Şimdi Ara

Harici Hard Diskim Biçimlendirme İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 250gb lik eski haricim yedeği bulunmayan verilerimle doluydu bu gün taktığımda windows biçimlendirmesi gerekiyor diyip durdu ne hariciye girebilyorum ne içinde nekadar veri olduğunu görebiliyorum pc hariciyi görüyor ama ben göremiyorum :) resim atayım hemen verile silinmeden nasıl geri getireceğimi bilmiyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim... (sorun sanırım ntfs den .raw a dönüşmesi ama resimden onuda göremediğimi anlarsınız)

http://www.yukleresim.com/di-FZCO.png

• Korkarımki verilerden olmuş olabilirsin ama elektronik cihazlarda şunu unutma;Bir Harddiskte veya bir flash bellekte verileri silince o veriler silinmez.Yeni yazılacak olan veriler silmek istediğin verilerin üstüne yazılır alttakiler yok olurBu işleri yapabileceğin programlar mevcut.Fakat sen yinede biçimlendirmeden önce bilen kişilere bir danış
  • Cevap bekliyorum artık üstad
  • az önce benim başıma geldi. fırlatıp atasım var duvara hddyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

az önce benim başıma geldi. fırlatıp atasım var duvara hddyi

Üstadım bunun çözümü nette var aslında GetDataBack For NTFS proğrmı ile çözülebiliyormuş ama ben proğramı kullanaadım gitti bir türlü :(
    Ayrıca harici hard diskinizi masa üstün bilgisayarınıza bağlıyabiliyorsanız bağlayıp çalıştır cmd diyin oraya chksdk yazarak onarın düzeliyormuş yada özellikler diyip araçlarda bakım bölümü var ordan düzeliyormuş ama bende hiçbiri işe yaramadı son çare proğram onuda kullanamıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aderinkaya

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

az önce benim başıma geldi. fırlatıp atasım var duvara hddyi

Üstadım bunun çözümü nette var aslında GetDataBack For NTFS proğrmı ile çözülebiliyormuş ama ben proğramı kullanaadım gitti bir türlü :(
    Ayrıca harici hard diskinizi masa üstün bilgisayarınıza bağlıyabiliyorsanız bağlayıp çalıştır cmd diyin oraya chksdk yazarak onarın düzeliyormuş yada özellikler diyip araçlarda bakım bölümü var ordan düzeliyormuş ama bende hiçbiri işe yaramadı son çare proğram onuda kullanamıyorum...

denedim, olmuyor checkdisc.
    gitti veriler

• Üstadım ben denedim oldu veileri gösteriyor açabiliyorum ama hepsini proğram üzerinden yapabiliyorum onun dışında normal yolla bilgisayarımdan ulaşamıyorum yine böyle bir durumla karşı karşıyayım pc ye kopyalamak istiyorum ama lisans istiyor yada ben bi yanlışlık yapıyorum artık anlayamadım gitti :) Bu gün bi tanıdığıma götüreceğim çağırdı kendisi konyada bakalım ne olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar aynısı benimde başıma gelmişti

ÇÖZÜM ü ben şu şekilde buldum. bu arada denemediğim şey kalmadı sadede gelecem

çalıştır ı açın

cmd yazın ama enter a basmayın

ctrl + shift + enter a basın

ekrana gelen cmd komutuna

chkdsk X: /f yazın

burada X sizin harici harddisk in sürücü harfi olacak.

inşallah hallolur.

bu arada kısaca denemelerimi yazayım.

linux tabanlı işletim sisteminde denedim olmadı

cmd ye girip (direk enter ile girip) chkdsk yaptım olmadı

xp de denedim olmadı

en son profesyonel veri kurtarma firmasına veerecektim ki 1000 TL civarında para alıp verilere garanti vermiyorlar ve de harddisk çöp oluyor. derken bunu buldum

sakın biçimlendirme yapıp sonra geri dönüşüm programları ile kurtarmayı denemeyin. çok riskli yapılabilir fakat dediğim gibi riskli geri gelmeme durumları var yapılamayabiliyor.

• quote:

Üstadım ben denedim oldu veileri gösteriyor açabiliyorum ama hepsini proğram üzerinden yapabiliyorum onun dışında normal yolla bilgisayarımdan ulaşamıyorum yine böyle bir durumla karşı karşıyayım pc ye kopyalamak istiyorum ama lisans istiyor yada ben bi yanlışlık yapıyorum artık anlayamadım gitti :) Bu gün bi tanıdığıma götüreceğim çağırdı kendisi konyada bakalım ne olacak

Merhaba tam olarak ne denediniz acaba aynı sorun bendede var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom058

quote:

Üstadım ben denedim oldu veileri gösteriyor açabiliyorum ama hepsini proğram üzerinden yapabiliyorum onun dışında normal yolla bilgisayarımdan ulaşamıyorum yine böyle bir durumla karşı karşıyayım pc ye kopyalamak istiyorum ama lisans istiyor yada ben bi yanlışlık yapıyorum artık anlayamadım gitti :) Bu gün bi tanıdığıma götüreceğim çağırdı kendisi konyada bakalım ne olacak

Merhaba tam olarak ne denediniz acaba aynı sorun bendede var

Harici hard dsiki takınca biçimlendirmek gerekiyor diyordu pc sonra active file recovery programı ile tarattım verileri pc ye attım hariciyi low level formatladıktan sonra verileri geri yükledim sorunsuz kullanıyorum şuan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.