Şimdi Ara

Hangi Honda Civic?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar civic araştırırken çok kafam karıştı. Vtec, Vtec2, iVtec, Vti gibi motorlar var. Bir kaç sorum olacak.
    2001-2006 arası olanlar hangi Vtec oluyor ve en iyi vtec hangisidir?
    Vtec ve vtec2 motorlar arasındaki fark nedir?
    Son olarak aşağıdaki linkte bulunan vtec hangisidir? çünkü ben bu motora taparım

http://www.youtube.com/watch?v=F_Gfs564YzQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist1186 -- 25 Ekim 2013; 17:32:08 >

• Yardimmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Vti bir motor adı değil model adı. Vti da sanıyorum Vtec motor bulunuyor. Sorunuza gelecek olursak 2001-2006 genelde Vtec2 diye geçiyor, ama Honda'nın bu şekilde bir tanımlama kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. İ-Vtec ise Vtec teknolojisinin geliştirilmiş hali. Daha detaylı bilgiye wikipedia'dan ulaşabilirsiniz. Videodaki araç Civic Si'dır sanıyorum ve motoru da Dohc Vtec'tir.

Vtec ve Vtec2 diye bir ayrım bence yoktur. Tabi ki varolan Vtec motor bazı yönleriyle muhakkak geliştirilmiştir ama.
  • evomengo kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler cevabin icin oncelikle. Bu dohc ve sohc vtecleri duymustum. Acaba dohc motor hangi kasalarda bulunur? 2. El bakiyorumda su siralar dohc beni benden aldi. Varmi baska marka modellerde dohc bildiginiz? Butcem 25-30 bin tl

• quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Arkadaşlar civic araştırırken çok kafam karıştı. Vtec, Vtec2, iVtec, Vti gibi motorlar var. Bir kaç sorum olacak.
    2001-2006 arası olanlar hangi Vtec oluyor ve en iyi vtec hangisidir?
    Vtec ve vtec2 motorlar arasındaki fark nedir?
    Son olarak aşağıdaki linkte bulunan vtec hangisidir? çünkü ben bu motora taparım

Vtec vakti zamanında Hondanın pistlerden yollara transfer ettiği en büyük atılımdır. Dünya üzerinde çeşit çeşit vtec motor vardır ama çoğu kişi vtec dendimi normal bildiğimiz vtec sanabılıyor. Vtec ın başka türevi bir motor b16a1 ( 150hp )koduyla 88 yıllarında honda crx de kullanıldı daha sonrada b16a2 (160hp) koduyla crx delsol ve EK kasa dıye tabır edılen 96-2001 arası civiclerde kullanıldı. Daha sonra çıkan VtecII kasalarda ise bu denli performansa önem verilmediği için 110hp lik ekonomık bir model kullanıldı. Sizin bahsettiğiniz 2001-2006 arası olan kasa vtecII ler. Asılda genel olarak bakılırsa en iyi vtec diye bişey yok hepsı bırbırınden farklı yonlerıyle iyi ama performansa en yatkın olan ve koydugunuz videodakı motor EK kasalardakı motorlardan yanı b16a2 kodlu ılk nesil vtec. Dünya üzerinde performan için en sık kullanılan motor. Birde tabi bahsettiğiniz gibi i-vtec motor var i-vtec ile vtec ilk bakışta aynı gibi duruyor ama aslında çalışma prensıplerı bıraz farklı. vtec sistemınde orta devir bandında bulunan güçsüzlük söz konusu i-vtec bunu ortadan kaldıran bir sistem. Önündeki " i" harfi intelligent yanı akıllı anlamındaki sözcüğün baş harfidir. Yanı turkçesi " akıllı vtec" i-vtec motor başka bir tur olan vtec-e ve bildiğimiz vtec sisteminin birleşimi tarzda bir sistemi kullanıyor. Bunun en buyuk çalışma prensıbı ıse 16 subabı 12 olarak kullanıp ekonomi, 16 olarak kullanarak performansı sunabilmesi. Yanı devir bandına göre subabları ayarlıyor. Yani işin aslı bu vtec e bi girersek çıkamayız usta özetlicek olursak

b16 serisi vtecler en fazla performansı yaşabilceğin seriler.
    d16 motor kodlu Vtec II ler ise ekonomı ağırlıklı ama vtec modunuda çok kaybetmemiş seriler.
    k20 kodulu i-vtec ise civic type-r gibi çok üst düzey performans araçlarında kullanılan motorlar.

