Şimdi Ara

Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cooler Master MasterCase H500P ARGB Mesh Ön Panel Temperli Cam MidTower Bilgisayar Kasası
    https://www.qp.com.tr/cooler-master-mastercase-h500p-argb-mesh-on-panel-temperli-cam-midtower-kasa

www.depopark.com
    ASUS POWERSIZ ROG STRIX HELIOS GX601 4X 14CM RGB FANLI GAMING E-ATX KASA SİYAH
    https://www.depopark.com/ASUS-GX601-ROG-STRIX-HELIOS-OYUNCU-KASASI-purn-40455

biri 12 taksit diğeri 6 taksit ikisini aynı para kabul edin.

15 Temmuz'da tatil olması sebebiyle kasayı topladım dün.asus helios tercih edildi.uzatma kabloları alarak cpu kablosunun camda sırıtmasını engelledim.yaşadığım aksilik kasanın iki tane sata güç girişi varmış birini atlamışım fanlar çalışmadı ilk denemede ama görüntü aldım ilk denemede dik takılan ekran kartından ve Thermaltake pcie riser'dan.önceki ışıklar için mod renk ayarı sağlayan bir tuş ve fanlar için low high ayar tuşu var.low'da çok sessiz high'da bildiğin gürültülü ortası yok.su soğutma da icue programından ayarlanabiliyor.2300 devre kadar çıkabiliyor extreme seçilirse tam rock konseri oluyor her şeyi sona açarsan.quiet modunda ise çok sessiz.

Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu_Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu_Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu

Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu_Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu_Hangi Kasa? Asus Helios Kuruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 16 Temmuz 2020; 9:45:51 >

• Ben de kasa arastirirken en begendigim modeller oldu bunlar. Helios daha cok ilgimi cekmesine ragmen ben aldigimda %50 daha pahaliydi. Fiyat farkina degmez diyerek H500p Mesh aldim.

Kasadan cok memnunum, ic hacmi cok cok genis, montaj baya kolay oldu, gorsel acidan da cok guzel kasa. MSI Dragon Center uzerinden aRGB fanlar rahatca kontrol edilebiliyor, onun disinda kasadan aradiginiz ek bir durum varsa yardimci olabilirim. Kablolama, kasa kalitesi, ergonomi hosuma gitti benim. Arka fani ise ilk firsatta degistirdim. 14cm sessiz bir fan ama hava akimi cok kotu, en yuksek hizda bile gorece sessiz calisiyor ama hava akimi yetersiz geldi, MF140r ile degistirdim. Kasa icerisinde zaten 3 fani baglayabileceginiz bir RGB coklayici geliyor. 3 fani birlikte tek RGB kablo ile kontrol edebiliyosunuz ozetle. Ayni sekilde 3 tane 3 pin fan icin de coklayici geliyor, yani stok fan kullanirsaniz tek anakart guc cikisindan 3 fani yonetebilirsiniz. MF140r ise 4pin oldugu icin ondeki 2 fani ayri, arka fani ayri olacak sekilde kontrol ediyorum su an.

Ikisini de ayni fiyat kabul edecek olsam Helios alirdim. H500p Mesh ile de tecrubelerim gayet olumlu ama.

• kesinlikle asus çok araştırdım bu kasayı incelemelerine de bakmıştım baya güzel kasa zaten üst düzey bir şey bakıyorsunuz anladıgım kadarıyla bu seviyede ki kasalar belli zaten asus helios gx601 coolermaster h500m corsair obsidian 500d ve thermaltake viem 71
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Humboldt H kullanıcısına yanıt
    hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    asko56 kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim kullananlar olduğunu biliyorum cm'yi ama iş çıkışı olunca hikayeyi anlatamadan alel acele açtım konuyu kusura bakmayın.

2015 senesinde 600 liradan 400 liraya düşen corsair obsidian 650d yerine alıyorum öncelikle bu kasayı.neden peki tank gibi kasa?çünkü küçük geliyor artık.yeni ekran kartım(asus 2080s) kocaman bir şey olunca işlemci soğutucum(noctua d15) çarpıştı resmen ekran kartının backplatesi işlemci soğutucu tellerine çarptı seste çıtırtı oldu bir nevi kısa devre yaptı.ben de fanları en üst olacak şekilde taktım bu sefer kapak kapanmadı.en sonunda lastikle taktım fanları kapak kapandı. kilitli kapaklar yapmışlar ve 5 sene sonrasında artık titreşim tıkırtı yapıyor yamuk da durunca masada ve kasada dönen her şey noctua olmasına rağmen.onları da iki sene önce aldım.su soğutma almak istedim 280mm destekliyor üstte.buldum nzxt ama almaya kalkınca bitmiş ve 360 istiyorum açıkçası.üst tarafa 360 desteği önemli ve sanki cm'de biraz içeriye giriyor gibi.iki kasa aynı boyutta değil.

