Şimdi Ara

Half Life serisi gelmiş geçmiş en iyi oyun serisidir net. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

ne boş adamsınız kardeşim... milenyumlu bebeler gelip hl ya laf atar ordular... artistler.

Alıntıları Göster
    Yav bahsettiğim oyunlardan birini bile oynadın mı ? Bir tanecik bile olsa Zelda oyunu oynadın mı ? Birde gelip ne boş adamsınız falan yazıyorsunuz.Ben her ikisinide "zamanında" oynayıp bitirdim ve bana halen daha boş konuştuğumu söylüyorsunuz.O dönem oyunlarından sadece Half Life'ı oynamış olduğunuz o kadar açık ki.96 yılında çıkmış Super Mario 64 kadar bile devrim yapabilseydi yeterdi Half Life için.Half Life'ın yarattığı devrim boş,a noktasından b noktasına ölmeden ulaşma simulatöründen başka bir şey değil.Ön ayak olduğu oyunlar COD gibi MOH gibi yüzüne bile tükürülmeyecek bebe kandıran oyunlar.

Bakın farkederseniz World Of Warcraft'a falan girmemeye çalışıyorum eğer girersem sizin gibi sıradan oyuncuları ciddi anlamda üzebilirim.Her neyse ne diyelim cahil cesareti güzel bir şey.5 yaşındayken babanızın elinizden tutarak götürdüğü internet kafede oynadığınız oyunu bana,hayatının merkezine oyunları almış birine övmeyin gerçekten üzerim.Birde Crysisci tayfa var onlar sizden de beter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fangay Destroyer -- 17 Temmuz 2018; 0:12:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Harika bir yorum. Olay budur.

Alıntıları Göster
    Farkederseniz Half Life'ı kendisiyle aynı dönemde çıkmış oyunlarla karşılaştırdım.Nintendo Türkiye'ye birazcık daha önem verseydi bahsettiğim oyunların aslında oyun dünyasına ne kadar yön verdiğini anlayabilirdiniz.Ocarina Of Time ile Half Life'ı karşılaştırmaya çalışmak güzel cesaret gerçekten.Tam Türk cahiline yaraşır bir hareket.

• Fangay Destroyer kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğin listedeki oyunların tümünü hatim etmiş bir kişi olabilirim. Ancak RPG ağırlıklı bir liste ile bir FPS oyununu neden kıyasladın anlam veremedim. Bir iki tanesi dışında gerçekten iyi oyunlar evet. Listeye Quake ve Unreal Tournament'i alıp da HL serisini görmezden gelmeniz ise tam bir gaflet. Ayrıca casual oyuncu olmadığınızı ima edip de tek bir türe gömülmeniz de enteresan. Bu kadar iddialı konuşan birisinden SimCity 2000, Carmageddon, Anno 1602, Capitalism, C&C Tiberian Sun, Commandos, Desperados, GTA2, hele hele Sanitarium, daha eskiye gidersek King’s Quest, Castlevania, The Oregon Trail, Wasteland, Ultima serisi gibi zamanının ötesindeki yapımları duymamak enteresan geldi.

Listede World of Warcraft'dan bahsedip Ultima Online' ın esamesini okumamanız zaten tam bir hezeyan, sanırım yaşınız yetmiyor oralara.

En iyi, biraz göreceli bir kavram fakat gelmiş geçmiş en kapsamlı, dengeli, çeşitlemeye açık ve sürdürülebilir oyun Ultima Online'dır. Tartışmaya kapalı bir durumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 17 Temmuz 2018; 8:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fangay Destroyer

Yav bahsettiğim oyunlardan birini bile oynadın mı ? Bir tanecik bile olsa Zelda oyunu oynadın mı ? Birde gelip ne boş adamsınız falan yazıyorsunuz.Ben her ikisinide "zamanında" oynayıp bitirdim ve bana halen daha boş konuştuğumu söylüyorsunuz.O dönem oyunlarından sadece Half Life'ı oynamış olduğunuz o kadar açık ki.96 yılında çıkmış Super Mario 64 kadar bile devrim yapabilseydi yeterdi Half Life için.Half Life'ın yarattığı devrim boş,a noktasından b noktasına ölmeden ulaşma simulatöründen başka bir şey değil.Ön ayak olduğu oyunlar COD gibi MOH gibi yüzüne bile tükürülmeyecek bebe kandıran oyunlar.

Bakın farkederseniz World Of Warcraft'a falan girmemeye çalışıyorum eğer girersem sizin gibi sıradan oyuncuları ciddi anlamda üzebilirim.Her neyse ne diyelim cahil cesareti güzel bir şey.5 yaşındayken babanızın elinizden tutarak götürdüğü internet kafede oynadığınız oyunu bana,hayatının merkezine oyunları almış birine övmeyin gerçekten üzerim.Birde Crysisci tayfa var onlar sizden de beter.

