Şimdi Ara

Harley Davidson Hakkında Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 30.000 Tl bütcem var....Yamaha Star Bolt R Spec baktım ancak türkiyeye ithalatı başlamamış daha.... 9-10 ay sonra askere gideceğim...askere giderkende motorumu satacağım...askerden sonra evlenecegım için paraya ihtiyacım olacak...evliykende motora binemem sanırım çoluk çocuk derken araba aldırırlar bize....benim durum bu... Ehliyetim yok. pekde sorun değil araba ehliyetim olduğu için sadece mülakat ile ehliyeti alacagım...motor sürmedim arkasına bile oturmadım..güzel bisiklet sürerim :)

Şimdi sorum şu . Sizce motor almalımıyım.hayatımda bir kez çılgınlık yapıp bişeyler yapmak iştiyorum.evlendikten sonra yapamıcagımın farkındayım.hevesimi almak için 10 ay için motor alınırmı...Diğer soru Harley Davidson 883 Roadster var aklımda antalyada bi abi satıyor. sifir 2014 model fiyatı 28.000 tl civarında tanıdık diye vericek...ikinci şecenek 883 iron....ikinci el piyasası 30.000 tl civarında.

Kendi açımdan 2 kişi bineceğim için roadster da orjinal iki kişilik sele var ayrıca masraf yapmıyacagım.ve sıfır motor alıcam.satarken kolay satabilirmiyim..şimdi 28 versem 10 ay sonra 27 ye falan satabilirmiyim...

Birde en önemlisi bu motoru sürebilirmiyim...antalya harley davidson'a gittim motor sürmeyi bilmene gerek yok bisiklet ve manuel araç kullanıysan 3-5günde öğrenirsin dedi. motoru satmak içinmi dedi yoksa cidden sürebilirmiyim.

Yakıt tüketimi ne kadar cidden bilen varmı ?

BİRAZ GAZA GETİRİN ŞU GENCİ GİTSİN ALSIN MOTORU HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRSİN.

• Hocam eğer ki motosiklet kullanmayı bilmiyorsanız bunu 200 kilodan daha ağır, çok güçlü bir motor ile öğrenmek en doğru yöntem değil. Ağırlık nedeni ile kontrol etmekte zorlanacağınız, düşmesi halinde ( öğrenirken o motor illaki düşecek) ağırlığı nedeni ile size çok zarar verecek bir motosiklet. Ayrıca düştüğü zaman kırılacak parçalar ise sizi bütçe yönünden çok sarsacaktır.

Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, Askere gideceğine görede yaşın daha genç, Önünde çok uzun bir ömür var ve motosikletler hiç bir yere kaçmıyor. Belki kararını değiştirirsin evlendikten sonra eşinle binersin. Ama hatalı başlangıçlar seni hayattan kopartır.

Motosiklet zaten riskli bir ulaşım aracı, Hem yapı itibari ile kendisi riskli hemde trafikte bu kadar gayrimeşru ilişkiden doğan şöför varken Türkiye şartlarında da riskli. Ama bu riskleri azaltmak bizim elimizde.

Bu işin en risksiz ve herkesin kabul edeceği yöntemi şu;

1- Önce Ehliyet Kursuna yazılır A2 ehliyetini alırsın. Tam teşekküllü motosiklet kıyafetlerini temin edersin.
    2- Kursa yazıldığında Motosiklet eğtimi alırsın. Bütçen müsait ise İstanbula gelip Honda nın güvenli sürüş eğtimi gibi.
    3- Antalya da iyi bir hoca bulursan daha iyi olur tabiki.
    4- Kendine En fazla 250 cc lik. Agresif olmayan ikinci el bir motosiklet alırsın.
    5- Trafiği okumayı, yukarıdaki bahsettiğim sürücülerin hatalarından nasıl kaçabileceğini öğrenip Trafikte 30 bin km devirdikten sonra CC yükseltme işini yapıp Harleyi alırsın.

Ha tabiki Motosiklet kullanmaya büyük motorla başlayıp öğrenenler de var. Ama bir yere patlayıp kaza yapanların sayısı daha fazla.

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için çok Teşekkürler.Ancak Türkiye şartlarında bana verecekleri ehliyetin benim gözümde hiç bir değeri yok.yapılan sınavı bizzat izledim motora bindirip dubaların arasından sağ sol yaptırarak git gel yaptırıp geçiriyorlar...aynı şekilde araç ehliyetinde olduğu gibi. ( araba sürmeyide herkez gibi ehliyeti aldıktan sonra öğrendim ) motoruda kendi motorumu aldıktan sonra öğreneceğim kanısındayım..

