Şimdi Ara

Half Life serisi gelmiş geçmiş en iyi oyun serisidir net.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana yapımcısına tanrı gibi tapılan başka oyun söyleyin. (Google ancaya "Lord Gaben" yazmanız yeterli)

Bana serinin devam etmesi için yapımcıya 636899644 tane e-posta yollanan,hatta evine sırf bunun için gidilen başka oyun söyleyin.

Bana her çıktığında devrim yapan başka oyun serisi söyleyin.

Bana oyunun tüm hikayesinin bağımsız geliştiricilerin yaptığı modlar sayesinde detaylandırıldığı başka oyun serisi söyleyin.

Ne derseniz deyin,ne Star Wars,ne Witcher,ne Age Of Empires,nede GTA serisi bu kadar saygı görmeyecek ve sevilmeyecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Half Life'ı değerlendirmek için oyun tarihi ve kültürünü iyi bilmek gerekir. 1999 çıkışlı bir oyunu günümüz şartlarınca değerlendirmek saçmalık olur. Kim ne derse desin Half Life, oyun tarihinde çağ kapatıp çağ açandır. Derinlikli bir kurgusu ve iyi irdelenmesi gereken karakterleri vardır. Zaman-Mekan ilişkisi müthiş kurgulanmıştır. Half Life'ı iyi anlamak için serinin tüm eklerini de oynamak gerekir, Özellikle Portal oyunlarını çok iyi analiz etmek gerekir.

Yaklaşık 25 senelik oyuncuyum, oyun tarihinin hemen hepsine tanıklık etmiş sayılırım. Hikaye bazında seri içinde bu kadar geçişken bir yapım bence henüz gelmedi. Yani Bioshock ile falan kıyaslayan var, gülüp geçiyorum...

Teknolojik bakımdan ise Half Life günümüz FPS oyunlarına ışık tutmuştur. Hala geçerliliğini koruyan dinamikler getirmiştir. 2. oyun ile de oyun motoru nasıl yazılır bunun dersini verdiler. Günümüzde bile geçerli olan bir grafik motoru yazdılar ve orta halli sistemler bile canavar gibi çalıştırıyordu.

Diceğim o ki yeni yetme grafik aşığı bebeler lütfen terbiyesini takınsın. Tüm oyun dünyası bir vitrinse, Half Life o vitrinde en üst rafta duran nadide bir kupadır...
    HL'yi gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi yapan şeyler şunlar.

-Her çıktığında devrim yapması ve "Dinleyin ulan develer,en büyük benim" demesi

-Devam oyunu gelmesi için yapımcısının dünyada görülmemiş seviyede tacize uğraması

-Masanın başından kalkınca içinde bir boşluk hissetmen

-G-Man gibi çok güzel tasarlanmış düşman (yada dost,ne olduğu belli değil elemanın.)

-Mevcut oyunların remasteredi çıksa Steam'in çökeceği gerçeği

-Sırf bu oyun yüzünden insanların "Lord Gaben'a" tapması (Çok şükür kafayı o kadar üşütmedim)

-Efsane hikayesi

-788379974444 kere oynasan da düşmanları görünce ağzından sinkaflı küfür çıkması. Headcrablar havalandırma boşluğunda önüme çıkınca kaç kere altıma kaçırdığımı unuttum

-Hayvani boyutta hayran kitlesi (Burdan kastım Gabe "Seri devam etmeyecek" dese evine kadar gidip onu öldürecek kadar ciddi hayran kitlesi)

-(Sizin için önemsiz ama) 96 Metacritic puanı

-Metacritic tarafından GOTY ödülü alması (HL2)

-Hikayenin 84689634 tane mod sayesinde bayağı detaylanması (Örnek teşkil etmesi açısından size HL:Operation Rosenberg modunu öneririm,Valve bunu alıp biraz makyajla Blue Shift devamı diye çıkartsa sırıtmaz.)

-CS gibi dünyayı kasıp kavuran bir oyunun en başlarda HL modu olması

Kusura bakmayın ama dediklerim sadece HL'de bulunuyor. Daha ötesi yok. Ne Crysis,Ne GTA,Ne Witcher,Ne de başka bir oyunda
    Half Life serisi bir efsanedir, bir mihenk taşıdır ama gelmiş geçmiş en iyi seri demek imkansız ki 23 yıllık bir oyuncu olarak diyorum bunu.

