Arkadaşlar haziran ayında düsseldorfa bir haftalık ziyaretşm olacak..
Düseldorfu bilen varsa ne yenir ne içilir nerede gezilir daha da önemlisi nerde kalınabilir?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Tecrübesi olan yok mu arkadaşlar?
Düseldorf da görülmesi gereken özel birşey yok. Altstadt gezisi, nehir turu yapılabilir. Çok yakında köln var. Köln katedrali görülmeli. 2 kişi 40 eurodan başlayan fiyatlarla oteller mevcut 300 Km mesafede Amsterdam, Brugge var, günübirlik gidilip görülebilir.
Teşekkürler :) Eşimle kalacağım uygun bir otel tavsiye edeblirmisiniz? veya hangi bölgeye bakabilirim bu özellikteki oteller için?
Ben ibis oteli tavsiye ediyorum. Dünyada 900 civarında otelleri varmış, hepside neredeyse aynı donanıma sahip, sürprizle karşılaşmıyorsun. Türkiyede´ki 3 yıldızlı otellere benziyor.
Düsseldorf ve civarında 40-60 euro aralığında ibis otel mevcut. Otelin fiyatı genellikle merkeze uzaklığı ile alakalı. Vasıtan yoksa merkezde olanları veya ulaşımı sorunsuz olanları tercih etmekte fayda var.www.ibishotel.com dan alternatifleri inceleyebilirsin.
Çok teşekkürler..Araba yok merkez tercihim olacak ama düseldorf konaklama pahalı deniyor hep..konfor çok önemli değil temiz ve nezih olsun yeter..
Selam, Yaklaşık 2,5 sene önce bir fuar için birkaç günlüğüne gitmiştim Düseldorf'a. Ekip olarak banliyölerden birinde kalmıştık çok detay hatırlamıyorum. Fakat kaldığımız yerin yakınında Neanderthal insanına ait kalıntıların bulunduğu yere müze kondurmuşlar. Orası etkilemişti beni. Aşağıda genel bir Düseldorf bilgisi var.
Geçen yıl volkan patlaması yüzünden düselldorf da bir hafta mahsur kalmıştım.Turistik açıdan pek matah bir şehir değil. Yürüye yürüye iki günde bitirisin.Barlar falan Altstadt mahallesinde toplanmış.Akşamları özellikle hafta sonları kalabalık olur. konigsallee diye ortasından dere akan bir caddesi var sağlı sollu lüks mağazalar var. ren nehri kenarında gezebilir tekne turuna katılabilirsin. Şehre hakim bir yerde kalmak isterseniz, tren istasyonu ile konigsallee arasında kalan bir bölge size uygun olur. Her yere 5-10 dakika yürüyerek veya trenleri kullanarak ulaşırsınız. Hemde tren istasyonu civarındaki Türk lokantalarına giderek kahvaltı dahil yemek sorununu halledersiniz.20-30€'luk otel kahvaltısı yerine 5-10€'ya Türk usulu açık büfe kahvaltı bulabilirsin. Bütçeyi zorlamazsa Holiday inn city center hotel, steinberger hotel güzel yerlerdir. Hesaplı yerler tren istasyonuna yaklaştıkça artar. NH duselldorf, savoy hotel, four point hotel ufak ama temiz otellerdir. Sıkılınıp trenle en fazla bir saate günü birlik veya akşamları köln'e geçer orayı da gezmeni tavsiye ederim. Düselldorfa göre turistik seçenekler daha fazladır.
peki düsseldorfda hangi elektronik mağazalar var?
Teşekkürler.. Amsterdam da yakın diyorlar.. ulaşım rahatsa oraya gitmeyi de düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: County
Geçen yıl volkan patlaması yüzünden düselldorf da bir hafta mahsur kalmıştım.Turistik açıdan pek matah bir şehir değil. Yürüye yürüye iki günde bitirisin.Barlar falan Altstadt mahallesinde toplanmış.Akşamları özellikle hafta sonları kalabalık olur. konigsallee diye ortasından dere akan bir caddesi var sağlı sollu lüks mağazalar var. ren nehri kenarında gezebilir tekne turuna katılabilirsin. Şehre hakim bir yerde kalmak isterseniz, tren istasyonu ile konigsallee arasında kalan bir bölge size uygun olur. Her yere 5-10 dakika yürüyerek veya trenleri kullanarak ulaşırsınız. Hemde tren istasyonu civarındaki Türk lokantalarına giderek kahvaltı dahil yemek sorununu halledersiniz.20-30�'luk otel kahvaltısı yerine 5-10�'ya Türk usulu açık büfe kahvaltı bulabilirsin. Bütçeyi zorlamazsa Holiday inn city center hotel, steinberger hotel güzel yerlerdir. Hesaplı yerler tren istasyonuna yaklaştıkça artar. NH duselldorf, savoy hotel, four point hotel ufak ama temiz otellerdir. Sıkılınıp trenle en fazla bir saate günü birlik veya akşamları köln'e geçer orayı da gezmeni tavsiye ederim. Düselldorfa göre turistik seçenekler daha fazladır.