Evlendikten sonra motora binecek maddi gücüm olmayacagını şimdiden görebiliyorum...bu motoruda alıp bindikten sonra evleneceğim sırada satacagım...evlendıkten sonrada borç harç derken para elime gecene kadar çoluk çocuk derken mecburiyetden araba alırım. ( mantıklısıda evlendıkten cocuk sahıbı olduktan sonra arabaya binmek . para fazla olursa +1 motor alınabilir ).

Beni en çok düşündüren konu CC meselesi . onuda antalya HD'daki arkadaş al kullanırsın sıkıntı olmaz dedi aklımı karıştırdı...zaten 10 aylık bir sürede 250cclik motora binip kullanmak istemiyorum.ulaşım için toplu taşıma kullanıyorum motora zevk içinhaftasonları binmeyi planlıyorum .

Yinede size cidden katılıyorum en mantıklısı bu işe hiç bulaşmamak.10 ay için para yatırıp zararına satmak kasktı bilmem neydi masraf edip sonra boşa çıkarmak hiç mantık işi değil... bu işe hadi başladım desem 600 ehliyet + 1000 kask vsvs + 2000 satarken zarar etsem 4000 tl yakın param kaybolucak.kime anlatsan mantıksız gelir hiç bulaşma derler . çevremdeki herkezin dediği gibi.

Ancak şöyle bir durum var . bu yaşta bu motora binmeyip zevkini alamadıktan sonra hayatın bana gülüp zengin olmayımı bekliycem ( evlendikten sonra borç vs vs motor zaten mantıken almam sorumluluğum olucak ve mantıklı hareket etmek zorunda kalıcam . şu anda beni bağlayan hiç birşey yok ? :) ....bu genç yaşımda hayatımda ilk defa mantıksız birşey yapıp zevk için birşey almalımıyım ? diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: adu1905

Tavsiyeleriniz için çok Teşekkürler.Ancak Türkiye şartlarında bana verecekleri ehliyetin benim gözümde hiç bir değeri yok.yapılan sınavı bizzat izledim motora bindirip dubaların arasından sağ sol yaptırarak git gel yaptırıp geçiriyorlar...aynı şekilde araç ehliyetinde olduğu gibi. ( araba sürmeyide herkez gibi ehliyeti aldıktan sonra öğrendim ) motoruda kendi motorumu aldıktan sonra öğreneceğim kanısındayım..

Evlendikten sonra motora binecek maddi gücüm olmayacagını şimdiden görebiliyorum...bu motoruda alıp bindikten sonra evleneceğim sırada satacagım...evlendıkten sonrada borç harç derken para elime gecene kadar çoluk çocuk derken mecburiyetden araba alırım. ( mantıklısıda evlendıkten cocuk sahıbı olduktan sonra arabaya binmek . para fazla olursa +1 motor alınabilir ).

Beni en çok düşündüren konu CC meselesi . onuda antalya HD'daki arkadaş al kullanırsın sıkıntı olmaz dedi aklımı karıştırdı...zaten 10 aylık bir sürede 250cclik motora binip kullanmak istemiyorum.ulaşım için toplu taşıma kullanıyorum motora zevk içinhaftasonları binmeyi planlıyorum .

Yinede size cidden katılıyorum en mantıklısı bu işe hiç bulaşmamak.10 ay için para yatırıp zararına satmak kasktı bilmem neydi masraf edip sonra boşa çıkarmak hiç mantık işi değil... bu işe hadi başladım desem 600 ehliyet + 1000 kask vsvs + 2000 satarken zarar etsem 4000 tl yakın param kaybolucak.kime anlatsan mantıksız gelir hiç bulaşma derler . çevremdeki herkezin dediği gibi.

