Merhabalar; Kısa süre önce aldığım harddisk'i çeşitli sebepler dolayısıyla geri iade etmek amacıyla satıcıya kargoladım. Harddiski güzelce 2 kat baloncuklu naylon ile sardım, bantladım falan ancak evde kutu olmadığı için kutuya koymadım, kargo şubesinden kutulatırım diye düşündüm. Yurtiçi kargo şubesindeki çalışan kutuya koymak yerine evrak poşetine koyarsam daha güvenli olacağını söyledi, kutularla taşınırken üstüne daha fazla ağırlık binebileceğini, evraklarla taşınırsa böyle bir sıkıntı olmayacağını söyledi, ben de tamam dedim. Ancak şu an içime bir kurt düştü, evrakları taşırken dikkat ediyorlar mı acaba? Zaten kağıt, birşey olmaz diyerek haldır huldur taşıyorlar da olabilir. Ne yapmam lazım sizce? Kargo yola çıkmamış olabilir gidip kutulatabilirim sanırım ancak şube çok uzakta. Evrak poşetlerini yeteri kadar özenli taşıyorlar mıdır? |
Harddisk kargolanırken bozulur mu?

-
-
hangi eleman nasıl davranır onu nereden bilelim?
tereddütün varsa git kutulattır.
-
aslında kargoda hard disk dışında bozulma ihtimali olan bir şey pek yok.
-
Bilindik bir firmadan hard disk almıştım. Aynı sizin kargolama şekliniz, yani baloncukla üstünü kapatıp kargo poşetine koyarak hard diski bana göndermişlerdi. Geldiğinde sonuç %25 sağlıklı bir hard disk :))
-
çok büyük bir hata hdd kargolanacaksa kutu şart
-
Bende kutuda ve 1 kat baloncuğa sarılı gelmişti hb sitesinden, ptt kargo getirmişti ve kutusunda ezikler vardı. Boşluğuma denk geldi kargoyu kabul etmiş bulundum. Eve geldiğimde çalışmıyordu. Iade süreci servis raporu derken 3 ay beklemiştim. Umarım başınıza kargoda bir şey gelmez. Büyük sıkıntı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
HDD'yi çıplak haliyle kargoya verseniz bile devrekartı zarar görmezse ve kasasında ezikler oluşmadığı sürece birşey olmaz. Standart HDD'ler çalışırken 55-65 G şoklara, çalışmazken 300-350 G şoklara dayanabilirler.
-
Normalde hdd calismazken kafası park konumundadir. Kendi ic yapisi da kapali haldeyken belli bir miktar sarsintiya dayanabilecek sekildedir . Güzelce paketlenip gonderilirse ve ürün orijinal sıfır ürünse bir sorun olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Standart şartlarda bir sıkıntı olmaz ama internette hergün kargo firmalarının düşük maaş ve fazla mesai yüzünden kargoları futbol topu gibi tekmelediklerini görüyoruz. evraklarıda kucaklayıp kucaklayıp fırlatıyorlar arabanın içine. Senin yerinde olsam şu beyaz köpükler ile sarıp kutulayıp kutuyu balonlu naylon ile sarıp üzerinede her köşesine kırılacak eşya 'CAM' yazıp yollardım
-
Ssd lere pek birşey olmuyorsa mekanik standart hard diskler ufak bir sarsıntı ile bile bazen zarar görürler ve çalışamaz hale gelebiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X