A70 alıyoduma ama son anda Kodak 6340 seçeneği de eklendi sizce hangisini alayım..Kodak'ın fiyatı uygun ve 1x daha fazla optik zoom u var..Ama Canon gece çekimlerinde daha başarılı gibi vede daha fazla manuel seçenek sunuyor..Sizce aşağıdakilerden hangisi alınır fiyat/performans olarak ???
<b>Kodak CX6340- 200Milyon (2.El,6Ay garantili ama 1adet ölü pixel var LCD de )</b> -3.1Mp,1.8"LCD,4X Optik Schneider Lens,320x280 Quicktime video,Yarı Manuel Çekim... http://www.dcviews.com/_kodak/6340.htm
<b>Canon Powershot A70- 350Milyon (Sıfır,Yurtdışı)</b> -3.2Mp,1.5"LCD,3X Optik Canon Lens,640x480 AVI Video,Full Manuel Çekim... http://www.dcviews.com/_canon/a70.htm
Bence paraya kıyıp canon u al derim hem sıfır, ayrıca o fiyata çok iyi..
alabiliyosan o paraya a70 süper bence canon
A70 Bence de Özellikleri neredeyse aynı makinalar 2. el riskine değmez... Şahsen daha önce kimsenin dokunmadığı bir makinayı almak daha çekici :) 150 farka değer... Not: Bu arada kalitesini görünce Orite a neden bu kadar tepkili olduğumuzu anlayacaksın şimdiden hayırlı olsun
A3 kagidi ebatlarinda fotograflar bastirmayacaksan A70 e bile gerek yok derim. Alirsin bi A60 keyfine bakarsin. Sahsen A60 kullaniyorum ve cok da memnunum. Kodak álmam ben kim ne derse desin. Hic bi konuda Canon un eline su dokemez.
A60 ile A70 arasinda sadece 2 fark var
A60: 2.0 megapixel 320x240 (max) video cekimi A70: 3.2 megapixel 640x480 (max) video cekimi
Açıkçası kaç ebat basacağıma önceden karar veremem, sadece çeker ondan sonra düşünürüm, eğer bir fotoğrafı büyütmek istersen yada kadrajını yenilemek istersen problem çıkar... Yüksek MP herzaman avantajlıdır...
Aslında olay farklı,birde bu açıyla fikrinizi almak isterim...Canon A70 i Dubai'den kendim içim getirtmiştim ama abim elindeki Kodak 6340'ı bana 200milyoın a bana verip kendisi A70i almak istiyor.
Makine temiz güzel ama LCD de aldığından beri 1adet ölü pixel var,garantiye versek değiştirilebilir sanırım,onun dışında bi sorunu yok...Peki kalite olarak A70 ile 6340 arasında 150 Milyon'luk fark olur mu ?
Orite'ın resimleri bu makinelere göre tabiki çok kötü kalır ama yinede bana yetiyordu o zamanlar
Vallahi ben aile içi olaylara karışmıyorum :) Sen bilirsin... Ben olsam abim daha iyisini alana kadar havamı atardım
başlıktaki soruya yanıt vericem kısaca...bunlar benim fikirlerimdir yalnızca beni bağlar.......
Kalite konusunda, 2100küsür pixel çözünürlükteki resmi tam boyuta getirip resmin yarısını izlemeyi seviyorsanız eğer, bu konuda canon bir adım önde derim......ama resimlere 1600 çözünürlük civarında bakacaksanız berabere derim.....
Fiyat performans oranına gelince tabii ki kodak!..........
Arkadaşım ben bu konuyu bir servisle görüştüm ve bana yolladığı maili aynen yayınlıyorum. SORU: Bence Daha önce 6 aylık kızımın fotoğraflarını çekmek için orite marka dijital fotoğraf makinası aldım ve tüm fotoğrafları kıpkırmızı gözlü çıkarınca yarı fiyatına sattım. Ben sadece kızımın fotoğraflarını çekebileceğim. Kırmızı göz çıkarmayan bir makina arıyorum. Bana hangi makinayı tavsiye edersiniz. HP Photosmart 735 ve Canon A 70 araştırmalarımda öne çıkıyor ama karar veremedim. 300 doların üstünde olmazsa sevinirim.
CEVABI: Oncelikle sunu belirtmeden yapamayacagim:Lutfen kizinizi 1,5 metreden daha yakin fotografini cekmeyin! Orite marka fotograf makinesi CMOS sensorludur."Red eye reduction"ozelligi yoktur. (ucuz etin yahnisi yavan olur derler :) Hic bir makinenin kirmizi goz yoketme ozelligi yoktur ancak azaltma ozelligi vardir. Markalara gelince :Kodak ve Hp markalari bes para etmez biz o markalari servise bile kabul etmiyoruz ama adamlar cok iyi reklam yapiyorlar satici firmalarada kar marjini yuksek tuttuklari icin de saticilar o markalari ove ove bitiremiyorlar..
Canon a 70 iyi makinedir sensoru ccd dir.Kirmizi goz azaltma ozelligi vardir. Ayrica samsung v3 de sizin icin ideal bir makinedir (fiati 495 $) Kirmizi goz pupillanin en cok acik oldugu (uykusuzluk ) durumlarda ortaya cikar bu nedenle cocugunuzun resimlerini yeni uyandiginda cekerseniz sorununuza bir nebze olsun katkisi olur. Selamlar
Orite konusundaki fikirlere katılıyorum. Red-eye işi pupillerden makinaya yansıyan kırmızı damar tabakasının öncül bir flash yardımı ile pupillerin kısıltılması ile sağlanır, basit ama etkili... Kodak Hp beş para etmez markalar enteresan bir yorum, Hp scan ve print teknolojilerini geliştirdi, şu anda piyasanın en iyisi (pazar payı açısından). Kodak ise 50 yılı aşkın süredir fotoğraf makinası ve film üretiyor, dijital konusunda mükemmel SLR ürünleri var şahsen compact ürünlerininde başarılı olduğunu düşünüyorum. Canon A70 güzel bir ürün ama alınacak tek seçenek değil... Hiç diğer markalara bakmıyormusunuz?????
canon a70
Birisi menfati olduğundan HP VE KODAK a sallamış yaramaz diye sözde servis miş ama dx6490 a bi baksın sonra konuşsun..150 dolarlık kodakla yada hp ile 400 dolarlık canon u karşılaştırmak abesle iştigaldir.kodak bildiğiniz 35mm nin mucidi eastman kodak adam kitabını yazmış...üstelik servis denilen herifin önerdiği samsung markasına ve fiyatına yorum yapılmaz gülünür... servise hp ve kodak almıyoruz demiş alsa naapcak ki anlamaz keko neyin servisiyse ona bakar servisler Arkadaşlar bu adam servis herşeyi bilir mantığı yürütmeyin çoğu bi mok bilmez..menfaatleri doğrultusunda sallar benden söylemesi....iyi günler
yani kırmızı göz azaltma özelliği de amma özellikmiş benim 10 yıl önce aldıgım compact pentax da bile vardı o yaf......adam harbi tam bir budalaymış...sakın bu adama götürmeyin makineniz ya....allah saklasın başka bişey zanneder falan:)
ayrıca topik sorusuna yanıtım: 4x optik zoomdan dolayı ben kodak derim ama video çekimi önemliyse sizin için canon...yoksa fotograf kaliteleri arasında fark fazla yok.........
Sürekli 4x optik zoom ile DX6340'da resimler çekiyorum. Bu bile yetmiyor keşke daha fazla olsaydı diyorsunuz.
Bence Canon al, herzaman digital de Canon en iyisi...[^]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme