Şimdi Ara

Hapistekilere bile af var Kredi puanı kötü olanlara sicil af yok !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kamu vicdanını sarsmayacak şekilde af gelecekmiş peki ya milyonalrca krediye ihtiyacı olupta puanı yüzünden çekemeyen insanlara neden sicil affı gelmiyor ? 10 milyon kara listede insan vaqr yarısının borcu harcı yok para lazım oluyor bankalar kredi vermiyor.

• Kimdi birisi burada yazmisti EMLAK ALINMAZ konusunda "Yok af gelecek! Kredi karti borclularinin hepsi affedilecek vs. vs." ne oldu simdi affedilmedi mi kara listedekiler? Affedilmedilerse yerinde olmus, devlet ilk defa hem vatandasini hem bankalari korumus.

Edit; Sunu suraya koyayim da ne olur ne olmaz

Hapistekilere bile af var Kredi puanı kötü olanlara sicil af yok !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 16 Ocak 2020; 18:3:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Kimdi birisi burada yazmisti EMLAK ALINMAZ konusunda "Yok af gelecek! Kredi karti borclularinin hepsi affedilecek vs. vs." ne oldu simdi affedilmedi mi kara listedekiler? Affedilmedilerse yerinde olmus, devlet ilk defa hem vatandasini hem bankalari korumus.

Edit; Sunu suraya koyayim da ne olur ne olmaz

1- Senin findeks puanının konu ile alakası ne.

2- Sana giren çıkan ne birader orasını anlayamadım ?

Unutulan 100 tl borç'tan bile takip listesine girip üzerine hiç borç olmayıp durumu iyi olup kredi çekemeyen insanlar var. Ticaret yapan insanlar bunun sıkıntısını daha çok yaşıyor ve kepenk kapatıyorlar bu insanlar evine ekmek götürüyorlar. Borçları var kredi çekip az az ödeyecekelr rahatlayacaklar binevi can suyu olacak ama çekemiyorlar.

(TESK)- İyi parti milletvekili-Ticaret Bakanı Bakan Ruhsar Pekcan konu hakkında girişimde bulundular bu ay'larda mecliste görüşülür. Ama çok sayın @Leipold arkadaş karşı çıkıyor muş muş la sen kimsin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 17 Ocak 2020; 8:36:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

1- Senin findeks puanının konu ile alakası ne.

2- Sana giren çıkan ne birader orasını anlayamadım ?

Unutulan 100 tl borç'tan bile takip listesine girip üzerine hiç borç olmayıp durumu iyi olup kredi çekemeyen insanlar var. Ticaret yapan insanlar bunun sıkıntısını daha çok yaşıyor ve kepenk kapatıyorlar bu insanlar evine ekmek götürüyorlar. Borçları var kredi çekip az az ödeyecekelr rahatlayacaklar binevi can suyu olacak ama çekemiyorlar.

(TESK)- İyi parti milletvekili-Ticaret Bakanı Bakan Ruhsar Pekcan konu hakkında girişimde bulundular bu ay'larda mecliste görüşülür. Ama çok sayın @Leipold arkadaş karşı çıkıyor muş muş la sen kimsin ?

Alıntıları Göster
    Unutulan 100 Tl borcunu odersin, gozunden kacmistir, atlamissindir insanlik halidir. Sonrada sicilini temizlersin.

Ticaret yapan, kobi vs. artik kimse kusura bakmasin borcla borc, krediyle kredi kapata kapata kacacak yerleri kalmadi. Bu hayatin gercegi. Is yaparsin cok iyi kazanirsin, gun gelir isler iyi gitmez batarsin. Artik iyi ile kotunun, siyah ile beyazin bir elenmesi gerek yoksa bunun sonu cok daha buyuk bir ekonomik cokuse ve ardindan toplumsal infiale dogru gidecek...

Bu nedenle de Batan Batsin Kardesim. Kim issiz kalacaksa da kalsin buna ben de dahilim. Etrafimdaki tanidiklarimda dahil. Korkunun ecele faydasi yok. Otelene otelene bu gune kadar gelindi, bundan 3 sene once batan batip cikan ciksaydi bugun bu kadar cok batik kredi de olmazdi, piyasada bu kadar cok vadesi gecmis borc da olmazdi. Isini yapanlar yapmaya devam ederdi, yapamayan da baska turlu hayatini idame ettirmenin bir yolunu bulurdu.

