İtalya İspanya Vb. Ülke Tatili Hk.
Merhaba eşimle beraber normal Bordo pasaport ile vize ile 1 haftalık italya veya ispanya gibi bir ülkeye tatile gitmek istiyoruz, bunun için ne yapmamız lazım nasıl başlangıç yapılır. Vize başvursu öncesi sonrası bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.? Sürece nasıl başlayacağımızı bilmiyoruz.
Far ayarı hakkında destek
Merhabalar Toyota Auris 2011 mercekli farklı aracıma halojenleri çıkartıp H11 Photon LED taktım alyan ayarlarında biri altta biri üstte iki adet yer var, sorum şu sanayiye gittim makine ile aşşağı yukarı ayarının doğru olduğu görülüyor dedi usta bir ayar yapmadı, ama mercek ayarının bozuk olduğunu hissediyorum, sizce başka bir ustaya gitmeliyim, birde sorum şu kısaların sağ sol ayarı hangi si ? ve gerek varmı ?

Merhaba 2011 toyota auris 1.6 BENZİN/LPG 150 binde aracımda son bakımda için Liqui molt top tec 4200 konuldu, Yabancı forumlarla araştırdığımda
bu iki yağ arasında kaldım birde tabi 4200 var mevcut yap sanki araç bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi ama yağdan geri kalan konularda memnunum,
sizin tavsiyeniz nedir SPECİAL TEC AA araştıran oldumu,

Merhaba Arkadaşlar,
2011 toyota auris 1.6 benzin/lpg aracım var 2 ay önce (700 km önce) lpg fitresi ve ayarı yapıldı, onun üstüne toplamda ayda 1,2 kere tüpte kullandım, dün benzinde çalıştırdım yola çıktım 15,20 km benzinde sorunsuz gittim ışıkta durdum dedim tüpe alayim, tüpü açtım devir düştü araç stop etti, kenara çektim tekrar benzinde çalıştırdım tüpü açtım yine araç stop etti, benzine aldım yolumu tamamladım,
bunun sebebi ne olabilir birde radyomda dün iki üç kere takılma oldu, araç kapısı iki üç kerede anca kitlendi bir sapıttı araç.4 saat sonra tekrar bindim benzinde açtım benzinde eve döndüm ne yapmam lazım tüpçüye gideceğim ama sizce sorun ne olabilir?
20,25 K BÜTÇE İLE KURGU EDİT PC ÖNERİSİ
Merhaba arkadaşlar,
Radyo–sinema öğrencisiyim; montaj/kurgu dersleri için (Adobe Premiere, DaVinci Resolve, After Effects vb.) kullanabileceğim bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Kasım indirimlerinde (Black Friday civarı) 20.000–25.000 TL aralığında almayı planlıyorum — önerilerinize ihtiyacım var.
Hangi bilgisayarları takip etmeliyim. LAPTOP OLACAKTIR.
Merhaba toyota auris 1.6 benzin BRC Sıralı lpg li aracım var aracın aylık km si 200,300 km dir bunun %90 ı benzinle kullanılmaktadır, faydaları vs okuduğumuz şeyler sorum şu aracı bu şekilde sürekli benzinde kullanmanın hiç tüpe almamanın zararı varmıdır varsa nedir?
Merhabalar,
YENİ ALDIĞIM 2011 MODEL AURİS 1.6 ELEGANT ARACIMIN AKŞAM DA OLSA AUTODA FARKLARI ÇALIŞMIYOR ALDIĞIM ADAM ÇALIŞIYORDU DEDİ AMA BEN DE ÇALIŞMIYOR ÖN CAMI YIKADIM SENSÖR BÖLGESİNİ TEMİZLEDİM AMA OLMUYOR, NEREYE BAKMAM LAZIM VEYA KONU OTO ELEKTRİĞEMİ GİTMEM LAZIM.
- MOTOR İLK ÇALIŞMADA 2 BİN DEVİRLERDEN YAVAŞ YAVAŞ 1 E KADAR DÜŞÜYOR ALTINA ÇOK YAVAŞ DÜŞÜYOR BEKLEMEDEN KALKIYORUM ARTIK BU NORMAL Mİ
- İLK DEFA BNEZİNLİ BİR ARACIM OLDU GAZA BASARKEN ÇOK İNCE BİR SES GLEİYOR GAZDAN AYAĞIMI ÇEKİNCE GİDİYOR AMA BÖYLE DUYMAK İÇİN KULAK VERMEK GEREKİYOR, FARKLI GELECEK BİR SES GİBİ GELMİYOR BU NORMAL Mİ ?
- TÜP TUŞUNDA BRC YAZIYOR AMA GEİR KALANINI OKUYAMADIM TAM TÜPÜN MARKA VE MODLİNİ NEREDEN ÖĞRENEİLİRİM VE TANKIN TARİHİNİ NEREDEN GÖREBİLİRİM ?
- ARAÇTA AÇIK CAMLARI KUMANDADAN DIŞARDAN KAPATABİLİYORMUYUZ ?
- SON OLARAK TA CEVABINI BİR TÜRLÜ BULAMADIM AMA TÜPLÜ ARACI İLK KONTAKTAN İTİBAREN BENZİNDE KULLANSAM, TÜPÜN ARACA VERDİĞİ OLUMSUZ ETLİLERDEN UZAK KALIRMIYIM ?
- ARAÇTA ÇİFT SU DEPOSUMU VAR DUAL VVT-İ MOTOR NASILDIR, 4 İLERİ ŞANZIMAN SORUNLARI VARMIDIR,
ARACI BİR AİLE BÜYÜĞÜMÜZLE GÖREREK ALDIK KENDİSİ TOYOTA BİLİYOR AMA BEN BİLMİYORUM SORULARIM BUNLARDIR :)
Merhabalar, 2011 model toyota aursis benzin/lpg 1.6 otomatik araç aldım, Gerek bu araç ile ilgili gerek genel araçlarla ilgili birkaç sorum olacak yardımlarınızı rica ederim.
-araç BENZİN LPG Lİ şehir içinde az km li güzergahlarda benzinle gidip gelsem bu safkan benzinli ibaresindeki lpg takılmamış gibi onun olumsuzluklarından uzak kalırmıyım.
-otomatik araçlarda herkes N ye al El frenini çek Sonra P ye al denilir, bu araçta kontağı Vites P de değilken söndürdüğünde araç sürekli ötüyor.
-aracı yeni aldım sanayideki toyota ustası akrabam olur onla beraber detaylı inceledik yağı iyi dedi su tankı çok doluydu o kalsın dedi, LPG bakımını ayarını vs yaptırmam gerektiğini nasıl anlarım.
-birde dün aldıktan sonra yakıt almaya giderken benzin iyice azaldı yakıt ışığı yandı BENZİN/LPG li araç hava yaparmı bir sıkıntı olur mu?
- aracın içinde bardak koyacak yer yok bardaklıklar bozuk nasıl bir alternatif yol bulabilirim.

