Şimdi Ara

Hangi operatör kaç çekiyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
12.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Arkadaşlar Turkcell ve Avea dan olumlu bir cevap gelmediği için testleri Vodafone nun yardımları ile yapmayı düşünüyorum.

    Test yapılacak yerde şöyle bir uygulama yapmayı düşünüyorum.Avea ve Turkcell projeye destek vermediği için test yapılacak bölgelerde yoldan geçen insanlardan Avea ve Turkcell kullanan ve internet paketi olan vatandaşları seçip kendi telefonları ile avea ve turkceli test edeceğiz.Sonra telefonundan kendi sim kartını çıkartacağız ve vodafone nun sim kartını takacağız aynı testleri vodafone ilede yapacağız.Aradaki hız, kalite, çekim gücü farklarını video çekerek burada paylaşacağım.Sizce bu fikir uygulanabilirmi?

    Bence herkes olumlu yaklaşmayabilir zaten herkesin de internetpaketi olmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    quote:

    Orijinalden alıntı: boyzof

    fikir güzel, yapılması daha da güzel olur ama ben o kadar da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca operatörleri btk ve rekabet kurumu denetliyor. Tüm kampanya ve reklamlar denetime tabii.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nikei
    Fikir güzel de.finansör kim?
    30 nokta noter masrafı;3 hat 3 aynı model akili telf.en az 3000 tl eder.amatör bir merak icin pahali değil mi? Bana reklam koktu biraz kusura bakma.


    quote:

    Orijinalden alıntı: scoopi
    operatörlerin maddi destek verecegini pek sanmiyorum. Kapsama alaninin baz istasyonu sayisiyla dogru orantili oldugunu kabul edersek, turkiye genelinde turkcellin +6000 baz ile en genis kapsamaya sahip oldugunu kabul edebiliriz. 2. sirada vodafone gelecektir. 3. sirada dogal olarak avea gelecektir, cunku avea 1800 bandini kullandigi icin digerlerinden bir adim geride olacaktir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Basri Mutaf
    turkcell çekmediği yer görmedim istanbul ve tekirdağda. tramway yer altına girdiğinde 2g çekiyordu ama yinede cekiyordu
    Avea 3g çeken yerler, alakasız yerlerde çekiyor, merkezi yerde çekmiyor. hata evimde çekmiyor. tekirdağa giderken 2 kez çekmediğini gördüm
    vodfone kullanıyor arkadaşım, oda heryerde 3g kullanıyor istanbul içi. Anadolu yakasına çok gidiyor ve problemyasamadıgını söyluyor.
    anaca bu kadar.
    @boyzof
    Öyle bişey yok.Var aslında ama yok.Geçen aylarda numara taşıma yarışı yaptı firmalar ve hepsinin reklamları yalan çıktı.
    Firmaların adlarını vermeden konuşayım: A firmasına en az numara taşıma olmasına rağmen geçen senelere nazaran numara taşıma sayıları arttığı için en fazla numara taşıma bende dedi, B firmasına numara taşıma ile gelen sayı giden numaralardan az olmasına rağmen en çok bana numara taşınması yapıldı dedi. Yani hepsi aslında bir nevi yalan söyledi.Reklam öyle birşeyki yalanda olsa bir kere tv reklamında cıkınca insanlarda öyle izlenim bırakıyor.

    @nikei
    Noter masrafı 3 ha ve 3 telefon masrafı hepsi mobil operatörler tarafından karşılanacak.Böyle büyük firmalar için bu paralar çok değil.Bir firmaya 2 bin tl masraf olsa ne yazar.Adamlar reklamlarını tvde göstermek için kaç bin tl ler veriyorlar.Sonuçta bu yapacağım araştırmada tv kanallarının ilgisini çekecek akşam haberlerinde belki çıkacak.Sonuçta milyonlar izliycek tarafsız bir kişi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını herkes görecek.

    @scoopi
    baz istasyonları genelde yerleşim yerlerine yakın yerlerde şehir merkezlerine yakın yerlerde kuruyorlar.Nice yerler var sadece avea çekiyor, bazı yerlerde sadece vodafone çekiyor, bazı yerlerdedesadece turkcelin cektiği yerler var.Her operatör her yerde çekmiyor.Metroda,tünelde,dağın başında, köyde, şehirler arası yolda her yerde çekmesi lazım bir operatörün.Sonuçta acil bir telefon görüşmesinin nerde nasıl lazım olacağı hiç belli olmaz.

