Şimdi Ara

Hangi R9 380'i Almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süren araştırma ve para biriktirme dönemi ardından nihayet 5870'imi değiştirip R9 380 almaya karar verdim. 4GB olan modellerinde Sapphire, MSI ve Asus modelleri mevcut. Benim 4850'im de 5870'im de Sapphire, bir sıkıntısını görmedim. Fakat bu üç marka arasında fiyat farkı oldukça fazla, ben yine Sapphire'i almayı düşünüyordum fakat MSI kafama takıldı, Vatan'ın değerlerine göre çekirdek ve bellek hızları daha düşük fakat fiyat olarak daha pahalı, sizce sebebi ne olabilir ? Mimarı ya da stream processors ile alakalı bir durum olabilir mi, aralarındaki fıyat farkına sizce değer mi ?

Sapphire (792TL) :http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html#genel-bakis

MSI (856TL) :http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-380-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=UP

Asus (887TL)
    :http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-380-strix-gaming-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=UP

Yardımcı olup fikir veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 6 Aralık 2015; 17:05:08 >

• quote:

Mimarı ya da stream processors ile alakalı bir durum olabilir mi?

hayır üç kart arasında mimari bir fark yok aynı.soğutmaları ve garantileri farklı yine sapphire tercih edebilirsin o modeli güzel.üçünde de var fanlar ısındıkça dönüyor normalde dönmüyor.bu yüzden masaüstünde 55 derece oldu bu kart ısınıyor dememen lazım.oyunlarda da az dönüyormuş sessiz kartlar ama 75 derece görebilirsin.4850 ve 5870'ten sonra sana yeni gelen bir şey olmaz ama yine de bil almadan önce.önceki kartın sesli ise bu kartları çok sessiz bulacaksın.
  • Hmm anlıyorum teşekkürler. Yalnız benim sistemim maalesef oldukça sesli çalışıyor zaten, kasa ve CPU fanı sağolsun. Bu bahsettiğiniz özelliği kapatabilme imkanımız var mı acaba ? Bir de garantileri arasındaki fark nedir hepsi 2 yıl değil mi ?
  • Deumos kullanıcısına yanıt
    Hocam almışken bundan alın hem arka kapağı var hem ekstra overclock yapılmış modeli:
    http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-r9-380-oc-nitro-dual-x-4gb-256bit-gdrr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11242-13-41g-p-BD804406
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcano

Hocam almışken bundan alın hem arka kapağı var hem ekstra overclock yapılmış modeli:
    http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-r9-380-oc-nitro-dual-x-4gb-256bit-gdrr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11242-13-41g-p-BD804406

Bildiğin normal her yerde satılan normal sapphire nitro bu.Ben linkte backplate filan da göremedim.

• quote:

CBGB omfug arkadaşımızın dediği gibi normal Nitro olması lazım, onlarda back-plate yok.

• sapphire sitesinden 1010 mhz modeline bakarsanız arkasında var aynısı olması lazım frekansları diğerlerinden farklı fark ettiyseniz sizin ki 985 bu 1010 çekirdek frekansı ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 570 Hangi model?
    6 yıl önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben aynı ürünü Vatanda da görmüştüm fiyatları dahi aynıydı merak ettim ne farkları var diye, başlıkta OC farkını gördüm ama Vatana göre hızları aynı tahminen yanlışlık var gerçi ama back-plate kısmını nereden okudunuz acaba ?

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-oc-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html#genel-bakis
  • quote:

sapphire sitesinden 1010 mhz modeline bakarsanız arkasında var aynısı olması lazım frekansları diğerlerinden farklı fark ettiyseniz sizin ki 985 bu 1010 çekirdek frekansı ...

Belki yanlış yazmışlar diyecektim ki resimlerdeki kutuya baktım üstünde backplate yazıyor.Yalnız baya zor seçti gözüm.
  • Almışken bunu alın bari (kutunun sol üst tarafında oc nin yanında backplate yazıyor) bendeki düz varyasyonu ama oc li kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcano -- 6 Aralık 2015; 18:00:12 >
  • Ben hala göremedim ya, gözler gitti benim iyice :) Açıkcası aynı fiyata backplate varsa mükemmel olur backplate sevdası var bende çünkü :) Sizce OC'lu gelmesi ömrünü kısaltır mı kartın ?
    Hocam sıcaklık artıkça doğal olarak overclock ile birlikte ömrü de kısmen azalır ama verdiği performansa göre göz ardı edilebilecek bir süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deumos

Hmm anlıyorum teşekkürler. Yalnız benim sistemim maalesef oldukça sesli çalışıyor zaten, kasa ve CPU fanı sağolsun. Bu bahsettiğiniz özelliği kapatabilme imkanımız var mı acaba ? Bir de garantileri arasındaki fark nedir hepsi 2 yıl değil mi ?

hepsinin garantisi 2 sene bile olsa bakan firmalar farklı asus'unkine kötü diyorlar mesela veya sapphire'de tamir yok birebir değişim var bu tip farklılıklar olur.o dönmeme özelliği kapatılabiliyor mu bilmiyorum ama kasanız sesli bile olsa çok sesli çalışan bir kart kullandınız mı hiç?sesli kartla sessiz kart arasında fark olur cpu kasaya rağmen.