Tabı k20 motorun birde ekonomık serileri var.

• HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam degerli bilgilerin icin ilac gibi geldin valla ah be honda 2006 kasaya koysalarmis su motoru bir dakika dusunmezdim almak icin ama 2000 civari kasalarda cok eski yav ne yapsam kararsiz kaldim performansmi yoksa modern kasalarmi? iki gun once fiesta tdci dusunuyordum geldigim noktaya bak cidden honda hayat ondaymis

• quote:

Cok tesekkurler hocam degerli bilgilerin icin ilac gibi geldin valla ah be honda 2006 kasaya koysalarmis su motoru bir dakika dusunmezdim almak icin ama 2000 civari kasalarda cok eski yav ne yapsam kararsiz kaldim performansmi yoksa modern kasalarmi? iki gun once fiesta tdci dusunuyordum geldigim noktaya bak cidden honda hayat ondaymis

şöylede bir bilgi vereyim vtecII kasalar herhangıbı sabıt devırde vtec açmazlar yanı eskı kasalar gıbı ılla 5500 deviri geçmene gerek yok araç nezamana zorlanma eyilimi gösterirse ozaman vtec devreye girer. Ama ister 3000 ister 5000 de devreye gırsın b16 lar gıbı asla yuruyemez ve vtec hazzını vermezler. Valla 2000 kasalar eskı falan tabı 13 yıllık araçlar sonuçta ama deli gibi piyasası var şuan 2000 model bir vti almaya kalktıgında 25-30 arası paralar vermen gerekıyor çok uçuk pıyasaya sahıp ve şaka gibide satılıyor. Yanı alırken verdiğin paraya acırsın belkı ama satarken zarar etmeyeceğin kesin. Vti ları geçtim 2000 model iesler bile 18-20 bin tl etikete sahip. Ben zaten daha Hondanın zarar ettırdıgını bırtek sıfır araç alımında gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 26 Ekim 2013; 3:35:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    21 yıl önce açıldı
    vw polo hangi motor?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gitarist1186 kullanıcısına yanıt
    Dohc vtec sanıyorum vti, si ve type-r larda var. Ama tam emin değilim. Güncel kasadan bir önceki kasa da sanırım i-vtec'tir. Vti'lar gerçekten güzel ama piyasası çok yüksek ve temizini bulmak baya bir zor.
  • Type-R bakayim dedim fantezisine 40 binden basliyor 2000 modeller agzim acik kaldi aylardir araba bakiyorum bu kadar eski model araclarin bu kadar yuksek fiyatlara satildigini gormedim sadece type-r da degil dedinigiz si ler flnda 90 kusur modeli 20 bin tl yazmis adam resmen araba degil "araba motoru" aliyoruz aslinda cikma bir dohc motor bulcaksin 2006 kasaya offf.... Mumkunmu ki boyle bisey bak seytan girdi aklima?

• quote:

Type-R bakayim dedim fantezisine 40 binden basliyor 2000 modeller agzim acik kaldi aylardir araba bakiyorum bu kadar eski model araclarin bu kadar yuksek fiyatlara satildigini gormedim sadece type-r da degil dedinigiz si ler flnda 90 kusur modeli 20 bin tl yazmis adam resmen araba degil "araba motoru" aliyoruz aslinda cikma bir dohc motor bulcaksin 2006 kasaya offf.... Mumkunmu ki boyle bisey bak seytan girdi aklima?

Valla 200 model civiclerın yanında type-r ların fıyatı normal. Paran- zamanın- sabrın varsa bu videodaki gibi type-r motoru bile koyar gazlarsın. Olmayacak birşey değil yani.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=178055718960347

• HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Mobildeyim bilgisayara gecince izleyeyim videoyu hocam asil sormak istedigim seylerden biride sahibinden de 115 bin km lpgli 2005 vtecler 26-27 civari fiyati nasil sence ve kilometresi cokmu yuksek? Kac bin km gider bu vtecler? Son olarakta yakin bir aile dostumuz lpgsiz al lpgyi kendin tak motor daha saglam kalir demisti siz ne onerirsiniz lpgli alsam cokmu yipranmis olur bu motorlar?

