Şimdi Ara

...::: HANEHALKI BİLGİ FORMU :::...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU GÖREVLİLERİNCE TÜM HANELER ZİYARET EDİLEREK HANEHALKI BİLGİ FORMU DOLDURULACAKTIR

    Ülkemizde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kurulmaktadır. Bu amaçla İstanbul’da Türkiye İstatistik Kurumu görevlilerince hane ziyaretine başlanmıştır.
    T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlilerince tüm haneler ziyaret edilerek, hanede daimi olarak ikamet eden kişilerin kimlik bilgileri Hanehalkı Bilgi Formuna kaydedilecektir.
    TÜİK görevlileri tarafından hanelere getirilen Hanehalkı Bilgi Formu 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği eksiksiz olarak doldurulacak ve hanedeki bir yetişkin tarafından kontrol edilip imzalanacaktır. İmzalanmayan bilgi formları geçerli olarak kabul edilmeyecek ve sisteme işlenmeyecektir.
    Hanelere gelen TÜİK görevlisinin görevli tanıtım kartı mutlaka sorulmalı, olası suiistimallere fırsat verilmemesi için şüpheli durumlarda en yakın emniyet birimine haber verilmelidir.
    Sokağa çıkma yasağı uygulamadan adrese dayalı nüfus kaydı yapılacağı için, hane ziyaretleri, farklı ilçelerde farklı zamanlarda gerçekleştirilecektir. Bu sebeple TÜİK görevlileri haneleri hafta sonu ve akşam saatleri de dahil olmak üzere uygun zamanlarda ziyaret edecektir.
    T.C. kimlik numarasını bilmeyenler internetten veya en yakın nüfus müdürlüğünden kolayca öğrenebilirler.
    Hanede daimi olarak ikamet edenlerden (yeni doğanlar da dahil) nüfus cüzdanı olmayanlar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği bu çalışma sürecinde ceza ödemeden en yakın Nüfus Müdürlüğü’nden nüfus cüzdanlarını çıkartabilirler.
    Hanehalkı Bilgi Formunun doldurulması gerçeğe aykırı ikamet adresi beyanında bulunduğu tespit edilenler ile bilgi vermeyenler 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu hükümleri gereğince 2.367.-YTL idari para cezası verilecektir.
    Bölgesine adrese dayalı nüfus kaydı yapıldığı halde hanesi ziyaret edilmeyen kişiler, durumu bağlı bulundukları muhtarlık ya da kayıt bürosuna bildireceklerdir.


    Anketörlerin tanıtım kart örneği aşağıdaki gibidir.

    Kamuoyunun bilgilerine sunulur.


     ...::: HANEHALKI BİLGİ FORMU :::...


     ...::: HANEHALKI BİLGİ FORMU :::...


    http://www.istanbul.gov.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emsalsiz34 -- 15 Şubat 2007; 1:11:40 >







  • Bilgilendirdiğin için sağol...iyi oldu
  • ya bu kartların da sahteleri yapılırsa ne olacak? nasıl güveneceğiz gelen kişiye?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.