Şimdi Ara

Hangi Antifriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
13.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar antifrizi değiştirmeyi düşünüyorum. Benim üzerinde durduğum 3 marka var ama farklı bir tavsiyeniz varsa onları da düşünebilirim. Alüminyum radyatör için etilen glikol bazlı olması gerekiyor. Sanırım organikler bunu karşılıyor. Hem de daha uzun ömürlü oluyor. Kafamdakiler,
    1) Castrol radicool sf
    2) Opet extended life antifreeze
    3) Petrol ofisi extended life coolent
    Hepsi aynı fiyat. Kalite, ömür, koruma vs konularında bunlardan hangisini almak daha mantıklı olur. Veya sizin öneriniz nedir.

• Hocam castrol radicool sf yi al diğerleriyle hiç uğraşma ben kullanıyorum çok memnunum. 2015 yılı sonunda almıştım kışın, hala kullanıyorum bir sorun yok 2016, 2017 de sıkıntısız kullandım 2018 aralık ayında yani geçen ay sanayide ölçtürdüm usta -40 dereceye yakın olduğunu söyledi gerek görmedi artık siz hesap edin kaliteyi daha ne kadar kullanırım bilmem. bu süreç içersindede aracım ne su eksiltti nede ekleme yaptım aynı şekilde kullanıyorum 2015 ten beri.

• Ben şahsen en ucuzundan alıp yarı yarıya suyla karıştırıp kullanıyorum her senede boşaltıp tekrar en ucuzundan dolduruyorum zaten karsta yaşamıyoruz antifirizi sırf soğutma sisteminde pas,kireç olmasın diye kullanıyorum bu zamana kadarda hiç sıkıntı yaşamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca fiyatı gayet uygundu.
    En ucuz 3 litre antifriz 25 lira ve organik değil. Benim almayı düşündüğüm organik antifriz 70 lira ve uzun ömürlü. 3 , 4 senede bir değiştirmek sizinkiyle aynı hesaba hatta daha ucuza geliyor. Ayrıca bir kere işçilik masrafı olacak. Hem de bilindik markanın kaliteli ürününü kullanmak motor için daha iyidir muhtemelen. Marka takintim yok, asla markaya para vermek istemem ama şu durumda bilindik markalı(kaliteli olduğunu varsayiyorum) ürünü tercih etmek daha mantıklı olmaz mı.

geçen hafta yeni satın aldığim alüminyum radyatöre bundan koydurttun
    geçen gün antalya - islambol yolunda afyon yakınlarında -15 derecelik soğukta kuşlar havada donarak asfalta düşerken sorun yaşamadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Divortex marka tavsiye ederim, donma testi yapan biri vardı çok başarılı çıkmıştı emsal antifirizlere göre, yerli üretim ve ciddi bir ar-ge leri var diye biliyorum, bir araştırın isterseniz.
    Daha Fazla Göster
  • Bilindik bir marka hatga bilindik bir yerden alinmada fayda var. Ben castrol almıştım. Çünkü herşeyde olduğu gibi antifrizde de sahte, kötü ürün oluyor.

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

https://m.n11.com/licoil-antifriz-yesil-antifriz-3kg-25-derecekullanima-hazir-P228020334

geçen hafta yeni satın aldığim alüminyum radyatöre bundan koydurttun
    geçen gün antalya - islambol yolunda afyon yakınlarında -15 derecelik soğukta kuşlar havada donarak asfalta düşerken sorun yaşamadim
    ne alakası var çok saçma bi mantık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Shell den şamayın

Yazdığınız markalar antifreez'i fason ürettirip Kendi markaları altında satıyorlar

• yılda bir-iki kez ölçüm yapılabilir. radyatör suyundan numune alınıp. en kötü antifiriz 50bin, orta kalite 100bin, en iyi kırmızı antifiriz ise 250bin km'de bir değişim yazmış otomobil üreticileri.

Ben bile bu islerin icinde biri olarak iyisi olsun diye shell in kirmizi antifrizini koydum 4lt aldim (3 +1 lt seklinde). 2.5 lt su ilave ettim bi olctum -13 derece cikti.

Motor suyunu iyice bosaltmak icin ugrastigimami uzuleyim, verdigim 50 tl yemi uzuleyim..

Bir kac gun sonra tekrar bosalttim petrol ofisinin antifirizini aldim 6 lt. Direk koydum. Simdi olcuyorum -52 derece gosteriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Avante

En ucuz 3 litre antifriz 25 lira ve organik değil. Benim almayı düşündüğüm organik antifriz 70 lira ve uzun ömürlü. 3 , 4 senede bir değiştirmek sizinkiyle aynı hesaba hatta daha ucuza geliyor. Ayrıca bir kere işçilik masrafı olacak. Hem de bilindik markanın kaliteli ürününü kullanmak motor için daha iyidir muhtemelen. Marka takintim yok, asla markaya para vermek istemem ama şu durumda bilindik markalı(kaliteli olduğunu varsayiyorum) ürünü tercih etmek daha mantıklı olmaz mı.
    Benim her sene radyatörü boşaltmamdaki amaç temiz kalsın diye yoksa senelerce bende kullanırım tamamen keyfi benimkisi yaşadığım yerde hava - derecelere pek düşmüyor bende gerek duymuyorum çok kaliteli antifiriz kullanmaya.Dandik markalar hortumu patlatır radyatörü deler diyenler eğer araç senelerce sadece çeşme suyuyla soğutulduysa zamanla kireç,pas bağlıyor soğutma sistemi ve siz senelerin ardından antifiriz koyunca oluşan pas,kireç çözünüyor ve su sızıntıları meydana geliyor bu en kaliteli antifirizi kullansanızda başınıza gelebilir ancak düzenli antifiriz kullanımında hele birde antifiriz seyreltilerek konulunca markanın hiçbir önemi yok bence bu zamana kadarki bütün arabalarımda böyle yaptım hiçbirinde de bir sıkıntıyla karşılaşmadım

• arkadaşlar otomatik dizel 2008 sahibiyim.antifiriz olarak bende koyu yeşil gibi mavi gibi bir renk var.kırmızı organik olanlar daha mı iyidir? yardımlarınızı bekliyorum
  • licoil var aradaşlar cok fazla para vermeyın antifirize. Artıkk abd desteklıyor bizim uretıcıelre kendınız formul bulmayın dıyıp vermıs antıfırızı bızımkılerde marka basıp satıyorlar. Kaliteli bir urun deneyın sonra gelıp yorumlarınız yazın

Orijinalden alıntı: anıl72

arkadaşlar otomatik dizel 2008 sahibiyim.antifiriz olarak bende koyu yeşil gibi mavi gibi bir renk var.kırmızı organik olanlar daha mı iyidir? yardımlarınızı bekliyorum
    aracın motor teknolojısıne goredır. Kırmızı uzun omurludur kırmızı koymalısınız 5 sene kafanız rahat olur. Su ıle karıstırırken saf su kullanılmalıdır. Çeşme suyu koyulmaz bızım sanayıde usta dıye gecınenlere bıraksan kuyu suyu bıle koyarlar dıkat edın sadece saf su

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.