Şimdi Ara

Hangi operatör kaç çekiyor? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
12.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu sahibi arkadasım , diğer operatörleri boşver, kabul etmiyorlarsa etmesinler , vodafone ile test yapabilirsin , bakalım turkiye genelinde vodafone akıllı kapsama teknolojisi nasılmış merak ve heyecan içerisindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

konu sahibi arkadasım , diğer operatörleri boşver, kabul etmiyorlarsa etmesinler , vodafone ile test yapabilirsin , bakalım turkiye genelinde vodafone akıllı kapsama teknolojisi nasılmış merak ve heyecan içerisindeyim

Ama projenin maddi kaynağı olan 3.000 TL yi nasıl karşılayacağım.Vodafone 3.000 bin tl yi vermek istemez diğer operatörleride test edeceğim için diğer operatörlerinde maddi destek vermesi lazım.
  • Konu güzel, ayrıca test de yapılmalı bence, operatörler de buna destek vermeli. Çünkü insanlar ne kadar reklamlara göre hareket etseler de bilinçli kullanıcılar reklamlara göre değil, diğer kullanıcıların tecrübelerine göre hareket ederler.

En basit örnek; bilgisayarımın bozulan anakartına servis "değişim" diyip, 300tl istemişken, internette bir kullanıcının hazırladığı kılavuz sayesinde 30tl'ye kartın tamirini yaptım. Servise uysam zarardaydım ama diğer kullanıcının tavsiyesi işime yaradı.

Bu nedenle, böyle bir test için girişimde bulunmanız çok yerinde bir hareket bence.

"Ulusal roaming" olayına da gelince, keşke olsaydı, o zaman çok çok daha uygun fiyatlara internet, sms filan kullanırdık.

Polonya'da bulunmuştum bir kaç ay, orda ulusal roaming olayı kullanılıyor.

Çoğu operatörde sms ücretsizdi

3g internet bizim buralarda emeklerken, 4gb 39tl'ye satılırken, orda 4gb'tı 30TL'ye alıp, gece 12 ile, sabah 5 arasında da sınırsız kullanıyordunuz.

Kaldı ki benzer şekilde sabit telefon olayını söylemiyorum...

Yani "o zaman iyi hizmet verenin farkı nerede" demiş kimisi ama, düşünün bakalım. Her yere bu kadar baz istasyonu dikiliyor. Biri diyor 6000'den fazla baz istasyonum var, hepsinin bu kadar baz istasyonunun olduğunu düşünün. 3 operatör 18000 tane baz istasyonu yapar ki, ulusal roaming olsa, bütün bu baz istasyonları her operatör tarafından kullanılabilse, yerin 5 kat altında bile telefon, 3g internet kullanırdık. İşte o zaman "kalite" denen şey, şirkette değil, ülkemizin telekom alt yapısında olmuş olurdu. Gerisi de anlayana...

• 2012 mayıs güncel baz istasyonu sayıları !!

btk'dan alınan bilgilere göre ;

turkcell : 34.457
    vodafone TR : 28.114
    avea : 17.221
  • quote:

2012 mayıs güncel baz istasyonu sayıları !!

Turkcell Avea'yı ikiye katlamış baya. Aralık 2011 sonunda Turkcell 29500, Vodafone 23000 idi. 5 ayda coşmuş her ikisi de, 5000 baz istasyonu dikmiş. Artan aboneye ve 3G internet kullanımına cevap vermeleri için gereken bir şey.
  • hiç kimseyi ve oparötörü eleştşrmiyorum kdz ereğli elmacı köyünde tek çeken avea,dır diğerlerinin 100.000 bazı olsa bana ne yazar çekişine güvenenler gelsinler zonguldak ereğli elmacı köyü buyursunlar
  • quote:

2012 mayıs güncel baz istasyonu sayıları !!

avea 24 bin, hatali bu bilgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "3G bağlantısı Harran'da ve Suruç'ta aynı olsun diye iletişim kulesi sayımızı 24 bine yükselttik ve yükseltmeye de devam edeceğiz. Avea ile tüm Güneydoğu'ya, Şanlıurfa'ya fırsat eşitliği sağlıyoruz." demiş Avea Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz bugün çıkan bir haberde.
  • arkadaşlar btk 17.221 diyor .

dileyen btk iletişime geçip sorabilir güncel sayıyı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 1 Haziran 2012; 11:44:59 >
  • Turkcell böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmeyecektir.Yoksa kimi kandıracaklar bizim ki daha iyi o yüzden pahalı diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMERICOS

Turkcell böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmeyecektir.Yoksa kimi kandıracaklar bizim ki daha iyi o yüzden pahalı diye?