    @Basri Mutaf
    Herkes bişey söylüyor.Ben 3 operatörüde kullandım hepsinin ayrı ayrı çekmediği yerler var.Benim bu yerleri söylemem veya senin söylemem hiç bir ifade etmiyor.Onun için noter huzurunda tam doğrusu neyse onu göreceğiz.Aynı marka aynı model 3 telefon ile yapacağımız için bu testi en doğru sonucu verecektir.


    Genel olarak:
    Herkes teknolojiden anlamak zorunda değil.Nice telefonlar var hangi hattı takarsan tak sinyal gücünü alma kapasitesi vardır.Her telefon aynı güçte almaz sinyali.Çalıştığın ortamdan ortamada değişiyor çekim kalitesi.Yani insanlar "benim hattım çekmiyor" derken neden çekmedini bilemez hemen operatöre yükler suçu.Bende 10 yıla yakındır teknolojinin içinde biri olarak 8 den fazla telefon değiştirmiş biri olarakve her 3 hattıda kullanmış biri olarak bunu yapma gereği duydum.Amacım adminlerden bu konunun sabitlenip sürekli takip edilmesini.Bazı operatörlerin kullanıcıları bu konuyu sabote etmek isteyecektir."Yapılmasın böyle birşey","Olmaz bunu kimse kabul etmez" diyenler çıkacaktır ama vazgeçmeyeceğim.Arkadaşlar sizden ricam lütfen bu konunun takipçici olun bu konunun linkini her yerde paylaşın herkes girsin okusun incelesin ve takip etsin.Operatörler çok takip edilen bir konuda sessiz kalamayacaklar ve her türlü maddi destekte bulunacaklar bizde bu testi sadece 1 şehirde değil 1den fazla şehirdede yapacağız.Herkese teşekkür ederim şimdiden..

    Not:Lütfen yazılanları sonuna kadar okuyunuz..

    Alıntıları Göster
    @nikei
    Noter masrafı 3 ha ve 3 telefon masrafı hepsi mobil operatörler tarafından karşılanacak.Böyle büyük firmalar için bu paralar çok değil.Bir firmaya 2 bin tl masraf olsa ne yazar.Adamlar reklamlarını tvde göstermek için kaç bin tl ler veriyorlar.Sonuçta bu yapacağım araştırmada tv kanallarının ilgisini çekecek akşam haberlerinde belki çıkacak.Sonuçta milyonlar izliycek tarafsız bir kişi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını herkes görecek.

    Peki sizin tarafsız oldugunuzu neye göre belirleyecek insanlar ?Pek tabi ki (ben değil ama)insanlar bir operatörün çalışanı oldugunuzu düşünecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccgkeops



    @nikei
    Noter masrafı 3 ha ve 3 telefon masrafı hepsi mobil operatörler tarafından karşılanacak.Böyle büyük firmalar için bu paralar çok değil.Bir firmaya 2 bin tl masraf olsa ne yazar.Adamlar reklamlarını tvde göstermek için kaç bin tl ler veriyorlar.Sonuçta bu yapacağım araştırmada tv kanallarının ilgisini çekecek akşam haberlerinde belki çıkacak.Sonuçta milyonlar izliycek tarafsız bir kişi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını herkes görecek.



    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ccgkeops
    Peki sizin tarafsız oldugunuzu neye göre belirleyecek insanlar ?Pek tabi ki (ben değil ama)insanlar bir operatörün çalışanı oldugunuzu düşünecektir.


