Şimdi Ara

Hamam Otu Tozu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
162.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-2,5 ay kadar önce hamam otu tozunu baya bi araştırıp almıştım.

250 gr.lık özel parfümlü toza 4 lira verdim. Bir cumartesi gecesi banyoda yaklaşık 45 dk uğraşla dizimden göğsümün altına kadar olan tüm kıllardan kurtulmuştum.

Dediğim gibi 2-2,5 ay olmasına rağmen beklediğimden daha iyi bir sonuç aldım ve kıllar şuan çok uzamadı ama kesmek istiyorum yine.

Kıllar sanki daha zayıflamış gibi. Ama renkleri daha koyu. Özellikle kasığımdan dizime kadar olan bölümdeki kıllar çok uzundu. Hele tam kasığın çevresi...

Neyse kurtuldum çok şükür.

Şimdi yine almayı düşünüyorum da, bu sefer alt tarafı da alsam mı diyorum. İlk seferinde utancımdan alamamıştım. Sadece dizime kadar aldım, alt tarafı ellemedim. Çünkü body yapıyorum ve bodyde şort giyiyorum. Şort dizime kadar. Yani aldığım yerleri kapatıyor, alt tarafta yine kıl var.

Şimdi alırsam bir kaç hafta bodye uzun eşofmanla gitmek durumunda kalacağım. Almak istememin bir diğer nedeniyse, yazın (1 temmuz) alanyaya gidecem. Orada denize falan gireceğim illa ki. Zaten paso şortla kapriyle gezeceğimden bu kıllardan kurtulsam diyorum. Ama öyle kız bacağı gibi olması beni rahatsız edeceğinden şimdiden alayım, o zamana kadar çıkmış olur hem de bu kadar uzun olmaz diye düşünüyorum.

Ee o zaman niye konu açtın diyenlere, sizce alıyım mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hamam Otu Tozunun Tüylenme Üzerindeki Etkileri

Hamam otu tozu, geleneksel olarak cilt bakımında kullanılan, tıbbi özellikleriyle bilinen bir bitkidir. Son yıllarda, tüylenme ve kılları azaltmadaki potansiyel faydalarıyla ilgi görmektedir.

Hamam Otu Tozu Tüyleri Azaltır mı?

Bazı çalışmalar, hamam otu tozunun tüyleri azaltmada etkili olabileceğini öne sürmektedir. Tozun anti-androjenik özellikleri sayesinde testosteron üretimini azalttığı ve bu da tüylenmenin azalmasına yol açabileceği düşünülmektedir.

Hamam Otu Kılları Azaltır mı?

Benzer şekilde, hamam otu tozunun kılları azaltmaya da yardımcı olabileceği öne sürülmektedir. Bunun nedeni, tozun folikülleri zayıflatan ve büyümeyi engelleyen bileşikler içermesidir.

Nasıl Kullanılır?

Hamam otu tozunu tüylenme veya kılları azaltmak için kullanmak için aşağıdaki yolları deneyebilirsin:

• Macun olarak: Tozu su veya başka bir sıvı ile karıştırıp tüylü veya kıllı bölgelere uygula. 15-20 dakika bekledikten sonra durula.
    • Kapsül olarak: Hamam otu tozu kapsüllerini ağızdan alabilirsin. Günde önerilen dozu ve kullanım süresini belirlemek için bir sağlık uzmanına danışman önerilir.

Önemli Notlar:

• Hamam otu tozunun herkes için uygun olmayabileceğini unutma. Hamile veya emziren kadınlar, çocuklar ve bazı tıbbi durumları olan kişiler kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalıdır.
    • Toz, cilt tahrişine neden olabilir. Hassas cildin varsa, kullanmadan önce küçük bir alanda yama testi yap.
    • Sonuçların kişiden kişiye değişebileceğini ve gözle görülür etkilerin görülmesi genellikle birkaç hafta ila ay sürebilir.
    • Tüylenme veya kılların aşırı olması durumunda, tıbbi yardım alman önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben makasla kırptım, daha iyi oldu.
  • eee git gide daha çok daha kalın çıkmasın sonra?
  • @Mütercim
    Ya ben de öyle istiyorum ama o daha çok uzatacak gibi geliyor. Bu tozla gerçekten daha zayıf çıkıyor gibi. Kıllardan tamamen arınmak istemiyorum ama hafif olsun, uzun olmasın istiyorum...

