Şimdi Ara

Hard disk performansı (benmi kuruntu yapıyorum acaba)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gecen hafta yeni bir pc topladım ama resmen eziyet çekiyorum su anda.eski pc e6600 işlemcili ausu ps5 anakartlı 800 mhz 3gb ram kullanılan bileşenlerden olusuyordu.

simdiki sistem ise ana hatları ile i5-3570k işlemci , 4*2 8 gb 1600 mhz ram ,msi z77gd55 anakart ve SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk ten oluşuyorum.en büyük sıkıntım harddisk ısıgının sürekli yanıp calısması (bu normal değil sanırım eski makinemdeki hd son zamanlarında bunu yapmaya baslamıstı ve anlık takılmlar oluyordu)Windows tan bilgisayar performansını değerlendirdiğimde en düşük puan 5,9 ile harddise çıkıyor.bu puan bu harddisk için normalmi daha yüksek bir değer cıkmıs olması gerekmiyormuydu.eski makinemdeki 5 yıllık hd bile 5,6 puan alıyordu.

birde soyle birsey okudum hd hızlı bir sekilde çalışmayınca appcrash hatası vermeye baslarmıs.oyunlarda ve programlarda sürekli appcrash hatası alıyorum kafayı yemek üzereyim.steamden indiridigm hic bir oyunu çalıştıramıyorum.bu hatadan gına gelince dün tekrar formatladım daha ğnce 32 bir win7 kurmuştum bu sefer 64 bit kurdum ama aynı hataları gene alıyorum bana bir yol gösterin.denemedigim yol kalmadı tüm güncellemeleri yaptım.hala kafam harddiskteki olası bir arızaya odaklandı.tavisyelerinizi bekliyorum

• Hemen hemen tüm harddiskler birbirine yakın puanlar alır windowstan bilgisayarlardaki en yavaş parçalardır hardiskler. Çokta takılmamak lazım windows puanlarına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen çok takılma o puanlara
  • hdd ler için en yüksek puan 5.9 galiba. genelde bu puanı verir çok eski değilse.

hdd hızını test et.
    bad sector testi yap.
  • o sisteme bir ssd yakışır. win ona kur. yedeklemeyi hdd yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.