Şimdi Ara

Hangi fiesta ? ( Focus 180 ps ecoboost alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum defalarca soruldu fakat kararsızlık gerçekten çok kötü bir şey , ikiside b sınıfı boyutları hemen hemen aynı fiyatları hemen hemen aynı ama işte hangisini seçmek daha mantıklı?
    Düne kadar Ford connect kullanıcısıydım nakit ihtiyacından aracı sattım ve kredili bir araç almayı planlıyorum araç b sınıfı olup kesinlikle dizel olacak ve kredi kampanyası olmak zorunda.
    Tabi bu kraterlerin içinde punto fiesta clio var, puntoyu daha önce kullandığımdan ve yüzünün diğerlerine göre eski kaldığından eleniyor geriye iki alternatif kalıyor , bu iki araç arasından fiesta titanium ve clio icon 75 bg motoru. Fiestada güvenlik donanımlarının opsiyon olarak sunulması kafamı karıştırmıyor değil.
    Fiestanın +ları
    %5 koç indirimi
    Ford markasına karşı olan sempatim
    Sıfır faiz kredi (fakat diğerine göre peşinatı daha fazla olacak)
    Daha hoş gelen tasarımı
    İkinci el
    Clionun +ları
    Donanım zenginliği
    Espnin standart olması
    Kredi avantajı (30 bin)
    Türkiye'de üretiliyor olması
    Daha az yakması

Benim düşüncelerim bunlar bu iki aracı daha geniş karşılaştırabilir miyiz ? Hangisi daha mantıklı olur neden ?
    Not: Biraz uzun oldu sanırım ama şimdiden teşekkürler.

Güncel:Fiestada karar verdim fakat tekrar kararsız kaldığın bir konu daha var ;
    Fiesta titanium + paket + güvenlik paketli beyaz araç için 41.000 fiyat aldım 10 gün içinde teslim
    Fiesta titanium + paket + güvenlik paket + sony müzik sistemi + tekno paket bakır kahve yani en fulü içinse 45.500 gibi bir fiyat aldım sizce aradaki farka değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet-Fe -- 4 Temmuz 2013; 14:43:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiesta çok tutuldu ve satıldı. Ancak güvenlik donanımlarına sahip fiesta piyasada pek yok gibi.
    Clionun yeni kasası hemen hemen herkes tarafından beğenildi ve kısa sürede ciddi satış rakamlarına ulaştı.

Kendi tercihim yeni yüzüyle clio olurdu.
  • Biraz abartırsak 10 araçtan biri yeni clio, o kadar kötü renklerle satı alıp binenler var ki inanamazsınız. Resmen soğudum araçtan.

2 ay kadar önce yeni fiesta icin bayii ye gittim daha bulunduğum yerde hiç satılmamiştı, 28bin civarında baz model fiyatı verdiler. Sokakta da yeni ön tasarımı çok dikkat çekiyor. Bence benim aldığım gibi bir fiyat önerisi alirsanız, donanım paketleriyle birlikte clio'dan daha mantıklı bir seçim olur

• Dediğiniz mantığa göre punto yüzü eskidi tamam ama fiesta dan da öööğkk geldi (sınıfında çok satıldı) bu anlamda punto evo görmek fiestadan daha zor, buna göre clio IV alınır mis gibi binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alionurtsn

Biraz abartırsak 10 araçtan biri yeni clio, o kadar kötü renklerle satı alıp binenler var ki inanamazsınız. Resmen soğudum araçtan.

2 ay kadar önce yeni fiesta icin bayii ye gittim daha bulunduğum yerde hiç satılmamiştı, 28bin civarında baz model fiyatı verdiler. Sokakta da yeni ön tasarımı çok dikkat çekiyor. Bence benim aldığım gibi bir fiyat önerisi alirsanız, donanım paketleriyle birlikte clio'dan daha mantıklı bir seçim olur

Baz modelide biraz boş gibi , evet trafikte çok fazla ama benim bulunduğum ilçede sadece bir tane var o yüzden farketmez siz aracı kredili mi yoksa nakit mi aldınız sornası ayıp.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Fe

quote:

Biraz abartırsak 10 araçtan biri yeni clio, o kadar kötü renklerle satı alıp binenler var ki inanamazsınız. Resmen soğudum araçtan.