Alıntıları Göster
    30 küsur yaşında biriyim. İlk pc oyunum windows 3.1'de duku nukemdi (2boyutlu). o söylediğin oyunların çoğuna oynadım. o yüzden hiç boşa konuşma. half life'ın yeri hepsinden ayrıdır. nasıl matrix, avatar gibi kült filmler film sektörüne yön verdilerse, half life'da oyun sektörüne yön vermiştir.

• quote:

Half life muhteşem bir bilim-kurgu eseridir. oyun olduğu için kurgu yönünün ağır basacağı düşünülse de bilim yönü de kanıksanmayacak kadar iyidir. sosyal bilimlerle ilgili mesleği olan biriyim ve bu konuda çok ahkam kesmek istemem ama oyunda anlatılan hikaye ve olaylar teknik olarak "gerçekte yaşanabilecek olaylardır." tabii ki dünya'yı tek adamın çıkıp kurtarması ütopik gelebilir fakat bu kişinin yanında bir yer altı örgütlenmesi var ve dahası fizik kurallarına hükmedebilen yaratıklar tarafından desteklendiğini unutmayalım.

Half life 2 şimdilik en iyi oyun olarak bilinir. bir çok değerlendirme kurumu zaten half life2'yi en iyi oyun olarak gösterir. bunun nedeni klasik fps oyunları gibi kahramanın eline m4a1 alıp amerika'nın çıkarları için orta doğuya demokrasi getirmek amacıyla verdiği mücadeleyi ele almaması olabilir mesela. hayranlarına saygı duyuyorum ama call of duty, battlefield gibi oyunlardan çok farklı seviyede bir oyundur. oyunda kullanılan oyun motorundan, oyunda kullanılan silahlara kadar her şey devrim niteliğindedir. örneğin gravity gun'ı ele alalım. bu bir kütle çekim silahıdır. objeleri silaha doğru çekmeyi ve itmeyi sağlar. örneğin half life 2'nin rovendom bölümünde etrafta bulunan demir doğrama bıçaklarını, çekip zombilere fırlatarak, zombileri ikiye ayırmanızı sağlar. koleksiyonerler için, üretilen hali bile vardır. aynı evren içinde olan portal oyununda kullanılan portal gun'dan bahsetmek benim boyumu aşar. sadece bu silah sayesinde çeşitli yüzeyler arasında portal açmak suretiyle geçiş yapabildiğinizi belirtebilirim. gerisini açıklamak fizikçilere kalsın.

Oyunun ismi de zaten bilimsel bir terimden gelir. Oyuna eklenti olarak çıkan blue shift ve opposing force oyunlarının isimleri de bilimsel terimlere karşılık gelir.gravity gun ve özellikle portal gun bilim dünyasında yeni ufuklar açacak aletler olabilir. şu ana kadar sadece daha hızlı gidebilen uzay araçları üreterek gezegenler arası seyahati yapabiliyoruz. örneğin mars'a yıllar süren yolculukla gidebiliyoruz. peki ya daha uzak gezegenler, başka evrenler, başka boyutlar? kim bilir bir gün başka gezegenden gelen bir maddenin parçalanmasıyla istemeden de olsa başka gezegenlere kapı açabiliriz. tıpkı resonance cascade gibi.

bob dylan'a nobel edebiyat ödülünün verildiği şu günlerde, bilime bu kadar önem verip kitlelere ulaşmasına yardımcı olan bir oyuna da ödül verilebilir mi ne dersiniz?

İşte bütün bu nedenlerle half life üretilen en iyi oyundur. oyunun motoru, karakterleri, çoklu oyuncu platfomları, bilimsel alt yapısı herşeyi bambaşkadır. seriyi tüm alt yapısıyla ele almak isteyenler için steam'de şu pakete portal 1 ve 2 oyunları eklenerek seriye başlanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam verdiğin listedeki oyunların tümünü hatim etmiş bir kişi olabilirim. Ancak RPG ağırlıklı bir liste ile bir FPS oyununu neden kıyasladın anlam veremedim. Bir iki tanesi dışında gerçekten iyi oyunlar evet. Listeye Quake ve Unreal Tournament'i alıp da HL serisini görmezden gelmeniz ise tam bir gaflet. Ayrıca casual oyuncu olmadığınızı ima edip de tek bir türe gömülmeniz de enteresan. Bu kadar iddialı konuşan birisinden SimCity 2000, Carmageddon, Anno 1602, Capitalism, C&C Tiberian Sun, Commandos, Desperados, GTA2, hele hele Sanitarium, daha eskiye gidersek King’s Quest, Castlevania, The Oregon Trail, Wasteland, Ultima serisi gibi zamanının ötesindeki yapımları duymamak enteresan geldi.