-farların auto kısmı çalışmadığını farkettim aldıktan sonra bunun sebebi ne olabilir.
-BU ARACI KULLANAN ARKADAŞLAR HANGİ AKSESUARLARI ALMASI GEREKİR. KIYMETLİ YORUMLARINIZI VE DESTEKLERİNİZİ RİCA EDERİM.
Merhabalar,
Eşimin şehir içinde kullanacağı ayda yılda bir 200 300 km üstü yol yapacağımız,
OTOMATİK,
HB
ŞANZUMANI VE MOTORU KORNİĞİ EN EN AZ DÜZEYDE OLAN
KLİMALI
BENZİNLİ GEREKLİ İSE LPG YE UYUMLU BİR MOTORA SAHİP
BİR ARAÇ ALMAK İSİTYORUM
YARİS 1.33 SOL 2007
208 1.4 2011
CLİO 2010,2011 1.2 EXPRESS 16V BVA MI NEYSE
JAZZ BULAMIYORUM İDEAL KM DE
GİBİ GİBİ ARAÇLARDAN HANGİSİNE ODAKLANMAM LAZIM
HATAYTA BİR İLÇEDE YAŞIYORUM SANAYİDE USTA VE YEDEK PARÇA OLARAK DA EN SIKINTI YAŞAMAYACAĞIMI TERCİH ETMEK İSTİYORUM.
EŞİM ARAYIP ARABANIN ŞURASINI VURDUM KIRDIM VS DEDİĞİNDE ÖNCE CANIMIN SONRA CEBİMİN YANMAYACAĞI BİR ARAÇ İSİTİORUM,
LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ...
Merhabalar aracı iki ay önce aldım ilk aldığımda eksper sonucu oksijen sensörü ve partikül filtresinde arıza vardı iki hafta önce partikül filtresini boşalttırıp yazılımdan iptal ettirdim herhangi bir sıkıntı yoktu bunu yaptırmamın sebebi de elektronik el frenini kontrol edin arızası ama bilgisayara bağlandığında çıkan partikül filtresi tıkanıklığıydı.
İki haftadır arabaya sorunsuz binmekteydim dün akşam yine elektronik el freni kontrol edin arızası çıktı ilk başta partikül filtresiden şüphelendim yazılımda sıkıntı var dedim ama cihaza bagladıda partikül filtresi ile ilgili herhangi bir uyarı olmadığını sadece oksijen sensörü bank birde sorun olduğunu gördüm bundan dolayı da elektronik el freni arızasını düşüyordu.
Şimdi sizlere sormak istediğim soru iki farklı ilde Toyota servisinde çalışan arkadaşlarla görüştüm bir tanesi katalizör üzerindeki bir nolu oksijen sensörünün yazılımsal iptal edilmediği için partikül filtresinin içi boşaltılıp iptal edildiğinden oradaki değerlerin sağlıklı olmadığını ve bu değerleri sağlıklı göremediği için arızaya düştüğünü söylüyor temizlemenin herhangi bir gerek olmadığını oksijen sensörünü ve sıcaklık sensörünü iptal ettirip o şekilde binmemi söylüyor.
Diğer servisteki arkadaş ise oksijen sensörünü sökülüp temizlenmesi gerektiğini eğer hala arıza devam ederse ona istinaden oksijen sensörünün iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.
Ben ne yapacağımı bir türlü karar veremedim aklımdaki birkaç soru oksijen sensörü iptal edilirse bu yakıta motora herhangi bir olumsuz etki yaratır mı
İkinci soru temizlenmeden oksijen sensörü ve sıcaklık sensörü iptal edilirse oradaki şayet tıkanıklık varsa bu sorun yaratır mı.
Uzun uzun oldu kusura bakmayın hafta sonu sadece cumartesi birkaç saat ilgilene bildiğim için net bir çözüme kavuşmak istiyorum.
Hata kodu: P2237
LAMBDA SONDASI SIRA 1 SENSOR 1
Hata kodu: POOBD
HAVA KÜTLESI OLÇER SENSOR 1
Hata kodu: C13A7
Elektromekanik el frenini
| . |
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 131
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 230)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0