Şimdi Ara

Harici Diske Windows 7 Kurulumu (Resimli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
34
Favori
135.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok güzel bir konu
  • SONUNDA YAPTIM GALİBA....

    Öncelikle usb bellekten yaptığım açılış la yapmıştım(yukarıda anlattığım). Ama şimdi ilk sayfada anlatılan Windows 7 yi kurduğum hdd ile yaptım. Yarın iş yerindeki bilgisayarda deniyeceğim eğer çalışmazsa yazarım. :)

    Olay şöyle. Öncelikler harici hdd yi 3 e böldüm. sonra ilk bölüme yukarıda anlatıldığı gibi (ilk önce "f" yi seçtim(kurulum yapacağım bölüm) sonra "c" yi seçtim(aktif olan bölüm) Windows 7 yi kurdum.

    Daha sonra 2. bölümü( 1000 mb lık bir bölüm yapmıştım) easybcd programı ile açılış diski yaptım(BCD deployment yazan yerden girin hiçbişeye dokunmadan(partition 1.... yazan yerde haricideki 2. bölümün adını seçin tabiki ) install BCD yazan yere basın.)
    şimdi buradan bilgisayar açılacak.

    Size soracak bu yaptığınız açılış diskinin bootmgr sini aktif programda açayımmı diye, tabiki evet. Eğer sormadıysa kendinizi file---> select BCD yazan yerden açılış bölümündeki bcd yi seçin
    Sıra geldi bootmgr yi ayarlmaya:
    add new entry yazan yere gelin
    drive yazan yerde C seçili. Burayı haricideki windowsu kurduğunuz yerin harfiyle değiştirin ( örneğin "F")
    Add Entry düğmesine basın
    Artık haricideki açılış bölümündeki bootmgr sizin kuruduğunuz haricideki windowsa göre ayarlı
    Bios dan ayarlamaları yapın ve bukadar...javascript:void(AddText(''))

    Yazım hatalarım olabilir. dışarı çıkacağım için acil bir şekilde yazdım. javascript:void(AddText(''))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagyanna -- 17 Mart 2013; 19:05:45 >




  • Ben iŞİ çözdüm PWBOOT İLE EN KOLAY KURULUM
    1 ÖNCE W7 İSOSUNU MASAÜSTÜNE ÇIKARIN
    PWBOOTU AÇIN
    1. ŞEÇENEĞE TILLAYIN GERİSİNİ ANLARSINIZ
    SON İTEK KURULDU ŞU AN VAKTİm yo daha sonra resiml anlatacağı iyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fzcan

    Ben iŞİ çözdüm PWBOOT İLE EN KOLAY KURULUM
    1 ÖNCE W7 İSOSUNU MASAÜSTÜNE ÇIKARIN
    PWBOOTU AÇIN
    1. ŞEÇENEĞE TILLAYIN GERİSİNİ ANLARSINIZ
    SON İTEK KURULDU ŞU AN VAKTİm yo daha sonra resiml anlatacağı iyi günler

    Ben pwboot ile win7 yi denedim. Öbce format atıyor harici hdd ye ama sonra kuruluma geldiğinde hata veriyor.
    Sen bu işlemi Windows 7 ile mi yaptın? Usb belleğemi yoksa harici hdd ye mi yaptın? (windows 8 de sorunsuz oluyor ama win 7 de ben yapamadım.)




  • temel olarak yaptığımız işlem şu: harici diskinize bir işletim sistemi kuruyorsunuz. işletim sisteminin boot edilebilmesi için birkça farklı aşama var. birincisi bios. bios üzerinden birincil olarak işaretlenmiş olan diskin önce etkin kısmı okunur. eğer mbr (master boot record) yazılıysa mbr'yi okuyarak karşınıza boot seçeneklerini getirir veya otomatik olarak boot eder. boot ettiği kısım farklı bir partition veya farklı bir disk bile olabilir. usb üzerinden okutulup oradan diski boot etmek mümkün ama böyle bir şeye ihtiyacınız yok. eğer kurulumda master boot record aktif olan partitiona yazıldıysa işletim sisteminin başka bir partitionda veya aynı partitionda olması birşeyi değiştirmez. bu kısımda herhangi bir sorun yoksa bios üzerinden birincil sürücü harici diskiniz olmalıdır. sysprep in amacı işletim sistemi her farklı donanım için yeni Machine SID (Machine Security Identifier) oluşturmasını sağlamaktır. çünkü donanım farkında eğer makineniz yeni bir tanımlayıcı oluşturamazsa hem sürücü farkından hem de güvenlik açısından işletim sisteminin çakılmasına sebep olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-139A81225 -- 25 Mart 2013; 14:03:50 >