Ancak şöyle bir durum var . bu yaşta bu motora binmeyip zevkini alamadıktan sonra hayatın bana gülüp zengin olmayımı bekliycem ( evlendikten sonra borç vs vs motor zaten mantıken almam sorumluluğum olucak ve mantıklı hareket etmek zorunda kalıcam . şu anda beni bağlayan hiç birşey yok ? :) ....bu genç yaşımda hayatımda ilk defa mantıksız birşey yapıp zevk için birşey almalımıyım ? diye düşünüyorum.
    Tamamen yanlış düşünüyorsun. Hayat 40 yaşından sonra yeniden başlar. Gençlik zamanları dediğin gibi öğrencilik, iş, evlilik ve sonrası çoçuk büyütme ile geçer. Kendine ve hobilerine ayıracak zamanın olmaz. Ama 40'ın dan sonra belli bir maddi güce ulaşırsın araba, belki ev sahibi olursun çocuklar da okul çağına gelir sana bağımlığı azalır. Bundan sonra kendine bir meşgale ararsın kimisi motora merak salar, kimi balığa, kimi yazlığa, kimi tekneye, kimi gezmeye (bende hepsinden biraz var). Nitekim ehliyeti geçen sene aldım ve 125cc scooter ile işe gidiş geliş yapıyorum, bu şekilde çok daha zevkli. Senin daha önünde yaşanacak çok şeyin var hepsini gençlik yıllarında harcayıp tüketme bence. Şimdiden dediğini yaparsan ileride bunları düşünmezsin bile. Hayata yeni başlayacak biri geçici bir heves uğruna geleceğini kuracağı 30,000TL gibi bir parayı harcamamalı, mantıklı düşünmek bu yaşlarda biraz zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Tamamen yanlış düşünüyorsun. Hayat 40 yaşından sonra yeniden başlar. Gençlik zamanları dediğin gibi öğrencilik, iş, evlilik ve sonrası çoçuk büyütme ile geçer. Kendine ve hobilerine ayıracak zamanın olmaz. Ama 40'ın dan sonra belli bir maddi güce ulaşırsın araba, belki ev sahibi olursun çocuklar da okul çağına gelir sana bağımlığı azalır. Bundan sonra kendine bir meşgale ararsın kimisi motora merak salar, kimi balığa, kimi yazlığa, kimi tekneye, kimi gezmeye (bende hepsinden biraz var). Nitekim ehliyeti geçen sene aldım ve 125cc scooter ile işe gidiş geliş yapıyorum, bu şekilde çok daha zevkli. Senin daha önünde yaşanacak çok şeyin var hepsini gençlik yıllarında harcayıp tüketme bence. Şimdiden dediğini yaparsan ileride bunları düşünmezsin bile. Hayata yeni başlayacak biri geçici bir heves uğruna geleceğini kuracağı 30,000TL gibi bir parayı harcamamalı, mantıklı düşünmek bu yaşlarda biraz zordur.

Alıntıları Göster
    al bir regal raptor keyfini sür usta 10 ay sonra da satarsın hem çok da az zarar edersin belki hiç etmezsin sonuçta motorlar hep zamlanıyor motor tutkundan vaz geçme sakın !!!

• Peki harley davidsın xl883 r 2014 model 15kmde...28000 tl ucuzmu alınırmı.satarken kolay satabılırmıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki harley davidsın xl883 r 2014 model 15kmde...28000 tl ucuzmu alınırmı.satarken kolay satabılırmıyım
    http://www.motordelisi.com/forum/motordelisi-genel/101566-ss-ile-uzun-yol.html

Şu konuyu okuyun. Önerilere kulak verin. 10 ay için değmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar harley davidson ...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikinci sayfayı okuyorum ancak SS den bahsediyo bunlar. ben harley diyorum .
  • sonuna kadar okudum . adam ölmüş. bumu yani . neyle neyi karşılaştırıyosun. Adam supersport motorla uzun yol yapayım diyor.. ben bi harley alayımda antalya içinde dolaşayım. hatta marşa basıp karşısına geçeyim sesini dinleyim diyorum..adam 200 kmden bahsediyor.. ben antalyada arabayla 100 km yapcak yol bulamıyorum....binsem günlük 10km den fazla gidecek yol bulamam adam 3000 km den bahsediyor...adamın ölmesi hevesimi kırmadı....sadece yukarda bi abimizin yazdıgı daha gençsin 40 yaşında yapıcak bişey bulamazsın demesi aklıma yattı.
  • quote:

sonuna kadar okudum . adam ölmüş. bumu yani . neyle neyi karşılaştırıyosun. Adam supersport motorla uzun yol yapayım diyor.. ben bi harley alayımda antalya içinde dolaşayım. hatta marşa basıp karşısına geçeyim sesini dinleyim diyorum..adam 200 kmden bahsediyor.. ben antalyada arabayla 100 km yapcak yol bulamıyorum....binsem günlük 10km den fazla gidecek yol bulamam adam 3000 km den bahsediyor...adamın ölmesi hevesimi kırmadı....sadece yukarda bi abimizin yazdıgı daha gençsin 40 yaşında yapıcak bişey bulamazsın demesi aklıma yattı.