    Bir operatörün çalışanı değilim.Operatör firmaları ismimi cismimi araştırabilir.Zaten her şey noter huzurunda olacak ve bütün testler kesintisiz olarak videoya alıncak.Yani yapılan test sırasında X operatörü kötü sonuç verdi dur şunu tekrar baştan deneyelim gibi şeyler olmuycak.Hepsi tek seferde ve art arda yapılacak.Onun için bunun gibi suçlamaları önlemek için zaten her şey noter huzurunda yapılacak ve kesintisiz olarak videoya çekilip burada paylaşılacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    quote:

    Orijinalden alıntı: «WhiSKy»

    2 sene kadar once iphone 3gs ile 3 hatti birden test etmistim. Test etme sebebim ise vodafone hattinin İstanbul'da oturdugum sokakta cekmemesinden dolayiydi. Turkcell full cekiyordu. Avea ise bir kademe asagidaydi. Vodafone ise sifir'di. O zamanlar da Vodafone surada cekiyoruz, burada cekiyoruz diye reklam yapip duruyordu. Goruntuleri videoya cekip youtube'a koyacaktim sonradan vazgectim.

    Sadece bizim sokakta mi sorun var acaba deyip bizim biraderin semtinde denedim hic bir hatta sorun yokken Vodafone ile bir yeri aradigimda karsi taraf telefonu acmadan baglanti kopuyordu. Beni arayanlar bana ulasamiyor, surekli kim aramis mesaji gelip duruyordu. Bir seferde Beyazit'ta bir bankada acil birine ulasmam gerekiyordu bir baktim vodafone da tik yok. Sinirden neredeyse telefonu kiracaktim. O yuzden yemin ettim bir daha bulasmam diye. Simdi durum nedir bilmiyorum. Bu benim 2 sene kadar once yasadigim bir olay.

    Yillar evvel askerde dagin basinda, sabit hattin bulunmadigi bir bolgede Turkcell hattim ile ailemi arayip cok rahat konusuyordum. O yuzden bence Turkcell'i bos yere test etmene gerek yok. Avea ve Vodafone'u test etmen yeterli.

    Bu söylediklerinin bir kanıtı varmı? Yalanda söyliyor olabilirsin.(yalancısın demiyorum).

    Herkes kafasına göre birşey diyor.Benimde bir çok denemem oldu bende senin tam tersi sonuçlarını aldım.Yani bu yaşadığın bölgeye, mevsime, günün saatine ve telefonun marka modeline göre değişiyor. 10 yıldan fazla süredir cep telefonu kullanıyorum ve teknolojinin içindeyim çekme probleminin 3 nedeni varsa bunlardan sadece 1 tanesi operatörün baz istasyonunun eksikliğinden veya kalitesizliğinden kaynaklanıyordur.Diğer 2 neden ise başka sebeplerden dolayı.

    2003 senesinden beri Vodafone hat kullanırım. Vodafone ile ilgili sorunları bende yaşadım. Son 1-2 senedir düzelme var gibi.

    AVEA hattımı 2001 senesinin Mayıs ayında ARiA varken almıştım. 11 (On Bir) senedir kullanırım.

    Turkcell hattımı 2000 senesinin Nisan ayından beri kullanırım.

    Kısacası bugün geldiğimiz noktada her 3 operatörün kapsama alanı yaşanan kör noktaları var. Bu sebepten dolayı 3 operatörden 1 hattım var. O anda hangi operatör iyiyse onu kullanıyorum.




  • Bizim burda Avea edge zor çekiyor.ama vodafone ve turkcell 3g çekiyor.benim gördüğüm kadarıyla çekim kalitesi en kötü olan genelde avea

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inceuclusarj

    Bizim burda Avea edge zor çekiyor.ama vodafone ve turkcell 3g çekiyor.benim gördüğüm kadarıyla çekim kalitesi en kötü olan genelde avea

    avea 1800 teknolojisi kullandıgı için kapsama sorunları olabiliyor, olacaktır.
  • test ne zaman yapılıyo
  • bulunduğum yerde avea kapalı alanlarda çekmediği için 2011 yılı için defalarca müşteri hizmetlerine müracaat etmiştim, en son bana söyledikleri, evet bölgenizde baz istasyonumuz yetersiz geliyor, 2012 yılı içinde yatırım planlanmış görünüyor ancak tam bir tarih veremeyiz, oldu. ve hala herhangi bir çalışma yapılmadı, yapılmayacakta.
  • Ülkenin çoğu yerine gittim. Avea kadar kötü çeken bir operatör görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 827sukru

    test ne zaman yapılıyo

    Projenin maddi kaynağı için sponsor görüşmeleri yapmaktayım.Bir enerji içeceği firmasıyla irtibata geçmek üzereyim.Maddi kaynağımı karşılaması karşılığında videolarda o içecek firmasının reklamını koyacağım.

