Şimdi Ara

Halüsinasyon mu Gerçek mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hz. Thor

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

quote:

quote:

Dostum çok defa denedim. Bir ara telekinezi, psişik olaylardan tutta astral seyahate kadar kafayı bozmuştum diyebilirim; kitaplar, makaleler, saatler süren denemeler. Ve inançlıydım o zaman yani inanmama gibi bir sorundan dolayı da yapamamış olamam. Kaç defa iletişimi denedim ama olmadı ne yazık ki. Belkide tipimi beğenmediler.

Tek olmadığımızı inanan bir insanım ama bence bu daha çok bu yaşamın uzayda olacağına inanıyorum. Bana göre canlılığın yaşamı hücrelerde yatar o yüzden enerji formlu canlılara pek inanamıyorum ne yazık ki. Eğer bizden başka uzayda akıllı yaşam formu varsa onlarında hücre temelli olacağını düşünüyorum. O yüzden sadece istediği zaman görünen ultra-akıllı yaşam formları olacağını sanmıyorum. Tabii ki bir ihtimal olabilir ama daha onları keşfetmeye çok uzağız gibi(bilimsek yöntemlerle.

Not: hiç bir hastalığım yok.

Varlık çağırma olarak hangi yöntemi denedin?

Ne bulduysam hocam. En uyduruk yöntemde(ayna yöntemi) en karışık şeylere kadar. Hatta bir ara inci de korku hikayesi yazıyordu quanttum. Ondan yöntemleri sorup onları bile tekrarlamaya çalıştım. Bilimum dua yı vs de denedim. Ama işe yaramadı hiçbiri. Issız yerde denedim birçoğunu da(köyde tepenin başında vs.)

Link vermek forumda yasak mı bilmiyorum fakat link vereceğim. Orada yazanları dener misin? Önceden yanlışlık yapmış olabilirsin, tekrar denemekte fayda var diye düşünüyorum.

http://www.****.com/garip-olaylar/3828048-cin-cagirma-kesinlikle-geliyor-inanmayan-girsin.html
    http://www.yanimani.com/cin-cagirma-yontemleri-ve-duasi.html
    http://www.mailce.com/cin-nasil-cagirilir.html

Tamam hocam deneyeyim

Hocam ilk link kırık çünkü forrrrrrr u m t e rrrreee olduğundan burada sansürleniyor. O kısmı düzeltirseniz oraya da girebilirsiniz. Sonuçları merak ediyorum.

Edit: Yine sansürlenmiş. Kasteddiğim forrrruum tee reeeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 7 Temmuz 2016; 1:36:57 >

• Ruh, cin, peri, şeytan, melek, tanrı, gandalf, tek yüzük, harry potter, jedi falan bunların hepsi insanın hayal dünyasının ürünleridir gerçek hayatla, özellikle ''BİLİMLE'' alakları yoktur. Kamera icat edileli 100 yıl olacak nerdeyse bu tür şeyler gerçek olsaydı çoktan çıkardı, ayrıca gece görüşü, kızıl ötesi şu bu gibi bir sürü teknolojik cihazda mevcut. Yani eğer fantastik bir kitap yazmayı düşünmüyorsanız bu konuları ciddi ciddi düşünüpte vaktinizi ve beyninizi ziyan etmeyin.
  • Sonuç nedir hocam?
  • quote:

Sonuç nedir hocam?

Hah iyi ki hatırlattınız hocam düğün felan vardı arada kaynamış yazmayı unuttum.

Bu sabah namazına yakın denedim. Hava aydınlanmadan önce yani. Karanlık bir yerde deneyin diyordu. Sadece minik bit ışık kullanfım okumak için. İlk kısımları biliyordum duaların(la havle vela kuvevte illa...) kısmı. Diğer kısımları yazdım kağıda ordan okudum. Telefondan okurken dikkatim dağılır diye. Cin suresini kuran'dan okudum hareke olayları yüzünden. Türkçe olarak tam ifade edemem diye. sonuç ne yazık ki sıfır. Ama eğlenceliydi. Eğer ezberlemedin ondandır diyorsan bir daha deneyeyim ezberleyip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fullmetal Chemist -- 7 Temmuz 2016; 23:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zürafaya benzediğini düşündüğün bir bulut kümesini arkadaşına göster, "bak şu zürafaya benziyor değil mi?" diye. Muhtemelen o da onaylayacaktir.
    Zürafaya benzediğini düşündüğün bir bulut kümesini bu sefer "bak bu bulutlar neye benziyor sence ?" dersen, o da bir seyler uyduracak ama muhtemelen ( cok bariz degilse ) zurafa olmayacak.
    Hic soylemezsen kimisi zurafaya benzetecek, kimisi golf sopasina benzetecek, kimisi farketmeyecek bile. Toplu halde ayni sekilde yorumlamak icin birilerinin buna on ayak olmasi gerekiyor. Kisiler bunu kendi iradeleri ile benzettigini zannediyor ama aslinda baski altindalar. Buna cognitive bias deniliyor.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias

