Yemek uygulamalarından sipariş vermek her zaman evde yapmaya göre pahalıydı son zamanlarda malum enflasyonist ortamdan dolayı gelen zamları anlıyorum. Fakat son 3-5 ayda astronomik zamlar geldi mesela yazın söylediğim 40 tl olan waffle 85-90 tl olmuş. 3 ay önce 60 tl'ye sipaiş ettiğim tavuk menü 100-110 tl civarlarına çıkmış. Tamam anlıyoruz enflasyon,asgari ücret artışı maliyetler ıvır zıvır arttı ama 3-6 ayda 2 kat zam yapmak nedir yahu esanaflar karlarından hiç vazgeçmiyorlar kimsede ekonomik kriz var bende az kar ediyim demiyor. Üstelik fiyat algısının bozulmasına bağlı zamları yüklüyorlar. Bakın 90 tl'lik waffle ben evde yaptığım zaman 4 kişilik hamuru için gerekli olan yumurta un süt yağ kabatma tozu 20 tl tutuyor. Şu an çileğin kilosu mevsiminde olmamasından dolayı 60 tl civarlarında 500 gr çilek 500 gr muz 500 gr kivi ve yaklaşık 50 tl tutuyor. Çikolata olarak nutella kullandığımda 25-30 tl maliyetimde bu oluyor Benim maliyetim 4 adet içinde ne olduğunu bildiğim kaliteli malzemelerle yarım saat zaman harcamayarak yaptığım waffle için evde 100 tl oluyor Dışarıda ise 350 tl arada 3,5 kat fark var tamam işletmesin anlıyoruz giderlerin vardır da 3-4 kat fark nedir. Aynı şekilde 4-5 köfte 80-90 tl gramajı 150gr civarında oluyor. Dışarıdan kilosu 120-130 tl'ye kaliteli kıyma alıp 15 tl hazır köfte harcı,2 yumurta ile 150 tl'ye çiğ ağırlığı 1 kg'dan fazla köfte yapabiliyorum. 1 kg köfteyi dışarıdan sipariş etsem 400-500 tlye gelicek evde ise 150 tl el insaf yahu Bu saydığım şeyler herkesin kolaylıkla yapabileceği basit şeyler hani bir beyti iskender künefe olur ustalığı vardır evde yapamazsınız anlarım. Şu an esnaflar kar marjını çok yüksek tutuyorlar kriz varsa herkes etkilenecek yok öyle yağma artık dışarıdan hiçbirşey söylemiyorum evde 1. sınıf kaliteyle temiz bir şekilde yapıp sıcak sıcak yiyebilmekte yanıma kar kalıyor. |
Hala dışarıdan yemek söyleyen var mı?

-
-
Fiyattan değil de sağlıksız olmasından dolayı bıraktım. ve temiz olduğunu da sanmıyorum
-
Kesinlikle sağlıksız özellikle malzeme kalitesi son zamanlarda çok düştü
Dışarıdan söylediğim adananın yarısından çoğu yağdan oluşuyor ve porsiyonu 70-80 tl kaliteli yersen söyleyince fiyat 1.5 katına çıkıyor
İyice abarttılar.
-
Uzun zamandır dışarıdan yiyorum,evde yapabilecek zaman kısıtlı,eve aldigim hersey çöp oluyor .Her insan yaşamını kendi yaşadığın hayatla bir tutamazsın. Çalışan 1 milyon hala dışarıdan oyluyor.
Sen hiç İstanbul 7 8 de çıktığın işten akşam 10 da evde oldunmu ,yemeklemi vakit harcarsın dinlenmeyen?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kiralardan, personel giderlerinden, vergilerden haberin yok. bir sürü yazı yazmışsın ama boşa yazmışın.
dışardan ayda en fazla 2-3 kez anca yiyorum.
beni yemeğin pahalı olması etkilemiyor ama starbucks da içtiğim kahvenin pahalı olması beni etkiliyor. eşimle 2 adet küçük boy kahve aldık hafta sonu 110tl verdik.
hiç değilse yemeğin yanında içeçek oluyor salata oluyor, ekmek oluyor, tatlı oluyor, çay oluyor. ama kahve öyle değil.
kasım ayında yemeğe gittim eşimle ilk defa bu kadar hesap ödedim sırf yemek için 2 kişi 720TL.