@keremg
    Yok bunu uzun vadeli kullananlar var. Uzun vadeli demeyeyim de, düzenli demek daha doğru.
    Düzenli kullanırsan -kaç kullanımda bilmiyorum- baya baya azalıyor..
  • jilet etkisi yapmasın bir yerden sonra
  • etek traşında işe yarar mı ki bu? tahriş etmesin? sen soruna cevap almak için açmışsın konuyu ama bizim sorulara maruz kaldın hafız. bi cevapla hele
  • hocam o çok lanet birşey bende almıştım bok gibi kokuyor + çok pis tahriş ediyor + yakıyor dayanmak imkansız gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Protein tozu ishal yaptı ?
    12 yıl önce açıldı
    Hamam böceği yemi tavsiyesi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

jilet etkisi yapmasın bir yerden sonra

Yok hocam iyice azaltıyormuş. Ben daha 1 kez kullandım, bilmiyorum ama yorumlar inanılmaz olumlu.

quote:

Orijinalden alıntı: keremg

etek traşında işe yarar mı ki bu? tahriş etmesin? sen soruna cevap almak için açmışsın konuyu ama bizim sorulara maruz kaldın hafız. bi cevapla hele

Valla ilk karmamda bacaklarıma sürmüştüm. Tek tük kalmıştı kısacık kısacık. İkincisini çok sulu yapmışım. İkinciyi etek bölgesine sürdüm falan. Kıllar yine döküldü ama kökleri çok sert olduğundan (malum sürekli jiletle alıyoruz sakal gibi oldu) bir de sulu olduğundan pek etki göstermedi sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: Nobody5

hocam o çok lanet birşey bende almıştım bok gibi kokuyor + çok pis tahriş ediyor + yakıyor dayanmak imkansız gibi

Benim aldığım parfümlüydü. Kokusu yine de iğrençti. Ama zaten sonra duş aldım. Ertesi gün yine de biraz koku var gibiydi. O gün tekrar duş alınca gitti tamamen.

Ayrıca sallama zerre kadar tahriş yok.

Bacaklarıma sürdüm. Çamur sürdüğünüzü düşünün, öyle kapanmıştı üstü. Zaten kıllar suyla falan iyice kıvrıştı korkunç bir görünüm almıştı. 5-6 dk bekledikten sonra ılık suyla ovalamaya başladım. Sürttüğüm yer bembeyaz kaldı. Cidden tenimin rengini unutmuşum ya. Kıllar sökülüyor ama hiç bişey hissetmiyosun tabi. Şok oldum 1-2 dk içinde bembeyaz kaldı. Sonra tekrar sürdüm. Söylemesi ayıp makat bölgesine de sürdüm. Sulu olan şey denk geldi işte o bölgelere. Sulu olduğu için 2-3 kez uygulamak durumunda kaldım. En son 3.yü yaparken hafif sızlamalar oluyo gibiydi. Bir de kaşınıyor , kaşıyamıyorsunuz da

• Nerden aldın acaba parfüm şeklinde olanlardan birde nerde bulunur bu hamam tozu
  • nerden temin ediliyor ne diyip istiyon hocam.
  • sakın sürmeyin orman gibi oldu vucudum bide göğsünüze falan sürmeyin hele yüzünüze falan direk acillik olursunuz
  • @Mr.PainKiller
    @kulak_kiri

Bizim burada bi mısır çarşısı var ordan almıştım. Böyle otlar yağlar falan satılıyor. Aktar deniliyormuş /Gugıl Amca sağolsun\
    Gittim "Sa ben hamam otu tozu alacaktım ama var mı" dedim. Hemen verdi. Küçük bi paket içinde zaten 250 gr. Boş bir yoğurt kovası vardı küçük. Onun içine döktüm üstüne de sıcak su döktüm. Üstünde zaten yazıyor hazırlanışı uygulanışı falan. Sonra sürdüm işte..

