Şimdi Ara

Hard diski bölümlere ayırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben laptoptaki C:110gb ve D:110 gb olarak ayrılmış olan hard diskte, c:yi küçültüp ondan kalan parçayı D:ye aktarmak istiyorum. Vista home premium 32 bit kullanıyorum. Önce partition manager adlı programı kurdum. Onunla bölümler üzerinde oynama yapamadım. Sanırım vista ile sorunları var. C yi hiçbir dosya sistemiyle formatlanmamış olarak görüyordu, ama c de vista kurulu. Neyse sonra partition magic programını indirdim ama onda da vista ile çakışma oldu açılmadı program. En son olarak disk yönetiminden c: ye birimi küçült dedim. 110 gb ın 30 gb ını ayırdı. Aşağıda resimlerini koydum. Şimdi C: 80 gb olarak görünüyor. Ve yeni birim görünmüyor.
    Yine disk yönetiminden bu ayrılan birime sağ tık yeni basit birim dediğimde tüm ayarları yapıyorum ama en sonunda denenen işlem geçersiz diyor ve resimdeki uyarıyı veriyor. D: ye eklemeye kalktığımda ise d: sağ tık yapıyorum ama birimi genişlet sekmesi aktif değil.
    Ne yapmalıyım sizce?

• partition magic programı işini görür...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_20554680/tm.htm
    forumunda bulunan ghost11 v41 in icinden paragon partition manager 8.5 ve cdden calisan partition magic 8.05 bulunuyor. eger elinizdeki programlar eski ise bunlar isinize yarayabilir.

Partition programlari duzgun calissada sizin durumunuz da C: ile D: arasinda kalan bos alani D: ile birlestirme islemi yapmak cok zaman alir (hatta bilgisayar kitlenebilir), bu tur islemler partitionun grafiksel gosteriminde soldan degil sagdan yapilinca rahat netice alinir, sizin orneginizde mecbur oldugunuz gibi soldan d: yi buyutmek yapilabildiginde bile can sıkıcıdır (asla yapmam).

Ayrica partition programlari vista ile gelen yeni bootmanager-mbr ile ilgili iliskileri su siralarda incelemeye basladim, gerekli bilgiler ay sonunda dogru ghost11 v42 nin icinde olacak.

En iyi cozum, D: deki bilgilerinizi baska biryere alip, D: yi silip yeniden bir D: yaratmak

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

En iyi cozum, D: deki bilgilerinizi baska biryere alip, D: yi silip yeniden bir D: yaratmak

SAğol kardeş ben zaten sen demeden indirmiştim senin cd yi
    Oradaki partition manageri denedim ama bendekiyle aynı çıktı yani bir işe yaramadı. Bakalım partition magic işe yarayacak mı? Aslında D: ye eklemeye de çalışmıyorum artık. Ayrı bir bölüm olarak kullanabilirsem de olur. Benim derdim her formatta yani sistemi geri yüklemede C: ye format atması. İçindeki tüm bilgiler gidiyor. 40 gb bile yeterli bence vista için C:ye. Tüm programları oyunları felan D: yükleyip öyle kullanmak istiyorum. Yani D: ye birleştirmeye gerek yok, ayrıca bir bölüm de oluştursam yeter.

• siz E: yaratmak istiyorsunuz, o cok kolay.

ama once C: nin boyutunu olabildiginde kucultun, madem 40gb size yeter, 40gb a getirin, cunku E: yi yarattiktan sonra yine C: yi kucultup E: yi buyutmek isterseniz ayni problem ile karsilasirsiniz.

neticede kalan bos alana bir E: olusturmak icin isterseniz yukarda resmini verdiginiz Bilgisayar yonetimin de ayrilmamis alana sag tiklayin, bicimlendir gibi bisi cikmali, o yolla bicimlendirin. Bicimlenmis disk elde ettiginizde vistanin otomatik olarak E: harfini atamasi gerekir, eger boyle bir harf atamasi olmaz ise yine sag tiklayip harf atama secenegini bulup E: harfini kendiniz atayin.

su siralar vista kullanmiyorum, ama vista yi iyi tanirim, menuler ve yontemler xp ile aynidir.

ayni islemleri cd den calisan pqmagic ile de yapabilmeniz gerekir, cd den calisan pqmagic'in sizin sisteminizde duzgun calisip calismadigini ve sisteminize en bastan beri vista yuklu olup olmadigini (daha once hic xp yuklenmedi manasinda) yazarsaniz sevinirim.

• not:
    bicimlendirmeyi Bilgisayar yonetiminden yaparken "hizli bicimlendir" gibi bir kutunun dolu (secili) olmasina ozen gosterilim, yoksa 1 dkkalik olay 1 saat surebilir. (pqmagic standart olarak hizli bicimlendirme yapar zaten)
  • Laptop geldi geleli vista yüklü, hiç XP kurmadım. 40 gb yetiyor evet ama en az 80e düşürebiliyor ordan resimde de görüldüğü gibi. Ve üzerine sağ tıkladığımda da biçimlendir çıkmıyor. Şunlar var sırasıyla (resmini çekemiyorum ondan yazıyorum):
    yeni basit birim...
    yeni dağıtılmış birim...(aktif değil yani tıklanmıyor)
    yeni şeritli birim...(aktif değil)
    özellikler
    yardım

yeni basit birim deiğimde ise yine yukarıdaki hatayı veriyor. onu da nasıl yaptığımı resimlerle koyabilirim isterseniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

siz E: yaratmak istiyorsunuz, o cok kolay.

