Şimdi Ara

Harddiskin Sesi Başımın Etini Yedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır kullandığım Western Digital Caviar Black 500Gb SATA II HDD var elimde 2 yıldır susmadı meret. İlk bilgisayarı topladığımda çokça soruşturdum WD Black serisinde karar kıldım. Bilgisayarı çalıştırmaya başladıktan sonra tık tık ses geliyordu yeni olduğu için pek umursamadım kesilir dedim ki dönem dönem kesildi de. Bazen coşuyor bazen susuyor ama 2 yıldır o ses var. Şu an Gırrrrrrrrrr diye ötmekte. Yarın belki hiç ötmeyecek. Baya bir araştırdım "kafa sesi harddisk yakında göçer" diye yazıyor her tarafta fakat 2 yıldır hiçbir arıza çıkarmadı. Bir çok teste tabi tuttum veriler hep normaldi. Bir türlü çözemiyorum bu problemi. Bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin başım şişiyor bu ses yüzünden.

• Test Sonuçları

• Vallahi her gün "ulan patlayacaksan patla artık" diyerek yaşıyorum. Bütün verilerim başka harici disklerde yedekli duruyor ama neden böyle yapıyor anlamış değilim. 2 sene yani bozulsaydı bozulurdu diye düşünüyorum. Ara ara bakıyorum ama bilen gören yok meseleyi.

• O ses kafa sesi degil Grrrrrr seklinde sabitse plakalari ceviren motorun sesi, yagsizlik sonucu olusmus bir sey ve zaten
    sizinde bu konuda yapabileceginiz bir sey yok. WD disklerin normal durumu.
    Western Digital HDD'lerde bu ses hep vardır. Özellikle performansı yüksek olan BLACK serilerinde!

Hard Diskinizde bir sorun olduğunu sanmıyorum. Aynı marka ve model HDD'lerin 1GB olanlarından kullanıyorum, gırrrrt, gırrrrt seslerini bende işitiyorum ama rahatsız edici durumda değil elbette(Kullandığım HDD'ler avaterimin altındaki mini monitörde yazılı).

Bunu genellikle okurken yapmakta. Sanırım sizin HDD uzun süredir birleştirme yapılmamış ve bu yüzden HDD kendi kendine işleme başlıyor ve bu nedenle çoşuyor.
    Eğer Vista veya Windows 7 kullanıyorsanız, HDD birleştirmeyi devre dışı bırakın ve siz kendiniz ayda veya 2 ayda bir birleştirme gerçekleştirin.

Resimden gördüğüm kadarı ile HDD'nizin sıcaklığı biraz yüksek. Siz buna bir HDD soğutucu fan takın. Bu sayede HDD daha performanslı ve ısıdan uzak şekilde çalışacaktır.

Örnek HDD soğutucuları:
    http://xtreview.com/images/ita%20kaze%20hard%20disk%20cooler.jpg
    http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/cooler/images/hddcooler/Gallery-OK/best-hdd-cooler-5.jpg
    http://www.kollewin.com/EX/09-16-04/hard-drive-cooler-2.jpg
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 22 Şubat 2012; 16:28:30 >

• @Bay_KG
    dediği gibi WD black serisi performans serisidir. Böyle bir uyarı internette araştırdığın zamanda karşılaşırsın.
    Caviar Black serisi en sesli çalışan disklerdir. Benimde imzamda göreceğin üzere bu diski kullanıyorum fakat hiç takılmıyorum bu konulara genelde bir yandan müzik çaldığı için odaklanmıyorum.

Ses çok fazla geliyorsa kasa yalıtımı yapabilirsin. Belki de kasanın malzemesinden kaynaklı daha şiddetli bir ses duyuyor olabilirsin.
    Asus TUF GAMING VG259Q 25" 144Hz // BenQ XL2411Z 24" 144Hz
    Steelseries Apex PRO TKL // Razer Deathadder Elite // FiiO E10K DAC/AMP // Sennheiser G4ME ONE
  • Error Scan i quick olarak seçmişsin normal olarak taradığında sonuc hiç iç açıcı olmaya bilir öyle dene bi istersen :)
  • Ses şu an yok o yüzden hayli sakinim :) Sevgili arkadaşlarım değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz fazlasıyla bilgilendirici oldu. Ses geldiği zaman katlanmaktan başka çaremiz yok gibi görünüyor o zaman. Bay_KG önerini değerlendireceğim. Fan araştırmaya başlayayım hemen. Fire.Sword evet bilgisayarın power tuşuna basar basmaz başlıyor ötmeye :) daha bilgisayar açılmadan.
  • Dostum sorununu çok iyi anlıyorum. Bildiğim kadarıyla WD marka HDD'lerin genel olarak böyle sesler çıkardığı söyleniyor. O sesten rahatsız olma boyutunu da tahmin edebiliyorum. Ben de yaklaşık bir ay kadar önce Fujitsu marka laptop aldım İlk sistem kurduğum andan itibaren Gırr tık,tık diye sesler geliyor. Sen gibi gerekli programlarla da taratıyorum ve sorun gözükmüyor. Ama o çıkan ses beni çıldırtıyor. Benim HDD WD olsa anlayacağım ses çıkmasını ama markası Hitachi. Anlamadım gitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartacus_ -- 23 Şubat 2012; 0:49:43 >

Orijinalden alıntı: skylark85

LitePower hemen normal scan'e başlıyorum.

health bölümünün resmini koyabilirmisin hocam sana zahmet
  • Ultra DMA CRC Error Count problemini çok uzun süredir araştırıyorum kablo girişinden kaynaklanan bir problem olduğu söyleniyor. Bir de HD Tune programının tutarsız olduğu söyleniyor. Aynı taramayı eski versiyonuyla ya da başka bir pro programla yapıldığında hata alınmadığı görülmüş. Böyle bir problem varsa ki bunun sesle bir alakası olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylark85 -- 23 Şubat 2012; 9:47:39 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.