Baz modelide biraz boş gibi , evet trafikte çok fazla ama benim bulunduğum ilçede sadece bir tane var o yüzden farketmez siz aracı kredili mi yoksa nakit mi aldınız sornası ayıp.

Almadım aracı, dediğiniz gibi baz versiyon çok boş. Sanırım kredili fiyat olarak verdiler 28bin lira. Ama uzun zaman olduğu için tam hatırlamıyorum.

Ben yine de bütçenizi biraz daha arttırıp fiesta tercih etmenizi öneriyorum.

Ayrıca ford çok kolay bi şekilde üniversite ögrencisine bile kredi verebiliyor. Hatta alacak olsam krediyi ben kullanıcaktım. Sadece maaş yazısı getir verelim dediler.

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem burda ford çalışanı gibi oldu bu yorum ama değilim. Fikir istediğiniz için fiesta dan yana tercih yapardım demek istedim sadece.

• bence yeni clio tasarımı çok daha spor duruyor genç işi.
    tercihim clio olurdu.fiesta çok basit kalmış yanında ve içi daha dar geliyor bana fiestanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dışı Metalic Gun Grey içi Havana mavi+beyaz +şerit. 1.5 90 ICON off diyorum birde R-Link tamamdır.

• quote:

quote:

quote:

Almadım aracı, dediğiniz gibi baz versiyon çok boş. Sanırım kredili fiyat olarak verdiler 28bin lira. Ama uzun zaman olduğu için tam hatırlamıyorum.

Ben yine de bütçenizi biraz daha arttırıp fiesta tercih etmenizi öneriyorum.

Ayrıca ford çok kolay bi şekilde üniversite ögrencisine bile kredi verebiliyor. Hatta alacak olsam krediyi ben kullanıcaktım. Sadece maaş yazısı getir verelim dediler.

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem burda ford çalışanı gibi oldu bu yorum ama değilim. Fikir istediğiniz için fiesta dan yana tercih yapardım demek istedim sadece.

İlginiz için teşekkürler , zaten mantıklı gelmeye başladı fiesta titanium fakat 41 42 bin gibi bir fiyata çıkıyor araç üstüne 18 bin ödeme yapmam gerekecek tek sıkıntım bu birde esp nin olmaması.

• Kesinlikle yeni clio,en az 3 sene makyaj kasa değişimi vs görmez,fiestadan da tasarımı güzel,iç hacim olarak bilmiyorum ama fiestadan daha geniş ve tavanı daha yüksek diye düşünüyorum.
  • Bende iki araç arasında kalmıştım, tercihim makyajlı Fiesta' dan yana oldu. Clio her ne kadar tasarım olarak çok güzel olsada, kalite olarak beni hayal kırıklığına uğrattı. Fiesta, Clio' dan çok daha kaliteli bir otomobil. Benim aracım Powershift olduğu için ESP ve Hill Holder standart geliyor. Siz dizel manuel düşünüyorsunuz ve bu araç Clio icon paketten ESP, Hill Holder ve yan ve tavan havayastıkları eksik olarak geliyor. Güvenlik paketli Fiesta Tit. X paket sipariş edin ve alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Bende iki araç arasında kalmıştım, tercihim makyajlı Fiesta' dan yana oldu. Clio her ne kadar tasarım olarak çok güzel olsada, kalite olarak beni hayal kırıklığına uğrattı. Fiesta, Clio' dan çok daha kaliteli bir otomobil. Benim aracım Powershift olduğu için ESP ve Hill Holder standart geliyor. Siz dizel manuel düşünüyorsunuz ve bu araç Clio icon paketten ESP, Hill Holder ve yan ve tavan havayastıkları eksik olarak geliyor. Güvenlik paketli Fiesta Tit. X paket sipariş edin ve alın derim.

