Şimdi Ara

HarmonyOS ile Android ve ios tekeline son!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HarmonyOS ile Android ve ios tekeline son!

Arkadaşlar bugün telefon üretmek isteseniz Android harici pek bir seçeneğiniz yok ios zaten sadece Iphone telefonlarda var kapalı bir işletim sistemi. Yani piyasanın büyük bir çoğunluğu Android işletim sistemini kullanıyor bu işletim sistemide ABD merkezli bir şirketin. ABD'nin bugün hiçbir delil sunmadan Huawei casuslukla suçlayıp böyle bir ambargo koyması yarın diğer şirketlerede çok rahat uygulayabileceğinin kanıtı bana göre. ABD hükümeti ile Huawei'nin arasının bozulması ve haliyle ABD yaptırımları dolayısıyla Google ve diğer ABD şirketleri tarafından ambargo uygulanan Huawei yeni bir işletim sistemi HarmonyOS'u duyurmuştu, bence bu sadece Huawei değil dünyada ki diğer telefon üreticileri hatta biz son kullanıcılar içinde süper bir gelişme.

Bugün akıllı telefon almak isteseniz ABD menşeili bir işletim sistemine sahip bir ürün almak zorundasınız. Eğer Huawei HarmonyOS kendi telefonları haricinde (ki bu işletim sistemi diğer üreticilerle paylaşılacağı söyleniyor) diğer telefonlarada gelirse Android tekelinden herkesin kurtulacağı anlamına geliyor. (Evet piyasada ios var ama bunu sadece Iphone telefonlar kullanıyor) Açıkçası HarmonyOS hem üreticiler hemde son kullanıcılar için mükemmel bir gelişme. Açıkçası böyle bir işin altından kalkabilecek çok fazlada bir şirketin olduğunuda düşünmüyorum ama Huawei'nin bu işin üstesinden rahatlıkla gelebileceğini düşünüyorum, umarım en kısa sürede HarmonyOS kullanıma sunulur ve piyasada ABD şirketlerinin tekelinde bulunan işletim sistemi sorunu çözülür ve tüm dünya rahat bir nefes alır. Sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istedim sizlerde bu konudaki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, herkese iyi forumlar. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Önemli olan uygulama.

Ben rahatça güncel haritaları arabamda kullanamayınca, rahat rahat mesajlaşmadıkça, mailleri kontrol edip cevaplayamadıkça, youtube izleyemedikçe, spotify dinleyemedikçe yeni işletim sisteminin anlamı olmaz.

Microsoft denedi, ubuntu denedi, firefox denedi olmadı. BlackBerry battı. Nokia battı.

Sorun işletim sistemi değil işletim sisteminin güvenli olarak kullanacağı uygulamalarda. Büyük şirketlerin uygulamalarını mağazana koyamıyorsan karaya oturmuş gemi gibi işlevsiz olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Huawei bu sorunu çözebilir, Microsoft mobil işletim sistemlere gerekli özeni göstermedi ama Huawei bu iş için istekli görünüyor. Dediğin gibi destek olmadığı sürece işletim sistemi önemli değil ama Huawei dünya çapında hem operatörler hemde birçok uygulama geliştiricisi ile yakın ilişkileri var bence bu işi başarabilir.

• Bir halt olmaz bundan. US Menşeli firmalar uygulama yapmayacağına göre Çin'den dışarı adımını atamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle bu durumu netleştirmekte fayda var.

huawei harmonyos'yi geliştiriyor ancak muhtemelen android işletim sisteminde devam edecek. blackberry, nokia vs kendi işletim sistemlerinden androide geçmedikleri için battılar. huaweinin durumu daha farklı. android kullanabilecek ancak google servislerinden mahrum kalacak. ancak android apkları doğal olarak yüklenebilecektir. dolayısıyla sorun güvenlik odaklı görünüyor.

burada soru şu, huaweinin kendi servisleri google servisleri kadar kapsamlı ve güncel olabilecek mi?

cevap çinin insan gücünde saklı. zira çinde insan gücü çok fazla. eğer huawei ciddi derecede iş gücü kaydırıp kendi servislerini düzenli hale getirirse çok bir kaybı olmayacaktır. zira androide uygun olan her uygulama huawei telefonlarda da çalışacaktır. bu işin kontrolünü iyi yapması gerekiyor huaweinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 2 Nisan 2020; 22:38:53 >
  • Bir halt olmaz
  • Açikçasi umutluydum alternatif olacak diye ama Erdi özüağ-mesut çevik videosunu izledim de tüm ayrintilariyla anlatilanlari dinleyince bu işletim sisteminden Yakın dönemde bi halt olmayacağini anladim. En erken işe yarar bişiyler çikarsa o da 2022 olabilir diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Geç olsun güç olmasın :) Android'de zamanında pek iyi sayılmazdı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Önemli olan uygulama.

