Şimdi Ara

Hareket etmek istemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiçbir fikir hiçbir hedef beni heyecanlandıramıyor. Hiç atılgan değilim. Sebebi korku da değil bir işe atılmaya dair heyecan hissedemiyorum. Şöyle güzel olur böyle güzel olur diye düşünmüyorum. Maddi konular ve özellikle sosyal konularda sürekli böyleyim. Rezil olma korkusundan da değil genel olarak enerjim ve modum çok düşük sürekli kaçmak istiyorum içime kapandım baya. Depresyonda da değilim her dakikam üzüntü içinde geçmiyor. Biraz fazla şükürcüyüm galiba, bu kadarı yeter, daha fazlasına gerek yok kafasında olabilirim. Mesela cinsellik mi, daha fazla para mı gibi şeyler hedefim değil hedefim ne bilmiyorum ama hiçbir şey istemiyorum hareket edemiyorum çok monoton bir hayatım oldu eskiden böyle değildi. Son 4-5 senedir her konuda yerimde sayıyorum keşke düşsem ders alsam, yükselsem mutlu olsam ama yok sürekli sıfırım olduğum yerde kaldım öneriniz var mı psikolojik bir olay olduğunu biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doktora git
  • Güncel.

• Güncel.

• Oblomov'u okumuşsun

• Up

• Fikri olan yok mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    intihar etmek istiyorum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazılım öğren.
  • Şimdi bir şeyi isteyip istemeyeceğini seçemezsin genelde, bir şeyi ya istiyorsundur ya da istemiyorsundur. Ama sonuç olarak bir şeyi isteyip istemediğini tam olarak anlamak için o şeye bir şans vermelisin, en azından kendini zorlayarak denemelisin ve bu konuda dürüst olmalısın "Evet ben kendimi bu şey için zorladım, fakat gerçekleşmedi, istemiyorum" diyebilmelisin.

Hiçbir seni heyecanlandırmıyor ise gerçekten, o zaman yapabilecek bir şey yok zaten, hiçbir şey seni heyecanlandırmıyor bu durumda yapabilecek bir şeyin yok. Ama dediğim gibi bir şeyleri deneyerek, o şeye gerçekten heyecan duyup duymadığını anlayabilirsin. Ama denemen lazım, deniyormuş gibi yapmaman lazım, bir şeyi tam olarak yapmaya çalışman gerekiyor.

• barryallenn kullanıcısına yanıt
    +1, çok güzel tavsiye
  • Nofab yap

• quote:

Orijinalden alıntı: barryallenn

Şimdi bir şeyi isteyip istemeyeceğini seçemezsin genelde, bir şeyi ya istiyorsundur ya da istemiyorsundur. Ama sonuç olarak bir şeyi isteyip istemediğini tam olarak anlamak için o şeye bir şans vermelisin, en azından kendini zorlayarak denemelisin ve bu konuda dürüst olmalısın "Evet ben kendimi bu şey için zorladım, fakat gerçekleşmedi, istemiyorum" diyebilmelisin.

Hiçbir seni heyecanlandırmıyor ise gerçekten, o zaman yapabilecek bir şey yok zaten, hiçbir şey seni heyecanlandırmıyor bu durumda yapabilecek bir şeyin yok. Ama dediğim gibi bir şeyleri deneyerek, o şeye gerçekten heyecan duyup duymadığını anlayabilirsin. Ama denemen lazım, deniyormuş gibi yapmaman lazım, bir şeyi tam olarak yapmaya çalışman gerekiyor.

Hocam tavsiyeler süper teşekkür ederim. Uzun zamandır farklı bir olay yok hayatımda unuttum hislerimi o yüzden böyle geliyor olabilir. Bir de başka bir sorunum var. Kendimi tanıyamıyorum hocam hem de hiç. Kimim nerdeyim burası neresi şu an ne yapıyorum gibi şeyler soruyorum sürekli ve derste orada burada adımı görünce biri bana ismimle seslenince üstüme alınamıyorum bu kim diyorum içimden 1-2 dakika sonra düşüyor jeton bu konuda önerin nedir?