paraya çok önem vermeyeceksin ayda 1 de olsa sevdiklerinle güzel bir akşam yemeği kötü olmaz.. :)
sizin gibi bir tanıdığım var dışarda yemek yemeyi unutmuşlar kare kodlu menü gördüklerinde şaşırmışlardı
sorduğumda biz hepsini evde yapıyoruz diyorlardı. yalan yok güzelde yapıyorlar ama en kötü 3 ayda bir çık dışarda ye ödüllendir kendini :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 11 Ocak 2023; 15:10:9 >
-
Dostum bizde çalışıyoruz 1 saatlik molamda ev iş yeri yakın olduğu için eve gelip hızlıca yemeğimi yapıp yiyip geri gitmişliğim olmuştur.
Kişiden kişiye değişir zor zamanlarda çok yorgun olduğum zamanlarda bende söylüyorum ama günde 2 öğün dışarıdan yemek söylemek boşa çalışmaktır asgari ücretin 8.5 olduğu ülkede 5 bin tl kimseye yediremem kusura bakılmasın
-
hocam evde yapılan waffle asla dışarınınkini tutmaz dışarda adam sana en güzelini yapıyor
-
Yanlış anlaşılmıyım ben dışarıda güzel bir restorantta harcanacak paraya asla acımam.
Bahsettiğim şey sadece öğün geçirmek için dışarıdan yemek söylemekte
Bu arada kira,personel gideri vs. den haberim var ben zaten evdeki maliyetle ürün satmasını beklemiyorum esanafın fakat çok yüksek giderleri olduğunu düşünmeyin
Küçük bir şehirde yaşıyorum emlak piyasasını takip ettiğim için kira fiyatlarını gayet iyi biliyorum bahsettiğim wafflecı 30 m2 bir dükkan çalıştırıyor ve ne manzarası var ne iyi bir konumda verdiği dükkan kirası şu an sıfırdan girse 5-6 bin tl olur.
2 personel çalıştırıyor asgari ücret+sgk vs toplam 11-12 bin tl gider yazsak 2 kişiye 23-24 bin tl gideri var.
Elektrik,muhasebeci diğer masraflar da 10 bin tl olsun.
Vergiyi zaten esanflarımızını son kuruşuna kadar ödediğini sanmıyorsunuzdur ve kar eden bir işletme birçok şeyi gider gösterebiliyor.
Şimdi bu adamın sabit 40-50 bin gideri var
Waffle başı benim evde yaptığım maliyetin çok daha aşağısına yapıyordur 20 tl diyelim ve 80-90 tl satıyor.
%8 yemek sepeti komisyonu var cafe restaurantlarda %8 kdv kesiliyor.
Kabataslak hesaplandığında 17-18 tl gider var 20 tl maliyeti var çık ortalama 85 den düz hesap 40 tl yi geriye kaldı 45 tl net para
Günde 70-80 waffle satsa ayda düz hesap 100 bin para yapar diğer giderler ile birlikte cebine kalıyor 50 bin tl güzel para
-
Benim zaman takıntım var eskiden her şey zamanında geliyordu artık pek bir anlamı kalmadı mesela 25 30 dakika yazıyor bu süre geçtiğinde eskiden müşteri hizmetlerini arayıp iptal edebiliyoruz şimdi sana destek bile vermiyorlar yemek 1 saatten erken gelmiyor Pandemi aslında yemek uygulamalarını çok popüler yaptı ama bir yandan da eski o kaliteyi özlüyorum o yüzden sipariş vermiyorum fiyatları da ekstra şişirdiler bir tabak iskender 250 TL olmuş daha diyecek bir şeyim yok seviyorum dışarıda yemeyi ama para biriktiremiyorum artık kestim ben de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WizardArms -- 11 Ocak 2023; 15:34:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
fark ettiniz mi bilmiyorum fiyatlar 2x katlanması bir yana önceki siparişlerime baktım felaket gramaj düşürülmüş x adlı burgerciden almışım 5 ay önce 210gr aynı isimle hamburger 70 TL,
bu gün aynı yerden aynı hamburger 135TL ama 170gr olmuş yanında gelen patates yarı yarıya azalmış. bu arada elbette almadım menüyü gördüm tekrar.
-
Hocam iptal konusunda haklısınız eskiden restrauntun belirlediği süre aşıldığında iptal ettirebiliyordunuz.
