Şimdi Ara

Harddisk ten ram e yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben internette bole birseye rastladim ama bana biraz sacma geldi denemedim ama yorumlar ise yariyor dio harddiskten ram e aktarimmi ne yapiyorlarmis en iyisi siz altaki linkten bakin boyle birseyin olmasi mumkun mu eger mumkun ise ben 70 gb ram kullanirim

http://www.cayport.org/community/81491-raminiz-yetmiyormu-hardiskten-ram-mb-verin.html

• O gerçek ram'in hızını arttırmaz, Sanal Belleğinkini arttırır.
  • yani bana ne gibi faydasi olucakki ?
  • ben bunu kullanıyorum yaklaşık bi senedir falan pek bi farklılık görüm sayılmaz ben 10 gb kadar verdiğim zamanlar oldu harddiskten bu bölüm gidiyo verdiğiniz bölüm boşken mesela 10 gb kullanılıyoımuş gibi görünüyo ben kullanıyorum yani yararı vardır zararı yoktur diye düşünüyorum kullanabilirsiniz yani
  • Şimdi şöyle bi durum var, Sanal bellek demek ne demek, Bilgisayarınızda bir sürü dosya,Explorer,Firefox,Medya, Vs. birsürü şey açarsınız, Ram haliyle fazla değilse kilitlenmeye başlar, bunu yaptığın zaman yani Fazla dosya açtığın zaman kilitlenmenin ve yavaşlamanın önüne geçmiş olursun
  • cok tesekkur ederim
  • hdd den ayırdığınız o bölümü , ram dolduğunda kullanır. ama cpu nun hdd ye ulaşma ram e ulaşma hızından yavaştır. yani hdd den 3 gb yer ayırdığında ''3 gb ramim var'' diyemezsin. aynı şey değil. oyle olsaydı insanlar ram yerine büyük hdd alıp bellek artırırlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanal bellek yapabilirsin
    fakat bu normal ram den kat kat yavaş olur

ama ram in azsa yapmak şart
    çünkü programlar fazla ram harcarsa oraya aktartıyor.

örneğin pes08 oynuyosun
    arkadada msn açık
    pes08 senin bütün ramını yiyo diyelim
    msn de sanal bellekte durur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.