Şimdi Ara

Halüsinasyon mu Gerçek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. İnsanlardan duyuyoruz yok ruh gördüm yok şunu gördüm falan. İnternette de birçok hikaye mevcut. Bunlar gerçek mi yoksa halüsinasyon mu ya da nedir? O kadar hikayenin ve o kadar kişiden duyulan şey yalan mı? Ayrıca tek kişi değil de birden fazla kişinin şahit olduğu olay nasıl halüsinasyon olabilir? Mesela az önce bir şey okudum ve buraya aktaracağım.

''Bir kaç yıl önce yatak odasında küçük pırıltılı çizgi filmlerdeki perilere benzeyen varlık gördüm. Endişelendim eşimi çağırdım. Önce dışarıdan bir şekilde yansıma mı diye perdeleri falan kontrol ettik kapalıydı, lambayı kapattık hala havada duruyordu. Elimi uzattım sağ elime almak istedim, eşim çok korktu panikledi odadan çıkmamız gerektiğini söyledi. Korkuyla odadan kaçtık, daha sonra odaya baktığımızda orada yoktu.

Bir de geçenlerde yine odada uyurken sabaha karşı uyandım. Sol tarafımda bir şey olduğunu fark ettim. İlk önce elbise gibi duruyordu. Elimi sürdüm. Buz gibi soğuktu. Daha sonra bir insan olduğunu fark ettim. 1.60cm boylarındaydı gözleri kanlı ama mavi gözlü bir erkekti. O an sanki onu daha önce görmüş olabileceğimi düşündüm. O da ölü olduğunu ve bazen insanlarla bağlantıya geçtiğini söyledi, beni sen çağırdın, kalk gidelim dedi. Ben de hayır seninle gelemem, burada yapmam gereken çok işim var dedim.

Sonra rüyada mıyım diye kendi kendime sordum. O arada varlık dedi ki uyanıksın, gözlerin kapalı ama diğer gözünle görüyorsun beni dedi. Çok korktuğumu hissettim. O sırada boğazım çok acıyordu o varlık bana boğazımı tuttuğunu, eğer bırakırsa korkudan bağıracağımı söyledi, eşimin yanımda uyuduğunu ve onu da korkutacağımı söyledi. Şimdi seni bırakıyorum sakın bağırma dedi. Tam kendimi sakinleştirdim ki eşim horladı ve birden çığlık attım ama fark ettim ki boğazım çok acıyordu. Eşimi de uyandırdım ama uyumadığımı biliyordum.''

• İnsanların sadece sözlerine dayalı ifadeleri kanıt olarak görmemek gerekir.
    Bunun dışında halüsinasyon olma ihtimalleri de yüksektir, örneğin şizofreninin toplumda görülme sıklığı % 1 civarındadır.
    Yani 10 milyonluk bir şehirde 100 000 şizofren var demektir, hadi 30 000 olsun. Sayı oldukça yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

İnsanların sadece sözlerine dayalı ifadeleri kanıt olarak görmemek gerekir.
    Bunun dışında halüsinasyon olma ihtimalleri de yüksektir, örneğin şizofreninin toplumda görülme sıklığı % 1 civarındadır.
    Yani 10 milyonluk bir şehirde 100 000 şizofren var demektir, hadi 30 000 olsun. Sayı oldukça yüksek.

Söyleyen herkes mi yalan söylüyor? Yalan olduğunu düşünmek çok saçma oluyor. Halüsinasyon ise kişi tek başına bir şeyler gördüyse olabilir fakat birden fazla kişinin aynı olaya tanık olması şüpheli.
  • Yukarıdaki tanıklıkta yalnızca bir kişinin anlattıkları var.
  • quote:

Yukarıdaki tanıklıkta yalnızca bir kişinin anlattıkları var.

Evet fakat internette buna benzer birçok hikaye bulabilirsiniz. Arkadaş grubuyla birlikte demon gördüklerini söylüyor ve hatta resmini çizmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Evet fakat internette buna benzer birçok hikaye bulabilirsiniz. Arkadaş grubuyla birlikte demon gördüklerini söylüyor ve hatta resmini çizmiş.

Çoğu creepypasta tarzı oluşumlardan çıkma veya ona benzer hikayeler. Eğer bunlardan birini bile kanıtlayacak olsalar james randi tarafından 1 milyob dolarlık ödülü alabilirler.

