Şimdi Ara

Hangi ses kartı?(Windows 7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
6.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski creative ses kartımın yeni driverı artık çıkmayacağı için, creative 5+1 live 24bit lerden almayı düşünüyorum.
    Merak ettiğim konu, windows 7 desteği var mı? Windows 7de kullanan var mı?

İlk başta desteği olmayacağını duydum ama sonra sitesine girdim live 24 bit için windows 7 driverı var,
    ayrıca birde liste yayınlanmış, windows 7 nin destekleyeceği kartlar ile ilgili, ama orda live 24biti göremedim.(externalı var sadece)

Bu konuda yardım edebilecek biri var mı?

Teşekkürler.

• Vista ve 7 için ses kartının pekte br önemi kalmadı.Direct Sound kullanan çoğu uygulama sesi Vista ve 7 de ses kartının işlemcisine çözdürmek yerine olayı yazılımsal olarak merkezi işlemciye yüklenerek çözüyor.OpenAL kullanan uygulamalar için bir sorun yok.Ancak DirectSound çok geniş bir kullanım alanına sahip.EAX denilen olay Vista ve 7 de yok.Çünkü DirectSound yok.Ben kendim br konu açtım çözümü bulmak için.Birçok kiş beni eleştirdi.Eleştirenlerden çözüm istedim sustular.Dedim ses kartları Vista da çöplük olur mu öyle şey dediler.Bunun yanında birçok kişi olayın farkına vardı.Şimdi yine birisi çıkar hayır yalnış biliyorsun der ben de diyorum ki Vista ile X-FI ses kartı kullanıyorsan aç Everest i bak bakalım EAX var mı?Sonra gelin benimle tartışın.X-FI yi bir XP de br Vista da dinleyin bakalım kulağınız iyise farkı anlamanız zor olmayacaktır.Hatta kulak ta lazım değilde neyse.

Sözün özü ses kartına bu saatten onra para veilmez.Bakınız ben mecburiyetten XP kullanıyorum ama nereye kadar.Yarın ben de 7 kuracağım ve ses kartıma bir nevi veda edeceğim.Ha her şekilde bir se kartı onboard tan iyidir.Ama inanın bana Vista ve 7 de çok şey kaçırmazsınız.OpenAL bir yere kadar şu anda.İleride ne olur onu zaman gösterecek.

• Eax'a filan da gerek yok .. X-fi gamer ses kartım var .. Windows 7 (kartın yeni çıkan win7 sürücüsüde yüklüyken tabi) de sıradan bir mp3 açın dinleyin bakalım dinleyebiliyormusunuz ?? Seste çatlaklar,bozulmalar.. Hemde aşırı seviyede .. Daniel K'nın bir takım sürücüleri var onları da denedim hiç bir eğişiklik yok .. Bu gibi sebeplerden dolayı bende Xp'ye mecburen geri döndüm..Tabi Xp'de hiç bir sorunum yok ..

Yalnız benim merak ettiğim nokta bu durum sadece Creative'lerde mi böyle ? Yani atıyorum bir Asus ses kartı alsam Win7 de iyi performans alabilirmiyim ?? Bir üstte arkadaşın yazdığına göre bütün ses kartları Win7 de kötü performans gösterecek .. Bu doğruysa çok saçma .. Doğrumudur ??
  • aynen katılıyorum vista veya win7 kullanıyorsanız (ikisinide kullandım şu an win7)
    ses kartı vasat düzeyde kalite veriyor aynı ses kartını windows xp de kullanınca
    kaliteyi duyuyorsunuz ben win7 de audigy 1 ve audigy value kullandım daha fazlasına
    çok ta gerek görmüyorum açıkçası ama zevkler ve renkler değişir o da ayrı bir konu tabi
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • bu microsoft sanki creative garezi varmış gibi ses altyasını değiştirdi.şimdi arkadaşlar bu saaten sonra X-fi alınmaz diyoruzda hangisini almalıyız win7 için.fikir verin.

Orijinalden alıntı: atorbaci

bu microsoft sanki creative garezi varmış gibi ses altyasını değiştirdi.şimdi arkadaşlar bu saaten sonra X-fi alınmaz diyoruzda hangisini almalıyız win7 için.fikir verin.

Olay A ya da B ses kartı değil.Olay Vista ve 7 deDirectSound un bulunmaması.O Direct X kütüphanesini DX10 ile kaldırıp attı.Microsoft ile Creative arasında olan bir anlaşmazlık olabilir.Bilem,yoruz.Bu şekilde tüm ses kartları devre dışı kaldı.Creative in aklı sonradan başına geldi ve Direct X kütühanesi yerine kendi yarattığı Open AL kütüphanesini yaymaya çalıştı.Ama iş işten geçti artık.DirectSound o kadar fazla kullanım alanına sahip ki Open AL çok ezik kalıyor.Kendi eliyle Microsoft a yıllarca koz verdi.Düşünsenize kendi yarattığı EAX efektleri bile Direct Sound ile çalışıp Open AL ila çalışmıyor.Bu konuya bir açıklık gelecek ama olan yine bizim cebimize olacak.Ya da Creative ses kartı üretimi durduracak.Zaten pek ses kartı çıktığı da yok.Ses kartı satışı çok çok az.