Motor sizin sandığınız gibi bir şey değil. İsterseniz günde 1 km yol yapın.

Askere gideceğim diyorsunuz anladığım kadarıyla yaşınız genç. Araba sürmeyi de ehliyetten sonra öğrendim diyorsunuz. Yine anladığım 2-3 senelik B sınıfı ehliyetiniz var.

Anladıklarım doğru ise trafik bilginiz az, deneyiminiz az. Az deneyimle motora binmek, hele ki 500CC üzeri motora binmek öldürmese de süründürür.

• 8 senelik ehliyetim var . Ben araba sürüyorum diyen türkiyedeki bir çok insandan daha tecrubeliyimdir.trafik bilgimde yerinde daha radar dahil ceza yemedim.en ufak bir kaza yapmadım..ancak bunlar tefarruat . Motora biniş amacın kaza yapma riskini belirler. Hergün işe gideceksen risk artar. Hafta sonları yada bos vakiite bineceksen risk azalır. Bu sadece motorda degıl yürürkende gecerli:).ne kadar az yürürsen o kadar az araba carpma riski olur vsvs uzar gider...kullanamıcagım bişey olmadıgını düşünüyorum biraz pratikle kullanılabilir sonucta gaz senin elinde basarsan gidersin diye düşünüyorum

• Önemli olan bilinçli olmak.herkez sürmeyi direk öğrenmiyo. Herkez düşük ccden yüksegede gecmiyo. Bişekilde bişeyler oluyo

• Trafik bilginizin olması güzel. En azından vitesli motor ile başlayabilirsiniz. Ama ben 250 cc üzerini önermem.

• adu1905 A kullanıcısına yanıt
    Antalya Harley Davidson' da "motor sürmeyi bilmene gerek yok bisiklet ve manuel araç kullanıysan 3-5günde öğrenirsin" i nasıl dediler, kim dedi ben onun şokundayım. Test sürüşü için bile bazı motorlarda deneyimini belgeyle kanıtlama şartı istiyorlar, bu konuda merkezden de ciddi kurallar var, uymazlarsa bayilik sözleşmeleri iptal olur. Bayi sahipleri de varlıklı insanlardır, öyle bakkal büyüklüğündeki dükkanda çin malı motor satan tipler gibi geleni geçeni kazıklama peşinde değillerdir. O yazdığın bana biraz uydurma geldi açıkçası. Zaten bayiye gidip de yakıt tüketimini bile sormadıysan, araştırmadıysan ne kadar ciddi(!) olduğun anlaşılıyor, sen bi çinlileri ziyaret et bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbforce1 -- 23 Temmuz 2014; 13:22:44 >
  • arbforce1 kullanıcısına yanıt
    30.000 -40.000 liralık motor bakıp yakıt tüketimini sormak biraz saçma geldi...ki bu motora binince yakmasıda doğal olacağı için sorun etmedim. yazıyı yazarken son anda aklıma geldi.meraktan sordum.çok yakar diye gidip başka motor alıcak halimde yok ..antalyadaysan gidip kendinde konuşabilirsin.. adamın bana kurduğu cümle tam olarakda yazdığım gibiydi. merkez falan hikaye . adam motoruna bişey olmasın diye senden belge istiyor. kar amaçlı şirket senden önce motorunu düşünür. ciddiyetim konusunda seni tatmin etmeye çalışmıyacağım. cümlelerine dikkat et uydurma falan yazmışsın seviyeli konuş terbiyeni bil. fikir almak için konu açıyorum. çinlileri ziyaret et derken ne demek istedin onuda tam olarak anlamadım.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar 30.000 Tl bütcem var....Yamaha Star Bolt R Spec baktım ancak türkiyeye ithalatı başlamamış daha.... 9-10 ay sonra askere gideceğim...askere giderkende motorumu satacağım...askerden sonra evlenecegım için paraya ihtiyacım olacak...evliykende motora binemem sanırım çoluk çocuk derken araba aldırırlar bize....benim durum bu... Ehliyetim yok. pekde sorun değil araba ehliyetim olduğu için sadece mülakat ile ehliyeti alacagım...motor sürmedim arkasına bile oturmadım..güzel bisiklet sürerim :)

Şimdi sorum şu . Sizce motor almalımıyım.hayatımda bir kez çılgınlık yapıp bişeyler yapmak iştiyorum.evlendikten sonra yapamıcagımın farkındayım.hevesimi almak için 10 ay için motor alınırmı...Diğer soru Harley Davidson 883 Roadster var aklımda antalyada bi abi satıyor. sifir 2014 model fiyatı 28.000 tl civarında tanıdık diye vericek...ikinci şecenek 883 iron....ikinci el piyasası 30.000 tl civarında.

