Şimdi Ara

HANGİ MARKA HDMI KABLO (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
32.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eğer 3D full hd bir led tvniz varsa 1.4 altın uçlu 3d ve full hd ibaresi bulunan bi hdmi kablosu ALMAK zorundasınız. Kablo mesafesi uzadıkça kalite düşmesi de cabası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayhax

    Selam arkadaşlar,amfi,tv ve DVD player'i birbirine hdmı ile bağlamak istiyorum.Ancak DVD de hdmı giriş yok bunun için bir tarafı scart diğer tarafı hdmı olan kablo varmı ?

    yok olsa bile o performansı alamazsın.. hdmi çıkışlı dvd playerların özeliği görüntüyü progressive scan ederek okuyr olması, yani saniyedeki tarama hızı 2 kat daha fazladır, bu sayede daha net, keskin ve canlı görüntü elde edilir..

    iyi bir hdmi dvd player, blu-ray kadar olmasada ona çok yakın derecede iyi görüntü verir.. burada bütün etmenler önemli, tv'in, hdmi kablon, hdmi dvd player'ın hatta dvd'in bile.. kopya dvd seyrettiğinde görüntü net olmaya bilir, çekimin kalitesine bağlı.. yine aynı şekilde çok eski bir film dvd'ye versiyonlanırken eski kalitesini koruyorsa bu ekipmanların yapabileceği çok birşey yok

    ama şunuda söyliyim; blu-ray teknolojisi insanların gözünde gerektiğinden fazla büyütülüyor. çünkü piyasadaki her blu ray film aynı kalitede değil.. genelde yeni çıkanlar tam performans veriyor, yeni teknoloji ile çekildikleri için. ama genelde eski filmlere baktığımızda blu ray versiyonlarının hdmi dvd player'dan farksız olduğunu görebiliriz..

    blu ray filmler hakkında bir liste vardı. en kaliteli görüntüden en düşüğe göre.. aratırsan bulabilirsin..




  • Kablo kalitesi sayısal sinyalleri aktaran kablolarda değişmiyor. HDMI to HDMI, HDMI to DVI gibi.

    Bu gibi kablolarda sinyalin dış etkenlerden etkilenmemesi için kaplamaları önemli. En üstteki renkli renkli kaplamalardan bahsetmiyorum. Çoğu kablo standartlara uygun olduğundan pek farketmiyor.

    Özellikle sayısaldan analoga geçiş yapan kablo ve çeviricilerde ise çevirici görüntü kalitesini direkt etkileyebilir. Şurdaki tablo o kounda yardımcı olabilir:

    http://tv.gen.tr/satin-alim-rehberi/video-uyumluluk-matrisi/
  • Tufan74 T kullanıcısına yanıt
    hangi ilde oturuyosan o ilin büyük elektronik parçası satan popüler bi yeri vardır oraya git mutkala bulursun direnç kondansatör lehim teli gibi vs satan dükkandır aynı zamanda. @Tufan74
  • mesajım bulunsun
  • şöyle bir örnek vereyim daha yardımcı olması bakımından (daha önce bahsettim mi hatırlamıyorum) zamanında amerikada bir arkadaşım 100 dolara aldığı hdmi kabloyu bana vermişti (markasını bilmiyorum, ama baya janjanlı bi kablo)

    yurtdışında 100 dolar ise buradaki fiyatını siz düşünün.. en az 150-200TL.. ve o kablo benim için en üst seviye idi, yani daha iyisi olamazdı

    daha sonra 2 yıl kadar evvel bana bir hdmi kablosu daha lazım oldu ve 40TL civarında bir ücretle hama aldım..ben bu pahalı kablodan biraz daha kötü olur diye tahmin ediyordum..

    ne kötüsü, daha bile iyi çıktı..

    süper netlik, keskinlik..

    ha 17 TL ye aldığım kabloda vardı benim, keskinlik (sharpness) yerlerde

    daha öncede demiştim, çok ucuz da kablo almayın çok pahalıda kablo almayın.. çok ucuz kötü kalite verir.. belli bir kaliteden sonra hepsi aynı, ister 40TL olsun ister 200TL olsun... hatta 40TL lik daha bile iyi çıktı

    yani kafadan sallamıyorum arkadaşlar denediğim için tecrübelerimi yazıyorum

    ve hama'dan çok memnun kaldım ben tavsiye ederim. .monster vs ben olsam bulaşmam, kendi kendiniz tatmin edersiniz, "en pahalısını aldım en iyisi bu" diye

    ayrıca biraz yukarıda da yazmıştım tekrar yazayım.. olay sadece kablo ile bitmiyor.. tv, kullandığın cihaz (oyun konsolu, dvd player vs), kullandığın dvd (prjinal vs) hepsi önemli.. kablo burada sadece bunları birbirine bağlayan bir araç..