ama once C: nin boyutunu olabildiginde kucultun, madem 40gb size yeter, 40gb a getirin, cunku E: yi yarattiktan sonra yine C: yi kucultup E: yi buyutmek isterseniz ayni problem ile karsilasirsiniz.

neticede kalan bos alana bir E: olusturmak icin isterseniz yukarda resmini verdiginiz Bilgisayar yonetimin de ayrilmamis alana sag tiklayin, bicimlendir gibi bisi cikmali, o yolla bicimlendirin. Bicimlenmis disk elde ettiginizde vistanin otomatik olarak E: harfini atamasi gerekir, eger boyle bir harf atamasi olmaz ise yine sag tiklayip harf atama secenegini bulup E: harfini kendiniz atayin.

su siralar vista kullanmiyorum, ama vista yi iyi tanirim, menuler ve yontemler xp ile aynidir.

ayni islemleri cd den calisan pqmagic ile de yapabilmeniz gerekir, cd den calisan pqmagic'in sizin sisteminizde duzgun calisip calismadigini ve sisteminize en bastan beri vista yuklu olup olmadigini (daha once hic xp yuklenmedi manasinda) yazarsaniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard Disk Sağlığı düzeltmek
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3310
    gozumden kacmis, harddisk üzerinde an fazla 4 tane birincil bölüm olur

thorondor06:
    3310 dedigi gibi, hiren'de hem cdden calisan paragon partition manager, hem partition magic var. Sen diger forumdan cdden nasil acacagini sorduguna gore zaten partition magic i indirmissin, cdden acabildiginde cdden calisan partition magic calisacaktir. her ikisininde menuleri senin bilgisayar yonetimi resmindeki menulere benzer.

eger bir sekilde kafan karisir ve beceremez isen D:\ deki bilgileri baska bir yere alip (baska bilgisayar vsvs), sonra D:\ yi silip, bos alanda yeniden yaratmak istediginde o acilamayan menuler acilacak ve yeniden D:\ olusturmus olacaksin. Yinede cdden calisan partition magic yada paragon partiton manageri kullanmayi ogrenmen senin icin ilerde olabilecek baska problemlerin cozumunde de daha faydali ve pratik olacaktir.

• thorondor06:

az once cdimde bulunan ve aldiginiz paragon partition manager 8.5 i vista64 e kurdum, sizde de kurulu ve calisiyor olmasi gerekir. islemleri oradan windows altinda yapmak daha rahat olacaktir, aklinizda olsun.
  • partition magici ben de D yi küçültmek için kullanırken önce problem çıkmıştı.daha sonra tuneup utilites 2008 prog. ile disc doctor bölümünü kullanarak C ve D deki hataları ayıkladıkdan sonra yine aynı programla defragmantion yaptım.ve sürücülerin boyutlarını rahat bir şekilde partition magicle değiştirebildim.
  • Beyle az önce bilgisayarı cd den boot ettim ve partition magici açtım. Ama sarı bir fonda bana partition table error #105 found diye bir hata verdi. infoda ise partition type: BAD yazıyor. Sanırım kötü sektör olarak algılıyor benim hard diski. Tek çare formatlamak ama içinde vista, recovery bölümü felan var. O nedenle format da atamam. Bana bir çare arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kobra22

partition magici ben de D yi küçültmek için kullanırken önce problem çıkmıştı.daha sonra tuneup utilites 2008 prog. ile disc doctor bölümünü kullanarak C ve D deki hataları ayıkladıkdan sonra yine aynı programla defragmantion yaptım.ve sürücülerin boyutlarını rahat bir şekilde partition magicle değiştirebildim.

mesajı görmedin zannediyorum
  • quote:

quote:

partition magici ben de D yi küçültmek için kullanırken önce problem çıkmıştı.daha sonra tuneup utilites 2008 prog. ile disc doctor bölümünü kullanarak C ve D deki hataları ayıkladıkdan sonra yine aynı programla defragmantion yaptım.ve sürücülerin boyutlarını rahat bir şekilde partition magicle değiştirebildim.

mesajı görmedin zannediyorum

Arkadaş haklı. Diskteki hatalar ve defragmante edilmemiş olması yeniden boyutlandırma işleminde hatalara neden olabilir. Ben de bu durumu çok yaşadım.

Bir diğer husus yeniden boyutlandırma işlemi sırasında veri kaybı olma ihtimali çok yüksektir. Bence en sağlıklısı verileri yedekleyip tüm bölümleri silip yeniden bölüm oluşturmak ve bu bölümleri formatlamak.
    Hiren's Boot CD içinde Acronis Disk Director var. Bu yazılımla rahatlıkla bu işlemleri yapabilirsiniz.

• Hepsini silemem, o gözükmeyen 9 ve 3 gblık alanlarda vista recovery var ve zarar vermek istemiyorum o bölümlere. tine up kurdum ve hataları ayıklattım. Şimdi defrag yapıyorum, umarım şimdi olur.
  • yine olmadı. Aynı hatayı veriyor.
  • Arkadaşlar en sondaki 3,24 gb lık alana format atsam veya silsem (partition manager adlı programla) onu D:ye nasıl aktarabilirim? Dediniz ya 4 den fazla partition kabul etmiyor diye. Belki 3 e inerse partition sayısı C: yi bölebilirim o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.