Şimdi Ara

Hangi Focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. 98 model Corolla'mı ilana koydum bugün yarın gider diye umuyorum. Yerine de Focus düşünüyorum. Piyasa çok dengesiz bir türlü hakim olamadım piyasaya. Birkaç tane Focus ilanına odaklandım ama kafam karıştı. Sizce bu fiyatlara bu modeller uygun mudur? Fikir verirseniz sevinirim.

2015 dizel titanium focus km: 85.000 boya-değişen-tramer yok fiyat: 189.000 TL

2015 dizel titanium focus km:70.000 boya-değişen-tramer yok ufak tefek önemsiz çizikler mevcut. fiyat 185.000 TL

2021 benzinli trend x focus km: 22.000 boya değişen hiçbir şey yok. fiyat 205.000 TL

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Aracı virajdan viraja atmıcak ve direksiyon hissiyatına takılmıyorsanız 308 1.5bluehdi eat8 öneririm. Hem cam tavanıda mevcut. Hemde 8 ileri tam otomatik şanzımanı var Masrafda açmaz.

Ne kaldi geriye söylediklerinden feragat ettikten sonra 308 ile focusun sürüş hissiyat ve kalitesi olarak aralarında neredeyse segment farki var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bazı sürücüler bu duruma bakmıyor işte mesela vw kullanıcıları. Kalite konusuna gelirsek öyle abartılcak kadar da bi kalite farkı olduğunu düşünmüyorum. O powershit şanzıman için tüm bunlar göz ardı edilebilir.
    Motorları zaten aynı. Focusdaki kronik direksiyon sorunu da yok veya yarı otomatiğin ne zaman masraf accak endişesi de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 12 Haziran 2021; 14:47:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.5 dizel motor ile powershift şanzıman uyumu çok iyi. C sınıfındaki dizel araçlar arasında en iyisi diyebiliriz.

Sıfır dizel otomatiklerin 350 bin lira olduğu piyasada 180 civarına alınabilecek en iyi araç şu anda. Tek eksisi ön göğüs kısmı büyük biraz ön taraf dar hissi yaratıyor.

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • Focus'tan başka marka/model düşünmüyorum sağ olun yine de.

Focus mu Corolla mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araçların hepsi manuel kardeşim.

Yeni kasalar 1.5 3 silindirli benzinli motora sahip.

Benden 2018 trendx 1.6 benzinli var, kendimden bu sektör içerisindeyim, 3 silindirli motorlarda sarsıntı durumu var, kişi tam hissetmesede sarsıntı var.
    1.6 motor yeterli seviyede, 1.5 3 silindirli kullanmadım ama 1.6 dan bircıt geride olcagını düşünüyorum.
    Yakıt konusu dikkatli kullanılmazsa şehir içi 8-8.5 yakıyor. Dikkatlı kullanılırsa 7 litre tüketiyor.

Dizellerde yok ama benzinli motorlarda subap erimesi var lpg de. Lpg takıldıktan sonra ortalama 75 bin kmde subap istiyor masraf 2000 tl.

Focus almanı isterim fakat iyi arastır iyi karar ver.
    Güzel para veriyorsun.

2021 tercih edersen bayide test sürüşü yap.
    98 den sonra her araba mercedes gelir. Benim hoşuma gitmeyen orta ekran yok olsa daha iyi durur, gösterge paneli boş.

Benim 2018 trendx onun yanında daha dolu duruyor.

Yeni kasanın içi eski kasaya göre çok geniş çok ferah.
    Senin zevkine uyarsa, motoruda iyi dersen 2021 al.

2021 in sahibinin kaarı yok, digerleri kaarını almış koymuş, bunun üstüne koymaz.
    2021 üstüne koyar eski kasaya göre.

• Hocam konudan alakasız corolladan memnun musunuz 98 olduğu halde söylendiği kadar sorunsuz mu. Bir de rica etsem ilanınızı atabilir misiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt

Geçen yıl yeni kasayı bayide test sürüşü yapmıştım ama o dizel ve otomatikti, diğer kasaya göre en büyük artısı dediğiniz gibi geniş olması. 2015i dizel olması ve donanım olarak daha iyi olması amacıyla düşündüm. 2021 çok daha yeni ama gerçekten ortadaki ekran vs. soğutuyor. Bir de 2021 olursa lpg olacak. Subap eritmeyi duymuştum daha ama önce çok sorun olacağını sanmıyorum lpg amorti eder zaten kendini o zamana kadar. Çok kararsız kaldım gerçekten. Bayiyi arayıp soracağım benzinli testi için performansını merak ediyorum.

Üç yıldır bende araç bir sorun açmadı. Geçtiğimiz yaz arkadaşlarla ege-akdeniz turu yapmıştık bir hafta boyunca 3.000 km yol yaptık tık demedi, rampalarda sağa çeken araçların yanından klima açık tam gaz devam ettik. 368.000 kmde bu arada aracım. Tek sıkıntısı güvenlik yok gibi bir şey ve yalıtım yok. Özelden attım ilanı.

Tercih senin ama ben olsam benzinli almam dizeldeki tork atiklik olmaz benzinli araçlarda.turbo olanlar farklıdır tabi.zevk meselesi hocam içine hangisi siniyorsa onu al.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Ne kaldi geriye söylediklerinden feragat ettikten sonra 308 ile focusun sürüş hissiyat ve kalitesi olarak aralarında neredeyse segment farki var

Alıntıları Göster

İki aracıda kullandım Focus ile 308 arasında segment farkı vs kadar yol tutuş farkı yok

Direksiyon netliği konusunda Focus segmentinde çok iyidir ama sürüş kalitesinde 308 kötü değildir

• Hocam 1.5 TDCİ focus al yakıt , performans , dayanıklılık olarak daha iyi bir motor, ayrıca focus otomatik kullanım keyfi olarak daha iyi . İlla manuel olacaksa 2018 model 1.5 TDCİ manuel üretim var.

• Focus alacaksanız kesinlikle 1.5 dizel almanızı öneririm. Yıllarca 1.6 115 lik kullandım. Aracım servisteyken 1.5 tdci 120 lik verdiler. Özellikle alt devirde 1.5 1.6 ya göre mükemmel ötesi. Tork çok düşük devirde geliyor. Araç asla yığılmıyor. 1200-1300 devirde dahi alıyor götürüyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.