• Bu arada baktigim model 1.6 vtec es olan. Ls degil onda arka frenler kampanaymis iki hava yastigi eksikmis arka camlar manuelmis fln hosuma gitmedi

• Tamam iyi motor olabilir fakat gerçekten fiyatları abartanlar var. Hastası olursun alır binersin o ayrı tabi.
  • quote:

Mobildeyim bilgisayara gecince izleyeyim videoyu hocam asil sormak istedigim seylerden biride sahibinden de 115 bin km lpgli 2005 vtecler 26-27 civari fiyati nasil sence ve kilometresi cokmu yuksek? Kac bin km gider bu vtecler? Son olarakta yakin bir aile dostumuz lpgsiz al lpgyi kendin tak motor daha saglam kalir demisti siz ne onerirsiniz lpgli alsam cokmu yipranmis olur bu motorlar?

Valla 2005 model araç için çokta fazla değil bizim araç 2008 model 80 binde. Fiyatları genelde zaten 24-28 arası gezer değer kaybetmez. Zamanında amcam 2006 model 3.000 km dekı civici 26 ya almıştı. Hala daha fıyatlar aynı. Hondaların bi km ömrü yok kullanıcının tapkisini verir bu yuzden her araçta olduğu gibi Hondalardada senden önceki sahiplerinin nasıl kullandığı çok önemli temiz yorulmamış insan gibi binilmiş Hondanın motorunun var olduğunu canın sıkılıpta motor kaputunu kaldırdığında öğrenirsin. Onun dışında aklına bozulucak diye birşey gelmesin. 91 kasa crx sattık vakti zamanında araba 475.000 km dedeydi ve bu gidiyor gözüyle baktıgımız vti ların 1 boy onunde koşuyordu. Bu aracın motoru bile gık demediyse 2006 civicin daha bi 10 yılı var. Tabi alırken her ne şartlarda olursa olsun " es " olanını alın en dolu modu odur. Satarken çok ciddi değer kazandırır aracınıza.

• quote:

Bu arada baktigim model 1.6 vtec es olan. Ls degil onda arka frenler kampanaymis iki hava yastigi eksikmis arka camlar manuelmis fln hosuma gitmedi

ls de arka camlar otomatik.

ls nin en önemli eksikleri arka frenler kampana, iki hava yastığı eksik ve jantlar kapaklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: evomengo

Dohc vtec sanıyorum vti, si ve type-r larda var. Ama tam emin değilim. Güncel kasadan bir önceki kasa da sanırım i-vtec'tir. Vti'lar gerçekten güzel ama piyasası çok yüksek ve temizini bulmak baya bir zor.

Dohc vtec Sİ da yok.
    Sadece dohc motor yani üstten çift egzantirik var.
    136 hp gücünde.
  • Cok tesekkurler arkadaslar degerli cevaplariniz icin artik hayiirlisiyssa bir es ariyorum satmak isteyen varsa duyurulur

• Tanrıdan sonra bunu ancak bir vtec yapabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnok -- 26 Ekim 2013; 16:20:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

quote:

Orijinalden alıntı: evomengo

Öncelikle Vti bir motor adı değil model adı. Vti da sanıyorum Vtec motor bulunuyor. Sorunuza gelecek olursak 2001-2006 genelde Vtec2 diye geçiyor, ama Honda'nın bu şekilde bir tanımlama kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. İ-Vtec ise Vtec teknolojisinin geliştirilmiş hali. Daha detaylı bilgiye wikipedia'dan ulaşabilirsiniz. Videodaki araç Civic Si'dır sanıyorum ve motoru da Dohc Vtec'tir.

Vtec ve Vtec2 diye bir ayrım bence yoktur. Tabi ki varolan Vtec motor bazı yönleriyle muhakkak geliştirilmiştir ama.

Öncelikle Vti bir motor adıdır.

Vti = Variable valve lift and timing injection
    Vtec = Variable-valve timing and electronic-lift control

Vti'ın, Civic model aracın Vti versiyonu olduğunu anlatmak istedim. Motorun adı da aslında vtec değil kullanılan teknolojinin isimlendirilmiş hali vtec. Şu an da sanırım bazı ülkelerde civic in Vti versiyonları satılıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.