CM: 242 x 544 x x 542mm

Asus: 250 x 565 x 591

Cm 5 cm kısa asustan bu yüzden biraz içeriye giriyor gibi olabilir ben boyutlarını görmeden önce farkettim bunu.iki kasa arasında kilo farkı da var:

CM: Ağırlık: 11.3 kg

Asus: Net Ağırlık 18 kg

Işık olayını pek sevmem özellikle rgb'siz ram ve m2 aldım ve fanlar da ışıksız.ikinci sistemim panayır gibiydi fanları rami cpu soğutucusu rgb idi.fanları ışıksız arctic ile ve cpu fanı da esports DUO ile değiştirdim.benim için önemli olan sestir.peki yeni mi aklıma geldi?masayı değiştirdim masa değişmeden anlamı yoktu.masa ayrı yılan hikayesi netten yaptıran var buradan da yaptıran bulduk uçtu gitti fiyat 2200 biri dedi 2800 öteki.dedim gerek yok şu aldım aşağıda linki.yarın bekliyorum sağı solu kapalı değil benim için önemli olan o yoksa ne ağacıymış ne sağlıklı ahşap yağıymış özel demir boyaymış yiyecez sanki sağlıklı masa.

şu anki masamı görseniz gülersiniz 97'de kardeşime almıştık çekmeceli, kasa için bölme var daracık her yeri kapalı ve klavye koymak için bölme açılıyor.ya bir nesil neler çekti. ikinci makinedeki 96'dan kalma ama o çok güzel şimdi arasan bulamazsın.orada dark n5 var küçük diye almıştım bu kasayı oraya atabilirim yani kasaya acımam da 2x 200mm 1x 120 noctua fanla bir ay geçinirim ben boşa gitmesin.dark'ı da kuzene veririm.bizde boşa gitme yok yani düşünün evdeki boşta parçalara bir iki bir şey ekledim sistem oldu iş yerine götürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 3 Temmuz 2020; 18:38:14 >

• özellikle üst tarafa 360 mm lik sıvı sogutma takıcaksanız asus almak daha mantıklı 420 mm ye kadar destegi var 2 si arasında seçim yapıcak olsam asus daha agır basar ben olsam bende asus alırdım asusun kasası mid tower diyor ama mid towerden çok full towera daha yakın zaten şuan en uygun depoparkda fiyat olarak eger kasayı asus seçip alışverişi de depoparkdan yaparsanız alışveriş deneyimini yazarsanız sevinirim aynı kasayı bende alıcam büyük ihtimalle

Edit: bu arada masada çok iyiymiş bundan alabilirim bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdmaniac -- 3 Temmuz 2020; 18:47:4 >
  • kaşayı yenile strix e yönel force içinde
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    yani 59 cm yükseklik var diyorum midtower değil o zaman diyorlar.

depopark hakkında sana bilgi vereyim konya firması biosis isminde ve ben 95 sonu mu 96 başı mı makine toplarken bile vardı bu firma ve bilgisayarcı değil dağıtıcı.hani akortek aslında ama teknobiyotik diye son kullanıcıya da satıyor ya öyle.herkes bunlardan alırdı parçaları sonra genç biri başka yerden mi getirtti farklı oldu acayip zengin oldu devasa bir dükkan açtı 3 katlı şimdi vatanbilgisayar.ortağı kaçtı battı falan 90'ların bilgisayarcılarını bana sor düğünlerine falan giderdim.yamuk yaparlarsa bana yaz hatta forumdan OneTreeHill orada çalışıyor bilmiyorum giriyor mu ama sıkıntı çıkmaz über eski firma.yeni almışlar bu ismi ve siteyi demek ki son kullanıcıya satıyorlar artık ondan ucuz bunlara daha hesaplı geliyordur.

o masada kargo parası yok 5'e bölüyorlar ertesi gün kargoladılar yani şamda kayısı ama üye olmak biraz gıcık o siteye.captcha resim gelmediyse olmamıştır chrome'da gelmedi firefox ile girdim.

pahalı olanlar da bunlar bak.
    www.ahsapsokagi.com
    Ahşap Sokağı Online Alışveriş Siteniz! | Vital Çalışma Masası
    https://www.ahsapsokagi.com/urun/vital-calisma-masasi

www.ahsapsokagi.com
    Ahşap Sokağı Online Alışveriş Siteniz! | Vital Kitaplık
    https://www.ahsapsokagi.com/urun/vital-kitaplik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 3 Temmuz 2020; 20:56:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    ayıpsın kardeşim hani gavurlar diyor ya düğünlerde bir itirazı olan varsa şimdi konuşsun yoksa sonsuza kadar sussun diye hani helios aldım hebe hübe diye gelmeyeyim dedim biri çıkıp da yaa şu daha iyiydi falan demesin diye.baltalı ilah hevesinizi baltalayan balta o benim yani başkası bana yapınca olmuyor.konuya da ilk mesajda cm kullanıcısı aynı para olsa helios alırdım falan diyince bitti aslında konu da hani dedim sohbet olsun cebimizden para mı çıkıyor?şu Fatih tosbası da gelseydi bi espri de o yapsaydı 2015'te o corsair'i o bulmuştu.ne tembelmişim len eskiden hazır önüme geliyormuş.
  • Ben ufak bir araştırma yapmıştım kolay kolay sorun yaşayan yok ama insan yine sorma gereksinimi yaşıyor şimdi gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirim herhangi bir problem olursa yazarım diğer masa türlerine de bakim teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    ben bir kaç arkadaşa pahalı ürünler tavsiye ettim o siteden ama geri dönüp de beni bulan olmadı. beni bulursun buralarda her zaman sıkıntı olmaz bilmediğim yer olsa hani böyle demem itopya vs olsa.

