Şimdi Ara

harici maxtor diskte dosya içeriklerim garip karakterlere dönüştü. sorun kısmen çözüldü :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500 GB Maxtor Harici 3.5 inçlik büyük disk kullanıyorum. harici 2.5 inçlik lacie diskimi taktım Maxtora kopyalama yaparken kilitlendi. bende usb'den çıkardım. sonra bir baktım RAW formatına dönüşmüş, normalde NTFS formatlı idi. raw formatını chkdsk /R ve /F komutları ile düzelttim ancak içindeki bazı çok sevdiğim arşiv dosyalarım belgelerim ve kızımın bazı resim dosyaları bozulmuş. klasörler yapısı düzgün, dosya isimleri de düzgün ancak bazı dosyalar sağlam iken bazıları bozulmuş. örneğin exe dosyaları çalışmıyor. resimleri gösteremiyor. ofis dosyaları ve metin dosyaları içeriklerinde de " % & & / & ' ^ "" gibi saçma sapan karakterler gösteriyor.
    bazı dosyalar ise sapasağlam.
    ayıkla pirincin taşını olmuş .

daha önce böyle birşeyle karşılaşan oldumu?
    ne yapacağım ben şimdi arkadaşlar?
    iki usb HDD hep çakışır mı?

----------------------------------------------------------------------------
    ÇÖZÜMÜM:
    kendi kendime konuşuyormuşum gibi geliyor ama merak edenler için açıklıyorum.

windows 7 den chkdsk /r komutu yapmıştım. (5 aşamalı uzun süren bir tarama bazı dosya hataları bulup düzelttim demişti.) sonra bazı dosyalar hala bozuktu. hiren boot cd 10.2 kurtarma cd içindeki mini xp ile makinayı açtım. reset NTFS permission ve chkdsk /f (3 basamaklı ve uzun süren bir işlem) komutu ile taradım bazı hataları bulup düzeltti ve benim için önemli olan dosyaları artık okuyabiliyorum. sadece bazı rar dosyalarının başlangıç kısmı hala bozuk. önemli dosyalarımın büyük bölümüne kavuştum.
    başka bir hdd alıp hemen yedeklemek istiyorum. belli olmaz bu diske dosya tabloları hata verip duruyor. belli ki yeniden formatlamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuazim -- 24 Nisan 2010; 13:19:16 >

• kardeş bu sorun bende de oldu :/ müziklerim,fotolarım dosyalarım klasörlerim hepsi cortladı :/ garip garip karakterler olmuş dosya isimleri. uzantılar aynı ama içerik değişmiş :/ åRHANO~1 gibi dosya isimleri var :| tüm arşiv paramparça olmuş. daha öncede olmuştu ve kurtulamamıştım. Ve benm boot CDm falan da yok. nası kurtulcam bundan :((
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.