Haklısın
  • Operatörler ile görüşmelerden alınan sonuçlara göre şöyle bir yorum çıkarabiliriz:

Avea : Kendine güvenmiyor alt yapısını güçlü bulmuyor
    Vodafone : Kendine güveniyor son zamanlarda yaptığı yatırımlarla büyük gelişme sağladığını düşünüp projeye destek veriyor.
    Turkcell : Kendine güvenmiyor çünkü olumlu ve olumsuz bir cevap yazamıyor hep kalıplaşmış cevaplar gönderiyor.Ayıp valla Avea bile olumsuzda olsa bir cevap verdi.Avea kadar olamadınız.Kocaman Turkcell den hiç bir cevap gelmedi.Bence Turkcell yaptığı reklamların yalan çıkmasından korktuğu için projeye ne olumlu nede olumsuz cevap veremiyor.
  • Demişsiniz ya avea kendine güvenmiyor diye, haklısınız.

Daha doğrusu güvenmemek bi yana ne yaptıklarının farkındalar.

Bu kadar kalitesiz altyapısı olup bu kadar çok hat satan, tarife düzenleyen başka bir operatör yoktur heralde avrupada filan...

Adamlar güzel kampanya yapıyorlar, ama altyapı yatırımına gelince kampanyalar kadar hevesli değiller

Bu arada bende bi avea kullanıcısıyım, aldığım hizmetin f/p oranından da çok memnunum, ama ne "mal" olduklarını da biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: addictive

Demişsiniz ya avea kendine güvenmiyor diye, haklısınız.

Daha doğrusu güvenmemek bi yana ne yaptıklarının farkındalar.

Bu kadar kalitesiz altyapısı olup bu kadar çok hat satan, tarife düzenleyen başka bir operatör yoktur heralde avrupada filan...

Adamlar güzel kampanya yapıyorlar, ama altyapı yatırımına gelince kampanyalar kadar hevesli değiller

Bu arada bende bi avea kullanıcısıyım, aldığım hizmetin f/p oranından da çok memnunum, ama ne "mal" olduklarını da biliyorum

• Avea işyerimde bire senedir pert durumda hat yok... Kaç kez aradım ama ilgilenen yok maalesef...
  • takip
  • Herkes telefonunu bilgisayara modem olarak bağlayıp hız testi yapsın ve sonuçları konuya koysun ve hangi operatörün 3G'si nerde daha iyi, nerede daha kötü, hangisininki daha hızlı anlayalım.

ilki de benden:
     Hangi operatör kaç çekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Herkes telefonunu bilgisayara modem olarak bağlayıp hız testi yapsın ve sonuçları konuya koysun ve hangi operatörün 3G'si nerde daha iyi, nerede daha kötü, hangisininki daha hızlı anlayalım.

ilki de benden:

Evet iyi bir çalışma olabilir fakat genelde herkes bulunduğu yerde en iyi çeken hattı kullandığı için sonuçlar pek düşük çıkmayacaktır.Ayrıca burada bazı operatörlerin temsilcileri var kendi operatörünün daha iyi sonuç verdiğini kanıtlamak için adaletsiz şekilde test edip buraya koyabilir.