ben çok gezdim masaları ya ahşap 1000 üzeri ya da bulamadım yani basit tasarım bir şey.havadar olması önemli bizim için yoksa sağında solunda bir ton çekmece olmuş altı mavi üstü beyaz olmuş gerekli değil.
  • Sağolasın yakın zamanda yapıcam alışveriş yapıcam yazarım buraya masa için çekmeceye gerek yok basit sade olsun yeterli müsait zamanda bakıcam

• kasa öğlen gelmiş yemeğe gittiğimde gördüm.resimden belli olmuyor ama benim gibi gorilla değilseniz içine çok rahat girersiniz.bir video vardı asus ürünlerini bu kasada topluyor kız bi kutudan çıkıyor.anlamadım tabi kasanın kutusu olduğunu sonra canlı görünce anladım.geçen hafta yola çıkan masayı bekliyorum horoz'un keyfi tutarsa getirecek.su soğutma da gelecek.kasa kutusu üzerindeki kutu thermaltake pcie riser.ikisini de depoparktan alınca ve konya firması olunca çat diye geldi adamlar affetmiyor demek ki anında görüntü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kasa öğlen gelmiş yemeğe gittiğimde gördüm.resimden belli olmuyor ama benim gibi gorilla değilseniz içine çok rahat girersiniz.bir video vardı asus ürünlerini bu kasada topluyor kız bi kutudan çıkıyor.anlamadım tabi kasanın kutusu olduğunu sonra canlı görünce anladım.geçen hafta yola çıkan masayı bekliyorum horoz'un keyfi tutarsa getirecek.su soğutma da gelecek.kasa kutusu üzerindeki kutu thermaltake pcie riser.ikisini de depoparktan alınca ve konya firması olunca çat diye geldi adamlar affetmiyor demek ki anında görüntü.

Hayirli olsun abi Kurulumu bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yıllardır sorucam çekiniyorum, şimdi goril falan deyince yüz bulup sorayım: siz gerçekten Wilson Fisk misiniz?
  • Hayırlı olsun bol ss li kurulum inceleme tadında bir konu bekliyoruz

• Güzel bir tercih yapmışsınız görsel ve işlevsellik olarak güzel bir kasa. Sistem kurduktan sonra inceleme ve sıcaklık değerlerini paylaşırsanız almayı düşünen arkadaşlar için yararlı olabilir. Hazır sizde almışken bu pci-e riser kablo kullanıldığı zaman oyunlarda fps değerleri düştüğüne dair videolar var. Bunu test etme imkanınız olabilir mi gerçekten fps kaybı yaşanıyor mu pci-e riser kullanıldığında ?
  • sakiri

eyw kardeşim daha güzeli sende zaten.kurulum hafta sonuna kalır sanırım kargolardan dolayı.

Mr. Decent

evet suç imparatorluğumu bu forum üzerinden yönetiyorum. resmimi görsen kellik hariç aynısı boyun kalınlığı falan.sadece ben daha korkunç görünüyorum.

hdmaniac

teşekkür ederim.kurulum videosu izledim keserek 44 dakika sürüyor hani tek başıma dalsam mı yoksa iki adam çağırsam mı dediğim olayda çok detaylı olmaz.ayrıca başlık da açmam bir kaç kişiye pm atabilirim ya da bu konuda daha az detay olarak gösterebilirim.benim pür dikkat izlediğim o kasa videosu izlenimim olay çorba gibi.ekran kartını dik takarken bir ton aparat var.custom su soğutma yaparsan tankı buraya koy diye parça yapmış adamlar.kendi psularının cpu kablosu bile anca yetti çok yüksek kasa.umuyorum seasonic'te de aynısı olmaz çünkü camdan aşağı atamayacağım kadar ağır. uzun örgü kablo almayı düşünüyorum eskiden kolay bulunuyordu böyle şeyler ama aradan 12 13 sene geçmiş şimdi bilemiyorum nereden bulunur?

• Örgü kablo dediğin sleeve kabloysa satan yerler var

• Kaçırmışım bu konuyu hayırlı olsun ama görsem bunu al derdim ben
    https://www.qp.com.tr/phanteks-eclipse-p600s-temperli-cam-mid-tower-atx-bilgisayar-kasasi
  • yüksekliği 7 cm az, önde 2x14cm fan var.radyatör helios'ta 420mm.ssd takma işini beğenmedim hdd işini hiç beğenmedim.iki tane var bende çünkü ben medyayı ssd'ye koymam o kadar zengin değilim.bugün bir m2 daha aldım 1tb wd black iyidir umarım teknoda bir tane kalmış 1275 miydi neydi?1575'e adata s50 gen4 almıştım geçen sene şimdi 2 bin diyorlar böh.geçen hafta 2tb intel vardı 1600'e almadık şimdi 1900.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.