Boyle cansuyu olmaz olsun. Bu cansuyu degil bu zehir artik. Yavas yavas bedene giren arsenik bu. Borcu borcla kapat nereye kadar?! Yanan yansin kalan saglar bizimdir. Kimse merak etmesin su akar yolunu bulur. Kiyamadigi arabasini satar borcu olan, evini satar o borcunu oder. Dedigim gibi artik bu olmasi gereken dogal seleksiyonun olmasi elzem...

Bundan kacildikca, bunun olmasi otelendikce kepenk kapatmayan is yerleri ileride daha cok kisinin batmasina neden olacak. Adamin batmadigi her gun kendi ile beraber dibe cektigi baskalarinin sayisi artmaya devam ediyor. Bunun artik bir sonu olmasi gerek.

TESK'e de iyi partiye de bol sans. Bakan Ruhsar Pekcan'da istedigi kadar gorussun. Kamu bankalarindan millet aman batmasin diye ileride vatandasin sirtina bu borcu yikmak pahasina kredi verirler kapatirlar konuyu.

Aman millet batmasin diye de vatandas daha fazla vergi odemek zorunda kalir. Ve evet burasi kusura bakma bana girmeyecek ama milyonlarca kisiye girecek. O findex notunun da anlami o guzel kardesim. Bana giren cikan yok benim tuzum kuru, ama ulkede ekonomik sikintisi olan insanlara cok girip cikacak. Devlet bankalarinin kredi borclarini tum milletin omuzlarina yukleyecek. Yeni vergilerle, yeni zamlarla, acimasizca kesilen trafik ve vergi cezalariyla...

Son birsey daha soyleyeyim. Aglamayin kardesim artik af diye, af dileneceginize sorgulayin neden bu gunlere gelindi diye. Af dilenmek yerine ne yapmak gerek? Buna kafa yorun.

"Devlet borcumu affetsin, devlet kredi sicilimi affetsin, devlet GSS'mi affetsin, devlet KYK'mi affetsin." diye yalvarmayin... Resmen ulkece celladina asik olmus durumda millet, kendini bu hale getirenlerden af dileniyor, devletten resmen sadaka dileniyor "Beni affet" diye... Ama masallah kimsede hesap sormak yok. Haksiz yere omuzlarina yillarca bindirilen vergilere, SGK prim borcuna ses cikarmak yok. "Af ciksin" diye koyun gibi bekliyor millet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 17 Ocak 2020; 13:2:15 >

• Hocam sen çok yanlış anlamıssın konuyu...

Bak kredi sicil affı demek Kredi sicil affı, kredi kartı da dahil olmak üzere tüm kredi ve bankacılık işlemlerini kapsar. Dönem dönem mevcut hükümetin kararı ile yürürlüğe giren bu yasa sayesinde borçlu tüketiciler, borçlarını ödemeleri ya da yapılandırmaları şartı ile kara listeden çıkarak yeniden kredi kullanabiliyor.

Çeşitli sebeplerden dolayı kredi ya da kredi kartını borcunu ödeyemeyenler, yeni bir kredi ya da kredi kartı başvurusu yaptıklarında kara listeye takılıyorlar. Bankalar veya çeşitli finans kuruluşları bu kişilerin ödemelerini yapma alışkanlığının bulunmadığını düşünerek bu kişilere kredi veya kredi kartı vermekten çekinirler. Kredi sicil affı ise kara listeye girmiş kişilerin isimlerinin bu listeden kaldırılması demektir.

Sen öyle bir yorum yazmıssın ki, sanki devlet borcu olanlara hibe para verecekde sonra zam yapıp senden alacak. Yav adamların tek yapacağı geçmişten dolayı kredi çekemeyenlerin önünü açmak. Çok saptırmıssın konuyu. 'af dileneceginize sorgulayin neden bu gunlere gelindi? ' cümlesine kendimde katılmaktayım orası ayrı ama herkes hata yapar.

