Şimdi Ara

HANGİ MARKA HDMI KABLO (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
32.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28

    Merhaba,

    4k tv ye pc mi bağlamak için hdmi kablo almayı dusunuyorum.

    Almışken hdmi 2.0 olan 4K video tasıyabilen bir model olsun. Suan siz ne önerirsiniz ?

    http://www.teknobiyotik.com/dark-2-metre-v2-0-gercek-4k-destekli-led-lcd-ps3-ps4-uyumlu-hdmi-kablo.html

    kullanıyorum sorunsuz ve ucuz. 50TL'lik kablo ile arasındaki fark sadece psikolojik
  • Kaliteli kablo görüntü farkı yaratmıyor diyenlerin ya cihazları fark gösteremeyecek kadar, ya da kendileri göremeyecek kadar kördür. Evimde projeksiyon cihazı var ve 120" yüksek kontrast perdede izleme yapıyorum. Apple tv, ps4 gibi cihazlar avr ye, oradan çıkan 10m kablo da projektöre bağlı. Projektöre giden kablo ttaf marka ve çok ahım şahım birşey olmasa da, bariz bir sorunu yok. Apple tv ve ps4 yine çok ucuz olmayan idare eder kablolarla bağlıydı. Bunları yeni aldığım bir monster 750hd kablo ile tek tek değiştirerek test ettim. 1m kablonun bile renklerde, beyaz tonunda ciddi etkisini bire bir gördüm. Şimdi projektöre giden kabloyu da monster'ın isf serisi bir kabloyla değiştirmeyi düşünüyorum. Tabi gidip vatandan falan almayacağım, amazon ve black friday diye birşey var. İşin bilimsel kısmına gelirsek, sanıldığı gibi dijital veri ya taşınır, ya hiç taşınmaz değil. Bozulmuş olarak da taşınabilir. Dijital alıcı ve vericilerde iletim bir sıralamaya göre yapılır. Yani 111 00 1111 0000 gibi. Burada sıralama bozulmasına jitter denir. Cihazlarda jitter giderici çipler vardır. Ancak bu çipler eksik bitleri tamamlamak ve sıralamayı düzene sokmak için interpolasyon kullanır. Yani görüntü ve sesi sonuçta alırsınız ama aslını değil, bir kısmı tahmin edilmiş olanı alırsınız. Bu olay seslerde sahne kaybı, doğru renk üretememe, beyazların tam beyaz olmaması gibi durumlar yaratır. Mesafe uzadıkça işin içine elektriksel kayıplar da girer ve bant genişliği yüzünden daha fazla sorun yaşarsınız. Mesela 1080p 8bit görüntüde sorun yaşamazken, 1080p 10bit kötü görünüyorsa bant genişliğiniz yetmiyordur. Şimdi bu kadar açıklamaya rağmen eminim hala birileri gelip, "dijital yea, her kablo aynı" teranesini tekrar edecek. Zaten benim tavsiyem onlara değil, bu işlerle ciddi ilgilenenlere.
  • Merhabalar.
    Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. Dün D Smart ın hdmı kablosunun ucu koparmışlar çocuklarım, kırılan yer tvden taraf. Dvd playerın hdmı kablosunu d smarta taktığımda görüntüyü alamıyorum ama dvd playerın görüntüsünü aktarıyor. Her türlü kombinasyonu demedim ama olmadı. Eşimin demesine göre taktıktan bi süre sonra görüntü 2-3 dk lığına gelmiş ama tekrar gitmiş. Acaba bu hdmi kabloların çeşitleri var mıdır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Kaliteli kablo görüntü farkı yaratmıyor diyenlerin ya cihazları fark gösteremeyecek kadar, ya da kendileri göremeyecek kadar kördür. Evimde projeksiyon cihazı var ve 120" yüksek kontrast perdede izleme yapıyorum. Apple tv, ps4 gibi cihazlar avr ye, oradan çıkan 10m kablo da projektöre bağlı. Projektöre giden kablo ttaf marka ve çok ahım şahım birşey olmasa da, bariz bir sorunu yok. Apple tv ve ps4 yine çok ucuz olmayan idare eder kablolarla bağlıydı. Bunları yeni aldığım bir monster 750hd kablo ile tek tek değiştirerek test ettim. 1m kablonun bile renklerde, beyaz tonunda ciddi etkisini bire bir gördüm. Şimdi projektöre giden kabloyu da monster'ın isf serisi bir kabloyla değiştirmeyi düşünüyorum. Tabi gidip vatandan falan almayacağım, amazon ve black friday diye birşey var. İşin bilimsel kısmına gelirsek, sanıldığı gibi dijital veri ya taşınır, ya hiç taşınmaz değil. Bozulmuş olarak da taşınabilir. Dijital alıcı ve vericilerde iletim bir sıralamaya göre yapılır. Yani 111 00 1111 0000 gibi. Burada sıralama bozulmasına jitter denir. Cihazlarda jitter giderici çipler vardır. Ancak bu çipler eksik bitleri tamamlamak ve sıralamayı düzene sokmak için interpolasyon kullanır. Yani görüntü ve sesi sonuçta alırsınız ama aslını değil, bir kısmı tahmin edilmiş olanı alırsınız. Bu olay seslerde sahne kaybı, doğru renk üretememe, beyazların tam beyaz olmaması gibi durumlar yaratır. Mesafe uzadıkça işin içine elektriksel kayıplar da girer ve bant genişliği yüzünden daha fazla sorun yaşarsınız. Mesela 1080p 8bit görüntüde sorun yaşamazken, 1080p 10bit kötü görünüyorsa bant genişliğiniz yetmiyordur. Şimdi bu kadar açıklamaya rağmen eminim hala birileri gelip, "dijital yea, her kablo aynı" teranesini tekrar edecek. Zaten benim tavsiyem onlara değil, bu işlerle ciddi ilgilenenlere.