Apple store yok onu biliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: klaros
peki düsseldorfda hangi elektronik mağazalar var?
Apple Store da işim yoktu.Fotoğraf makinası almayı düşünüyorum da
Herkesin derdi ayrı.. ben apple peşindeyim de
Saturn, media markt, fotokoch gibi mağazalar gözüküyor.. ama fiyatlar nasıldır bilemiyorum türkiyeye göre..
Arkadaşlar düsseldorf amsterdam arası ne kadardır bilen varmı? Ulaşım kolaymı? Teşekkürler..
Düsseldorta bir Nehir Turu, Königsalee gezisi, ve TV Kulesini gezerseniz şehir turu bitecektir. Aynı bölgedeki Köln'e 10 €'ya gidebilirsiniz, Köln bölgenin en güzel şehridir.
Nehre giderkende el yapımı biralardan içebilirsin, ben Essende yaşıyorum Düsseldorfu gezmem 1 günü geçmiyor, tabii ki Essenden büyük ama Turistik olarak biraz boş bir şehir. (Bölge zaten sanayii bölgesi, pek bişey beklememek gerek)
Önceden alırsanız hızlı trenle Amsterdama 30 €'ya gidebilrsiniz, 2 saat 13 dakika hızlı tren ile, ama bileti önceden almanız gerek.
Çok tşkler :) Anlaşılan ya kölne ya amsterdam kaçmak lazım.. bir gece iki gün başka yerde takılmak iyi olabilir o zaman..
ben de bir çok defa düsseldorfa gitmiş biri olarak nehrin kenarındaki yeme içme yerlerini tavsiye ederim. özellikle hava güzel ise buralarda oturup çok lezzetli ve ucuza deniz mahsülleri yiyip, içkinizi içebilirsiniz. düsseldorfta çok ünlü bir cafe pastane vardır. adı heinemann. mutlaka uğramanızı öneririm. ayrıca çok meşhur bir midye restoranı vardır. hem pahalı değildir hem de çok lezzetli ve doyurucudur. kalınacak yerler, diğer arkadaşların söylediği gibi tren istasyonuna yakın olduğu sürece ucuzdur. ama burada da yabaancılar çok fazla, bu nedenle görünüm biraz kötü ama her yere yürüme mesafesinde gezebilirsiniz. etrafı gezmek için önceden tren bileti almadıysanız araba kiralamınızı öneririm, hem ucuza gelir hem de saatlere bağlı kalmaksızın gezebilirsiniz.
şimdiden iyi tatiller...
Bir arkadaş daha gelcecek onu ikna edersem belki araç kiralayabiliriz günlük.. günübirlik frankfurt veya amsterdam olurmu sizce arabayla veya trenle?
Bir de almanyadan ne alınır :)
Duseldorfdan frankfurta gidecekseniz gündüz vakti trenle gidin. Güzel manzarası var. Yolun büyük kısmı nehir kenarından gidiyor tavsiye ederim. Arabayla ve trenle de aynı sürede gidiliyor. Günübirlik frankfurt biraz zor olur bence kalmanızda fayda var. Frankfurtta ne var dersen de duseldorfun büyük hali pek bir fark yok.Boş bir zamanımda şehir turu otobüsüne binmiştim. 1 saat sürdü. yarım saatı duraklarda beklemekle geçti. Romer diye romalılardan kalma bir meydan var orası enteresan olabilir. Almanya da araç kiralayacaksınızda tavsiyem sixt olur.En az 10 defa almanyada araç kiralamışımdır hepsi yeni 10bin km yi bile geçmemişti. 94kmde mercedes e200 kiralamak güzel bir his. Türk vatandaşlarında biraz fazla fiyat çekiyorlar ama en hesaplısı bence bu firma...