Kesinlikle FPS oyunları arasında bir numara denilebilir; döneminde getirdiği yeniliklerden ötürü.

Ama türe getirilen yenilik olarak ve hatta daha da ileri giderek söylüyorum ait olduğu donanımda oynanış sınırlarını zorlayan tek bir oyun vardır bu da Metal Gear Solid 3'dür.

Daha daha ileri gidelim; Elder Scroll serisi efsanenin de efsanesidir.

Age of Empires da öyle ve hatta bir nokta da Sims oyunları bile. Daha bunun türde standartları belirleyen GTA'sı var ve hatta kendi türünü yaratan CM oyunları vardır.

Konsol kültüründe büyümüş biriyimdir; Resident Evil, Silent Hill bunlar da aşırı ötesi dönem içinde standart belirleyen üst düzey efsane oyunlardır.

Ve daha buraya değinmediğim onlarca oyun eklenebilir çok rahat bir şekilde.

Half Life efsane mi ? -Evet
    Dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi mi? -KESİNLİKLE HAYIR

Hele bir de skorlarla yorum yapacaksak, orada çakılır durursun zaten. Rakamlarla oyun kalitesi belirlenmez. Oyun kalitesine bakacaksan başka ölçütleri vardır bunun. Hele hele dünyanın en iyisi demek en büyük hata olur "gelmiş geçmiş" demek zaten tamamen fan boyluktur.
  • Aksini idda eden yok zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savaş-aksiyon mekanikleri dışında Witcher serisi çok ağır tokatlar HL'yi, öyle bir tokatlar ki kendine gelemez.
  • Bir oyuncuyu yıllandıkça tatmin etmek oyun beğendirmek zordur.
    20 yıllık oyuncu olarak Witcher serisi kadar beni sarsan bittiği zaman boşluğa düşüren bir oyun oynamadım. Soundtracklarını her gün dinler zamanında bünyemde yaşattığı müthiş etkiyi hissederim.
  • Hayır değildir. İki oyunluk bir seri öyle ahım şahım bir seri de değildir. (Daha oynamadım gerçi)

• HL ve HL 2 96 puan aldı,üstelik HL 2 Metacritic tarafından Game Of The Year seçildi. Sırasıyla W1 EE 86,W2 88 ve W3 94 puan aldı

Şimdi yavaşca kaybolabilirsiniz

• Bana yapımcısına tanrı gibi tapılan başka oyun söyleyin. (Google ancaya "Lord Gaben" yazmanız yeterli)
    - evet bir grup ergen/velet tarafından bu beş para etmez adam tanrı muamelesi görüyor, doğrudur.

Bana serinin devam etmesi için yapımcıya 636899644 tane e-posta yollanan,hatta evine sırf bunun için gidilen başka oyun söyleyin.
    - populer kültür... bunu yapan veletler daha hl1 bile oynamamıştır.

Bana her çıktığında devrim yapan başka oyun serisi söyleyin.
    - ula zaten 2 kez çıktı devrim yapsa ne olur yapmasa ne olur.

Bana oyunun tüm hikayesinin bağımsız geliştiricilerin yaptığı modlar sayesinde detaylandırıldığı başka oyun serisi söyleyin.
    - fifa 19
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Banzai! kullanıcısına yanıt
    Ok,hiçbirine doğru düzgün cevap veremiyorsun sonra bıdı bıdı yapıyorsun. İşin daha kötüsü bu mesajını artılayacak veletler olması

Hele fifa 19 cevabına ve hl1 oynamayan veletlerin hl3 istemesine neremle gülsem bilemedim.

• Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Ooo Metacritic dediyse hemen kayboluyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman W3'ün 94 puanı da yalan?

