Şimdi Ara

Hakkaten java en iyisi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugüne kadar kullandığım java programlar sistemleri çok kasan programlardı o yüzden javaya soğuktum ama forumlardaki tartışmalarda java dilinin en iyisi olduğu açık ara farkla daha güçlü ve etkili olduğu söyleniyor, c++ ve c# çok kasmayan diller olmasına rağmen neden java ya karşı böyle bir saygı ve imrenme var



  • java bunca yıl sonra henüz kıyaslanabilir bir performansa erişmiştir. bunun nedeni elbette jit.
    bu günlerde java nın c++ a göre %15 daha yavaş olması başarı olarak görülüyor: Java is 15% or more slower than C++ in performance on the Computer Language Benchmarks Game
    buradan bakabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornitolog

    neden java ya karşı böyle bir saygı ve imrenme var



    (bkz.fotm)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuduk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ornitolog

    neden java ya karşı böyle bir saygı ve imrenme var



    (bkz.fotm)


    java, açık kaynak oluşumları tarafından çok destekleniyor ve çok faydalı işler ortaya çıkıyor. sadece apache foundatiton çıkardığı projelere baksanız yeter zaten.

    performans olarak c++'dan geridedir evet. fakat java ile yazılım geliştirmek çok daha kolaydır. Çünkü hem dilin kendisi daha kullanışlıdır, hem de çok kuvvetli kütüphaneleri vardır. tek basına garbage collector yeteneği bile javayı tercih nedeni yapar.

    yani burada performans/maliyet arasında trade off yapman gerekir ki javanın performans olarak kaldıramayacağı sistemler zaten real-time sistemler yada 3d oyun yazılımlarıdır.

    +web uygulamaları için zaten c++ kullanamazsın. java yada c# kullanacaksındır ki, java da yazıp her işletim sisteminde kullanabilmek varken, neden c# kullanarak kendini microsofta windowsa mahkum edesin? (sadece işletim sistemi değil, bir de java dünyasının açıkkaynak frameworkleri, kütüphaneleri, geliştirme araçlarından mahrum kalarak, microsofta çuvalla para ödeyerek bunları almak var. )

    bundan dolayıdır javaya duyulan bu sempati ve saygı.




  • quote:


    hangi dilin daha iyi olduğu yapılacak işe göre değişir, hiç bir zaman kesin yargılarla şu şundan daha iyidir denilemez...


    olay budur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amone


    quote:

    Orijinalden alıntı: DayLight66

    +web uygulamaları için zaten c++ kullanamazsın.


    kullanabilirsiniz, c++ ile cgi yazıp ortaya gayet profesyonel web uygulamaları çıkarılabilir
    web programlama dilleri popülerleşmeden önce web uygulamaları nasıl yazılıyordu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: DayLight66
    java yada c# kullanacaksındır ki, java da yazıp her işletim sisteminde kullanabilmek varken, neden c# kullanarak kendini microsofta windowsa mahkum edesin? (sadece işletim sistemi değil, bir de java dünyasının açıkkaynak frameworkleri, kütüphaneleri, geliştirme araçlarından mahrum kalarak, microsofta çuvalla para ödeyerek bunları almak var. )

    bundan dolayıdır javaya duyulan bu sempati ve saygı.


    hiçbir şey bilmeden sallamayalım bence
    sadece windows üzerinde programlama yapacak bir kimse için platform bağımsızlığının bir önemi yoktur, bugün türkiyede yazılım geliştiren şirketlerin bir çoğu da .net teknolojisini kullanıyor, şimdi bir sen mi akıllısın?

    ben .net javadan üstündür demiyorum ancak nasıl javada çok fazla alternatif varsa, .net teknolojisi içindeki bir çok şans da javada yok, örneğin wpf yada visual studio gibi bir ide...

    hangi dilin daha iyi olduğu yapılacak işe göre değişir, hiç bir zaman kesin yargılarla şu şundan daha iyidir denilemez...