Hikaye olmayanlarında sebebi belli. İnsanlar cinden periden öyle korkuyor ki, cin deme gelir 3 harfli de, gece aynaya bakma vs gibi onlarca yanlış inanış var. Şimdi sen hayatın boyunca aynaya bakınca bir şey göreceğini sanarsan aynaya baktığında beynin sana o görüntüyü gösterir zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ozellikle uc harfliler de buna dahil olmali.Cunku bazi arkadaslar halusinasyonu idda ediyor fakat gorenler az da degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    olm
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz. Thor

quote:

quote:

Çoğu creepypasta tarzı oluşumlardan çıkma veya ona benzer hikayeler. Eğer bunlardan birini bile kanıtlayacak olsalar james randi tarafından 1 milyob dolarlık ödülü alabilirler.

Hikaye olmayanlarında sebebi belli. İnsanlar cinden periden öyle korkuyor ki, cin deme gelir 3 harfli de, gece aynaya bakma vs gibi onlarca yanlış inanış var. Şimdi sen hayatın boyunca aynaya bakınca bir şey göreceğini sanarsan aynaya baktığında beynin sana o görüntüyü gösterir zaten.

Hocam kanıtlayana şu kadar para olayı şuna benziyor. Ara geçiş formu getirene Harun yahya 10 trilyon verecekmiş Tamam insanlar korkuyor ama herkeste öyle değil ki. Mesela şunu bunu gördüm diyen adama yazıyorlar çok film izlemişsindir, rüyadır bilinçaltıdır vs gibi şeyler. Ama adamın o konularla ilgisi yok. Yani hayal ediyor değil çünkü ilgisi yok, birşeyler görüyor. Bu hayal etme konusunda mesela bir insan da görebiliriz halüsinasyon olarak. Şimdi insanlar gerçek değil diyebilir miyiz? Evrende yalnız mıyız? Herşey maddeden mi ibaret? Mesela hayal olsa görülen şeyin insana herhangi bir fiziksel zararı olamaz. Fakat zarar görenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 6 Temmuz 2016; 18:12:31 >

• şuna demon yerine şeytan desene ingilizce söyleyince dahamı havalı oluyor acaba.
    benim bildiğim şeytan görülemez cinn dir o.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam kanıtlayana şu kadar para olayı şuna benziyor. Ara geçiş formu getirene Harun yahya 10 trilyon verecekmiş Tamam insanlar korkuyor ama herkeste öyle değil ki. Mesela şunu bunu gördüm diyen adama yazıyorlar çok film izlemişsindir, rüyadır bilinçaltıdır vs gibi şeyler. Ama adamın o konularla ilgisi yok. Yani hayal ediyor değil çünkü ilgisi yok, birşeyler görüyor. Bu hayal etme konusunda mesela bir insan da görebiliriz halüsinasyon olarak. Şimdi insanlar gerçek değil diyebilir miyiz? Evrende yalnız mıyız? Herşey maddeden mi ibaret? Mesela hayal olsa görülen şeyin insana herhangi bir fiziksel zararı olamaz. Fakat zarar görenler var.

Zarar gören var mı bu olaydan? Kanıtlı bir şekilde? Geri kalanı da şizofreni kaynaklı hocam genellikle. Şizofreni oranı ne yazık ki sanılandan fazla toplumda.

Hocam benzetme hoşta bir kere ara tür denen bir şey evrimi başka tsrafıyla anlayanların uydurmasıdır birazda ara form diye bir şey yoktur mümkün de olamaz zaten. Her birimiz ara formuz aslında. Evrim asla durmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zarar gören var mı bu olaydan? Kanıtlı bir şekilde? Geri kalanı da şizofreni kaynaklı hocam genellikle. Şizofreni oranı ne yazık ki sanılandan fazla toplumda.

Hocam benzetme hoşta bir kere ara tür denen bir şey evrimi başka tsrafıyla anlayanların uydurmasıdır birazda ara form diye bir şey yoktur mümkün de olamaz zaten. Her birimiz ara formuz aslında. Evrim asla durmaz.

İnternette birçok hikaye bulabilirsiniz. Zarar da gören var. Kanıtlı derken fotoğraf mı çekmesi lazım? Herkes yalan veya şizofren mi? Yani söyleyen herkese bunu nasıl diyebiliriz? Şizofreni ileri derece bir hastalık değil mi her diyene bunu diyemeyiz. Evreni daha ne kadar biliyoruz ki.

