Şimdi Ara

Hapı 2ye bölüp kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kutunun içinden 3 tane çıktı hap ve korktum ağır birşeymi diye. Boğaz ağrısı başlangıcı vardı.

Azitro 500mg hap. Yarıya bölünebilmesi için ortası kırılmaya müsait

Tam sınav haftası napsam bilemedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hapı İkiye Bölüp Kullanmak: Güvenli mi ve Etkili mi?

Bazı durumlarda, reçeteli ilaçların dozunu ayarlamak için hapı ikiye bölmek gerekebilir. Bununla birlikte, tüm ilaçlar ikiye bölünmek için uygun değildir.

Antibiyotikler İkiye Bölünebilir mi?

Çoğu antibiyotik, ikiye bölünmek için uygun değildir. Bunun nedeni, bu ilaçların eşit olmayan bir şekilde bölünebilmesidir. Bir yarısı daha fazla aktif madde içerebilirken, diğer yarısı daha az içerebilir. Bu, uygun dozu alamayacağınız ve enfeksiyonunuzun düzgün şekilde tedavi edilmeyebileceği anlamına gelir.

Örneğin, 1000 mg antibiyotik ikiye bölünmemelidir. Bu, her iki yarıda da yeterli aktif madde bulunamamasına neden olabilir.

Antibiyotik İkiye Bölünür mü?

Hayır, çoğu antibiyotik ikiye bölünmemelidir. Antibiyotikler, ancak doktorunuz tarafından özellikle bölünmesi gerektiği belirtilmişse bölünmelidir.

Antibiyotik Kırılıp İçilir mi?

Hayır, antibiyotikler kırılıp içilmemelidir. Kırmak, ilacın eşit olmayan bir şekilde bölünmesine neden olabilir ve bu da uygun dozu alamayacağınız anlamına gelir.

Antibiyotik İkiye Bölünüp İçilir mi?

Hayır, çoğu antibiyotik ikiye bölünüp içilmemelidir. Doktorunuz tarafından özellikle bölünmesi gerektiği belirtilmişse hariç.

Özetle:

Çoğu antibiyotik, eşit olmayan bir şekilde bölünebileceğinden ikiye bölünmemelidir. Bu, uygun dozu alamayacağınız ve enfeksiyonunuzun düzgün şekilde tedavi edilmeyebileceği anlamına gelir. Antibiyotikleri yalnızca doktorunuzun talimatlarına göre kullanmalısınız. Dozunuzu ayarlamak için hapı ikiye bölmeniz gerekiyorsa, doktorunuza danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim bi arkadaş yarıya bölüp içtiydi, 4 gün sonra
  • antibiyotikleri ikiye bölerek içebilirsin sorun olmaz ama rahatsızlığın ağır ise faydası olmayabilir.
    ayrıca 500mg ağır değil.
  • Doktor verdiyse biliyordur içip içmeyecegini.Hadi öldün diyelim baban tazminat açar parayı yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forza Beşiktaş

antibiyotikleri ikiye bölerek içebilirsin sorun olmaz ama rahatsızlığın ağır ise faydası olmayabilir.
    ayrıca 500mg ağır değil.

Hocam başlangıç dedi doktor. İçinden 3 tane çıkınca acaba ağırmı dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

antibiyotikleri ikiye bölerek içebilirsin sorun olmaz ama rahatsızlığın ağır ise faydası olmayabilir.
    ayrıca 500mg ağır değil.

bir sorun olmaz rahatlıkla içebilirsin. en önemlisi ise bol bol su içmek. bol su içersen antibiyotik hiç bir şekilde zarar vermez, ister 1000mg olsun yeter ki bol bol su iç.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

ayrıca 500mg ağır değil.

bir sorun olmaz rahatlıkla içebilirsin. en önemlisi ise bol bol su içmek. bol su içersen antibiyotik hiç bir şekilde zarar vermez, ister 1000mg olsun yeter ki bol bol su iç.

Tamam Hocam yarım olarak bol su ile götürelim o zaman teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bademciklerim yüzünden
    ve okuduğum yerdeki kara kış yüzünden kışları ayda 1 kutu 1000mg lık antibiyotik kullandım bu sene
    ve yine sorun çıkarttı
    alınamıyormuş da küçükmüş
    neyse çok şükürki başka hastalığım yok
    ama yarım içmeni tavsiye etmem
    doktor hastalığını teşhis etmiş ona göre bir ilaç yazmış
    yanlış antibiyotik kullanma hastalığı geçirmediği gibide dahada ağırlaştırır ve ilaca bağışıklık kazandırır demişti bana bir doktor bi ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 23 Mayıs 2012; 19:21:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir keresinde 1 kutu antibiyotik 750 kullandım geçmemişti demek ki tolerans gelişmiş o nedenle doktor azitromisin yazmıştı çok sağlam antibiyotiktir eğer ciddi bir şeyin yoksa kullanma eğer bir şeyin yoksa da doktor onu yazdıysa çok yazık o doktora
  • Boğaz ağrısına ek baş ağrısı başladı bugün. Sınavlardanda kaynaklı tabi sabah kalk az uyku vs.

Hapı araştırıyorum fakat ağır bir ilaca benziyor gittiğimde şükür çokta problem yoktu neden verdi anlamadım?

Aferin kapsül attım gece şimdidemi atsam ağrı kesici ile.
  • İLAÇLARIN ÜZERİNDE ÇENTİK YOKSA KESİNLİKLE BÖLEREK İÇMEYİN!!!

UZAKTAN BİR TANIDIK ANTİBİYOTİĞİ BÖLEREK İÇTİ VE FELÇ GEÇİRDİ!!!!
  • Önemli olan boyutu değil işlevi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.