Bu yüzyılda artık hiçbirşey güvenilir değil.Nice köklü büyük firmalar bile yaptıkları kötü hizmetlerden veya kötü mallardan dolayı yıl içinde bir sürü ceza yiyorlar ama cezalarda kalıyor hiç biri medyaya işfa edilmiyor.Aslında firmalara en büyük ceza bu yaptıkları kötü hizmet ve kötü malları medya aracılığı ile tüketicilere yansıtmak.Tabi bu hiç kolay değil.Büyük işler dönüyor.Örnek vermek gerekirse: Üniversitelerin Gıda mühendisliği bölümü Ve Ziraat Mühendisliği bölümü piyasada bulunan tarım ürünleri ile gıda ürünlerinin sağlığa zararlı olup olmadığını içeriğinin ne olup ne olmadığını öğrenmek için laboratuarlarda testler yapıyorlar.Büyük firmaların hepsinden kötü sonuçlar çıktı.Hergün reklamları çıkan büyük ünlü firmaların hiçbiri testleri geçemiyor.Mesela %100 dana denen sucuğun içinden %90 domuz eti çıkıyor %10 da tavuk eti çıkıyor.Kimisinin içinde etten başka herşey var kemik , nişasta, küf vb herşey.Devletin üniversitesinin yaptığı bu testler hep test aşamasında kaldı çünkü üniversitenin görevi kötü ürün yapan firmaları işfa etmek değildir.Ama gerekli yetkili birimlere iletiliyor devlette bu firmalara ufacık cezalar kesiyor devenin yanında karınca kadar küçük cezalar.Sonra tekrar o büyük firma dediğimiz firmalar kötü sağlıksız ürünler üretmeye devam ediyor.Kimsede buna dur diyemiyor.Tam hatırlamıyorum bundan bi 2 sene önce falan Uğur Dündar bu olayları yani ceza yiyip tekrar aynı şeyi yapmaya devam eden firmaları işfa etmek istedi.Programını yaptı kimse anlayamadı ertesi gün unutuldu çünkü medya bu olayı delete yaptı yani sildi.Program ve konusu ertesi gün hiç bir haber programında veya bir tartışma programında konuşulmadı medya satın alındı kısacası.Bir daha Uğur Dündar bile bu konu ile ilgili bir program yapamadı.Çünkü o yaptığı programda bu büyük firmaları isimleri ile birlikte işfa edecekti ve devletinde buna göz yumduğunu kanıtlayacaktı.Son zamanlarda Tarım bakanlığı bazı firmaları işfa ediyor kendi sitesinde ama bu firmalar ya orta ölçekli yada küçük ölçekli.Zaten gücü büyük firmalara yetmez işfa edemez.Bu anlattığım olayları kendim gördüm yaşadığım ve kesin bildiğim için anlattım.

Yani kısaca konuyu toplamak gerekirse firmalar yalan reklam yapmaktan , kalitesiz ürünler vermekten, tüketiciyi kandırmaktan yıl içinde bir sürü ceza yiyorlar ama hiç biri medyaya yansıtılmıyor sadece devlet cüzi bir miktar ceza kesiyor sonra firmalar yine yaptığı bu hatalara devam ediyorlar.Onun için biz tüketicilere uyanık olmak düşüyor.

• Çalışmalarınız için çok teşekkürler, çok mantıklı ve yararlı bir projeye imza atmışsınız gerçekten.
    Vodafone Red tarifesi kullanıcısıyım ve hem ofisimde hem de evimde sürekli sorun yaşıyorum. Müşteri Hizmetleri ile dahi görüşürken hat kesiliyor, müşteri hizmetleri benim sesimi duyamıyor gibi acayip sıkıntılar yaşıyorum.

Bakalım sonuçlar nasıl olacak, hız testi çalışması bana göre de mantıklı geldi. En kısa sürede ben de ekleyip göndereceğim.
  • Arkadaşlar Turkcell ve Avea dan olumlu bir cevap gelmediği için testleri Vodafone nun yardımları ile yapmayı düşünüyorum.

Test yapılacak yerde şöyle bir uygulama yapmayı düşünüyorum.Avea ve Turkcell projeye destek vermediği için test yapılacak bölgelerde yoldan geçen insanlardan Avea ve Turkcell kullanan ve internet paketi olan vatandaşları seçip kendi telefonları ile avea ve turkceli test edeceğiz.Sonra telefonundan kendi sim kartını çıkartacağız ve vodafone nun sim kartını takacağız aynı testleri vodafone ilede yapacağız.Aradaki hız, kalite, çekim gücü farklarını video çekerek burada paylaşacağım.Sizce bu fikir uygulanabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliass -- 16 Haziran 2012; 1:40:30 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.