Benimde kalbim o aracı istiyor ama mantığım ve cebim ona pek müsayet değil ve titanium + güvenlik paket araç in en az 5 haftalık bir süre var , hafta sonu ikisinide incelemeye gidicem ondan önce bir ön bilgi olması için açtım bu konuyuda eğer gerçekten clionun malzeme kalitesi kötüyse ve dayanıksızsa ibre fiestada döner ama espnin olmaması çok düşündürüyor beni

• quote:

quote:

Bende iki araç arasında kalmıştım, tercihim makyajlı Fiesta' dan yana oldu. Clio her ne kadar tasarım olarak çok güzel olsada, kalite olarak beni hayal kırıklığına uğrattı. Fiesta, Clio' dan çok daha kaliteli bir otomobil. Benim aracım Powershift olduğu için ESP ve Hill Holder standart geliyor. Siz dizel manuel düşünüyorsunuz ve bu araç Clio icon paketten ESP, Hill Holder ve yan ve tavan havayastıkları eksik olarak geliyor. Güvenlik paketli Fiesta Tit. X paket sipariş edin ve alın derim.

Benimde kalbim o aracı istiyor ama mantığım ve cebim ona pek müsayet değil ve titanium + güvenlik paket araç in en az 5 haftalık bir süre var , hafta sonu ikisinide incelemeye gidicem ondan önce bir ön bilgi olması için açtım bu konuyuda eğer gerçekten clionun malzeme kalitesi kötüyse ve dayanıksızsa ibre fiestada döner ama espnin olmaması çok düşündürüyor beni

Esp ye bu kadar takmanıza anlam veremiyorum, sonuçta önden çekişli araç. Gerçi ben de 0 araç alacak olsam 3 harflilerin hepsi olsun isterim

Clio için uygun bi fiyat alırsanız çokta kötü hissettirkezse size bu işler bütçe meselesi. Ama yine de espye bu kadar takilmayin derim

• Clio'yu alın 2 hafta sonra müziğinize tıkırtılar, gıcırtılar eklensin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Clio'yu alın 2 hafta sonra müziğinize tıkırtılar, gıcırtılar eklensin.

Sanırım beyaz renk olanlarinda da boya atma sorunu vardi. Fiesta da boya atiyodu ancak hangi yıl uretimliler hatırlamıyorum

• 2010 fiesta titanium kullaniyorum. Gayette memnunum. Tek sikinti ici dar geliyor bana. Daha onde genis arac kullandigim icin mi bilmiyorum ama,dar. Gerci clionun da cok farki oldugunu zannetmem. Arabam oldugu icin mi bilmiyorum ama Fiesta daha mantikli geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem3123 -- 8 Mayıs 2013; 11:27:00 >
  • quote:

quote:

quote:

Esp ye bu kadar takmanıza anlam veremiyorum, sonuçta önden çekişli araç. Gerçi ben de 0 araç alacak olsam 3 harflilerin hepsi olsun isterim

Clio için uygun bi fiyat alırsanız çokta kötü hissettirkezse size bu işler bütçe meselesi. Ama yine de espye bu kadar takilmayin derim

Şuana dek connectte bir kere espye ihtiyaç duydum ondada sorunsuz bir şekilde çalıştı ve kazayı önledi , belkide bunun tek sorumlusu esp değil ama 40 42 bin lira para verip espsiz belkide 2 hava yastığı olan araca binmek mantıklı gelmiyor.

• quote:

Bu gercekten olan bir şey mi yoksa şehir efsanesi mi çok merak ediyorum onun için mutlaka test sürüşü yapıcam.

• 1.0 ecoboost 125 beygir son teknoloji çok güçlü ve az yakan bir motor. sırf bu sebeple fiesta 1 adım onde bence
  • quote:

quote:

Bu gercekten olan bir şey mi yoksa şehir efsanesi mi çok merak ediyorum onun için mutlaka test sürüşü yapıcam.

Clio'nun kalitesizliği pek çok incelemede dile getirildi. Yüzü yeni diye bir arabayı almanın mantığı yok. Fiesta da zaten size hoş gelmiş ki alternatifleriniz arasına almışsınız. Şu an sınıfında alınabilecek açık ara en iyi araba. Ayrıca sürüşü Clio'dan çok daha başarılı olduğu için ESP'siz hali bile Clio'dan daha güvenli. Kafanıza takılıyorsa 1.175TL verip alabiliyorsunuz zaten. Diz hava yastığına kadar ekliyor.

Clio:http://www.carbuyer.co.uk/reviews/renault/clio/hatchback/review
    Fiesta:http://www.carbuyer.co.uk/reviews/ford/fiesta/hatchback/review

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.