İçinde benim için çok önemli dosyalar var o yüzden biçimlendirme yapamıyorum.Başka pclerde de bilgisayar kullanıldı heralde oralardan virüs kaptı şu anda kendi bilgisayarıma taktım LG external harici HDD yi , nod32 virüs buldu , virüsü temizle dedim bişey değişmedi , sorun şu ki bilgisayarımdan hddye giriyorum 5-10 saniye sonra kapanıyor , hiç hddye tıklamasam bile hddnin simgesi(F: sürücü) "Bilgisayarım" ekranındayken 10 saniye duruyor , kayboluyor , sonra tekrar geri geliyor , tekrar kayboluyor.
Nod32 ile hddyi taratamıyorum başkası kullanıyor falan yazıyor , spyware doctor ile tarattım bişey çıkmadı.Nod32 aynı virüsü buluyor sil diyorum 5 dk sonra yine aynı virüsü buluyor.Ne yapmam gerekir , dosyalarıma zarar vermeden hdd yi nasıl virüsten kurtarabilirim , çok önemli lütfen yardımcı olun.Antivirüs işlerinden de pek anlamıyorum sadece nod32 ve spyware doctor kurulu , nod32 bi virüs buluyo silsem de bişey değişmiyo , hdd ye girdikten 10 saniye sonra sürekli hdd ekranı kapanıyo , tekrar açıyorum tekrar kapanıyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada hddde ki virüs pcye de bulaşır mı acaba onu da bilmiyorum ?
Combofix dene bilgisayarını güvenli kiple açarsan daha net bir sonuç elde edersin.
Belleğini USB 2.0 girişine taktığına emin ol. ön yada farklı girişlerde bazı bellekler yeterli güç alamadığı için kullanım sorunu çıkarabilir.
elektronik bir sorunda olabilir, illa virüse bağlama.
hocam pcde iki tane usb girişi var , o girişlerden birinde 4 lü usb hub var.4lü usb hub a hdd takınca zaten hiç görmüyor hddyi o yüzden de diğer açıktaki tekli girişe takıyorum.her zaman da çalışıyordu.şimdi de yine o tekli 2.0 usb girişe takıyorum , hdd yi görüyo ama simge kaybolup geri geliyo 10 saniyede bir(hddye girince de 10 saniyede bir sağ üstteki çarpıya tıklamışım gibi hdd sayfası kapanıyor yani).bu dediğin gibi güç kaynaklı bi sorun olabilir mi ki ? yani zaten her zaman sorunsuzca kullandıgım yere takıyorum.pcye baglı başka bi şey de yok.
Diskinden ses geliyormu? Wınlama yada tıkırdama gibi gidiş gelişlerde?
Güvenli modda harddiski acmayı deneyin virüsten dolayı ise güvenli modda harddiski calışması lazım. Yada harddiski başka bir pc de deneyerek calışıp calışmadıgını kontrol edin.
quote:
Orijinalden alıntı: mutluus
Combofix dene bilgisayarını güvenli kiple açarsan daha net bir sonuç elde edersin.
Belleğini USB 2.0 girişine taktığına emin ol. ön yada farklı girişlerde bazı bellekler yeterli güç alamadığı için kullanım sorunu çıkarabilir.
elektronik bir sorunda olabilir, illa virüse bağlama.
Dün 25 GB dosya atmıştım HDD'ye. Bugün baktım içinde sadece klasör vardı dosyalar silinmiş gözüküyordu. Dediğini yaptım düzeldi. Virüse bağlamamak gerekiyor ama dün başka bir bilgisayara bağlamıştım. Ondan gelmiştir diye düşünmeden alıkoyamadım. Sağol
NOD32 silemez sildim der iyisi Kaspersky öneririm sana.