    önce insanlarla tartışmayı öğren. bir ben akıllı değilim ama senden daha akıllı olduğum kesin. daha okuduğunu anlamamışsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amone


    okuduğunu anladım, javayı göklere çıkarmış c#'ı kötülemişsin, java konusunda haklı c# konusunda haksızsın, bak ben de ne yazmışım

    bugün türkiyede yazılım geliştiren şirketlerin bir çoğu da .net teknolojisini kullanıyor, şimdi bir sen mi akıllısın?


    bana tartışmayı mı öğren diyorsun? diğer bir çok konudaki mesajını biliyorum bence cin olmadan adam çarpmaya kalkma


    ha şimdi anladım bu dengesiz cevabının sebebini. senin diğer konudan kuyruk acın var. o yüzden böyle davranıyorsun.
    hani şu php dersi olmadığı için üniversiteye gerek yok diyen sendin dimi? pardon o zaman yukarıdaki mesajlarımı yok say sen. senden anlamanı beklemiyorum

    ben yukarıda javanın c#'a karşı tercih sebeblerini yazmışım. yanlış bişey de yazmadım. bugun e-devlet projelerin .net kullanılması .net'in iyi olduğu anlamına gelmez. bu tamamen mictosoftun pazarlama başarısıdır. Bunu görmek çok zor değil.

    şu son cümlene gelince de, cin olmadan adam çarpamam belki ama seni çarpmak çoz zor değil gibi duruyor




  • Valla ben visual studio 2008 pro lisansinin 1200 tl olduğunu biliyorum mesela. Hemde sağlam holding indirimi ile.
  • lafın neresinden anladığıma bakalım;

    quote:

    Orijinalden alıntı: amone
    lisede sözel öğrencisiydim, asıl uğraşım web programlama olduğu için bilgisiyarla ilgili bir bölüme girmeyi hiç planlamadım, zaten php konusunda eğitim veren bir üniversite de yok türkiyede :)

    haa şu var ki gittiğim iş görüşmeleri, tanıdığım üniversite öğrencileri ve dinlediğim eğitim görevlileri sebebiyle bu bölümlerin gereksiz olduğunu düşünmeye başladım..



    http://forum.donanimhaber.com/m_38399548/mpage_1/f_/key_//tm.htm#msglink_38469932

    tamam girmemiş olabilrsin de boyle şeyler yazarak komik olma. bak ne güzel bazı şeyleri kendin halletmişssin, web programcılığına kadar yükselmişssin.


    visual studio kullanmak için lisans parası vermek zorunda olunduğunu bilmiyorsun heralde hala yanlış diyorsun. (heralde senin çalıştığın şirkette crack kullanıyorsunuz. )




  • quote:

    .net teknolojisi içindeki bir çok şans da javada yok, örneğin wpf yada visual studio gibi bir ide...


    bknz. netbeans
    bknz. eclipse

    ikisi de ücretsiz ve EN AZ vs kadar iyi. (ben crack kullanıom amaaaaa deme, ben hırsızlık yapmayan yazılımcıları standart alıyorum (evet windowsum lisanslı))

    quote:

    bugün türkiyede yazılım geliştiren şirketlerin bir çoğu da .net teknolojisini kullanıyor, şimdi bir sen mi akıllısın?


    dünyada ve türkiye'de hatırı sayılır hicbir cs bölümü c#'ı kapılarından iceri sokmuyor. milsoft, logo yazılım gibi büyük yazılım firmalarının hepsi de java veya oo c kullanıyor.
    c#ın kullanılmasındaki kanımca tek etmen bileni cok oldugu icin eleman ücretlerini ucuza getirmek.

    (şimdi bir tek sen mi akıllısın?)

    Microsoft calısanı değilken veya calıstıgı yer zoraki dayatmıyorsa c#'a elini sürenlere sasıyorum.




  • hani ücretsizdi. kampanyalarla kıvırmayalım.

    her programlama yapanın üniverseteye gitmek zorunda olduğunu düşünmüyorum ama her programlama yapanın(özellikle web programlama) dünyaları kurtardığını sanıp da mühendislik bölümlerine gerek yok diyecek kadar havalara girdiğini görünce sinirleniyorum. keşke biraz daha geniş bir dünya görüşün olsaydı da mühendislik müfredatının web programlamadan ibaret olmadığını görebilseydin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 22 Mart 2010; 22:24:08 >
  • DayLight66 Mühendislik müfredatı konusunda dediklerinde haklısında, başka başlıktaki bir mevzuyu burayada taşıyıp konu başlığı üzerinden ufaktan laf atmaya çalışmanın alemi yok.
    Mühendislik eğitimi içerisinde anlatılan şeylerden biriside dilin projeyi gerçekleştirmek için seçilen araçlardan birisi olduğu ve önünüzdeki projeye hangi dil uygunsa çözümü onunla gerçekleştirmek gerektiği değil mi? O zaman şu dil bunu döver gibi bir muhabbet bir Mühendise yakışır mı? Kaldıki bugün büyük firmalar java ile kod yazar demek de bir o kadar yanlış, aslında çoğunun farklı dillerde yazılmış farklı projeleri mevcut, çünkü her dilin kendince kuvvetli ve zayıf yönleri var. Mesela Milsoft ismi geçmiş yukarıda bu firma bildiğim kadarı ile java ve c++ gibi dillerin yanında ADA'da kullanıyor.