önerilen 380 oc modelinde backplate var.o kadar oc'den bir şey olmaz.voltaj verir %30 yaparsınız o zaman ömrünün azalmasından bahsedebiliriz.

• Sapphire R9 380 Nitro Dual-X OC ve Sapphire R9 390 Nitro Tri-X te backplate var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sapphire al
  • Selam,

Birkaç hafta önce MSI'ın modelini aldım kullanıyorum gayet memnunum. Backplate olayı önemli değil gibi gözüküyordu ama kullanınca önemli olduğunu farkettim fan dönme konusuna gelince, herkesin söylediği gibi 60'a gelmediği sürece fanlar çalışmıyorda diyebilirz.
    AC:S oynuyorum herşey full ayarda 1080p'de 67 derecenin üstüne çıkmadı masaüstünde de genel 50 derecede seyrediyor. Memnunum karttan gayet.
    Ayrıca garanti konusunda söylenene göre MSI'da parça değişimi yok birebir değişim mevcut ve değişim sonrası 2 yıl garantiyi verilen yeni kart üzerinden yeniden başlıyormuş , tabi ne kadar doğru bilemedim araştırmadım da. Vatan'da çalışan bir vatandaş belirtti bunu.

Edit : Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraiser -- 6 Aralık 2015; 22:35:59 >
  • İlk önce sapphire almıştım. fan kontrolcüsü bozuk çıktı. beni epey uğraştırdı. garanti şartlarında da epey uğraştım. o yüzden sapphire karşı önyargım oluştu biraz.(ama hepsi arızalı çıkacak diye bir kaide yok. fazla ısınmasına rağmen performanstan ödün vermedi)

şimdi ise asus r9 380 4 gb modelini aldım. ve müthiş bir kart. dedikleri gibi 0 db.
    gerçekten kullanırken sessiz bir kart gibisi yokmuş onu anladım.
    çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagribalaban

İlk önce sapphire almıştım. fan kontrolcüsü bozuk çıktı. beni epey uğraştırdı. garanti şartlarında da epey uğraştım. o yüzden sapphire karşı önyargım oluştu biraz.(ama hepsi arızalı çıkacak diye bir kaide yok. fazla ısınmasına rağmen performanstan ödün vermedi)

şimdi ise asus r9 380 4 gb modelini aldım. ve müthiş bir kart. dedikleri gibi 0 db.
    gerçekten kullanırken sessiz bir kart gibisi yokmuş onu anladım.
    çok memnunum.

Asus artık elran kartlarında tercih edilmemeli çünkü vramları soğutmuyor vrm soğutmasını üstünkörü yapıyor. Sapphire ve msi 380de daha iyi.

Tavsiyem bi iki hafta bekleyip 380x fiyatı düşünce 380x almanız.

• Msi r9 380 4gb kesinlikle oneririm sogutmasindan tut performansina kadar cok guzel bir kart suana kadar oyunlarda bile fanin dondugunu cok nadir ordum oda tek crysis 3 de dondu ama param var kafam rahat olsun diyosan gtx 970-980 gbi modellerede bakablirsin

• @Tuoni : Çok teşekkür ederim ilginiz için. Dandik kasa fanlarını ve CPU fanını da değiştirmem gerekecek sanırım. Bir sonraki ekran kartı konusunda ya da Finlandiyada görüşmek üzere :)
    @tcalpha : Teşekkürler, öyleymiş cidden. Hoş bir sürpriz oldu.
    @patren : Backplate var olduğunu öğrendikten sonra diğerlerini unuttum bile.
    @UnbLesseD : Backplate candır, teşekkürler :)
    @cagribalaban : Maalesef bazen çıkabiliyor. Aynı fikirdeyim bakalım yarın alacağım umarım.
    @selmand : Fiyat farkı da oldukça fazla maalesef. Açıkcası yıllardır bekliyorum ama artık beklemek istemiyorum, fiyatın düşmesi kesin mi yoksa tahmininize mi dayalı ?
    @Ekremstlm : Param var kafam rahat olsun diyebilseydim bütün günüm oyunlar ile geçmesine rağmen 2015'in son ayına kadar hala 5870 kullanmazdım sanırım :)

Tahminen ekran kartını internet sitesinden alacağım arkadaşlar. Gelince herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını ölçmek için stress testi yapabileceğim program öneriniz var mı acaba ? Kutunun açılmamış olmasından başka nelere dikkat etmeliyim ?

Hepinize teker teker teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.