• dehşet

bende bu aralar yeni bir sistem kurmak istiyorum. Başlıca unsur oyun olacak. Yani profesyonel olarak ses kartı kullanmayacağım. Fakat daha önce (XP) ses kartı kullanan arkadaşlarım, bu kartların oyunlarda atmosferi çok etkilediğini ve daha önceden oyunları eksik oynadıklarını iddia etmişlerdi. Bende sistemi kurmuşken tam kurmak istiyorum ve oyunlarda kulağımla anlayabileceğim bir fark yaratan bir ses kartı almak istiyordum (windows 7 olacak sistem). Ama inceledeğim kadarıyla artık bir esprisi kalmamış ses kartının oyun için. Bu durumda alc 888 veya bütçemi yükselterek alc 889 destekleyen bir anakart alacağım. Sence ne yapmalıyım?
  • Creative Audigy 2 Z kartım var X-Fi versiyonunu alacaktım sırf bu uyumsuzluk yüzünden almadım. AMa Vİstada genede memnunum ses kartından. Benim anlamadığım Creative etkilenmiyormu bu satışlardan bir çare bulmayarak anlamadım gitti.Birde bişi soracağım bu yeni ses kartları ekran kartları gibi PCI takılıyor değilmi o zaman yeni karta geçiş yapmak imzamda yazan ana kart ile imkansız oluyor değilmi sadece ekran kartını takabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martell -- 11 Ekim 2009; 18:05:59 >
    ASUS PRIME Z390-P Intel Z390
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14
    Gigabyte AORUS RTX2070 8GB
    Sandisk 240GB Plus SATA 3.0 SSD EVEREST RAMPAGE TITAN 750W USB 3.0 MidT ATX KASA COOLER MASTER MWE 80PLUS 750W 2xEPS,
  • Bende diyorum win 7 geçince ses bozuldu.Meğer win 7'denmiş.Bir çözüm olursa bilgilendirirseniz sevinirim.Not:kullandığım kart audigy 2 zs

Orijinalden alıntı: yepyepcool

Bende diyorum win 7 geçince ses bozuldu.Meğer win 7'denmiş.Bir çözüm olursa bilgilendirirseniz sevinirim.Not:kullandığım kart audigy 2 zs

Creative Software AutoUpdate indirme yöneticisini çalıştırıp son sürücüleri yüklemeyi dene.Ses bozuldudan kastın XP deki kadar iyi değil anlamındaysa yapacak birşey yok.

Creative sözde X-FI kartlarda DirectSound kütüphanesini uygulama sırasında eş zamanlı olarak Open AL ye çevirip sesi yine ses işlemcisine çözdürecek diye birşeyler çıkmıştı zamanında sonuç ne oldu hiçbir fikrim yok.

@camoka5
    Herşeye rağmen bir X-FI ses kartı tüm onboard çiplerden daha iyi ses verir.Ama tartışılması gereken konu vereceğim paraya değip değmeyecek olması.

• Win 7 de on board ses kartları çok daha iyi ses veriyor deneyin görün. Audigy 2 zs ve on board ALC889A var. XP de Audigy den bahsetmeye gerek yok 889A da rezil bir ses kalitesi verirken Win 7 ye geçtiğimde durum değişti. Audigy nin ses kalitesi çok kötüleşti Daniel_K nın 3.1 sürücünü denedim ama değişmedi pek bir fark olmadı. 889A nın ses kalitesi inanılmaz derecede arttı.
  • @dehşet

Teşekkür ederim. Ssd almak içinde biraz bütçeyi daraltmayı düşünüyorum gerçi ama sonunda bir ses kartı gerekebilir sanırım.

@Bhd1R

Peki alc 888 destekli anakartla alc 889a destekleyen anakart arasında 80 lira fark var. Arada bu farka değecek bir ses kalitesi farkı varmı? Oyunlarda kulakla anlaşılacak bariz bir fark yaratırmı? Bu konuda bir fikriniz varmı. Anakart çok sık değişmediği için bu konuda biraz hassas davranıyorumda.
  • audigy 2 zs yerine windows 7 de onboard alc882 ses kartını denedim sankibana daha iyi ses veriyormuş gibi geldi onboard ses kartı.Gerçek ten öylemidir.Yoksa kulaklarımmı yanılıyor.Ona göre audigy 2 zs yi çıkartacağım.

Orijinalden alıntı: konsoldede

ya sizin kulaginizda proplem var bir kulak burun doktoruna gidin, bende xfi gamer var zehir gibi win 7 de ben cok memmunum hem oyunlarda hem muzik cd lerde her bakimdan memmunum ,10 senedir pc de ses muzik oyun hepsi ile hasir nesir im ,simdi gelmissiniz xfi ye laf atiyorsunuz tabi , kedi yiyemiyecegi ete mundar dermis

Eğer ben XP ile 7 arasında bir fark olduğunu tespit edip siz hayır böyle bir fark yok diyorsanız kimin K.B.B. doktoruna gitmesi gerektiği ortaya çıkıyor.