Cin, peri, gulyabani vs ne dersen de. Tüm gün boyunca cin hikayeleri dınlersen ya da buna kafayı takarsan sağda solda garip parıltılar görmen cok normal.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Zürafaya benzediğini düşündüğün bir bulut kümesini arkadaşına göster, "bak şu zürafaya benziyor değil mi?" diye. Muhtemelen o da onaylayacaktir.
    Zürafaya benzediğini düşündüğün bir bulut kümesini bu sefer "bak bu bulutlar neye benziyor sence ?" dersen, o da bir seyler uyduracak ama muhtemelen ( cok bariz degilse ) zurafa olmayacak.
    Hic soylemezsen kimisi zurafaya benzetecek, kimisi golf sopasina benzetecek, kimisi farketmeyecek bile. Toplu halde ayni sekilde yorumlamak icin birilerinin buna on ayak olmasi gerekiyor. Kisiler bunu kendi iradeleri ile benzettigini zannediyor ama aslinda baski altindalar. Buna cognitive bias deniliyor.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_bias

Cin, peri, gulyabani vs ne dersen de. Tüm gün boyunca cin hikayeleri dınlersen ya da buna kafayı takarsan sağda solda garip parıltılar görmen cok normal.

Peki bu ruh olaylarıyla ilgisi olmayan bir bireyin cin veya benzeri bir varlık görmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Hepsini psikoloji ile açıklayabilir miyiz?

• Cin ya da perinin herkesçe bilinen bir görüntüsü yok ki. Adam "bir şey" görüyor. Cin diyor. Peri diyor. Bunun bir ispatı, tanımı vs yok ki. O yüzden gördüğüne doğru ya da yanlış diyemeyiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap vermek için yeterli bir bilgi yok gibi görünüyor fakat bu olaya yakından tanıklık ediyor olduğum için bir şeyler söyleyebilirim.
    Babaanneme gençliğinde büyü yapılmış ve bu yüzden cinler ona musallat olmuş, kendisi böyle anlatıyor. Ayda 5-6 kez gelir bizde kalır. Gündüzleri sadece halüsinasyonlar(baya korkutucu şeyler) görse de geceleri uyurken sanki birileri ona işkence ediyormuş gibi boğuk ve düzenli bir ses çıkarır. Bu olay her tekrarlandığında odasına gidip onu uyandırırım ama 5 dakika sonra yine aynı sesler gelmeye başlar.
    İnsan kendisini acı çekerken düşlüyor olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Cin ya da perinin herkesçe bilinen bir görüntüsü yok ki. Adam "bir şey" görüyor. Cin diyor. Peri diyor. Bunun bir ispatı, tanımı vs yok ki. O yüzden gördüğüne doğru ya da yanlış diyemeyiz.

Peki gördüğü nedir o zaman? Herkesi deli ve şizofren olarak nitelendiremeyiz ki. Çok basite indirgemek olur. Mesela atıyorum hayal olarak insan da görebiliriz. Şimdi hayal olarak insan gördük diye bütün insanlar yalan ve yaşamıyor, aslında hepsi hayal diyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Cevap vermek için yeterli bir bilgi yok gibi görünüyor fakat bu olaya yakından tanıklık ediyor olduğum için bir şeyler söyleyebilirim.
    Babaanneme gençliğinde büyü yapılmış ve bu yüzden cinler ona musallat olmuş, kendisi böyle anlatıyor. Ayda 5-6 kez gelir bizde kalır. Gündüzleri sadece halüsinasyonlar(baya korkutucu şeyler) görse de geceleri uyurken sanki birileri ona işkence ediyormuş gibi boğuk ve düzenli bir ses çıkarır. Bu olay her tekrarlandığında odasına gidip onu uyandırırım ama 5 dakika sonra yine aynı sesler gelmeye başlar.
    İnsan kendisini acı çekerken düşlüyor olamaz.

Peki siz bir şey gördünüz mü o sizde kalırken?
  • Hayır, hiçbir şey görmedim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.