Ben rahatça güncel haritaları arabamda kullanamayınca, rahat rahat mesajlaşmadıkça, mailleri kontrol edip cevaplayamadıkça, youtube izleyemedikçe, spotify dinleyemedikçe yeni işletim sisteminin anlamı olmaz.

Microsoft denedi, ubuntu denedi, firefox denedi olmadı. BlackBerry battı. Nokia battı.

Sorun işletim sistemi değil işletim sisteminin güvenli olarak kullanacağı uygulamalarda. Büyük şirketlerin uygulamalarını mağazana koyamıyorsan karaya oturmuş gemi gibi işlevsiz olursun.
    Huawei cihazları zaten Android ile çalışıyor bahsettiğin şirketler farkli ve vasat işletim sistemleri kullandıkları için bu hale geldiler.Huawei için aynı şeyler geçerli değil. Mesela bugün P40 Lite'da AppGallery'den haritalar uygulamalarını kullanabilirsin. Spotfy mail uyuglamları gibi uygulamalarıda more app uygulamasıyla kurabilirsin. Youtube zaten site üzerinden giriliyor gayet rahat ayrıca youtube vanced uyuglaması çok başarılı reklamsız ve arkaplanda çalma özelliği var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuhammetTingis

Huawei cihazları zaten Android ile çalışıyor bahsettiğin şirketler farkli ve vasat işletim sistemleri kullandıkları için bu hale geldiler.Huawei için aynı şeyler geçerli değil. Mesela bugün P40 Lite'da AppGallery'den haritalar uygulamalarını kullanabilirsin. Spotfy mail uyuglamları gibi uygulamalarıda more app uygulamasıyla kurabilirsin. Youtube zaten site üzerinden giriliyor gayet rahat ayrıca youtube vanced uyuglaması çok başarılı reklamsız ve arkaplanda çalma özelliği var.

Alıntıları Göster
    google servisleri olmadan android olmaz. andridimsi birsey olur.

huaweinin kendi haritasi olabilir. ama hic biri google maps kadar ileri degil. ayrica android auto ile google maps calisiyor. yani google maps yoksa harita yok.

diger uygulamalari farkli sekillerde yuklersin. ama bilgilerini ucuncu kisilerin eline verip, buyrun sizin olsun. caniniz istediginizde benim hesaplari bosaltabilirsiniz demek. youtube vanced demek hacklenmis youtube demek. niye 12-13 yildir kullandigim, arsiv yaptigim, listeler yaptigim hesabi bilinmeyen kisilerin insiyatifine birakayim?

yani google yoksa guvenlik yoktur. google yoksa zaten androidin anlami yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Bir halt olmaz bundan. US Menşeli firmalar uygulama yapmayacağına göre Çin'den dışarı adımını atamaz.
    Neden uygulama yapamasın ki zaten Android'e yaptığı uygulama çalışıyor bu cihazda. APK pure'dan indirip geçersin amerikan applerini o kadar sıkıntı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Önemli olan uygulama.

Youtube izleyebilir, spotify dinleyebilirsin. Ama istersen huwaei müzik de çevrim içide müzik dilneyebiliyorsun.
    Marketlerini çok fazla geliştirdiler. Yakın zaman büyük geliştiricelerinde oraya girmek isteyeceğine eminim.