10 sene ya da 50 sene eğer siz kulağını eğitmemişseniz ne fark eder ki.Bir derdim olmasa niye sızlanayım söyler misin?Creative mi batırmak istiyorum sence.Ki öyle bir düşüncem olsa o senin ulaşılmaz dediğin kartını almazdım değil mi?Şimdi böyle bilip bilmeden yazdığınız için bende içinde hayvan ismi geçen bir cümle kurup sizi hedef alsam hoş olur muydu?

Olayı teknik olarak yukarıda açıkladım.Kendi açtığım konuda çözüm aradım ama öyle bir çözüm yok.
    Senelerce herşeyi DirectSound un üzerine kuracaksın sonra diyeceksin ki cıks sıkıldım ben bu kütüphaneyi kaldırıyorum.Creative kendi kütüphanesini kurdu ama çok geç.(Open AL).DirectSound kullanımı Open AL ye oranla karşılaştırılmayacak kadar çok.Neyse siz zaten fark yok diyorsunuz ben boşuna anlatıyorum.

• 2 seneyi geçik Audigy2zs kullandım Vista ve üstüne geçiş kaçınılmaz olacağından sattım, şu an ALC889A ile takılıyorum yeni sürücüleriyle açıkçası pek fark yaratmadı, gayet memnunum. ALC888 ile ALC889a arasındaki farklar;

ALC888 (97db)(SNR: Signal-to-Noise)
    ALC889A (106db)(SNR: Signal-to-Noise)
    Audigy2ZS (106db)(SNR: Signal-to-Noise)

+ Dolby Prologic IIx desteği ile bir nevi Creative CMSS özelliği mevcut.

Logitech Cordless Rumblepad 2 / Skystar 2.6c / Asus 1814BLT / Windows 7

• sonucda her kez kendi tesbitlerini esas aliyor, ben xfi gamer le win 7 ile xp arasinda bir fark göremedim duyamadim hatta xfi ve win 7 deki sesler daha hosuma gitti, sizin bana open gl yada direct d vs hikayeleri islemez, ben dinledigim muzik de ses de kalite buldum mu benim icin yeterlidir ki bu ses win 7 ve xfi de memcuttur creative benim firmam degil ama yigidi öldür hakkini yeme

Orijinalden alıntı: konsoldede

sonucda her kez kendi tesbitlerini esas aliyor, ben xfi gamer le win 7 ile xp arasinda bir fark göremedim duyamadim hatta xfi ve win 7 deki sesler daha hosuma gitti, sizin bana open gl yada direct d vs hikayeleri islemez, ben dinledigim muzik de ses de kalite buldum mu benim icin yeterlidir ki bu ses win 7 ve xfi de memcuttur creative benim firmam degil ama yigidi öldür hakkini yeme

/>

• _____________________________
  • Bende Audigy2 ZS kullaniyorum XP den W7 ye gectim playback de cok ciddi bir kalite kaybi hisstemedim , fakat Counter Strike Source da Voice Transmit Volume (mikrofon ayari) en ust noktaya dayandi ve mikrofondan iletilen ses gercekten cok kotu ne yaptiysam voice transmit volume kisilmiyor ve mic boots devre disi birakilamiyor yani ayarlara girip kistigim halde tekrar ayarlara girince eski yerinde duruyor.

w7 ses ayarlarinda kapattim bazi seyleri ancak oyuna bir etkisi olmadi malesef.

Emin olmak icin sifirdan kurdum oyunu bekli eski config lerden kaynaklidir problem diye ancak sifir kurulumda bile giden ses ayari en yuksek seviyede, demekki olay windowsdan kaynakli.

bunu cozecek ek bir ayar varmi w7 icinde XP de hic problem yoktu , son care anakartin uzerindeki ses kartini deneyecegim.

I5-2400 | Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 | Asus GTX 970| Asus Xonar DX |OCZ 700 Psu |HP 2511X 25'' monitör | 2 * 4096 Gskill | SilverStone Sugo Evo Black Kasa| Razer Magma 3G Mouse| Asus DVDRW | PS3 NTSC-U 60 | HITACHI 42'' 9500TA
  • benim anakart (Gigabyte x48-dq6) ta "Realtek ALC889A 8-kanal ses kodlayıcı " yazıyor.. ses kaliteside gerçekten hoşuma gitti win7 altında.. ses kartı almayı düşünüyordum x-fi champion serisi ama bu tartışmalardan sonra tereddüt ettim biraz.. logitech x540 kullanıyorum bu arada.. ciddi manada ses kalitesi arttırmayacak mı x-fi alırsam şimdi?? 350 YTL ye değmicek bi farksa hiç almayayım.. paraya yazık.. o bütçeyide alacağım ekran kartına aktarırım daha iyi.. bu arada sadece oyunlar değil film ve müzik tede aynı durum söz konusumu?? yani ben oyundan çok film ve müzik için alıyorum ses kartını...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.