    merhaba, aşağıdaki 3 seçenekde inca fiyatı en yüksek olan ama onda veri akatrım hızı bilgisini bulamadım phlips olanda aktarım hızı 18 gbps paugge de 48 gbps bu rakamlar ne kadar gerçek bilmiyorum ama benim için önemli , zero 4k uydu alıcısı kullanıyorum 43pus7805 model yeni phlıps tv aldım bunda kullanmak için alıcam hdm kablo , inca olanda type c to hdmı converter yazıyor bu bir dönüştürücü değil doğru mu ? normal hdm bir kablo mu ?


    Paugge Ultra Sertifikalı Hdmi 2.1 Kablo - 8K@60Hz, 4K@120Hz, 4K@60Hz, eARC, D-HDR, HDCP2.2, Dolby Vision, Dolby Atmos, 2 Metre (7NA8KPRO): Amazon.com.tr


    INCA ITCH-20 TYPE-C TO HDMI 4K 2 METRE KABLO: Amazon.com.tr


    Philips Premium SWL6122C/93 HDMI Altın Uçlu 4K Ultra HD Fiyatı (hepsiburada.com)

  • Konuyla belki alakasız ama bir soru sorayım.


    Evimde Hi-Level marka android tv var. Uzaktan bağlantıda görüntü kalitesinde kayıp ve seste senkronizasyon sorunu olduğu için kablo ile bağlamak istiyorum. Usb ile bağlayınca medyayı kopyalamayı istiyor televizyonun dosya yöneticisi. Ama bu hd kalitede bir film için uzun bir süre. Ve televizyona kopyaladıklarımı silemiyorum.  Kullandığım telefon Huawei y9 Prime 2019. Ben bu telefona USB to HDMI kablosu alıp televizyona bağlasam direkt oynatma sağlayabilir miyim? Ve benim isteğimi karşılar mı acaba? Piyasada bulunan herhangi bir kablo ile işimi görebilir miyim olursa?

  • İki tane ucuzlarından kablo almıştım . Birtanesi kendi kendine bozuldu . 30 TL civarı bir kablo alırım yola devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    Hocam güzel anlatmışınızda sonuç olarak en iyi kablo hangisi. Benim sony tv nin kurulumu yeni yapıldı. Hdmi 2.1 destekliyor. Hangi marka kabloyu almalıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.