  • Burada herşey mantıklı olmasına rağmen evde yaptığım hariciye kurulu win7 iş yerinde açılmıyor. bootmgr yi vs. herşeyi ayarlamış olmama rağmen işyerinde açılmıyor.
    Bu arada mrbilgisayar ın dediği gib hdd yi 3 bölmeye falan gerek yok. win 7 yi kurduğun yere açılış dosyalarını kopyalabiliyorsun. Ben ilk denememde her ihtimale karşı(easybcd format atar belki diye) ayrı bir yeri açılış için ayırmıştım.
    Yanlız SYSPREP işe yaramadı bende. Ne olursa olsun işyerindeki bilgisayarda bootmgr devreye girsede win7 açılmıyor.
  • Ben şuan bilgisayarıma yüklüyorum. Bir sorun olursa telefondan başvururum.
  • Sata diskim bozulduğundan hariciyi aynı konuma getirip devam etmek istemiştim ancak izlediğim yol biraz farklıydı direk yabancı forumlarda aradım cevabı ve yaklaşık 6 saattir uğraşıyorum. Sonunda bu konuya denk geldim ve gerçekten çok teşekkür ediyorum konuyu açandan. Ellerine sağlık :)
  • yaa 2 adımda biçimlendirdiğim bölümü sağı tıklayıp etkin yapamıyorum. Öyle bişey yazmıyor sağı tıkladığım zaman..
  • 14. maddede takıldım şimdide :( harddiski göstermeme rağman öyle bişey çıkmıyor direk kurulu olan işletim sistemim açılıyor direk.
  • Gerçekten çok iyi bir anlatım yapmışsınız tebrikler fakat benim bir sorunum var en baştan anlatayım :

    benim 500 gb'lık LG marka bir Taşınabilir harddiskim var bunun 416 gb'lık kısmını kişisel dosyalarım için kullanıyorum ve hiç biçimlenmemiş ayrılmamış 48,8 gb'lık ayrı bir kısım var bu kısmı bölmek için disk yönetimine girdim (windows xp) ayrılmamış kısıma sağ tıklayıp yeni bölüm dedim ve ntfs olarak biçimlendirdim (windows7 etiketini verdim ve H harfini seçtim.) windows 7 iso dosyam vardı aynı hdd üzerinde 416 gb'lık kısımda bunu hiç taşımadan aynı hdd üzerinde bırakarak kurulum yaptım kurulum sırasında sürücü harfi seçmemi istedi her iki yerdede H'yi seçtim Available image kısmında Windows7'nin tüm sürümleri çıktı ben ultimate'i seçtim daha sonra kurulum tamamlandı pc'yi kapatıp açtım F12 ye basıp boot seçimine girdim hddyi seçtim 2 tane seçenek çıktı karşıma birisi dahili harddiskim diğeri Lg taşınabilir hdd (pc fujitsu olarak görüyor LG olarak değil) seçtim fujitsu seçeneğini fakat boot ekranında takıldı (ek'e dikkat!) diski biçimlendirerek 2 kere daha denedim ama olmadı bir türlü beceremedim sistem taşınabilir hdd içindeki dosyaları bir şekilde okumuyor sorun nerde anlamadım bu arada iso dosyasını açmak için daemon tools kullandım hdd direk anakarta bağlı olan usb girişine takılı yani performans sorunu da yok "C"'de nt6x adında klasör açıp verdiğiniz dosyaları oraya attım işlemi aynı klasörden tamamladım. Acaba sorun iso dosyasını taşınabilir hdd üzerinde bırakmamdan dolayımı yoksa bir yerde başka bir hatamı yaptım ?
     Harici Diske Windows 7 Kurulumu (Resimli)




  • Merhaba arkadaşlar, kolay olduğunu düşündüğüm bir sorum var.

    Aldığım dizüstünün harddisk win7 kurulu iken çıkardım ve daha büyük bir HD taktım. Bu çıkardığım HD'ye harddisk kutusu alıp usb'den bağladım. Anakartım usb boot destekliyor ve ilk sıraya aldığım halde sistem başlamıyor ve tekrar dos başlangıç ekranına dönüyor. Her seferinde iki seçenek çıkıyor, onar ve normal başlat. Sürekli olarak normal başlat yaptığım halde sistem açılmıyor.

    USB boot için windows'dan da bir ayar yapmam mı gerekiyor?

    Şimdiden teşekkürler.
  • Faydalı bi konu teşekkürler. İleride işime yarayabilir.
  • merhaba, ben her dediginizi yaptim sorun olmadi.fakat laptop u harici harddiskten baslatinca orda missing bootmngr cikiyor ctrl+alt+delete basin yeniden baslatin diyor.nerde hata yaptim sizce.
    herseyi ikinci sefer uyguladim ve sonuc yine ayni.

    lutfen yardim edin

    saygilar
  • bilgi için teşekkürler :)
  • beyler ben tam tersini yapmaya çalışıyorum.Windows 7 deyim ve xp atmak istiyorum usb belleğime.Bunu nasıl yapacağım bir programı varmı acaba
  • Çok işime yaradı teşekkürler.
  • Harbi güzelmiş, tebrikler.
  • Merhaba

    Elimde WD Elements 1TB harici harddisk var. Haricime windows 7(ultimate) veya 8 kurmak isiyorum.

    Gerekli butun islemleri yapmama ragmen, BİOS onceligini USB yapiyorum fakat baslangicta bootmgr hatasi veriyor. Normalde hata olmasa gerceklesmesi gereken HDD ustunde boot olmasi midir ?

    Bootmgr hatasi cozumu nedir ?

    Vmware workstation ustunde Win7 calistirmakla Harici HDD arasinda ne gibi fark vardir??
    Tam olarak hangisinde butun ozellklerini kullanabilirim ?
    Kendi pc sistemimi yormadan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mek38 -- 15 Temmuz 2013; 9:31:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.