Ara form uydurma olur mu hiç. Canlılar çevre ve iklim koşullarına uyum sağlamaya çalışıyor. Ortama uyum sağlayan hayatta kalıyor diğeri ise ölüyor. Zamanla evrile evrile değişim geçiriyor ve birbirine dönüşüyor canlılar. O yüzden ara geçiş formu çok önemli. Zaten evrimi savunan Ergi hoca da ara geçişi göstermeye çalışıyordu programlarda. Hepimiz bir ara geçişiz diyoruz ama bizden sonra ne olacak bunu bilmiyoruz, farklı canlı farklı tür olur mu sadece bir tahmin bu. Fakat ara geçiş fosillerine bakmak çok önemli. Ara geçiş yoksa evrim sıkıntıya girer. Harun Yahya kendinden çok emin bi şekilde ara geçişi verene 10 trilyon diyor. Richard Dawkins en baba evrimcilerden ve evrimi cinayet işlendikten sonra olay yerine gelen dedektif olayına benzetiyor. Evrimi direk gözlemlemiyoruz yani türden türe geçişi. Geriye kalan fosiller ve biyoloji bilimiyle sonuçlara ulaşıyoruz ve çıkarım yapıyoruz. O yüzden ara geçiş çok büyük önem taşıyor. Ama konumuz evrim değil konu sapmasın.

Edit: Ekleme ve imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 7 Temmuz 2016; 0:24:27 >

• http://www.evrimagaci.org/fotograf/26

Önemli Uyarı: "Ara Geçiş" Türü diye bir şey, bilimsel olarak YOKTUR! Bu terim bilimsel DEĞİLDİR ve Evrim Karşıtları tarafından uydurulmuştur. İlk canlı hariç YOK OLMUŞ VE YAŞAYAN BÜTÜN CANLILAR, evrimsel süreçte kendilerinden ÖNCE gelen canlı ile, kendisinden SONRA gelen canlı arasındaki bir "ara geçiş türüdür". Dolayısıyla zaten HER TÜR, ara geçiş türüdür.

Ayrıca diğer bir örnek temporal lob epilepsisi. Diğer adıyla peygamber hastalığı. İncelerseniz o da çoğu şeyi açıklayan bir hastalık. Yani illa şizofreni dememek gerek ama mutlaka psikolojik bir soruna dayalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fullmetal Chemist -- 7 Temmuz 2016; 0:29:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rainfall38

şuna demon yerine şeytan desene ingilizce söyleyince dahamı havalı oluyor acaba.
    benim bildiğim şeytan görülemez cinn dir o.

Yok hocam hava için demedim. Farklı olduğunu söylemişlerdi başka bir forumda. Sizce gerçek mi yoksa değil mi?
  • quote:

http://www.evrimagaci.org/fotograf/26

Önemli Uyarı: "Ara Geçiş" Türü diye bir şey, bilimsel olarak YOKTUR! Bu terim bilimsel DEĞİLDİR ve Evrim Karşıtları tarafından uydurulmuştur. İlk canlı hariç YOK OLMUŞ VE YAŞAYAN BÜTÜN CANLILAR, evrimsel süreçte kendilerinden ÖNCE gelen canlı ile, kendisinden SONRA gelen canlı arasındaki bir "ara geçiş türüdür". Dolayısıyla zaten HER TÜR, ara geçiş türüdür.

Şimdi biz insanız yani homo sapiens diyoruz buna di mi. Homo sapiens'ten milyon yıl sonra başka tür çıkabilir fakat şu an başka tür çıkmadığı için biz ara geçişiz nasıl deriz? Mesela birçok homo türünden bahsediliyor. Onla bizler arasındaki türler ara geçiş diyebiliriz. Yani iki türün arasında olması lazım. Dolayısıyla biz ara geçiş değiliz.

• Hepsinin psikolojik olduğunu sanmıyorum. Evren çok büyük daha hiç bir şey çözmedik dostum. Çok basite indirgiyorsun bence. Mesela sen şu an sağlıklısın öyle di mi? Sen bir varlık çağırmayı deneyip sonuçları yazabilir misin? Cin çağırma yaz birçok site çıkıyor ve sonuçları merak ediyorum. Ama psikolojik rahatsızlığın olmasın yani gerçek olduğunu öyle anlayabiliriz. Psikolojik rahatsızlığın yoksa ve insan üstü bir varlıkla karşılaşırsan ya da görünmese bile evde eylemler yaparsa gerçek olduğunu anlarız. Sonuçları merakla bekliyorum.
  • Dostum çok defa denedim. Bir ara telekinezi, psişik olaylardan tutta astral seyahate kadar kafayı bozmuştum diyebilirim; kitaplar, makaleler, saatler süren denemeler. Ve inançlıydım o zaman yani inanmama gibi bir sorundan dolayı da yapamamış olamam. Kaç defa iletişimi denedim ama olmadı ne yazık ki. Belkide tipimi beğenmediler.

