Şimdi Ara

Halâ mı Hâlâ mı, doğrusu hangisidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkisinide görüyorum, hangisi doğru yazılışı acaba?

• H4L4
  • Hâlâ
  • ikiside yanlış türkçeden âé kaldırıldı
  • Hâla
  • hayla
  • Hâlâ
    bir de bunu duyuyorum kim ne zaman kaldırmış? bunun kararını veren tdk'dir ve "hâlâ:)" onlar kullanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hala mı hayla mı
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: pesimist_im

ikiside yanlış türkçeden âé kaldırıldı

işareti kaldırdığımızda başka bi anlam ifade ediyorsa hala kullanılıyor, onun dışındakiler için kaldırıldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tapdk

Hâlâ
    bir de bunu duyuyorum kim ne zaman kaldırmış? bunun kararını veren tdk'dir ve "hâlâ:)" onlar kullanıyor.

bende kaldırıldı diye duymuştum hatta geçen seneki edebiyatçımız sölediydi sadecee okurken biz o sesi çıkartackmışışz ama yazarken yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zivro

quote:

Orjinalden alıntı: tapdk

Hâlâ

bende kaldırıldı diye duymuştum hatta geçen seneki edebiyatçımız sölediydi sadecee okurken biz o sesi çıkartackmışışz ama yazarken yok

özür dilerim öğretmeniniz doğru söylemişhttp://www.tdk.gov.tr/TR/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4EC2F94D94121ECE linkte ilk maddede bu var karıştırılıyorsa kullanılıyor demiş aksi halde kullanılmıyor demektir bu. örneğin kağıt kelimesini kâğıt şeklinde yazmamıza gerek yokmuş.

ekleme: özür dilemekten vaz geçtim:) okudum da tekrar, o hiç kullanılmayacak demiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tapdk -- 29 Aralık 2008; 23:47:21 >

• Ee yanii ? hangisi doğru :)
  • Yazılışları bir, anlamları ve okunuşları ayrı olan kelimeleri ayırt etmek için, okunuşları uzun olan ünlülerin üzerine konur: adem (yokluk), âdem (insan); adet (sayı), âdet (gelenek, alışkanlık); alem (bayrak), âlem (dünya, evren); alim (her şeyi bilen), âlim (bilgin); aşık (eklem kemiği), âşık (vurgun, tutkun); hakim (hikmet sahibi), hâkim (yargıç); hal (pazar yeri), hâl (durum, vaziyet); hala (babanın kız kardeşi), hâlâ (henüz); şura (şu yer), şûra (danışma kurulu).

yani hâlâ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazan

Ee yanii ? hangisi doğru :)

hâlâ
    eğer şapka kaldırılırsa anlam değişiyor, bu yüzden.
  • teyze
  • cevabı bulmak kolay;

ilk a'daki şapka harfi uzatmak için
    ikinci a'daki şapka ise l'yi yumuşatmak için

birini çıkarırsanız nasıl okunacağını kendiniz deneyin ve görün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.