik derken

• quote:

quote:

quote:

quote:

Semerkant/Amin Maalouf

var

süpriz olsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Semerkant/Amin Maalouf

var

süpriz olsun

Çok merak ettim şimdi en kısa zamanda gidip alacağım marka vermek yasakmı bilmiyorum ama D&R'da görmüştüm hemen almalıyım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Semerkant/Amin Maalouf

var

süpriz olsun

Çok merak ettim şimdi en kısa zamanda gidip alacağım marka vermek yasakmı bilmiyorum ama D&R'da görmüştüm hemen almalıyım

Yasak değil , al

• Assassins Creed etkisi varmı bu merakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: principino

Assassins Creed etkisi varmı bu merakta

Hayır Daha öncesinde Sabbah ile ilgili birkaç şey okumuştum forumlarda sonra şansıma fedailerin kalesi alamut geldi okuduktan sonrada merakım iyice arttı
  •  Hasan Sabbah ve Alamut

Yukarıdaki bilgilerden Haşhaşiler’in kim olduğunu anlamışınızdır. Ama kısaca özetlemek gerekirse, Haşhaşiler’in tarihin en çok korkulan ve ilk suikast örgütü olduğunu söyleyebiliriz. Hasan Sabbah önderliğinde ortaya çıkan Haşhaşiler, İsmaililik mezhebinin Nizariye koluna mensuptur. Selçuklular, Haçlılar, Tapınak Şövalyeleri, Abbasiler ve Eyyubiler’den önemli kişilere suikast düzenlemişlerdir. Kötü şöhretleriyle etrafta korku salan örgütün adı, Batılılarca suikast anlamına gelen assassin kelimesinin kaynağı olmuştur.

Kelimenin nereden çıktığı konusunda farklı görüşler bulunsa da yaygın olanlarından bir tanesi örgüt liderinin suikastçılarına haşiş (afyon) vermesinden kaynaklandığıdır. Daha sonra bu fedailere Haşşaşin denilmiş ve Fransızca’ya assassin biçiminde geçmiştir. Neticede; pek çok romana, filme ve bir de oyuna (Assassin’s Creed) konu olan Haşhaşiler, dünyanın en gizemli örgütlerden biri olarak tarihe geçmiştir.

Hasan Sabbah ile ilgili merak ettiklerinizi buradan öğrenebilirsiniz: https://paratic.com/hasan-sabbah-kimdir/

• Orhan Yeniaras-Alamut Kalesi eserini okumaya çalıştım yirminci sayfada yarım bıraktım.

Nedense konu Hasan Sabbah olunca pek ilgi duyamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55913A58C -- 5 Temmuz 2017; 19:13:56 >
  • Vladimir Bartol Fedailerin Kalesi Alamut akıcı, sade, anlaşılır dille anlatmış. Öneririm.

• Ben de Ezel'de geçtiğinden dolayı ilgimi çektiği için araştırdım ve Fedailerin Kalesi Alamut Vladimir Bartol'un kitabını listeme ekledim.

• Farklı kaynak bulamazsın. Googlede bile tüm yazılar wikipedi kopyalı

http://www.zihni.org/2017/04/05/anarsist-hasan-sabbah-ve-kartal-yuvasi/ bu yazı biraz ilginç yardır git burdan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.