Şimdi Ara

Hangi işlemci bana daha uygun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllar önce aldığım p3 800 sistemimi kullanıyorum hala..256+128 ram var üstünde ve artık isteklerime cvp vermemeye başladı..

Gerçi yinede emektar işlemci saolsun aynı anda 20 explorer açıp,emulede parça kovalarken,winampta müzik dinleyebiliyorum.

PC de kesinlikle oyun oynamam..Aynı anda genelde bi çok pencere açar msnde muhabbet eder ve paylaşım programlarıyla uraşırım..24 saat prça çekerim netten :)

Müzik edit programlarıyla mp3 editlemekde sıkça yaptığım bi uygulama..

Media playerıda adult izlemek için kullanıyorum sadece oturup dvd fln izlemem..

Sizlerden yardım beklediğim konu,bu gibi uygulamarı yapıcağım bi pcde hangi işlemciyi kulanmalıyım?

P3 800 den sonra bana farkı hissetiricek bi işlemci istiyorum,en son çıkan core 2 lere bulaşmak istemiyorum hiç,fiyat olarak 100 doları geçmesin mesela.

Amd x2 4000 + gözüme çarpan işlemcilerden biri..Ram olarakta corsair value 1024 alıcam..

Sizin fkirleriniz nelerdir,yardımarınızı bekliyorum..

• Ohun oynamayacaksan bence o işlemci çoku uygun, o fiyata onun performansını veren başka işlemci yok.
    Ram olarakda mantıklı seçim yapmışın.
  • Oyun oynamıyorum hiç..Mp3 editlerken biraz hızlı olsun,2 paylaşım programı açınca veya biçok explorer açınca kitlenmesin yeter..

Teşekkürler fikrin için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Delerium99

Oyun oynamıyorum hiç.**** editlerken biraz hızlı olsun,2 paylaşım programı açınca veya biçok explorer açınca kitlenmesin yeter..

Teşekkürler fikrin için..

x2 4000+ ve 690g chipsetli bir anakart+ 1 GB ram (hatta 2 olsa daha iyi olur) istediklerini karşılar...
  • Arkadaşım 72$+KDV ye E2140 var.

Ya da 86$+KDV ye E2160 var. Bunlara bakabilirsin.

Bu arada 100$ ı geçmesin derken işlemciyi kastettin sanırım.
  • 4000 alma çok sorunlu oluor..4200 al alacaksan...
  • İntelciler nerde kalmış yahu al al overclock performansı ii diyenler nerde gözlerim bu başlık altında onları aradı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne istiyorsan onu al...

ben secenek olarak alttakini vereyim de sana... bunu almak zorunda degilsin ama isini gayet gayet goruyor..
    kullanacagin uygulamalar da "ram" agirlikli olunca, sana en uygun makina...
    monutor bile almak zorunda olmadigini dusunuyorum ama onerimi vereyim yinede..

anakart: Asus M2A-VM DDr2 74-80dolar arasi
    islemci: AMD Athlon X2 4000+ 80-100dolar arasi
    ram: 533mhz 2X1gb Dualkit 90-100dolar arasi
    harddisk: sana birakiyorum.
    Kasa. aopen h600b-b28 400watt 95-110dolar arasi
    klavye mouse: Microsoft basic black value kit 18dolar
    monitor: 17" LCD 200-250dolar

taban:550 dolar.... tavan:800dolar(tavani ozellikle harrdiski ve kullanabilecegin optik surucuyu dusunerek yuksek yazdim...)
    iste senin araligin...

ayni paraya Intel'de yapabilirsin.. ama intel yapacak olursan monitor almani onermiyorum... cunku o zaman direkt cok para harcamis oluyorsun..
    Intel'in mevcut butun islemcilerini kullanmaya kalkarsan anakarta harcayacagin para 110dolar.. yada 95dolar+bios update...

Orda teklifte yazdigim bilgisayarin anakartinda mevcut butun AM2 soket islemcileri ve yeni gelecek phenom islemcileri(kisitlanmis bicimde) kullanabiliyorsun.. daha sonra biraz para biriktirip phenom islemciye ve yeni bir anakarta yatirim yapabilirisin...

saygilar sevgiler...

Edit: monitor bilgisini eksik yazmisim... ordaki 17"LCD monitor fiyatidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 11 Eylül 2007; 12:02:05 >

• Arkadaş pahalı makine istemiyor...Yoksa bende tabiki İnten derdim... AMD 4200 fiyatına ancak e2160 falan alabilir..Onuda O.C yapsa anca AMD 4200 performansı verir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

Arkadaş pahalı makine istemiyor...Yoksa bende tabiki İnten derdim... AMD 4200 fiyatına ancak e2160 falan alabilir..Onuda O.C yapsa anca AMD 4200 performansı verir...

overclock'a yonelik bir bilgi verilmemis.. overclock yapacaksa Intel alsin zaten...
    sozun ettigi uygulamalar RAM isteyen uygulamalar..
    bu sadece bir secenek..

altinda ve ustunde yazanlara bakarsaniz.. ben sadece mantikli olanin onerisini vermeye calisiyorum..
    946gz chipset alacak o asamada.. 95dolar.. core 2 duo ve pentium dual core kullanmak icin bios update etmeli...
    overclock yapacaksa zaten o kasa yetmez.. 500watt veya 550watt gercek psu olacak.. Aopen,Asus,FSP,gibi o zaman 150dolara kasa alacak, oda en az..

fiyatin toplami 900dolara cikiyor.. daha pci express'i saymiyorum.. o zaman 600watt olacak kasa.. fiyat ucuyor.. bu arkadas zaten onboard ekran karti ile overclock yapamayacak..

dusuncem bu sekilde..

• OC olayınada hiç girmicem,aldığım gibi kullanıcam işlemcimi...

Ekran kartım onbord olacak zaten,sadece ses kartı kullanıyorum..

Eski kasamıda değiştirmek zorundamıyım yeni işlemci alınca?

İşlemci olarak x2 4000 e karar kıldım gibi..Sorun çıkarıyor yazmış bi arkadaş bu işlemci için...

Anakart olarakta yine ekonomik bi çözüm istiyorum..On board vga olsun yeter...

Ram olarakta belki 2 gb ye çıkabilirim dediğiniz gibi..
  • quote:

Ekran kartım onbord olacak zaten,sadece ses kartı kullanıyorum..

ses kartını da anakart üzerindekini kullanabilirsin... ki 690g'lerin ekran kartları da gayet tatmin edicidir.

quote:

Eski kasamıda değiştirmek zorundamıyım yeni işlemci alınca?

aslında evet, en az gerçek 300 Watt'lık bir aopen alsan iyi olur ama önceki kasan da böyle güzel birşeyse değiştirmen gerekmez...

quote:

İşlemci olarak x2 4000 e karar kıldım gibi..Sorun çıkarıyor yazmış bi arkadaş bu işlemci için...

yok artık!!.. insaf yani ya!.. ne sorunu çıkarmış bu işlemci de arkadaş bunu yazmış... etrafımdakilere en az 10-15 sistem topladım x2 4000+'le.. hiç de problem olmadı!... sadece 65w'lık brisbane kodlusunu seçsen daha iyi olur..

quote:

Anakart olarakta yine ekonomik bi çözüm istiyorum..On board vga olsun yeter...

biostar 690g tavsiye ederim...

quote:

Ram olarakta belki 2 gb ye çıkabilirim dediğiniz gibi..

1 de yeterli ama 2 olsa daha da iyi olur tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 11 Eylül 2007; 15:06:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.