    sen gider en kalite kabloyu alırsın, blu ray player alırsın, ama tv'inin paneli kötüdür, hepsi boşuna gider, iyi görüntü alamazsın.. bu kadar basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 31 Ocak 2014; 8:15:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: verbaba


    quote:

    Orijinalden alıntı: aydogdu

    Ben PROFIGOLD OXYPURE serisinin 1,4 v tavsiye ederim,Yalnız hem ucuz hem kalite ikisi bir arada olmuyor.Benim anlamadığım bir noktada Elektrik kablolarının kaliteli olmasını istiyoruzda HDMI kablo da buna niçin dikkat etmemeliyiz,dicital sinyalde elektrik yükleriyle taşınmıyormu?Şu söylenebilir bütcene göre hareket et veya kaliteli bir kablo kadar başarılı olan bir ucuz kablo çeşidi tavsiye edilebilir.


    normal elektrik kablolarından çok yüksek akımlar ve voltajlar geçer..bu yüzden ısınmaya ve kısa devrelere karşı sağlam yapılmaları gerekir...hdmi veya diğer a/v kablolardan ise çok düşük voltaj ve akımlar geçer...

    dijital sinyal ile analog sinyal arasındaki farkı bilmek lazım tabi...analog sinyal kaynaktan çıktıktan sonra üzerinde bir daha işlem yapılmaz...analog sinyale karışan parazit vs ve sinyalde meydana gelecek kayıplar aynen diğer cihaza ve ordan hoparlörlere iletilir..

    dijital sinyal ise kaynaktan çıktıktan sonra kablodan geçer ve diğer alıcıya girer..sinyal 0 ve 1 sayılarını temsil eden voltaj değerleri ile yolculuk eder(bir çeşit mors alfabesi gibi) bu 0 ve 1 ler alıcıda işlenerek vericiden çıkan sinyalin 1'e 1 aynısı tekrar üretilir.

    parazit yada sinyal düşümü yaşansa bile fark etmez çünkü alıcı cihaz diğer sinyalleri görmezden gelerek sadece 0 ve 1 sinyallerini algılar ve sadece bunları işler.

    bu iletimide en kalitesiz diye tabir edilen kablolar bile mükemmel yapabilir...umarım açıklayıcı olmuştur.

    güzel cevap.




  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    kardeş hamanın en ucuz kablosumu sendeki kablo..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanjan

    kardeş hamanın en ucuz kablosumu sendeki kablo..


    bilmiyorum dostum.. zamanında 40 TL'ye mi ne almıştım
  • arkadaşlar selam;
    lg marka uhd tv aldım. playstaiton un kutusundan çıkan hdmı kablo ile kullanıyorum.