    Yani operatör firmaları cesaret edip projeye destek vermese bile sponsor bulup bu testleri yapacağım.Sanılmasın ki bu proje sadece burda kalacak.Bu videoları en profesyonel şekilde çekip medyaya teslim edeceğim bütün basın ve yayın kuruluşlarında çıkmasını sağlayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    quote:

    Orijinalden alıntı: 827sukru

    test ne zaman yapılıyo

    Projenin maddi kaynağı için sponsor görüşmeleri yapmaktayım.Bir enerji içeceği firmasıyla irtibata geçmek üzereyim.Maddi kaynağımı karşılaması karşılığında videolarda o içecek firmasının reklamını koyacağım.

    Yani operatör firmaları cesaret edip projeye destek vermese bile sponsor bulup bu testleri yapacağım.Sanılmasın ki bu proje sadece burda kalacak.Bu videoları en profesyonel şekilde çekip medyaya teslim edeceğim bütün basın ve yayın kuruluşlarında çıkmasını sağlayacağım.

    inşallah kardeş bekliyoruz atılımlarını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    quote:

    Orijinalden alıntı: 827sukru

    test ne zaman yapılıyo

    Projenin maddi kaynağı için sponsor görüşmeleri yapmaktayım.Bir enerji içeceği firmasıyla irtibata geçmek üzereyim.Maddi kaynağımı karşılaması karşılığında videolarda o içecek firmasının reklamını koyacağım.

    Yani operatör firmaları cesaret edip projeye destek vermese bile sponsor bulup bu testleri yapacağım.Sanılmasın ki bu proje sadece burda kalacak.Bu videoları en profesyonel şekilde çekip medyaya teslim edeceğim bütün basın ve yayın kuruluşlarında çıkmasını sağlayacağım.

    cabalarinizi hayranlikla takip ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19

    Ülkenin çoğu yerine gittim. Avea kadar kötü çeken bir operatör görmedim.

    forumda senelerdir söylüyoruz. avea 1800 teknolojisi kullandıgı için kapsama alanı dar, ancak daha çok kişiye iletişim sağlıyor.
    yani teoride 900 bandında bir baz istasyonu 100 kişiyi aynı anda görüştürebiliyorsa , 1800de aynı anda 250 kişiyi görüştürebilir.
    sadece teori dediğim gibi. gerçek sayıyı bilemeyiz.

    1800 teknolojisinin kapsama alanı dardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19

    Ülkenin çoğu yerine gittim. Avea kadar kötü çeken bir operatör görmedim.

    forumda senelerdir söylüyoruz. avea 1800 teknolojisi kullandıgı için kapsama alanı dar, ancak daha çok kişiye iletişim sağlıyor.
    yani teoride 900 bandında bir baz istasyonu 100 kişiyi aynı anda görüştürebiliyorsa , 1800de aynı anda 250 kişiyi görüştürebilir.
    sadece teori dediğim gibi. gerçek sayıyı bilemeyiz.

    1800 teknolojisinin kapsama alanı dardır.

    avea baz istasyonunun fazla sayida abone kullanimi kapasitesi daha fazla oldugundan internet hizi daha hizlidir diyebiliriz o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~


    quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19

    Ülkenin çoğu yerine gittim. Avea kadar kötü çeken bir operatör görmedim.

    forumda senelerdir söylüyoruz. avea 1800 teknolojisi kullandıgı için kapsama alanı dar, ancak daha çok kişiye iletişim sağlıyor.
    yani teoride 900 bandında bir baz istasyonu 100 kişiyi aynı anda görüştürebiliyorsa , 1800de aynı anda 250 kişiyi görüştürebilir.
    sadece teori dediğim gibi. gerçek sayıyı bilemeyiz.

    1800 teknolojisinin kapsama alanı dardır.

    avea baz istasyonunun fazla sayida abone kullanimi kapasitesi daha fazla oldugundan internet hizi daha hizlidir diyebiliriz o zaman.

    hayır. operatörün desteklediği max. hıza ve yoğunluk durumuna göre değişkenlik gösterir.