Şimdi restaurant onayı olmadan iptal edemeyiz diyorlar yemek geliyor 1 saate soğuk bir şekilde paranla rezil oluyorsun
-
eskiden çok söylerdim ama şimdi hem fiyatlar çok yüksek hem de daha da önemlisi kalite yerlerde. yani tamam fiyatı sineye çekip arada bir söylüyorsun ama karşılığında fahiş fiyata rağmen önüne eskisi ile alakası olmayan bombok bir yemek de gelince töbe ediyorsun bir daha söylemeye.
-
gare kod mare kod ne gardaş. yapılacak şey belli. lokantaya gidecen az guru pilav çek dayı diyecen ekmek su beleş bitecek gidecek
wafi ne yiğenim garip gurup. git dayıya guru pilav çek de bi yidinni başka bişi yimen
milli takıl yiğen guru ye guru ardına bakacan galmaz gaşıkla geri galanını düşünme hamburger yimen bida ;)
Konuyu görünce getirden fiyatlara bakayım dedim pizzalar 120 TL, lahmacun 30 TL falan olmuş. Gerçekten çok pahalı oldu kuryenin maaşı bile arttı. Onların hepsini ekliyorlar fiyatlara.
-
aartık herşey zenginler ve araplar ve turistler için yapılıyor. o yüzden mahalle kenarında burgerci bile siyah eldiven, suslu sekilli plastik yemek kabı kullanıyo. hedef kitle sen değilsin
-
Bu kadar basit şeyi bile hesaplayamıyorsan ya trolsun ya safsın.
Eğer fiyatları market fiyatından 4 kat fazlaysa bedavaya bulmuş sayılırsın hiç kaçırma, çünkü adam cebinden para harcayıp seni beslemek için vakıf gibi hizmet veriyordur.
4 katın anlamı ne? Basitçe yazayım, 1 tanesi ürünlerin masrafı, 1 tanesi vergi, 1 tanesi maaşlar, 1 tanesi kira, 1 tanesi elektrik, su, gaz, 1 tanesi kar, daha çok yazarım da kestim adam zaten iflas etmiş, bedavaya çalışıyor, sen restoranın bu masraflarını ödemek istemiyorsan oradan zaten almamalısın, bu sistem senin için dizayn edilmemiş, sen marketten alıp yiyeceksin, bu kadar basit, hizmetin fiyatı yüksektir.
Restoranlardaki ürünlerin fiyatı nasıl belirleniyor biliyor musun? Aylık tüm saydığım bu masraflar+kar bölü üründür.
Böyle yoğun satış yapan restoranlara bakıp bunlar nasıl ucuza satıyor diyemezsin, restoranların yüzde 99'u çok satış yapacak konumda olamazlar, o yüzden fiyatlar böyle olmak zorunda, Hindistanda sokaklarda yoğun nüfusun da etkisiyle ucuza yemek bulunuyor o tarz vergisiz, benzer hijyende bir şeyler yemek istiyorsan, market fiyatının 2 katına belki bulursun, yakında millet aç kalınca benzer şeyler ortaya çıkabilir az sabır.
Fakirleştiğini kabul etmemek nereye kadar, oraya buraya suç atarak bu değiştiremezsin, artık ülkenin küçük bir yüzdesi restoranlarda yemek yiyebilecek. Fakirleştirildin, paranın değeri düşürüldü, restoranlar vakıf değil, aynen devam edecekler, tabii ki birçoğu iflas edip kapanacak ama rekabet azaldığı için geride kalanlar fiyatlarını daha da artıracaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 12 Ocak 2023; 5:45:0 >
-
Eşim de ben de çalıştığımız için sıkılıkla söylüyoruz yemek. Ev temizliğini bile yapmıyorken yemek yapmak için uğraşmak bile yoruyor. Çok da pahalıya kaçmadan bütçemize göre söylüyoruz bir şeyler. Eminim bu durumda olan birçok insan vardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Fiyattan değil de sağlıksız olmasından dolayı bıraktım. ve temiz olduğunu da sanmıyorum |
gare kod mare kod ne gardaş. yapılacak şey belli. lokantaya gidecen az guru pilav çek dayı diyecen ekmek su beleş bitecek gidecek |
Benzer içerikler
- olmayan koku duymak
- vapodry şurup nedir ne için kullanılır
- eti sineması
- pişmiş tavuk dışarıda kaç saatte bozulur
- sağlık ocağı rapor verir mi okul için
- dc açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- ets2 türkiye haritası
- telegram indirim
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X