Listede World of Warcraft'dan bahsedip Ultima Online' ın esamesini okumamanız zaten tam bir hezeyan, sanırım yaşınız yetmiyor oralara.

En iyi, biraz göreceli bir kavram fakat gelmiş geçmiş en kapsamlı, dengeli, çeşitlemeye açık ve sürdürülebilir oyun Ultima Online'dır. Tartışmaya kapalı bir durumdur...
    Hocam o anda aklıma gelenleri yazdım.Hepsine girecek olsaydım, "googlelayacak" olsaydım işin içinden çıkamazdık.O kadar çok oyun var ki.Ayrıca konunun adı belli bir türde gelmiş geçmiş en iyi oyun serisi değil.Arkadaş konuyu gelmiş geçmiş en iyi FPS oyun serisi HL'dir diye açmamış.O yüzden türlerin bir önemi yok bu konu için.Ayrıca size dürüst olayım.Ultima Online'i hiç deneyim etmedim.Bu da benim kara lekem olsun.

• quote:

quote:

Half life muhteşem bir bilim-kurgu eseridir. oyun olduğu için kurgu yönünün ağır basacağı düşünülse de bilim yönü de kanıksanmayacak kadar iyidir. sosyal bilimlerle ilgili mesleği olan biriyim ve bu konuda çok ahkam kesmek istemem ama oyunda anlatılan hikaye ve olaylar teknik olarak "gerçekte yaşanabilecek olaylardır." tabii ki dünya'yı tek adamın çıkıp kurtarması ütopik gelebilir fakat bu kişinin yanında bir yer altı örgütlenmesi var ve dahası fizik kurallarına hükmedebilen yaratıklar tarafından desteklendiğini unutmayalım.

Half life 2 şimdilik en iyi oyun olarak bilinir. bir çok değerlendirme kurumu zaten half life2'yi en iyi oyun olarak gösterir. bunun nedeni klasik fps oyunları gibi kahramanın eline m4a1 alıp amerika'nın çıkarları için orta doğuya demokrasi getirmek amacıyla verdiği mücadeleyi ele almaması olabilir mesela. hayranlarına saygı duyuyorum ama call of duty, battlefield gibi oyunlardan çok farklı seviyede bir oyundur. oyunda kullanılan oyun motorundan, oyunda kullanılan silahlara kadar her şey devrim niteliğindedir. örneğin gravity gun'ı ele alalım. bu bir kütle çekim silahıdır. objeleri silaha doğru çekmeyi ve itmeyi sağlar. örneğin half life 2'nin rovendom bölümünde etrafta bulunan demir doğrama bıçaklarını, çekip zombilere fırlatarak, zombileri ikiye ayırmanızı sağlar. koleksiyonerler için, üretilen hali bile vardır. aynı evren içinde olan portal oyununda kullanılan portal gun'dan bahsetmek benim boyumu aşar. sadece bu silah sayesinde çeşitli yüzeyler arasında portal açmak suretiyle geçiş yapabildiğinizi belirtebilirim. gerisini açıklamak fizikçilere kalsın.

Oyunun ismi de zaten bilimsel bir terimden gelir. Oyuna eklenti olarak çıkan blue shift ve opposing force oyunlarının isimleri de bilimsel terimlere karşılık gelir.gravity gun ve özellikle portal gun bilim dünyasında yeni ufuklar açacak aletler olabilir. şu ana kadar sadece daha hızlı gidebilen uzay araçları üreterek gezegenler arası seyahati yapabiliyoruz. örneğin mars'a yıllar süren yolculukla gidebiliyoruz. peki ya daha uzak gezegenler, başka evrenler, başka boyutlar? kim bilir bir gün başka gezegenden gelen bir maddenin parçalanmasıyla istemeden de olsa başka gezegenlere kapı açabiliriz. tıpkı resonance cascade gibi.

bob dylan'a nobel edebiyat ödülünün verildiği şu günlerde, bilime bu kadar önem verip kitlelere ulaşmasına yardımcı olan bir oyuna da ödül verilebilir mi ne dersiniz?

İşte bütün bu nedenlerle half life üretilen en iyi oyundur. oyunun motoru, karakterleri, çoklu oyuncu platfomları, bilimsel alt yapısı herşeyi bambaşkadır. seriyi tüm alt yapısıyla ele almak isteyenler için steam'de şu pakete portal 1 ve 2 oyunları eklenerek seriye başlanabilir.