Yalnız hocam öyle sandığınız gibi parfümlü falan değil. Yani orjinali iğrenç kokuyomuş onu koklamadım hiç ama bu bile özel parfümlü yazmasına rağmen rahatsız edici derecede kötü kokuyordu. Ben gece yaptım zaten. Banyonun penceresini açtım sabaha kadar kokusu çıkmış. Dediğim gibi ertesi gün rahat hissetmek için tekrar duş aldım koku kalmadı.

@cuulman1
    Atıyosun. Yüzünüze sürmeyin evet, elinize de beyaz eldiven giyerek yapın. Ben öyle yapmıştım yani. Gerçekten süper icatmış ama, acısız sancısız, tam erkek işi.

• korkma korkma bizim komşunun kızının kollarındaki tüyleri bitirmiş hep
  • Hamam otu bu tüy dökücülerin yaygınlaşmadığı zamanların tüy dökücüsüydü.
    Bir zaman çok meşhurdu bu toz,sonra tüy dökücü kremler çıktığı için ve hamam otu kadar feci kokmadıkları için hamam otu unutuldu,yerini bu kremlere bıraktı.
    Bu arada tüy dökücü kremlerinde asıl hammaddesi hamam otu'dur.Zaten bu yüzden tüy dökücü kremlerin içine firmalar ne kadar parfüm basarsa bassınlar bir çoğu hâlâ kötü kokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 27 Mayıs 2011; 22:21:12 >
  • Beyler bende almayı planlıyorum bu tozdan.Bir kutusu göğüs bölgem için yeterli olurmu?
  • Kılların daha beter çıkamasına neden olmuyorsa kullanılabilitesi var.
  • 1)Kıllar tekrar ne zamana kadar çıkıyor ? 1 hafta sonra çıkıyorsa hiç kullanmayalım daha iyi .
    2)Acıtıyor mu kılları alırken?
    3)Tek başına kullanması kolay mı ?
    4)Her yer için uygun mu ? Sırt,bel,göğüs,bacaklar,kollar vs ?
  • Mesajım bulunsun.Gerçekten dediğin gibi jilet etkisi yaratmıyosa süper bişey bence.
  • Kıl dediğiniz kestiğiniz veya tüy dökücü kullandığınız zaman iki üç gün içinde tekrar çıkar. Sakaldan farkı yok boşuna uğraşmayın. Eğer düzenli olarak kesemeyecekseniz hiç başlamayın kesmeye. Ağda yapın hem bi dahaki çıkış süresi uzun sürer yani uzun süre rahat edersiniz hemde tekrar çıktığında daha seyrek ve ince çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

1)Kıllar tekrar ne zamana kadar çıkıyor ? 1 hafta sonra çıkıyorsa hiç kullanmayalım daha iyi .
    2)Acıtıyor mu kılları alırken?
    3)Tek başına kullanması kolay mı ?
    4)Her yer için uygun mu ? Sırt,bel,göğüs,bacaklar,kollar vs ?

internette baya araştırdım en çok şikayet edilen yanı kokusu.Olumlu yorum daha fazla ama insandan insana değişir yani herkesin vücut yapısı aynı değil.Şimdi yeni çıkan kutular kokulu oluyormuş yani o kadarda rahatsız edici bir kokusu yoktur.Her bölgeye kullanılır diye biliyorum ama yüz ve cinsel organın olduğu bölgeyi kimse önermiyor tehlikeliymiş çünkü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.