Tek olmadığımızı inanan bir insanım ama bence bu daha çok bu yaşamın uzayda olacağına inanıyorum. Bana göre canlılığın yaşamı hücrelerde yatar o yüzden enerji formlu canlılara pek inanamıyorum ne yazık ki. Eğer bizden başka uzayda akıllı yaşam formu varsa onlarında hücre temelli olacağını düşünüyorum. O yüzden sadece istediği zaman görünen ultra-akıllı yaşam formları olacağını sanmıyorum. Tabii ki bir ihtimal olabilir ama daha onları keşfetmeye çok uzağız gibi(bilimsek yöntemlerle.

Not: hiç bir hastalığım yok.

• quote:

Dostum çok defa denedim. Bir ara telekinezi, psişik olaylardan tutta astral seyahate kadar kafayı bozmuştum diyebilirim; kitaplar, makaleler, saatler süren denemeler. Ve inançlıydım o zaman yani inanmama gibi bir sorundan dolayı da yapamamış olamam. Kaç defa iletişimi denedim ama olmadı ne yazık ki. Belkide tipimi beğenmediler.

Tek olmadığımızı inanan bir insanım ama bence bu daha çok bu yaşamın uzayda olacağına inanıyorum. Bana göre canlılığın yaşamı hücrelerde yatar o yüzden enerji formlu canlılara pek inanamıyorum ne yazık ki. Eğer bizden başka uzayda akıllı yaşam formu varsa onlarında hücre temelli olacağını düşünüyorum. O yüzden sadece istediği zaman görünen ultra-akıllı yaşam formları olacağını sanmıyorum. Tabii ki bir ihtimal olabilir ama daha onları keşfetmeye çok uzağız gibi(bilimsek yöntemlerle.

Varlık çağırma olarak hangi yöntemi denedin?

• quote:

quote:

Dostum çok defa denedim. Bir ara telekinezi, psişik olaylardan tutta astral seyahate kadar kafayı bozmuştum diyebilirim; kitaplar, makaleler, saatler süren denemeler. Ve inançlıydım o zaman yani inanmama gibi bir sorundan dolayı da yapamamış olamam. Kaç defa iletişimi denedim ama olmadı ne yazık ki. Belkide tipimi beğenmediler.

Ne bulduysam hocam. En uyduruk yöntemde(ayna yöntemi) en karışık şeylere kadar. Hatta bir ara inci de korku hikayesi yazıyordu quanttum. Ondan yöntemleri sorup onları bile tekrarlamaya çalıştım. Bilimum dua yı vs de denedim. Ama işe yaramadı hiçbiri. Issız yerde denedim birçoğunu da(köyde tepenin başında vs.)

• quote:

quote:

quote:

Ne bulduysam hocam. En uyduruk yöntemde(ayna yöntemi) en karışık şeylere kadar. Hatta bir ara inci de korku hikayesi yazıyordu quanttum. Ondan yöntemleri sorup onları bile tekrarlamaya çalıştım. Bilimum dua yı vs de denedim. Ama işe yaramadı hiçbiri. Issız yerde denedim birçoğunu da(köyde tepenin başında vs.)

Link vermek forumda yasak mı bilmiyorum fakat link vereceğim. Orada yazanları dener misin? Önceden yanlışlık yapmış olabilirsin, tekrar denemekte fayda var diye düşünüyorum.

http://www.****.com/garip-olaylar/3828048-cin-cagirma-kesinlikle-geliyor-inanmayan-girsin.html
    http://www.yanimani.com/cin-cagirma-yontemleri-ve-duasi.html
    http://www.mailce.com/cin-nasil-cagirilir.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

Link vermek forumda yasak mı bilmiyorum fakat link vereceğim. Orada yazanları dener misin? Önceden yanlışlık yapmış olabilirsin, tekrar denemekte fayda var diye düşünüyorum.

http://www.****.com/garip-olaylar/3828048-cin-cagirma-kesinlikle-geliyor-inanmayan-girsin.html
    http://www.yanimani.com/cin-cagirma-yontemleri-ve-duasi.html
    http://www.mailce.com/cin-nasil-cagirilir.html

Tamam hocam deneyeyim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.