    Hem Microsoft'a laf atıyoruz güzelde(bende sevmem kendisini ama program geliştirme araçları çok iyidir), çalıştığımız yada sahip olduğumuz firmalarda yazılım işinden para kazanıyor Microsoft gibi, opensource dediğin ocağımıza incir ağacı diker




  • @erethan
    haklısın. ve ben zaten java şunu bunu döver demedim. yukarıda ilk mesajıma bakarsan sadece open source/ücret ayrımından bahsetmiştim.

    kuyruk acısı falan şeklinde konusma foruımda kendini ispatlama çabalrında görüyorum seni. asıl senin kuyruk acın olacak ki kalkıp mühendislik diplomasına gereksiz diyorsun
    hala yok ben bunu yazmadım sunu yazmadım diyorsun pişkin pişkin. neler yazdığın ortada. öbür konuda ki mesajından alıntı yapmamın sebebi de buydu zaten.
    neyse hata bende zaten senle tartışmaya hiç girmemem gerekirdi. sana hayatta başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 23 Mart 2010; 10:26:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurJAM

    Microsoft calısanı değilken veya calıstıgı yer zoraki dayatmıyorsa c#'a elini sürenlere sasıyorum.


    Basit bi soru sorayım: Neden?

    Çünki ben sana c# a el sürmek için onlarca neden sayabilirim.
  • Java kullanan, C# kullanan vs. "şirketlerin" durumuna bir bakmak gerek.

    Programcıları karnını zar zor doyuran şirketler. Patronları mercedes sahibi. Bu karşıdan bakınca görülen şey. Herneyse, gözümüz yok, allah daha çok versin.

    Ama öbür tarafa bakıyoruz, beş para etmez uygulamalar, 1 gün çalışmadan çöken sistemler, sürünen arabirimler vs. vs. Altında ne var diye bakıyoruz: Java, C# vs.

    Bu mevzuda görülmesi gereken şudur: Fırıldak yapıp para kapmak isteyen patron için en iyi dil Java'dır (veya C# mesela). Zira, daha programcılığın p'sini bilmediği halde ben bunu yaparım diyen tonla javacı vardır. Üç otuz paraya patronun kesesini doldurabilecek. Eh, zaten patron değilseniz, iş almanız da pek olası değildir. Sonuç, siz bir şeyler yaptım sanırsınız, patron bunu satar, üç kuruş size otuz kuruş cebine, böyle sürer gider.

    Ve javacı kendi işini yapayım dese, karnını bile zor doyurur, olan o olur.

    Hal böyleyken düşünün bakalım, hangi dildir en iyisi? Evet, derdi el altında her zaman idare edecek adam arayan, uygulama kalitesine zerre önem vermeyen patronun aşkıdır java. Boyacı küpü gibi baıtırıp çıkaracak, adam vs. bulması kolay olacak. Yada, yarım yamalak bir şeyler yapıp günü kurtarmak isteyen biçarenin harcıdır.

    İşte şu an Java ve C#'ın popülerliğinin ardında yatan mesele budur. Yoksa C# veya Java'nın matah bir halt olduğundan değil elbette. Kabul, Java ve C# yada herneyse, cidden matah bir şey olabilir. Ama bugün tercih edilme sebepleri o matahlıkları değil, işte mesele bu.

    Ha, hangi dil iyidir? Web programlama yapacaksanız C++ ile olmaz diyenlere bu hususta ne anlatsanız boş olacaktır. Ki, hangi dil iyidir gibi bir sorunun abesliği zaten kendi başına bir heyuladır. Ama şurada bu kadar o dandik C# veya Java'ya şöyle yada böyle diye yazanların, Smalltalk, Prolog, LISP veya PERL için neden bir şey diyemedikleri de ayrı bir konudur. Mesela, LISP Javayıda, C#'ı da suya götürür, susuz getirir. Ama nedense hiç adından bahsedilmez.

    Eğer somut bir öneri istiyorsanız, eğer niyetiniz programcılık yapmaksa, C öğrenin. Ötesi hikayedir.