• Grandestt G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben doktor değilim ve vereceğim tavsiyeler de sadece kişisel gözlemlerime, okuduğum ettiğim şeylere dayanıyor.

Şimdi dostum, yaşadığın bu sorgulama durumu birçok şeye bağlı olabilir. Ki benim bunları doğru bilmem imkansız. Sadece şunu söylemek istiyorum. Yaşadığın bu şeyler psikolojinin kötü etkilenmesinin bir sonucu olarak kendini sana has semptomlar halinde göstermesi olabilir.

Psikolojin sağlıklı durumda değil ve bu kendini az önce saydığın semptomlar halinde gösteriyor. Psikolojini kötü etkileyebilecek iki tür senaryo var : Birincisi kimyasal, yani beyin kimyasının dengesiz hale gelmesi ki bu yapay mutluluk yaratan şeyleri fazla kullanma ile meydana gelebiliyor. Örneğin bende kahveyi biraz abarttığım zamanlarda bu kendini gerginlik, odaklanamama, gerçeklikten kopmaya yakın bir his gibi gösteriyordu. Eski konularıma bakarsan bu semptomları direkt okuyabilirsin. "Hiçbir şey yapmak istemiyorum, yaşamak istemiyorum, hiçbir şeye ilgim yok" tarzı birçok konum var. Yani görebilirsin bu semptomlar bende de bana tarz şekilde oluşuyor. Yani hayatında maddesel mutluluk yaratan şeyleri gözden geçir ve bırak. En azından bir süreliğine uzaklaş onlardan. "Kahveden ne olacak yea ?" diyebilirsin ama kafein de diğer tehlikeli uyarıcılara benzeyen bir uyarıcıdır. Kişiden kişiye çok değişse de semptomları tetiklediğini ve dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İkinci senaryomuz bilişsel, yani düşündüğün olumsuz ve gerçekçilikten uzak kalıpsal düşünceler diyebiliriz. Mesela kendine "ben şöyleyim, ben asla şöyle olamam, ben şunu yapamam" ya da hayata veya insanlara karşı yaptığın otomatik yargılar. Bu düşünceler çoğu zaman kontrolün dışında ortaya çıkıyorlar ve çıktıkları an seni olumsuz etkiliyorlar. Bu konuda sorgulamalar yap, bir şey hakkında bir şey düşünürken acaba gerçekten gerçeği mi düşünüyorsun? Yoksa süslediğin ya da abarttığın veya gereksizce küçümsediğin bir fanteziyi mi? Hayata olumlu ama gerçekçi şekilde bakmak en iyisidir bu.

Denemeler yap, bilişsel veya kimyasal olarak, psikolojin iyi olursa her şey daha iyi olur. Eğer bu yazının seninle hiç alakası olmadığını düşünüyorsan da alakası olabilecek birine atabilirsin veya hiçbir şey yapmayabilirsin :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ata bin.

Hareket etmek istemiyorum.
  • aynı ben konu sahibi

• İllaki Amerika’yı fethetmeye gerek yok bence. Herkes “yarış atı” olmamızı telkin ediyor. Öncelik sıranızı doğru dizdiginizden emin olun...

• Başka tavsiyeleri de dinlemek isterim hayatımda yenilik istiyorum hissizleştim kendimi ölü gibi hissediyorum kafam da çok karışık sürekli düşünüyorum hobi edinmekle de çözümü bulamadım başka işle meşgul olurken pat diye düşüncelere dalıyorum ve içime kapanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NassinGözüm

Doktora git

Doktora gitmek de istemiyor buyuk ihtimalle. Malesef oyle git deyince kolayca gidilmiyor.

• Zuko kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum ama başka çare var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam bence kesinlikle ama kesinlikle spora git spor yap vg veya lisanslı spor yap ya da vg+mma yap pes etme zincirleme gelişir olaylar ard arda bence bunu bir düşün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.