    http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-65LA965V

    merak ettiğim monster ın ısf serisi olan hdmi kablolardan alırsam, daha iyi bir görüntü alabilirmiyim. digitürk veya d smart henüz ultra hd yayın yok ama maçlar yavaş yavaş gelmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. monster kabloya 200 tl vermeye değermi?
  • Param fazla diyorsan gidip al derim ama tasarruflu bir insansan gidip 10 tllik kablo al. 200 tl ile 10 tllik kablonun arasinda hic bir fark olmadigini gorucek ve iyi ki bos yere o kadar para vermemisim diyeceksin. Ayrica UHD yayin icin cok cok cok cok erken henuz hic bir uydu kapasitesinde UHD yi kaldiracak transporter gucu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monster'ın 29TL'lik bi kablosunu aldım geçen hafta.. gayet iyi, çok memnunum
  • Arkadaşlar forumda AVR kullanıcıları takip ederseniz ben mesela ONKYO forumundayım AVR olarak ONKYO kullanıyorum forumda en az üç beş kişinin HDMI çıkışları yandı bu topraklama yüksek akım kablo hepsinden olabilir.Ama insan 4-5bin verdiği AVR yi 10TL lik kabloyla niye riske atsınki bence kablo kalitesi önemlidir.Hem HDMI hemde Hoparlör kablosunda.Tabi bu 10 TL lik kabloları arkadaşlar nasıl cıhazlarda kullanıyor bilmiyorum 100-200TL lik cıhaza zaten 10 TLlik kablo kullanılır.Cıhaz yansa ne olur atar gidersin.Ama hatrı sayılır bir AVR nin HDMI çıkışı tamiri 300 EURO bunu göze alabilen 10 TL lik kablo kullansın.
  • Türkiye’de Hdmi kablo önemini anlatan ve ne kadar önemli detaylara ve kaliteye erişilecğinide ilk tanıtanlardan birisiyim, hatta bu detayları yazmadan öbce Türkiye’de firmalar televizyon satarken birde hdmi kablo hediye gibilerden enteresan kampanyaları vardı, o zamanda söyledim teknolojide hediye olmaz, özellikle ne olduğu belirsiz kabloları hediye vermek cihazları sabote etmektir, kablonun önemi inanılmaz şekilde en baş etkendir.

    Bu konumda sizlere RedMere’nin ürettiği yeni chip teknolojisini anlatmaya çalışacağım, kabloda yep yeni bir döneme imza attılar, sebebi ise yeni teknolojik cihazların artık eski teknolojiyi taşıma özellikleri her geçen gün azalıyor, buna Televizyonlar, kameralar, cep telefonları,fotoraf makinalarının geldikleri durum ortada, hepsi hdmi kablo desteğine sahipler ama bu cihazlar öyle hale geldiki gerçek 1080p görüntüyü %100 sorunsuz tarama ve aktarma özelliğine sahip olmaları gerekli bakın 4K-8K görüntüleride dahil etmiyorum, çok farklı seviyelere geldi teknoloji.

    Avrupada Türkiye ve İngiltere örnekleri vermek isterim her iki Ülkede malesefki yeterli bilgiye sahip değiller hdmi kablodan bahsediyorum, İngilterede durum biraz daha sancılı çunki hdmi kablo seçimlerinde daha farklı ve seçici olmalılar pin girişleri rafklı olduğu için E-B,UK panellerin pin çıkışları farkldır. Türkiye’de ise Avrupa’nın bir çok Ülkesi ile aynıdır fakat digital yayınlarda unutmayın Türkiye henüz yolun başında 16:9 digital görüntü sistemine dahi henüz tam geçmemiş Ülkelerden birisi.

    Hdmi kablo burda ön plana çıkıyor, aldığınız televizyonlar en son teknoloji olsada malesefki harici cihazlar ve kablolar Avrupanın çok gerisinde, hdmi kablo’da Türkiye inanılmaz şekilde malesefki geri kalmış Ülkelerin başında geliyor, firmları görüyorum 5.000 Euroluk televizyon veya projeksiyon cihazını satıp birde 10 liralık hdmi kablo öneren komik ve tuaf firmalar var bu aslında Müşterilerine saygısızlıktan başka hiç birşey değil, 5.000 Euro ödeyen İnsana 10 liralık kablo al demek inanılmaz ötesinde umursamazlıktır.

    Redmrere burda devreye giriyor, üst kalite cihazlarda hdmi kabloyu şöyle tanımlamak gerekir kalbe giden bir damardan farksızdır, en ufak hata veya problem cihazınızı hurda veya çöp haline getirebilir, Türkiye’de bu durum Avrupaya göre %80 daha fazla risk taşıyor malesef !

    Hdmi kablo gelen sinyali kayıpsız taşıması en önemli özelliğidir!

    x

    xx

    Türkiye’de bilinen birşey var ise, hdmi kabloların hepsi aynıdır, hatta bazı forum sitelerinde inanılmaz saçmalıkları yazanları görmek beni ilk zamanlar çok şaşırtmıştı, yukarda her iki resimde net sağlıklı bir akımın performansı görülüyor, ucuz kablolarda bu oran cihaz kullanıldıkça kötüşelir birde kötü hdreciver ve sorunlu topraklama ve statik eltrik eklenirse işte yukarda patlama noktasına gelen bir ısınma görülüyor, bunu yaşayanların sayısı çok fazladır.Plazma kullanıcılarında bu problem malesefki logo izleri olarak kullanıcılara dönebiliyor, hdmi kablo+hd reciver kalitesizliği buna sebeb olma riski %70 civarıdır !