Kendi açımdan 2 kişi bineceğim için roadster da orjinal iki kişilik sele var ayrıca masraf yapmıyacagım.ve sıfır motor alıcam.satarken kolay satabilirmiyim..şimdi 28 versem 10 ay sonra 27 ye falan satabilirmiyim...

Birde en önemlisi bu motoru sürebilirmiyim...antalya harley davidson'a gittim motor sürmeyi bilmene gerek yok bisiklet ve manuel araç kullanıysan 3-5günde öğrenirsin dedi. motoru satmak içinmi dedi yoksa cidden sürebilirmiyim.

http://www.altinelbiseliadam.com/baslangic-motoru/

• quote:

Orijinalden alıntı: Thailano

quote:

Merhaba arkadaşlar 30.000 Tl bütcem var....Yamaha Star Bolt R Spec baktım ancak türkiyeye ithalatı başlamamış daha.... 9-10 ay sonra askere gideceğim...askere giderkende motorumu satacağım...askerden sonra evlenecegım için paraya ihtiyacım olacak...evliykende motora binemem sanırım çoluk çocuk derken araba aldırırlar bize....benim durum bu... Ehliyetim yok. pekde sorun değil araba ehliyetim olduğu için sadece mülakat ile ehliyeti alacagım...motor sürmedim arkasına bile oturmadım..güzel bisiklet sürerim :)

http://www.altinelbiseliadam.com/baslangic-motoru/
    0-100 değeri 6.5sn, son hızı 160kmh ve performans olarak cbr250 ayarında olan motordan bahsediyoruz. Cbr250'yi başlangıç motoru olarak kabul eden zihniyet aynı performans değerindeki harley için cbr1000rr benzetmesi yapıyor. Az destekli sallamak lazım.

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090321010116AAwKFvR

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

0-100 değeri 6.5sn, son hızı 160kmh ve performans olarak cbr250 ayarında olan motordan bahsediyoruz. Cbr250'yi başlangıç motoru olarak kabul eden zihniyet aynı performans değerindeki harley için cbr1000rr benzetmesi yapıyor. Az destekli sallamak lazım.

Alıntıları Göster
    HD'ler agresif makinalar değil, kendini bilen birisi zorlanmadan sürebilir. Fakat otomobil ile motosiklet farklı karaktere sahiptirler. Yazdıklarından alacak potansiyeli görüyorum, madem böyle bir şey yapacaksan paraya acıma git güzel bir eğitim al. Kendi başına bu iş seni aşar. İsterse 20 senelik ehliyetin olsun. Yanlış anlama sonradan üzülme diye söylüyorum. Bir de maddi kaygı yaşıyorsan hiç bulaşma. Şu kadara alıp şu kadara satarım düşüncesi ile HD alınmaz. Acemi adamsın yarın o bir gün motosikleti düşürürsen yedek parça açısından güzel fiyatlarla karşılaşabilirsin, bunları da dikkate al.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

hd = 256kg
    cbr250 = 160

aradaki 100kg farkın hiç önemi yok haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thailano

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

hd = 256kg
    cbr250 = 160

aradaki 100kg farkın hiç önemi yok haklısın.

Alıntıları Göster
    Alma düşersin motor dışardan görüldüğü kadar kolay değil.Ben 250cc lik regal aldım ilk binişimde düştüm,ertesi gün bir daha düştüm.İlkinde dirseğim parçalandı vites mili kırıldı elcik yamuldu,2.sinde arka fren pedalı koptu.Araba gibi düşün ilk kaldırırken nasıl tekletiyorsan sağını solunu kaldırıma arabalara sürttürüyorsan motorda da aynı şey geçerli.Tek fark motorda kaporta sensin yaptığın hataların bedeli sana yara-bere ve maddi açıdan geri dönüyor.Hele Harley gibi motor seni maddi-manevi üzer.Şunu bil ki motordan kesin düşeceksin ona göre motor alırsan+eğitim vs yaparsan düşmeden acemiliğini atlatırsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.