Ben 750 tl 3 ay ödemedim aslında ödyeebilirdim dönderdim kanuni takip yedim kendi salaklığım eyvallah... Peki şu an üstüme borç yok 5.5 yıldır kurumsal firmada çalışmaktayım üstüme ev var. Bankaya 100 bin tl veriyorum diyorum ki 200 bin tl ev alıcam konut kredisi var vermiyor yahu müstehak mı kredi kartı bile vermiyor hadi 2 sene deseler anlarız 5 sene nedir ? Benim anlatmak istediğim af gelmez ise gelmesin ben ihtiyacım olduğunda abim'den de annem'dende çektiririm evvela hapis'teki adama geliyorda sicil affına niye gelmiyor onu sorguladım ha sen hapis kanununa bukonuya gösterdiğin kadarözen gösteriyorsan eyvallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 17 Ocak 2020; 13:16:36 >

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu anladim belkide anlatmaya calistigimi ifade edemedim.

Oncelikle hapisteki mahkumlara uygulanacak bir toplu af acik ve net bir sekilde toplumun geneline ihanettir! Zaten artan suc orani yetmiyormus gibi, bir de cezasi kesinlefmis ve hapis yatan binlerce mahkumu issizligin tavan yaptigi su gunlerde salmak toplumu gectim vatana millete ihanettir!

Anlatmaya calistigim sey cok basit. Bir kara liste var. Bunun icinde sahislardan sirketlere kadar, esnaftan kosedeki apartmanin kapicisina kadar, devlet memurundan ozel sektordeki doktora kadar toplumun her kesiminden milyonlarca insan var.

Simdi bu liste kisilerin odeme gecmislerine, kredi karti ya da kredilerinin taksitlerini odeme aliskanliklarina, borc durumlarina, bankadaki mevduat durumlarina, diger bankalardaki durumlarina bakilarak degerlendiriliyor buraya kadar umarim bir sey atlamamisimdir.

Bu listeye giren kisi ya da sirketlere kredi karti dahi verilmiyor. Sebebi yukarida yazdiklarimdan dolayi. Borcunu borc ile kapatan, duzenli odeme aliskanligi olmayan, taksitlerini aksatan ya da odeyemediginden dolayi hakkinda hukuki islem baslatilan kisiler bu listeye giriyor. Ve belirli bir periyod icin gecmis taraniyor. Futboldaki ulke puani gibi, son bir kac yila bakiliyor. Bu nedenle sanmiyorum ki 3 kere taksitini aksatmis kisiler ya da firmalar bu listeye girsinler.

Turkiyedeki bankacilik sektoru batik kredilerden, kredi kartlarindan ve su anda batmaya dogru giden riskli kredilerden dolayi zor gunler yasiyor. Ozel bankalar zaten hic kredi vermiyorlar. Veriyorlarsa da ince eleyip sik dokuyarak, bin dereden su getirerek veriyorlar.

Simdi ozel bankalarin kredi vermedigi bir ortamda, bir af ciktiginda burada kim devreye girecek? Tabiiki de devlet bankalari. Bu devlet bankalarinin zaten gorev zararlari almis basini gitmis durumda. Yandas muteahhitleri kurtaracagiz diye, dovizi baskilayacagiz diye devlet bankalari acildikca acilmis durumda. Simdi bu devlet bankalarinin bu acigini kim kapatiyor? Biz vatandas kapatiyoruz. Benim gelmek istedigim nokta da burasi.

Ozel bankalar kredi vermiyorlar, af ciksa da birsey degismeyecek. Vermeyecekler. Kim kredi verecek? Devlet bankalari. Bu durumda bu devlet bankalarinin risklerini, gorev zararlarini kimin ustune bindirecekler? Vatandasin...

Umarim anlatabilmisimdir. Ayrica bence af gercekten cikmasin. O kadar tuketim toplumu olduk ki elimizde olmayan parayi oyle har vurup harman savuruyoruz ki tuketim ekonomisinin icinde borctan harctan boguluyoruz. Devletimiz, hukumet bunu istiyor neden? tuketime dayali buyume gostermek icin. "Turkiye ekonomik buyume gerceklestirdi" demek icin. Yillarca har vurup harman savurduk hepimiz. Simdi bu musibet belki de bin nasihattan iyidir. Kimse bol keseden kredi cekmez, kredi karti kullanmaz ve daha mutevazi, daha ayagini yorganina gore uzatan bir sekilde yasamini idame ettirir. Cebinde parasi olan tuketimini yapar, olmayan yapmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.