Şimdi Ara

Hangisi daha kullanışlı ve tercih edilmeli, Gmail mi? Hotmail mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1

Hangisi daha kullanışlı ve tercih edilmeli, Gmail mi? Hotmail mi?

(En Son Oy Tarihi: 28.07.2020)
Giriş
  • Sürekli herşey için kullandığım bir hotmail hesabım vardı ama o hesap artık çok fazla gereksiz maille doluyor.
    Şimdi sadece sosyal paylaşım siteleri ve ciddi site üyelikleri (facebook, twitter, youtube, bankalar, gsm, şirketleri, alışveriş siteleri) için kullanmadığım hesaplarımdan birini kullanmak istiyorum.

Gmail daha basit bir arayüzle geliyor ve daha kullanıcı dostu gibi ama yeterli deneme fırsatım olmadı, aktif kullanmadım.. Hangisiyle yola devam etsem bilemedim..

Gmail'in avantajı tek hesabı birçok Google sitesinde kullanabiliyoruz, youtube vb. (hotmailde ilişkilendirilebiliyor ama mail hesabı kullanılmıyor) Hotmail'de ise aynı zamanda msn messenger hesabım olmuş oluyor..

Nasıl bir seçimle yola devam etmeliyim..

Siz seçiminizi neye göre yaptınız? Niçin Gmail, niçin Hotmail?

• Hızlı ve basit arayüze sahip olması Gmail tercih etmeye yeterli bir sebep zaten.
  • Hotmail hesabım ve yahoo hesabım var hepsi gmail ile ilişkilendirilmiş durumda hem gmail de çok güzel bir sistem oturttum facebook ile başka makinadan giriş yapıldığında anında gmail hesabıma ip kayıtları gelmekte gelen kutusu çöplük değil bunların hepsini gmailin yeni klasöründe saklıyorum "hesabım" adında ve filtreleme olayı çok iyi filtrelediğin zaman gelen kutusuna gitmeden direk diğer klasörlere gönderebiliyorsun.

is komutları ile ek mail bölümü açabilirsin bunun için opera browserdan yardım almıştım videolu gösterdim de sorunumu, sizde bakabilirsiniz;
    http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1020122

Bu Gmailde is komutlarıyla kullandığım eski hali;

Bu da yeni hali sağ bar o zamanlar boş du şimdi daha detaylı biçimde ayarladım;

Mesela is komutları ile istediğim şekilde kendime rahat bir mail kutusu hazırlayabiliyorum yıldızlı işaretlediklerim artık gözümün önünde oluyor ya da arşivim diye açtığım klasörümde barındırdığım şeyler sayesinde rahatça ulaşabiliyorum.

mesela hotmail hesabımı hep çöplük olarak kullanırım nereye üye olursam hep hotmailimi veririm sonra bakarım gmailden. Del.icio.us sitesi sayesinde bookmark'larımı barındırdığım çok güzel mail adresim var hem siteden hem yenilikleri yahoo adresinden takip edebiliyorum.

Şu an gmail konusunda bu özelliklerden yararlanamayabilirsin ama eklenti ve biraz araştırmalar sonucu amacına rahatça ulaşırsın. Zamanında blog sayesinde kazanç sağladığımdan gmail e kayıt olmuştum sonra hotmailden daha güzel gelmeye başladı.

Eskiyen mailler belirli bir zaman aşımına uğradığında filtre sayesinde "Eski mailler" kutusuna gitmekte.

Zaten +Google geldi artık tüm hesap işlemleri yakında +google üzerinden yapılacak blogdu readerdi bilmemneydi hepsi bunun üzerinden olacak. Spam desen gmail en iyisi. Buzz olayını anlatamam bile, daha bir sürü özelliği var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 6 Temmuz 2011; 12:44:51 >

• Arkadaşlar sebebini yazmayacaksanız zaten sadece anketi işaretleyebilirsiniz..

Çünkü "mükemmel" diye bir sebep ve tercih nedeni olmaz o zaman niye mükemmel diye sorulur..
    Mesajla katkıda bulunan arkadaşlar tercih nedenlerini yazarlarsa daha iyi olur..

önemli dosya ve sitelerin için gmail

Orijinalden alıntı: Amedra

Hotmail hesabım ve yahoo hesabım var hepsi gmail ile ilişkilendirilmiş durumda hem gmail de çok güzel bir sistem oturttum facebook ile başka makinadan giriş yapıldığında anında gmail hesabıma ip kayıtları gelmekte gelen kutusu çöplük değil bunların hepsini gmailin yeni klasöründe saklıyorum "hesabım" adında ve filtreleme olayı çok iyi filtrelediğin zaman gelen kutusuna gitmeden direk diğer klasörlere gönderebiliyorsun.

is komutları ile ek mail bölümü açabilirsin bunun için opera browserdan yardım almıştım videolu gösterdim de sorunumu, sizde bakabilirsiniz;
    http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1020122

Bu Gmailde is komutlarıyla kullandığım eski hali;

Bu da yeni hali sağ bar o zamanlar boş du şimdi daha detaylı biçimde ayarladım;

Mesela is komutları ile istediğim şekilde kendime rahat bir mail kutusu hazırlayabiliyorum yıldızlı işaretlediklerim artık gözümün önünde oluyor ya da arşivim diye açtığım klasörümde barındırdığım şeyler sayesinde rahatça ulaşabiliyorum.

mesela hotmail hesabımı hep çöplük olarak kullanırım nereye üye olursam hep hotmailimi veririm sonra bakarım gmailden. Del.icio.us sitesi sayesinde bookmark'larımı barındırdığım çok güzel mail adresim var hem siteden hem yenilikleri yahoo adresinden takip edebiliyorum.

Şu an gmail konusunda bu özelliklerden yararlanamayabilirsin ama eklenti ve biraz araştırmalar sonucu amacına rahatça ulaşırsın. Zamanında blog sayesinde kazanç sağladığımdan gmail e kayıt olmuştum sonra hotmailden daha güzel gelmeye başladı.

Eskiyen mailler belirli bir zaman aşımına uğradığında filtre sayesinde "Eski mailler" kutusuna gitmekte.

Zaten +Google geldi artık tüm hesap işlemleri yakında +google üzerinden yapılacak blogdu readerdi bilmemneydi hepsi bunun üzerinden olacak. Spam desen gmail en iyisi. Buzz olayını anlatamam bile, daha bir sürü özelliği var

Ve oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.