Şimdi Ara

Hangi R9 380'i Almalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    furmark indirip test edebilirsin.

furmarkla beraber gpu-z indir. fan hızını ve fan devrini(rpm) gözlemle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deumos

@Tuoni : Çok teşekkür ederim ilginiz için. Dandik kasa fanlarını ve CPU fanını da değiştirmem gerekecek sanırım. Bir sonraki ekran kartı konusunda ya da Finlandiyada görüşmek üzere :)
    @tcalpha : Teşekkürler, öyleymiş cidden. Hoş bir sürpriz oldu.
    @patren : Backplate var olduğunu öğrendikten sonra diğerlerini unuttum bile.
    @UnbLesseD : Backplate candır, teşekkürler :)
    @cagribalaban : Maalesef bazen çıkabiliyor. Aynı fikirdeyim bakalım yarın alacağım umarım.
    @selmand : Fiyat farkı da oldukça fazla maalesef. Açıkcası yıllardır bekliyorum ama artık beklemek istemiyorum, fiyatın düşmesi kesin mi yoksa tahmininize mi dayalı ?
    @Ekremstlm : Param var kafam rahat olsun diyebilseydim bütün günüm oyunlar ile geçmesine rağmen 2015'in son ayına kadar hala 5870 kullanmazdım sanırım :)

Tahminen ekran kartını internet sitesinden alacağım arkadaşlar. Gelince herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını ölçmek için stress testi yapabileceğim program öneriniz var mı acaba ? Kutunun açılmamış olmasından başka nelere dikkat etmeliyim ?

Hepinize teker teker teşekkür ederim.

kesin düşecek bi iki ay bekleyin bence çünkü şubat mart gibi pascal çıkıcak, hocam oturur ağlarsınız sonra keşke bekleseydim diye

• En ucuz olanını tercih ederim yani sapphire tercihim olur. Saat hızlarını da kafana takmana gerek yok. Kendin ufak bir arttırım yapabilirsin. Ya da biraz bekleyebilirsin yeni seri kartlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Asus artık elran kartlarında tercih edilmemeli çünkü vramları soğutmuyor vrm soğutmasını üstünkörü yapıyor. Sapphire ve msi 380de daha iyi.

Tavsiyem bi iki hafta bekleyip 380x fiyatı düşünce 380x almanız.

hocam 650 TL den yola çıktım. elleriniz dert görmesin her bir yorumda 100 TL artarak. son noktayı 1012 TL ile sen bağladın :D :D

bu mudur hocam?http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-r9-380x-oc-nitro-dual-x-4gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11250-01-20g-p-BD804424

fallout 4'ü akıcı bir şekilde oynasam yeter bana. bu kadar para vermesem mi ne yapsam bilemedim??

• quote:

Orijinalden alıntı: m_h_o

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Asus artık elran kartlarında tercih edilmemeli çünkü vramları soğutmuyor vrm soğutmasını üstünkörü yapıyor. Sapphire ve msi 380de daha iyi.

Tavsiyem bi iki hafta bekleyip 380x fiyatı düşünce 380x almanız.

hocam 650 TL den yola çıktım. elleriniz dert görmesin her bir yorumda 100 TL artarak. son noktayı 1012 TL ile sen bağladın :D :D

bu mudur hocam?http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-r9-380x-oc-nitro-dual-x-4gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11250-01-20g-p-BD804424

fallout 4'ü akıcı bir şekilde oynasam yeter bana. bu kadar para vermesem mi ne yapsam bilemedim??