    20 sene önce bize "C öğrenin" demişlerdi. Pek çokları iplemedi. Günlerce Pascal'la kafa yardılar. COBOL gurusu oldular. "C ne öğrenelim ki, COBOL var, şöyle modern, böyle muhasebe progamı yazıyorsun vs. vs." teraneleri bitmek bilmezdi. Bugün bunların esamesini okuyan var mı? Sanıyor musunuz ki, bir müddet sonra, Java veya C#'ın esamesi okunacak? Bunlar moda trendleridir, hoştur. Ne güzel püfür püfür şalvar pantalon gibidir. Giyilir, ama modası geçer, gider.

    Fakat 20 seneden beri C öğrenenler, C'de uzmanlaşanlar, hep tepedeki yerini korumuştur. İşte gerçek budur. Eğer bu işi yapacaksanız, C öğrenin, ötesi hikayedir.




  • C konusunda dediklerinde haklısın, C programlama ile uğraşacak bir adamın oluşturabileceği en sağlam temeldir.

    Diğer söylediklerin hakkında ise, sence meraklı gençlerin gelip abi şunu yaparım sorularının açılan başlıkların büyük çoğunluğunu oluşturduğu böyle bir forumda bahsettiğin dillerin herhangi birinin adının geçmesi mümkün mü? Örneğin ben Smalltalk ilede ADA ilede kod yazdım vakti zamanında , ama tutup bunların muhabbetini açmak hava atmaktır bence. Kaldı ki hangi dil daha iyidir sorunu absürd bulup LISP'in milleti suya götürüp susuz getirmesi şeklinde bir yorum yazman ayrı bir güzel olmuş.
  • @skoylu

    Kusura bakmada ben hayatımda senin kadar saçmalayanını görmedim.

    Sağlam bir .net yazılımcısının aldığı maaştan haberin varmı?
    Yada şirketler neden artık web sitelerini dahi .net e çevirmeye çalışıyorlar?
    Yada Microsoft gibi bir dev niye .net in arkasında bu kadar sağlam durdu?

    Ayrıca 1 gün çalışmadan çöken sistemler vs diye atıp tutmadan önce bi daha düşün, senin .net ile beceremeyip çöken sistemlerin olması .net ile böyle birşey yapılamıyacağı anlamına gelmez.

    Örnek istiyorsan: RunUO diye arattır, nedir diye sorarsan Ultima Online Oyun Sunucu Yazılımı.
    Console Application, C# ile geliştirilmiş ve "Kendi Sunucumda" 550+ Anlık Online Oyuncu ile hizmet vermişliğim var.

    Diğer taraftan;www.codeplex.com,www.stackoverflow.com bu ve bunun gibi onlarca sistem .net framework üzerinde çalışırken nasıl olurda böyle saçmalarsın.

    Windows Research C# ile işletim sistemi geliştirip, Open Source olarak dağıtıyoken, hala nasıl bu şekilde yargılarda bulunursun.

    Ya konu hakkında bilgin yok, fikrin var. Yada bi .net developer işini çaldı garezin var.




  • Web tasarımlarında script editorlerinden bolca yararlanmaktayız. Hakikaten kaliteli görünüm ve çok gerekli olan script uygulamaları vazgeçilmez özellikler içeriyor. Web Tasarım
  • quote:

    Sağlam bir .net yazılımcısının aldığı maaştan haberin varmı?


    İlginç, evet, kaç para maaş alıyor, bir söylesen? Birde sağlam bir C progamcısı kaç para maaş alıyor?

    Buyur, hadi, görelim. Bildiğim pek fazla C# programcısı yok. C programcısı olup C# kullananlar var daha ziyade. Ama C bilmeyip C# bilerek pek falza para alabilene ben denk gelmedim, sen biliyorsan buyur, bir söyle hadi..

    quote:

    Yada şirketler neden artık web sitelerini dahi .net e çevirmeye çalışıyorlar?


    Aptallık parayla mı? Bedava bulunca herkes atlıyor işte, hepsi o. .NET için vaatler vardır, daha başka bir şey yoktur. Hep ahada şöyle sağlam olacak, böylede gözzel olacak denir denir fos çıkar. Olan her 2 - 3 yılda bir 2 misli daha büyüğü alınmak zorunda kalınan serverlere olur.

    İyi hatırlarım. yıllar önce Konya'da Akademik Bilişim'de MS güzel bir şov yapmıştı. Ahada .NET gelecek şöyle olacak, böyle olacak. En çok üzerine bastığı ise SignOn, yeni bir kere login ol, her yere gir gez mevzusuydu. Adam anlata anlata bitiremedi. Sahi ne oldu ona, hatırlayan var mı?

    quote:

    Ayrıca 1 gün çalışmadan çöken sistemler vs diye atıp tutmadan önce bi daha düşün, senin .net ile beceremeyip çöken sistemlerin olması .net ile böyle birşey yapılamıyacağı anlamına gelmez.