  • Konuyu takip eden arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.

    Siz konuyu takip ettikçe mobil operatörler tarafından daha çok ilgi çekecek bu konu.
    Amacım doğruları ortaya çıkarmak.Amacım bir firmayı kötülemek olsa fazlasıyla kötüleyebilirim.Nasılmı?
    1) Teste başlamadan önce test edeceğim telefonu 1 hafta boyunca hiç kapatmadan hiç sarjını bitirmeden kullanırım bu sıradada telefonda kötülemek istediğim hat takılı olur.Telefon hiç kapanmadan 1 hafta boyunca çalıştığı için içinde bulunan operatörün hattı tam performans veremeyecektir.Yani çekim kalitesi falan düşecektir.İlk kötülemek istediğim hatla teste başlarım.Sonra telefonu kapatıp açarım diğer hattı takarım onunla test yaparım.Telefonu kapatıp açtığım için diğer operatörün çekim kalitesi daha yüksek olacaktır.
    2) Testleri yapacağım operatörlerin hatlarında internet abonelikleri açacağım.Kötülemek istediğim hattın aboneliğini açtıktan sonra adil kullanım kotasını doldururum.Adil kullanım kotası dolduktan sonra biliyorsunuzki internet hızı yarıdan fazla düşüyor.Kötülemek istediğim hattın hızı düştükten sonra teste başlarım diğer hatların adil kullanım kotasını doldurmadan test yaparım.
    3) Telefona sinyal bozucu program yüklerim.Kötülemek istediğim operatörü test ederken programı çalıştırırım ve kötü sonuçlar vermesini sağlarım.İyi sonuç vermesini istediğim operatörü test ederkende o programı kapatırım.

    Ve bunun gibi bir sürü şey yapılabilir.Onun için bu gibi durumları ortadan kaldırmak için:
    Birincisi: Testlere başlamadan önce telefon kapalı olcak her operatörü test etmeden önce telefonu kapatıp açcam.
    İkincisi: Testlere başlamadan önce noter huzurunda internet aboneliklerine kayıt olcam.Zaten video çekeceğim için bunların hepsi görüncek.İnternet aboneliklerine kayıt olcam.Telefona onay mesajı geldikten sonra noter huzurunda ilk defa o operatörün hattından internete gireceğim.
    Üçüncüsü: Yapılacak testlerde video kesintisiz olarak çalışacak ve videoda hiç kopma olmuycak.Onun için bir operatörü test etmeden önce sinyal bozucu programı çalıştırma veya diğerlerini test ederken programı kapatma gibi şeyler olmuycak.Video kesintisiz ve bütün operatörlerin testlerini aynı videoda olacak şekilde test edilcek.




  • samsung s5233 star tv telefonumda video izlerken takılmalar yaşıyorum hattım avea acaba bu hattanmı yoksa telefondanmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 827sukru

    samsung s5233 star tv telefonumda video izlerken takılmalar yaşıyorum hattım avea acaba bu hattanmı yoksa telefondanmı

    İzlemeye çalıştığın videodan da hattan da her şeyden olabilir. Daha detaylı bilgi vermelisin. Ha bir de bu başlık bunun için pek de uygun bir yer değildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    quote:

    Orijinalden alıntı: 827sukru

    samsung s5233 star tv telefonumda video izlerken takılmalar yaşıyorum hattım avea acaba bu hattanmı yoksa telefondanmı

    İzlemeye çalıştığın videodan da hattan da her şeyden olabilir. Daha detaylı bilgi vermelisin. Ha bir de bu başlık bunun için pek de uygun bir yer değildi.

    yani hazır çkim gücü hakkında konuşulurken söyleyim dedm
  • Hattın sim kartın cinsi yararlanabileceğiniz hizmetleri etkiler. Hizmetin kalitesini etkilemez kanaatimce. O belirtilen büyüklükler Sim kartın içindeki hafıza ile ilgilidir. 32'lik sim kartla 3G çalışmayabilir. Ama 64'lük ve 128'lik sim kartlar 3G uyumlu olarak üretilmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.