    Ucuz kablo kötüdür veya cihazlarınızda arızaya sebeb olur diye anlamayın en baştaki örnek sorun HD RECIVIER’lerin kalitesizliği fazlası ile risktir bunu sakın unutmayın+KÖTÜ VOLTAJ,TOPRAKLAMA STATIK elektrik yüklenmeleri sanıyorum ortala %40 her evde mevcuttur ve önlem alınması gerekir.

    Konuya devam edecğim, fazlası ile detaylar içeriyor teknik veriler ve kablo üreticilerinin performans serilerini eklemek gerekiyor.

    Redmere kablo üretimi ve markaların listesini yayınlıyorum, linklerden bakıp inceleyebilirsiniz !

    1.http://www.monsterproducts.com/productdisplay.asp?pin=3847&id=8559

    M1000HD_127672_GLAM

    2.http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10255&cs_id=1025503&p_id=10206&seq=1&format=2

    3.http://www.samsung.com/us/video/tvs-accessories/CY-SHC5030D/ZA

    4.http://www3.pny.com/Categories/HDMICables.aspx?Category_ID=439

    5.http://www.mycablemart.com/store/cart.php?m=product_detail&p=3978

    6.http://www.mycablemart.com/store/cart.php?m=product_detail&p=3977

    7.http://www.motorola.com/us/consumers/High-Speed-1080p-HDMI-Cable-%2815ft%29/105409,en_US,pd.html?cgid=mobile-phone-accessories (Yeni nesil ipad micro hd desteği olan cihazlar için)

    8.http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10255&cs_id=1025503&p_id=9427&seq=1&format=2

    9.http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10255&cs_id=1025503&p_id=9889&seq=1&format=2

    10.http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10255&cs_id=1025503&p_id=10207&seq=1&format=2

    11.http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10255&cs_id=1025503&p_id=10206&seq=1&format=2

    Avrupa listesi henüz tam değil, daha çok şuan Amerika ve Japonyada satışı yapılan bir seri, kabloları almak isteyen Arkadaşlara tavsiye resmi firmalardan alın, şuan taiwan ve Çin üretimleri var, bu sebebler resmi destekli satıcılardan alınması çok önemlidir, unutmayın satılan kablo chip desteği ile geliyor, ne olduğu belirsiz satıcılardan alınan sahte kablolar cihazlarınıza hasar verebilir.

    DEVAM EDECEK !

    Saygılarımla

    Andy Swezniak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 5 Haziran 2014; 0:42:38 >




  • ben golddan 10 liraya 1.4 altin uc slink almistim.ucuz diye aldim altin uc gibi bir sorunum yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinadukeeee -- 1 Ocak 2015; 22:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Ben Dün Bayrampaşa Carrefour'dan 14 TL'ye S-Link marka 1.4 sürüm HDMI to HDMI kablo aldım. 1 buçuk metre. Üzerinde 24K altın kaplama yazıyor. Hatta 3D görüntüler için de kullanılabiliyormuş. Fakat 3D şu anda benim için önemli değil. Ne oynatıcımda, ne de TV'de 3D özelliği yok. Kablonun performansını bu akşam test edeceğim.

    Test etmişsinizdir heralde, sonuç nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reyezuelo

    eğer 3D full hd bir led tvniz varsa 1.4 altın uçlu 3d ve full hd ibaresi bulunan bi hdmi kablosu ALMAK zorundasınız. Kablo mesafesi uzadıkça kalite düşmesi de cabası.

    http://www.vatanbilgisayar.com/cab-163-14-hdmi-3dfull-hd-orgu-kaplamali-yassi-altin-uclu-kablo-15m.html

    oyle bir sey mi var hocam?
    Linkteki ürünü onerir misiniz ve ya onerdiginiz urun var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar siz ucuz kablo almayin dediniz ben s-link in 10 liraya. 1.4 hdmi kablo aldim cok muthis gosteriyo hic pisman degilim 10 liraya bu kadar iyi goruntu vay be dahada degistirmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marka farketmez daha ucuzunu bile bulursanız olur :D
  • Hepsi ayni bence altin uçlu saçma bir şey altinin grami 100 TL olmuş biraz mantikli olmak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.