Şimdi Ara

Harici Diske Windows 7 Kurulumu (Resimli) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
34
Favori
135.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler güzel konu
  • Teşekkürler dostum emeğine sağlık.
  • bilgi için teşekkrler
  • teşekkürler hocam faydalı anlatım olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aaakrep

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrbilgisayar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aaakrep

    Ben 16Gb lık usb belleğe kurdum...Herşey sorunsuz; biostan boot ayarını da yaptım ancak açılışta windows başlatılıyor yazısının ardından mavi ekran hatası alıyorum; nasıl düzelte bilirim bilgisi olan yardım ederse sevineceğim?

    Öncelikle usb belleğe işletim kurmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü okuma ve yazma hızları çok düşük olduğundan sorunsuz olarak açılması saatler alabilir. Açıldıktan sonra da çok ağır çalışacaktır. Windows başlatılıyor yazısından sonra mavi ekran hatası alıyorsanız Sysprep işlemini tam olarak yapamamış olabilirsiniz. Tekrar kontrol edip sonucu yazarsanız sevinirim.

    evet dediğiniz doğru ancak elimde bu var malesef...Ztn sistemin hızlı calısmasıda pek önemli değil....sysprep ayarını kurmuş olduğum yeni sistemden yapmam gerekmiyo mu? aksi taktirde bu ayar pc de suan sabit takılı olan harddiskteki win7 için geçerli olur yani?? ve ben bu harici cihazıma kurduğum win7 de ayarı yapamıyorum çünkü sistem acılmadan önce mavi ekran hatası alıyorum

    sanırım sistemi yeniden kurmanız gerekecek




  • Bu yöntem daha basit gibi geldi Windows 7 & windows 8 fark etmiyor:
    Usb diske Windows 8 kurmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taximproject -- 8 Mayıs 2014; 14:38:23 >
  • Eline sağlık hocam güzel anlatım.
  • Harddisk Sandım


    Edit : Anlatım Guzel Hocam Elıne Saglık
  • Hacı Kuruyom ama Açılışta mavi ekran geliyo virus falan bişeler yazıyo :@ @mrbilgisayar
  • İnstaller dosyasına tıkladığım zaman bilmem ne bilmem ne komutu iş yada dış çalıştırılabilir komut değil tarzında bir şeyler yazıyor sonra tekrar enter'a basınca kapanıyor. Daha ilk başında çuvalladım.
  • bütün dediğiniz şeyleri yapıyorum win 7 yide kopyalıyor harddiskin içine fakat yeniden başlattığımda 2 tane windows 7 yazısını göremiyorum sebebi nedir acaba? bootmgr yimi kopyalamak gerekiyor haricimin içinede? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler... NT6x tekrar yükleyebilirmisiniz linkten indiremiyorum.
  • oldukça fazla sorun yaşayan var sanırım. Bir arkadaş başlangıçta sub hdd-flash takılıysa ve biostan first boot device olarak ayarlıysa hangi windowsun açılacağını sormasın demiş. Böyle bir olay mümkün. Mantık olarak açılışta pc sabit diske hiç göz atmadan direk usb device taraması yapıp sadece onda işletim sistemi kuruluymuş gibi loading ekranına geçiyor.
    Bunu yapmak için kurulum aşamasına geçtiğiniz sırada mümkünse sabit diski çıkartın. Bu sayede second boot olarak bile biosta görünmeyecektir. sabit diski çıkartıp kurulum yaparsanız eğer. Daha sonradan sabit diski taksanız bile biosta first boot neyse pc ona bakar ve açılışta seçenek sunmaz. direk loading ekranına geçer.
    Eğer bu şekilde yaparsanız dikkat etmeniz gereken bir önemli husus daha var. Kurulum sırasında biostan satayı kapatmanız gerekmektedir. Çünkü sizin USB arabirimi ile kullandığınız depolama birimi sata modunda windows kurulumu yaparsa farklı pc lerde çalışmayabiliyor. sata sürücü ve chipsetinin aynı olmasını ister diğer pc lerde. Ancak dediğim yöntemle yaparsanız tüm pc lerde çalışacaktır.
    Son olarakta yukarıda anlattığım gibi bir kurulum yaparsanız eğer sabit diskten kurulum yaptığınız windows sürümü eğer kurulum esnasında sata modundaysa, biostan satayı yine devreye alarak pc açılışı yapmanız gereklidir.Çünkü o win7-8 bile olsa sata chipsetine onay kodunu loading ekranında gönderemezse windowsunuz açılmaz. çöktü zannedersiniz ve format atarsınız :)

    Gel gelelim kişisel görüşüme. Anlatım çok güzel resimlerle tek tek uğraşmak upload etmek açıklamaları yazmak güzelde universal bir yöntem değil. Kesinlikle denenecek windows sürümü yalın olmalı. Yani microsofttan yayınlandığı gibi. Kurulumda izlenecek yöntem sanırım daha farklı bir yöntem olmalı. Mesela boot olabilen bir windows 7 DVD si takıp flash bellek yada harici diske kurulum yapmak istediğimizde kurulum ekranı bize USB arayüze kurulum yapılamaz diye bir hata veriyor. Bunun üzerine yoğunlaşıp diğer DVD kullanarak boot edip kurulum yapılsa konudaki sorunların hiçbirisi yaşanmaz. tek yapmanız gereken her pc de çalışabilir duruma getirmek olur.




  • Teşşekür ederim arkadaşım faydalı bir iş çıkarmıssın çok yardımcı oldu.
  • Hocam bu yöntem 4 GB Usb de olur mu .Olmaz ise 8 GB 'lık Usb 'de olur mu ? Bilgilendirirsen çok sevinirim.
  • Hocam bu arada ben windows 7 ultimate yüklemek istiyorum. 32 bit (x86) mı kurayım yoksa 64 bit (x64) mi kurayım hangisi daha hızlı olur?
  • Hocam ardarda mesaj attım özür dilerim ancak aklıma bir şey daha takıldı.Windows 7 Ultimate isosu yaklaşık 2,4GB . Bu çok fazla ve internetim yetmeyebilir.Aynı anlattığın teknik ile Windows 8 yüklü bir bilgisayar kullanarak 4/8/16 GB'lik Usb 'ye Windows xp Professional kurabilir miyim?
  • Sorularıma yanıt verebilecek biri yok mu ?
  • Elinize sağlık, çok faydalı bir paylaşım mutlaka. Ancak nt6x klasörünü açmak dediğiniz programın ne olduğunu, nereden bulunabileceğini anlamadım. Yardımcı olur musunuz? @mrbilgisayar

    Teşekkürler.
  • peki windows 8 den nasıl kurulum yapılır
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.