380in 800olduğu yerde buna bu para verilmez buna en fazla 900 verilir azcık daha sıkın dişinizi fiyatı düşer nasılsa, kampanyalarla çekle mekle 800e alırsınız bunu :-)

2hafta içinde 960ti açıklanacak fiyatı kesin düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 8 Aralık 2015; 17:30:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Deumos kullanıcısına yanıt
    Bence r9 380 almaya karar verme 380x almaya karar ver.
  • @selmand : Açıkcası yıllardır bekliyorum ve uzun süredir bilgisayarımda doğru düzgün oyun oynayamıyorum maalesef tek eğlencem oyunlar ve hala eski oyunları oynamaktan çok sıkıldım. Ayrıca dediğiniz gibi fiyatları düşebilir ama ne kadar düşer sizce, bir de Vestel'in vergi olayı vardı ya telefonlar için yılbaşından sonra gelecek olan, aynı zamanda bilgisayar parçalarını da kapsayacak mı acaba ?

@moonquad : Ya ben 5870'in yerine ne alsam zaten feci bi upgrade olacak, dolayısı ile daha da beklemek istemiyorum. Dediğim gibi ek vergi, dolar kuru vs yüzünden zaten oldukça tedirginim. Düşse de ne kadar düşer hiç bilmiyorum ...

380 OC Nitro ile 380x arasında ne kadar bir performans farkı var ki acaba, anantech'de ya da webde tam bulamadım da
  • quote:

@selmand : Açıkcası yıllardır bekliyorum ve uzun süredir bilgisayarımda doğru düzgün oyun oynayamıyorum maalesef tek eğlencem oyunlar ve hala eski oyunları oynamaktan çok sıkıldım. Ayrıca dediğiniz gibi fiyatları düşebilir ama ne kadar düşer sizce, bir de Vestel'in vergi olayı vardı ya telefonlar için yılbaşından sonra gelecek olan, aynı zamanda bilgisayar parçalarını da kapsayacak mı acaba ?

@moonquad : Ya ben 5870'in yerine ne alsam zaten feci bi upgrade olacak, dolayısı ile daha da beklemek istemiyorum. Dediğim gibi ek vergi, dolar kuru vs yüzünden zaten oldukça tedirginim. Düşse de ne kadar düşer hiç bilmiyorum ...

380 OC Nitro ile 380x arasında ne kadar bir performans farkı var ki acaba, anantech'de ya da webde tam bulamadım da

%12 kadar fark var.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Peki sizin tahmininze göre 1-2 ay içinde fiyatlar nasıl olacak 380 ve 380x için ? Ben dediğim gibi Vestel yüzünden telefonlara gelecek zammın bilgisayar parçalarına da geleceğini duydum, bu konu hakkında bir bilginiz var mı peki ?

Edit : Şu an 380x 976TL, 390 ise 1.275TL, fiyat olarak çok fark olmasa da aralarında ciddi performans farkı var, 390 cidden güzel bir kart fakat AMD 6100 işlemcim ile yazık olacak, kaldı ki 1.275TL'm de yok zaten. Eğer o ek vergi OEM'e gelmeyecek ve 380 ve 380x'in fiyatı düşerse ben sanırım 380 alacağım. Çünkü 380x almak yerine 390 daha f/p gibi geliyor. R7 370 bile 5870'imden %61 daha iyi zaten, R7 370 sizce fiyat indirimine gider mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 8 Aralık 2015; 21:31:13 >
  • Hocam 370 gitmez bence 380de gitmez 380x girer diye düşünüyorum. :-)

• Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB işinizi görür bence
  • 370 dediğiniz gibi biraz sönük kalacak diye 380 alayım dedim, şimdi 380x diyorsunuz ee bi de 390'ı var bunun, çok hain ya bu OEM dünyası. Sizce 1-2 ay içinde kesin bir indirim gelir mi, bir de dediğim gibi şu Vestel'in vergi olayı hakkında bilginiz var mı ?