• FPS oyunlarını bu oyun türü çıktığından beri takip ediyorum. Ki bu 90ların başına denk geliyor. Wolfenstein ve Doom serisi genelde FPS tarihini doldursada (başından sonuna), Half Life hem ilk oyunda hem de ikinci oyunda dönüm noktalarını oluşturdu. Half Life 'ın konu odaklı oynanışı ve inanılmaz sarıcı atmosferi, Half Life 2'nin çıktığı dönem konu dışında, fizik ve grafiksel başarısı. Hangisi en iyisi diyemem ama, gelmiş geçmiş en iyi 5 fps oyunu söyle dersen, Wolfenstein 3d ve Doom 2 ile birlikte Half Life'ıda sayarım. Ama seri olarak favorim Stalker serisi. Stalker kadar atmosferi ile beni saran başka oyun olmadı daha.
  • Benim için de Half Life en iyi oyun serisidir. Ancak bunu başkalarına bu şekilde dayatman yanlış her insan farklı oyunu kendi enlerinin arasına alabilir
  • Half Life serisi bir efsanedir, bir mihenk taşıdır ama gelmiş geçmiş en iyi seri demek imkansız ki 23 yıllık bir oyuncu olarak diyorum bunu.

Kesinlikle FPS oyunları arasında bir numara denilebilir; döneminde getirdiği yeniliklerden ötürü.

Ama türe getirilen yenilik olarak ve hatta daha da ileri giderek söylüyorum ait olduğu donanımda oynanış sınırlarını zorlayan tek bir oyun vardır bu da Metal Gear Solid 3'dür.

Daha daha ileri gidelim; Elder Scroll serisi efsanenin de efsanesidir.

Age of Empires da öyle ve hatta bir nokta da Sims oyunları bile. Daha bunun türde standartları belirleyen GTA'sı var ve hatta kendi türünü yaratan CM oyunları vardır.

Konsol kültüründe büyümüş biriyimdir; Resident Evil, Silent Hill bunlar da aşırı ötesi dönem içinde standart belirleyen üst düzey efsane oyunlardır.

Ve daha buraya değinmediğim onlarca oyun eklenebilir çok rahat bir şekilde.

Half Life efsane mi ? -Evet
    Dünyanın gelmiş geçmiş en iyisi mi? -KESİNLİKLE HAYIR

Hele bir de skorlarla yorum yapacaksak, orada çakılır durursun zaten. Rakamlarla oyun kalitesi belirlenmez. Oyun kalitesine bakacaksan başka ölçütleri vardır bunun. Hele hele dünyanın en iyisi demek en büyük hata olur "gelmiş geçmiş" demek zaten tamamen fan boyluktur.

• hlf 3 ü geçtim bari tüm seriyi günümüz grafikleri çıkarsalar keşke
  • HL'yi gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi yapan şeyler şunlar.

-Devam oyunu gelmesi için yapımcısının dünyada görülmemiş seviyede tacize uğraması

-G-Man gibi çok güzel tasarlanmış düşman (yada dost,ne olduğu belli değil elemanın.)

-Sırf bu oyun yüzünden insanların "Lord Gaben'a" tapması (Çok şükür kafayı o kadar üşütmedim)

-Efsane hikayesi

-788379974444 kere oynasan da düşmanları görünce ağzından sinkaflı küfür çıkması. Headcrablar havalandırma boşluğunda önüme çıkınca kaç kere altıma kaçırdığımı unuttum

-Hayvani boyutta hayran kitlesi (Burdan kastım Gabe "Seri devam etmeyecek" dese evine kadar gidip onu öldürecek kadar ciddi hayran kitlesi)

-Hikayenin 84689634 tane mod sayesinde bayağı detaylanması (Örnek teşkil etmesi açısından size HL:Operation Rosenberg modunu öneririm,Valve bunu alıp biraz makyajla Blue Shift devamı diye çıkartsa sırıtmaz.)

Kusura bakmayın ama dediklerim sadece HL'de bulunuyor. Daha ötesi yok. Ne Crysis,Ne GTA,Ne Witcher,Ne de başka bir oyunda

• Böyle buyurdu FanBoy.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

HL'yi gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi yapan şeyler şunlar.

-Efsane hikayesi

-Her çıktığında devrim yapması diye bir şey yok. İlk oyun devrim idi. Kaldı ki buna örnek verebileceğimiz onlarca oyun var.

