Şimdi Ara

hard diskin motoru bozuldu?neyapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde external box ile kullandığım seagate 200gb hard disk var. ST3200827A serisi.
    hard diski yere düşürdük ve o andan itibaren se kesildi aletten.

içini açtım,baktım motor sıkışmış,vargücümle pense ile çevirmeye çalışsamda nafile.
    disk üstünde ise çizik vs hiçbirşey yok.

bu diskde birsürü foto arşivim var ailemin arklarımın,ve bazı albüm produksiyon projeleride var.

elim hdd sökmeye deneyimli,diskleri söktüm içinden,bi kenar koydum.

şimdi bu diskleri tekrar okunabilir hale getirmek için ne yapabilirim?mecidiyeköymü yoksa yazıcıoğlumu uygundur bu iş için???

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 17 Nisan 2007; 2:18:13 >

• Kardeş hdd yi açtıysan üstüne bence su iç o hdd nin.Verilerini de profesyonel şirketler belki kurtarır.Ama benim bildiğim medya sı havayla temas ettikten sonra hdd ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: k2fg9

Kardeş hdd yi açtıysan üstüne bence su iç o hdd nin.Verilerini de profesyonel şirketler belki kurtarır.Ama benim bildiğim medya sı havayla temas ettikten sonra hdd ...

yok daha neler, adamlar suyun içinden, yanan disklerden bilgi çıkarabiliyor, havayla temas etse ne olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre492

quote:

Kardeş hdd yi açtıysan üstüne bence su iç o hdd nin.Verilerini de profesyonel şirketler belki kurtarır.Ama benim bildiğim medya sı havayla temas ettikten sonra hdd ...

yok daha neler, adamlar suyun içinden, yanan disklerden bilgi çıkarabiliyor, havayla temas etse ne olacak

ama onlarda kutusu açılmamış oluyor

bencede o disk gitmiştir kurtarsalar bile çok büyük bi kısmı uçmuştur

• Ne yapabilirsin? Yeni bir Harddisk alabilirsin mesela :D

Harddiskler çok steril ortamlarda açılıyor diye biliyorum ben.Toz değmemesi gerekiyormuş.Sen penselemişsin falan hadi geçmiş olsun :D
  • Data kurtarma hizmetleri çok maliyetlidir ancak. Harddisk=100$, içindeki bilgiler=paha biçilemez diyorsan bu hizmetten faydalan derim ben inşallah manyetik ortama (mıknatıs, hoparlör yanı vs...) koymamışsındır harddiski.....
  • kendisi sağlam motoru bozuk bir hdd bulup motorunu değişirsen çalışabilir bir ihtimal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

kendisi sağlam motoru bozuk bir hdd bulup motorunu değişirsen çalışabilir bir ihtimal

ya elimde bi 40 lık hdd nin sağlam motoru war da bu 200 lük içe gömük,motoru çıkmıyor.çıkabilse çoktan hallederdimde...neyse saolun,diski bozuk bi hdd bulucam artık yada 2. el bi 200 lük alıp diskini deiştiricem....

saygılar
  • Kardeş anlamak mı istemıosun ?

HDD yi açınca bir daha o hdd den hayır gelmez...

Onun tamirini yapan adamlar da ozel ortamlarda yapıyolar.
  • hdd içini açtıktan sonra çalışabilir ancak o şekilde kullanıldığında yada açıldıktan sonra havadaki toz ve zerrecikler disk yüzeyiyle temas eder. Bu temas kafa okurken engel olur Ve üstesinden gelemeyeceğiniz kadar çok bad sector oluşur açıp kapasanız dahi durum değişmez yani bir kere açtın mı ev de yada güneşli havada fark etmez toz girer

Geçmiş olsun garantiye göndermek varken çöpe atmak iyi seçimmiş :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre492

quote:

Su iç arkadaş doğru şöylemiş yere düşüyor diskler darbe alıyor harddiskten diskleri söküyor tabi eliyle bir darbe daha artı hava teması artık hayır gelmez

• hey allahım,herkez kafadan bişi yazmış bi okusaymışınız yüzbaşılar teymenler özellikle...

diske elle temas yok.diskler söküldükten sonra motoru pense ile çevirmeye kalktım,dönmedi.diskler gözlük silme bezlerinin arasına konuldu duruo kenarda.ok hava toz vs zaten problem,niyetim bidaha o hdd yi kullanmak değil,yarısıda olsa içindeki bilgileri almak,yoksa gider garantiye yollardım,zalak diilim...aa demekki içindekiler okadar değerliki hdd yi açmayı göze almışım...zira bikaç kişiyle kontağa geçtim,sonucuda bildiririm.
  • kadıkoy simsarın karsısında ust katta vardı zanedersem. data kurtarma.
    ama cok magliyetlı bir olay
  • en az 100YTL ye malolabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: csungu

hey allahım,herkez kafadan bişi yazmış bi okusaymışınız yüzbaşılar teymenler özellikle...