şayet girmez ise facebook swarm gibi bir çok uygulamayı MoreApps adlı uygulamadan zaten indirebiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Bir halt olmaz bundan. US Menşeli firmalar uygulama yapmayacağına göre Çin'den dışarı adımını atamaz.
    Amerikalı geliştiriceler Çinlilere mahkum. Sadece telekominasyon olarak düşünmemelisin. PC tarafı da var bunun. Önde gelen birden fazla markası var Çin tarafında. Konumuza dönecek olacak Sanırım bugün itibariyle Çinden dışarı adım atmış oldular. Görünen o ki izlediğim videolara istinaden başarılı bir fiyat politakası izlenmiş ve cihazlar iyi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caginilterr

Amerikalı geliştiriceler Çinlilere mahkum. Sadece telekominasyon olarak düşünmemelisin. PC tarafı da var bunun. Önde gelen birden fazla markası var Çin tarafında. Konumuza dönecek olacak Sanırım bugün itibariyle Çinden dışarı adım atmış oldular. Görünen o ki izlediğim videolara istinaden başarılı bir fiyat politakası izlenmiş ve cihazlar iyi olmuş.

Alıntıları Göster
    Öncelikle senin telekomünikasyon dediğin şey PC sektörünü de kaplar. Bilmediğin konuda ahkam kesiyorsun belli ki.
    Amerika mı Çinlilere mahkum? Amerika benim işlemcimi ekran kartımı kullanamazsın dese o önde gelen markalar 2 ayda batar. Şunu unutma, Amerika geliştirir, üretir ve üretme hakkını başkalarına da verir, Çin ise pazarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Harita ve navigasyon uygulaması benim içinde çok önemli. Bir buçuk yıldır huawei kullanıyorum çok da memnun kaldığım için yeni telefon alırsam yine huawei almayı düşünüyordum. google olmayınca soru işareti oluştu doğal olarak. yabancı bir sitede mate 30 pro incelemesiydi yanılmıyorsam. yandex haritaları indirip kullanışını gösteriyordu. oldukça başarılıydı. bunun gibi bir çok güncel uygulamalarıda yükledi. bence çok sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • GriPaltoluAdam G kullanıcısına yanıt
    Google android auto kullaniyorum aracımda. Telefonu elimle tutarak araba sürmeyeceğim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Aslında konu da tam bu sebepten uzuyor. Bilemediklerin, bildiklerinle sınırlı maalesef. Öncelikle bildiklerinden başlamak istiyorum; en büyük mikro işlemci üreten firmaları desem eminim şu ikisinden başka aklına gelmeyecektir; AMD, İNTEL. Bu arada kızma sakın kendine bir çoğumuz gibi bunları biliyoruz. Pc'yi ayrı tutacağım, telefonda boş chipsetlerini yazılım ile dolduran bir firma huawei. Yani senin ayakkabı dükkanın var, toptancı malzeme vermiyor diye başka çözümler aramayacak mısın? Hadi buldun başka yerden, Ben bu ayakkabıları anca akrabalarıma satarım mı diyeceksin? Üretmek tabikide önemli, pazarlama ise; insan kazandırır, çevre kazandırır.. Türkiye'deki kullancıları biliyorsun sar şundan birtane misali. Kimse AMD bilmez ama herkes söyleyemedikleri huaveyi bilir. En büyük örneği sıla lı oppo. Bu arada Çin diyoruz ama global telefon satışının %40'ı orada gerçekleşiyor zaten. Telekomünikasyon açıklamasına ise inan girmek istemiyorum. Ama yine ufak bir not olsun bahsi geçen marka orada lider bir firma. Sonuç itibariyle çorba oldu konu senin zannettiğin gibi 2 ayda batacak firmalar inan bunları düşünmeleri için milyonlarca para harcadğına eminim. Bir çok büyük üretici abd kökenli firmaların mutfağı çinde. Eminim bir şeyler öğrenilmiştir.

• zero fear kullanıcısına yanıt
    veyahutta Nike hangi tabanı için fiyabayı nereden alıyor? üreticisi kim? Eminim yine bilmiyorsundur bir çok kişi gibi. Eminim Nike'ı .ok iyi biliyorsun, Bugün fiyabayı değiştirse haberin olsa bile üzerinden nike olduğu için alabilirsin. Demek ki; üretici kadar pazarlayanda önemli bir güven unsuruymuş.
    Xphdoxl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi go all the way. -- 26 Nisan 2020; 0:42:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: go all the way.

Xphdoxl
    Sırf huawei reklamı yapacağım diye kör kütük yanlış bilgi veriyorsunuz. google 2014 de kendi uydusuna sahip olan dev bir firma. kendi uydularıyla trafik datalarını işleyen ve haritalarda sunan bir firma. yandex de aynı hizmeti veriyor ama bu kadar komik duruma düşmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.