Ben de 380 yeterli gelir diye düşüyorum, hele ki 5870'den sonra :)
  • test mest bakmadim ama 370'in 5870'e %61 fark atmasi imkansiz bence.5870 en kotu 7790 ayarinda olsa 370 denen kart aslinda 7850 yani 7790 vs 7850 arada o kadar fark yok %20 varsa vardir.o yuzden 370'te boyle 380'de ucacak bir de 390 alsak diye gaza gelmeyin sonra uzulursunuz.kart alan kullanicilarda iki cesit beklenti oluyor birinci grup alacagi karti adam yerine koymuyor ikna edemiyorsun al diye ikinci grup sizin gibi %61 fark yandim diye aliyor bir bakiyor o kadar fark yok.ilk grupta olsaniz problem yok alinca sevinirsiniz de siz cok sey bekliyorsunuz.5870 1gb mi?380 4gb zaten oradan koyacak farki yuzdesini bosverin.indirim mindirim de olmaz bence biz cok duyduk bunlari.ha ne olur sitenin birinin kafasina tas duser yuzde kac indirim yapar 12 saat surer yakarlarsaniz yakalarsiniz.ben asus 380'i 1000 liranin uzerindeyken hb'den 771 liraya aldim hala o fiyata dusmedi.yaz basinda kuzene 825 liraya sapphire 380 aldik adam butun yaz kullandi simdi yine benzer fiyatlarda.erken kalkan yol alir diyorum ben.

• Ben de gördüğünüz üzere yeni donanımlara pek hakim değilim, şu sitede kullanıcıların benchmarklarına göre söyledim :http://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-R7-370-vs-AMD-HD-5870/m30480vsm7681

5870'im 1gb evet, dediğiniz gibi zaten oldukça fark var, adam yerine koymamak değil de aldığım zaman maalesef 5-6 sene kullanmak zorunda kalıyorum diye 380'i düşündüm. Yüzde ile işim yok zaten, ben benchmark değerlerine baktım, 370 ile 380 arasındaki farka değeceğini düşündüm, 380x için de değer belki ama maalesef maddi olarak mümkün değil. Bu hafta alacağım sanırım ben de, bilmiyorum ..

• Sapphire

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de gördüğünüz üzere yeni donanımlara pek hakim değilim, şu sitede kullanıcıların benchmarklarına göre söyledim :http://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-R7-370-vs-AMD-HD-5870/m30480vsm7681

5870'im 1gb evet, dediğiniz gibi zaten oldukça fark var, adam yerine koymamak değil de aldığım zaman maalesef 5-6 sene kullanmak zorunda kalıyorum diye 380'i düşündüm. Yüzde ile işim yok zaten, ben benchmark değerlerine baktım, 370 ile 380 arasındaki farka değeceğini düşündüm, 380x için de değer belki ama maalesef maddi olarak mümkün değil. Bu hafta alacağım sanırım ben de, bilmiyorum ..

oyunlarda test edilmemis o site kendi programi var onu calistirip sonuc atanlara gore yuzde veriyor.gordugun gibi %10 fark var.

Hangi R9 380'i Almalıyım ?

http://www.anandtech.com/show/5625/amd-radeon-hd-7870-ghz-edition-radeon-hd-7850-review-rounding-out-southern-islands/11

380x olmuyorsa 380 bence tatmin eder 370(7850) ise alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Aralık 2015; 12:52:40 >

• Yeni 7850(1gb)'dan asus r9380(4gb) a geçiş yaptım, testlerde yaklaşık %75 performans farkı var.

5780'den r9380 e geçilir.
    380 vs 380x için bence parasıyla aynı fark var, %10 pahalıysa %10 performans farkı var, bütçene uygunu al.
    Asus vs Msi vs Sapphire için yine bütçene uygun olanı al. Ben asus aldım, memnunum, tam yükte bile sessiz çalışıyor, masaüstünde fanları duruyor.
  • 370'in 7850'ye yakın performans verdiğini bilmiyordum maalesef, ben de benchmark testlerinde kartın çok eski olmasından dolayı 5870'i göremediğim için 5870 - 370 karşılaştırmasını ancak dediğim siteden yapabilmiştim ki ne kadar da sağlıksızmış. Teşekkür ederim verdiğiniz değerler için. Zaten 380 almak vardı kafamda, %12 performans farkı için 175TL daha veremeyeceğim sanırım. 390 380x'e göre bence daha iyi bir f/p ürünü de o kadarı ise hayal maalesef.
  • Sapphire
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.