    Valla, benim .NET ile çalışan hiç bir projem yok. .NET kullanacak kadar şapşalda değilim. Elbette, eğer benim kadar bu işte tecrübesi olup .NET kullanmaya çıkan biraz şapşal olacaktır. Ben kadar tecrübesi, el altında hazır kod kütüphanesi vs. olmayan için .NE bir alternatif olabailir tabi ki.

    .NET veya C#'a ihtiyacım da yok. Ve dediğin gibi 1 günü bırak, 25 yıldan bugüne kadar henüz çökmüş bir sistemim, projem yok. Ha, HDD ölmüştür, makina yanmıştır filan o başka mesele.

    quote:

    Örnek istiyorsan: RunUO diye arattır, nedir diye sorarsan Ultima Online Oyun Sunucu Yazılımı.
    Console Application, C# ile geliştirilmiş ve "Kendi Sunucumda" 550+ Anlık Online Oyuncu ile hizmet vermişliğim var.


    Eğer sen 550 online bağlantıyı bir marifet olarak görüyorsan, zaten söylenebilecek pek bir şeyim yok. Biz gibi 1KB, bak şöyle, yazıyla "bir kilobayt" RAM için oyun yazmış olan bizlere bu söylediklerin pek bir boş geliyor.

    Elinde var hiç yoksa 1 GHz CPU. 1000 / 550 = 1.8 Mhz adam başı. Eğer sen bu kadar süratle bir lojiği işletemiyorsan, hiç buralarda konuşma.




  • Kapanmadan markete yetiştikten sonra diğer hususları da yazalım artık.

    Programcılıkta programın kalitesini neyle yazdığınız belirlemez. Sağlamlık, performans, kaynak kullanımı vs. gibi hususlar neyle yazdığınızdan çok nasıl yazdığınıza bağlıdır. Bu açıdan hemen her programlama dili, atomik operasyonlardan en külliyatlı arabirimlere kadar hemen her şeyi sunar. Bunlar kah Java'nın swing'i, VB'nin standart komponentleri vs. gibi dilin bir parçası olarak, kah sağdan soldan paralı, parasız bulabileceğiniz 3. parti bileşenler yoluyla mevcut olurlar.

    Kısaca, ne sorusu, programın kaliteisnde belirleyici unsur değildir. Bunu belirleyen, nasıl yazdığınızdır. Maliyeti belirleyen ise ne ile yazdığınızla elbette ki orantılıdır. Tıpkı bir dikiş iğnesini ucuza mal etmek için adi demirden veya süper çelikten yapıp geniş bir kalite ve maliyet gamında iğneler üretebileceğiniz gibi, yazılım içinde maliyet ve kalite dengesini ayarlayabilirsiniz.

    İşte bu noktada, C# gibi dillerin eksiği, maalesef ki nasıl yazacağını bilmeyen kimselerin elinde kalıyor olmasıdır. Çok iyi anlaşılabilmesi için, yaz veritabanına, yaz veritabanın derken indeks koymayı bilmeyen ve sonra da select * demeyi bilen birinin, koca veritabanını baştan başa taratma gafletini örnek olarak verebiliriz.

    C sizi, işi nasıl yapacağınızı öğrenmeye zorlar. Bunu öğrendikten sonra C3 ile de adam gibi kod yazar, böyle madara olmazsınız. Sorun dilde değil, dilin çok üst düzey nesneleri nedeniyle daha neyin nasıl yapılacağını bilmeyen kimselerin o dili kullanmaya çıkmasıdır.

    Bu seviyedeki bilgi, kolay edinilir, basittir ve para etmez. Elbette bir vardiya işçisinden daha kalifiye olursunuz. Ama size makul ücret getirmez. Çünkü, ortalıkta o işi yapacak birikimciğe sahip tonla adam vardır zaten. Fakat ne zaman ki nasıl yapacağınızı öğrendiniz, o zaman sizin yaptığınız işin bir farkı olur elbette.

    Eğer uygulamanız, 5500 kullanıcıyı taşıyamıyorsa, sorun kullandığınız dilde değil, sizdedir. İşte bunu aklınızdan çıkarmayın. Ötesi kendiliğinden gelir.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.