diske elle temas yok.diskler söküldükten sonra motoru pense ile çevirmeye kalktım,dönmedi.diskler gözlük silme bezlerinin arasına konuldu duruo kenarda.ok hava toz vs zaten problem,niyetim bidaha o hdd yi kullanmak değil,yarısıda olsa içindeki bilgileri almak,yoksa gider garantiye yollardım,zalak diilim...aa demekki içindekiler okadar değerliki hdd yi açmayı göze almışım...zira bikaç kişiyle kontağa geçtim,sonucuda bildiririm.

bunun yüzbaşılıkla beşbaşılıkla ilgisi yok... hdd kafası ile plaklar arasındaki boşluk yaklaşık saç telinin onda biri kadardır. hdd'nin steril olmayan durumda açılması halinde plakalar tozlanacak, tekrar çalışması halinde de bu tozlar, okuma/yazma kafası ile plaka arasına sıkışıp enaz 5400rpm dönüşte kafanın ve plakanın canını okuyacaktır. gözlük silme bezlerinin dokusundaki fiber de plakalar için pek uygun bir materyal olmasa gerek. biz yine de "inşallah en az veri kaybıyla kurtarırsın" diyelim...

• BU işin astarı yüzünden pahalı olur bence
  • lan oglum böyle geri kafa olurnumu yaaa valla hadi düşürdün kazaylaa tamam ama neyine güvenirde içini açarsın açmayı bırak bide penseyle cevirmişin sen eniyisi bi kendine sor ben ne bok yedim diye 3 yaşındaki çocuk bile yapmaz allah rızası için foruma adam gibi mantıklı seyler yazın kalitesini düşürmeyin güzelim forumun yeni almaktan başka çaren yok aslında düşmeyle pek bişey olmaz kablo falan degişseydin daha iyi olurdu bide başka makinada deneseydin
    kardeşim yazık günah boşa para vercen şimdi sen kendin kaşınmışsın kendin ettin kendin buldun bir bardak su iç sen en güzelli sakın onuda penseyle açma haaa yamyamlık yapma
  • quote:

Orjinalden alıntı: azrail1903

lan oglum böyle geri kafa olurnumu yaaa valla hadi düşürdün kazaylaa tamam ama neyine güvenirde içini açarsın açmayı bırak bide penseyle cevirmişin sen eniyisi bi kendine sor ben ne bok yedim diye 3 yaşındaki çocuk bile yapmaz allah rızası için foruma adam gibi mantıklı seyler yazın kalitesini düşürmeyin güzelim forumun yeni almaktan başka çaren yok aslında düşmeyle pek bişey olmaz kablo falan degişseydin daha iyi olurdu bide başka makinada deneseydin
    kardeşim yazık günah boşa para vercen şimdi sen kendin kaşınmışsın kendin ettin kendin buldun bir bardak su iç sen en güzelli sakın onuda penseyle açma haaa yamyamlık yapma

hmm kalite derken sizi elemeye başlasak bi iyi olur sanırsam,nede olsa başka kablo ile deneseydin gibi saçma sapan bi öneri verebilcek kadar ..... sanız...7200rpm de dönen hdd düşerse motor nasıl bi sarsıntı geçirir düşünemiyorsunuz sanırım...pense ile diski çevirdim die algılıyorsunuz sanırım oda ayrı bi hikaye,neyse sizin gibi hep çıkar böle...

gelelim asıl konuya,izmir bornova da egesim ltd şti de diski bozuk fakat gerisi çalışan bi kaba,disklerimi yerleştirdi.ışık görmesinden dolayı diskin ilk üst kadmanı epeyce hırpalanmıştı,ayrıca toz vs partekülleri yüzünden epeyde çizik oluşturdu kendine.ordan fazla bişey kurtaramadık,fakat geri kalan alt kadmanların daha temiz kalması neticesinde çok önemli 2 projemi ve 2006-2007 fotoğraf arşivimi kurtardık.totalde 74gb kadar dosya kurtardık. ortamında tanıdık olması sebebiyle bi öylen yemeğine problemi çözmüş bulunmaktayım.maliyeti 200dolar bile olsa razı olduğum bu durumda memnunum elbet.

birçok mekan,negatif filmler gibi ışık gördüğü an disk ölür dedi kadıköy yazıcıoğlunda vs,demekki her koşulda geçerli olamayabiliyo...

saygılar sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 22 Nisan 2007; 14:58:33 >

• datalarını alırım ancak 2000$ ı gecer dıskın plakalarında ız deformasyon yoksa tabı fızıksel arıza yanı
    tabıı fıyat yuksek gelecek ama bu ıs ole bısıklet zıncırı degıstırmeye benzemez koy o penseyı bı kenara derım ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.