-Tacize uğrar.. Adam çıkarmıyor markayı. Daha geçen E3'de Bethasda hazır olmayan ve en az 3-4 yıl sonra çıkaracak oyunu sırf fan ve medya baskısı ve beklentisi yüzünden duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda benzer bask RDR için Rockstar'a geliyordu. Kaldı ki Kojima'nın SH yapması için bile kampanyalar düzenlendi, deli ötesi baskılar geldi.

-Göreceli

-Ben de Rockstar Games'e tapıyorum; göreceli

-Efsane hikayeler görmemişsin bir; kaldı ki HL hikayesi bütüne bile bağlanamadı.

-Göreceli

-Öyle bir hayran kitlesi yok. Sadece ben sen ve milyonlarca eski oyuncular bilir sadece.

-Puan önemsiz.
    THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD daha yukarı bir MC skoruna sahip kaldı ki HL'nin 3-4 katı kadar fazla incelemeden bunu almış. Ayrıca bu oyun RPG'dir. HL serisi RPG türüne bir şey verememiştir. Hatta açık dünya için bile bir devrim bize sunamamış bir oyundur HL. Evet Crysis, Farcry vs. hepsi var ve bu oyunların hepsi HL'den de öte grafik ve optimasyon ile ve de HL'ye göre daha açık bir dünya sunuşu ile FPS türünde devrimler bize getirmiştir. Source Engine da bir efsanedir ama türe getirme olarak baktım olaya.

-Mod istiyorsan Fallout ve GTA'lara bakabilirsin. Bilgisayar oyunu ve bırak özgürlüğü olsun.

-CS dünyayı kasıp kavurdu ve bitti gitti...

Amacım Valve ve HL'yi gömmek değil. Çok eski oyuncuyum ama sadece şunların cevabını ver bana:

1-Valve/HL açık dünya oynanışa bir devrim getirdi mi
    2-Valve/HL RPG türünde devrimler getirebildi mi
    3-Valve/HL simulasyon türünde devrimler getirebildi mi
    4-Valve/HL FPS dışında hangi türlere yenilik getirip, standartları belirledi
    5-Valve/HL dışında FPS'ye endüstri standartı getiren FPS oyunu sayamaz mıyız

?

• AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Tamam.

• Öncelikle bana göre gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi değil fakat bazı arkadaşlar da çok küçümsemiş. Günümüzde Half Life'a bakınca neden bu kadar popüler olduğunu anlamak pek mümkün değil hak veriyorum. Çoğu seri ve hayranı gibi bir oyunun değerini anlamak için çıktığı zaman orada olmak gerekiyor ne yazık ki. Sayacaklarım çoğu şimdi düzenli oyun oynayan biri için etkileyici gelmeyecektir ama dediğim gibi zamanına göre düşünmek lazım. Half Life oyun dünyasının öncülerindendir.

- Half Life çıktığı zaman öyle konulara pek önem verilmezdi. Tabi ki örnekleri var ama o zamanlar için hiç ara sahne olmadan işlenilen bir konu açıkçası beni baya etkilemişti.

- Hikaye olarak boşlukları doldurmayı oyuncuya bırakıyordu. Dümdüz oynarsanız pek bir şey anlamak mümkün değildi ama internette eski teorileri yazarsanız yok uzaktaki tabelanın dilinden şehrin bulunduğu yeri ortaya çıkaranlar, NPC'leri izleyip konu hakkında bilgi edinenleri bulabilirsiniz.

- Abartılı patlama, çatlama sahnelerine girmeden şu an günümüzde bile çoğu FPS'de olmayan oynanışa sahip. Grafikleri, her şeyi geride kalmış olabilir ama oynanış olarak hala harika bir oyun. Üstüne bir de çok başarılı fizikleri eklenince oldukça keyifli bir hale geliyor.

- Bölüm sonunda 'exit' demediğiniz tam tersi kesintisiz birbirine bağlanan bölüm tasarımlarına sahipti.

- Bu gelişmeler FPS türünde inanılmaz bir sıçrama yaptı. İlk HL'in yaptığı gelişmeler sayesinde FPS türü bu hale geldi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.