Arkadaşlar ilginizi çekmek için böyle bir başlıga başvurdum. Öncelikle problemim yeni bir sistem toplamak. Geriye kalan bi kaç soru işareti Bunlardan birisi ankart olarak GIGABYTE GA-790XTA-UD4 veya GIGABYTE 890GPA-UD3H Bu iki anakart arasında kararsız kaldım, sizce hangisini almalıyım yada aynı fiyat bazlarında daha iyisi gibi birşeyler var mı ? 790xta düşünüyorum ama 890gpa'nın ne gibi artıları ver tam olarak bilmiyorum.
İkinci sorunum ise ram konusu, OCZ Platinum 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual Kit CL7 G.SKILL Ripjaws 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 (7-7-7-24) 1.65 Volts PATRIOT EP Gaming Series 2X2GB KIT DDR3 1600Mhz CL7 1.7 Volts bu üçünden birini düşünüyorum ama seçimim OCZ olacak gibi.Patriot'un AMD ve oyun performansı biraz daha cezbedici geliyor. Düşünceleriniz nelerdir? Şimdiden emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürlerimi borç bilerek iletiyorum. . .
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
İlk sorunuza cevap veremeyeceğim fakat ram konusunda Ripjavs ı tercih ederim ben olsam. G.skill in ram leri pek anakart seçmez ve soğutucuları iyi iş görüyor. Ayrıca Gigabyte anakartlarla OCZ ram ler bazen uyuşmayabiliyorlar,anakartınızı alırken uyumluluk listesine bakmayı ihmal etmeyin
890 la790 arasında çok da bir fark yok [ isterseniz gigabyte nın sitesinden inceleyin ] alın 890 gitsin.
quote:
Orijinalden alıntı: maxtreme
Arkadaşlar ilginizi çekmek için böyle bir başlıga başvurdum.
konuyu dağıtmak istemem ama çok merak ettiğim için soruyorum. cidden diğer kullanıcıların dikkatini çekmek için ne gibi bir başlık yazmak gerekiyor ki. çünkü kimi kullanıcıların mesajları 3 günde 50yi geçmişken kimilerinin 10 bile olmuyor. e tabi Leon-X gibi üstadlar da mesaja cevap yazmak için kriter arıyor mu merak ediyorum. çünkü bazı mesajlarda tavsiyeler arasında Leon-X olmayınca hiç okumadan o konuyu kapatıyorum :D
quote:
Orijinalden alıntı: _MostWanted_
quote:
Arkadaşlar ilginizi çekmek için böyle bir başlıga başvurdum.
konuyu dağıtmak istemem ama çok merak ettiğim için soruyorum. cidden diğer kullanıcıların dikkatini çekmek için ne gibi bir başlık yazmak gerekiyor ki. çünkü kimi kullanıcıların mesajları 3 günde 50yi geçmişken kimilerinin 10 bile olmuyor. e tabi Leon-X gibi üstadlar da mesaja cevap yazmak için kriter arıyor mu merak ediyorum. çünkü bazı mesajlarda tavsiyeler arasında Leon-X olmayınca hiç okumadan o konuyu kapatıyorum :D
Hangi psu ? Hangisi hangisini döver ? Hele birde belli bir psu yu öv.Cevap rekoru kırarsın.Gözlemlerim böyle.
Leon-X arkadaşımıza mail yoluyla ileti gönderdim ama kendileri bana cevap yazma tevazuhunda bulunmadı . . .
quote:
Leon-X arkadaşımıza mail yoluyla ileti gönderdim ama kendileri bana cevap yazma tevazuhunda bulunmadı . . .
Nihat Bey elinden geldiğince herkese cevap yazmaya çalışıyor. Bir kriter aradığını düşünmüyorum. Bir haftadır forumu sıkı takip ediyorum ve gördüğüm herkese yardımcı olmaya çalışan bir adam.
Bunlardan birisi ankart olarak GIGABYTE GA-790XTA-UD4 veya GIGABYTE 890GPA-UD3H Bu iki anakart arasında kararsız kaldım, sizce hangisini almalıyım yada aynı fiyat bazlarında daha iyisi gibi birşeyler var mı ? 790xta düşünüyorum ama 890gpa'nın ne gibi artıları ver tam olarak bilmiyorum.
Ben de bu iki anakart arasında feci durumda kalmış bulunuyorum. Yalnız dikkat edin 890gpa nın iki revizyonu var. Karşılaştırma tablosu bu: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3263,3342,3420 Bu tablodan işe yarar bir şey çıkar mı bilmiyorum çıkarsa bize de anlatsınlar. Birde sata 3 kullanan var mı acaba forumda? Nasılmış merak ettim. Sırf sata 3 için listemde bu kartlar.
SATA III HDD leri destekleyen bir anakart 890gpa. SATAIII lerde neredeyse SATA II harddisklerden 2 kat daha hızlı.
quote:
Orijinalden alıntı: salih.SLIFE
SATA III HDD leri destekleyen bir anakart 890gpa. SATAIII lerde neredeyse SATA II harddisklerden 2 kat daha hızlı.
Sata 3 6gb Veri transferi değilmi ? zannedersem bu ankartların hepsindede mevcut
anakartım 890GPA ve cok memnunum +lar dolby digital ses ve o/b 4290 UD3 senin söyledigin diğer anakart ise UD4 ama 890GPA cok güzel bir anakart sekme yok... USB3X++
quote:
Orijinalden alıntı: pardusss
anakartım 890GPA ve cok memnunum +lar dolby digital ses ve o/b 4290 UD3 senin söyledigin diğer anakart ise UD4 ama 890GPA cok güzel bir anakart sekme yok... USB3X++