Şimdi Ara

HANGİ MOTOR YAĞINI KULLANMALIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2011 toyota auris 1.6 BENZİN/LPG 150 binde aracımda son bakımda için Liqui molt top tec 4200 konuldu, Yabancı forumlarla araştırdığımda

bu iki yağ arasında kaldım birde tabi 4200 var mevcut yap sanki araç bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi ama yağdan geri kalan konularda memnunum,

sizin tavsiyeniz nedir SPECİAL TEC AA araştıran oldumu,

liqui moly | motor yağları, katkılar ve servis ürünleri
    Liqui Moly Special Tec AA 5W-30 Motor Yağı 5 L - Liqui Moly | Motor Yağları, Katkılar ve Servis Ürünleri
    https://liquimoly.com.tr/urun/special-tec-aa-5w-30-motor-yagi-5l/?srsltid=AfmBOopIRAF-3YT7ZLct5RsTC7rDQGkFViaAVxQMkZUs1_VVNqxxDzj2

liqui moly | motor yağları, katkılar ve servis ürünleri
    Liqui Moly Top Tec 4300 5W-30 Motor Yağı 1 L (2323) - Liqui Moly | Motor Yağları, Katkılar ve Servis Ürünleri
    https://liquimoly.com.tr/urun/liqui-moly-top-tec-4300-5w-30-motor-yagi-1-litre

• Normal kullanıcı için yağ markası seçimi çoğu zaman psikolojiktir. En basit örnek vereyim forumda çoğu kişinin burun kıvıracağı Petrol Ofisi 5W30 yağı sizin araç motorunda yıllardır kullanıp 300 bin km üstü gelmiş birçok kişi biliyorum.

Toyota'nın orjinal yağ tedarikçisi ise yıllardır Mobil'dir. ACEA C2 uyumlu ki güncel hemen hemen tüm Mobil 5w30 yağlar bunu karşılar. Diğer markalardan da artık hangisini almak isterseniz.

Yukarıda da attığınız linklerde ilk yağ benzinli, 4300 ise dizel araçlar için formüle edilmiş.

• Ben Dacia aracımı satmadan önce Castrol alıyordum. Motrio falan 2.el Renaultlarda kullanıyor ama koymadım.
    Fiat Fiorino da petronas kullanıyorum.opar falan asla koymam
    Marka hangisini öneriyorsa onu alırım.
    Luqimoil yada motul için performans gerekli.
    Bizim araçlarda performans ne gezer. Bence gereksiz.
    Ama petrol ofisi falanda asla almam.kişisel terciğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çoğu yerli üretim ve yurt dışı üretime göre kalitesi düşük.

Şuan Türkiye'de alınabilecek en iyi yağ markası liqui moly'dir ve Almanya üretim ithal gelmektedir, yine resmi distribütör satış sitesi de mevcut. Castrol elbette iyi herkes önerir ama Türkiye'de satılan 100 Castrol'den 95'i sahte, o yüzden güveni yok. Keza Motul'de aynı.

Yerli üretim hiç bir şeyi arabanıza kullanmayın, uzun vadede başınızı ağrıtır. Yılların köklü firması GoodYear'ın bile yerli üretim lastikleri Petlas seviyesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 27 Mayıs 2026; 18:52:40 >
    Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.