Sanırsın bilime önem veren tek oyun HL Sana bilim-kurgu konusunda HL'a gömecek 100 tane oyun sayabilirim.Diğer yazılanlara zaten girmek istemiyorum.Komik çünkü.Half Life'ta ki olayların yaşanabileceğini düşünen biriyle muhattapa girmek bile gereksiz aslında.Hangi degerlendirme kurumu HL'ı en iyi oyun olarak göstermiş IGN mi Gamespot mu ?Ahahahha.Gerçi oralarda da en iyi oyun olarak gösterilmemiş ama olsunOyun motoru konusuna gelirsek Renderware,Fox Engine,Unreal Engine gibi oyun motorlarının yanında Goldsrc yada Source'un esamesi bile okunmaz diye düşünüyorum yani bu konudada HL en iyisi değil.HL'nin iyi olduğu tek konu bana kalırsa "Portal" gibi bir oyunun yaratılmasında önayak olmasıdır.Dahası değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fangay Destroyer -- 17 Temmuz 2018; 13:59:0 >

• nato kafa nato mermer
  • quote:

nato kafa nato mermer
    Ah ah

Bu Half Life düşmanlığı nereden geliyor? Adamlar yapmış de, oyna geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejihov

Bu Half Life düşmanlığı nereden geliyor? Adamlar yapmış de, oyna geç.
    Half Life düşmanı değilim.Half Life serisi kesinlikle sağlam ve güzel bir seri.Benim sıkıntım bu konu.Kanıtlamaya çalıştığım Half Life'tan daha kaliteli işler olduğunu göstermek.Half Life gelmiş geçmiş en iyi seri hiçbir zaman olmadı.

• aynı fikirde değilim. half-lifedan binlerce kat güzel oyunlar var.
  • 1994 yılından beri bilgisayar kullanan biri olarak beni bukadar saran bir oyun olmamıştır.. Hatta aklıma gelmişken eski tişörtümün de fotosunu atayım..

Half Life serisi gelmiş geçmiş en iyi oyun serisidir net.
    Şu anda çakılı 250+ playeri olan dengeli bir RP serveri bulsam hiç düşünmem, oynayacağım tek oyun UO olurdu. O derece hocam. Gerçekten başka bir dünyaydı.

Diğer konuda da haklısınız ancak gelmiş geçmiş en iyi demek de aslında biraz tutarsız oluyor. Yani kime göre neye göre. Tamam belli bir zümrenin çok beğendiği gerçekten iyi yapımlar var ama "en iyi" konusu biraz göreceli gibi. Mesela herkesşn tapındığı Bioshock serisini ben çok tutmuyorum, hatta sevemedim bir türlü. Film bazında da öyle, bilim kurgu delisi olmama rağmen Star Wars ile bir türlü barışamadım. Bu bir eksiklik değil aslında. Biraz kişisel zevk diyelim.
  • Hl çağ açan bi oyundu ama son zamanlarda şişiriliyor bence

• quote:

Orijinalden alıntı: by_sinekli

1994 yılından beri bilgisayar kullanan biri olarak beni bukadar saran bir oyun olmamıştır.. Hatta aklıma gelmişken eski tişörtümün de fotosunu atayım..

Nereden aldınız hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• half-life dan ziyade valve desek daha yeridir, gerçekten bu kadar vazgeçilmez bir oyun serisi olamaz, öte yandan günümüzde oynanan tüm fps oyunlarına valve serisi yön vermiştir açık ve net
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fangay Destroyer

Witcher 2 ve 3 ağır tokatlar hocam tatava yapmayalım.Witcher 3 gibi 2015 yılında devrim yapmak mı zor yoksa 1998 yılında devrim yapmak mı zor ki Half Life'in yaptığı devrim casual kitleyi ilgilendiren bir devrim bunuda eklemek istiyorum tıpkı COD MW1'in yapmış olduğu devrim gibi.Bu çöp oyunlar yüzünden oyunların kalitesi hızla düşmeye başladı.Hızla tüketilebilen tam 21.yy bebelerinin mastürbasyonuna kılıf olacak kalitede oyunlar hegomanyasına maruz kaldık bu saçma şişirilmiş oyunlar yüzünden.1998 yılında Half Life'a bin basacak 10-20 tane oyun sayabilirim size.Half Life denen oyun internet kafedeki oyun kültüründen bir haber bebeler tarafından şişirilmiş balon bir oyundur.Daha fazla uzatmayalım mümkünse.

Alıntıları Göster
    Witcher 2 ve 3 neyi tokatlıyor yahu? Bayılıyorum bu "benim zevkim sizden daha marjinal" demek için absürt absürt konuşan oyunculara.

• Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Tişörte Tasarımını kendin yaptığın siteler den birin de ama şimdi hatırlamıyorum.. fotoyu yükleyip düzenlemeyi yapmıştım ve tişörtü öyle yaptırdım..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu şu witcher kitlesi yüzünden oyundan soğudum resmen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.