Şimdi Ara

Hakkaten java en iyisi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Programcılıkta programın kalitesini neyle yazdığınız belirlemez.

Bunu söyleyip hala .net e laf atıyosan zaten problem programcılığında değil, mantığındadır zaten. Mantıksız biriylede tartışmanın pek anlamı yok. 25 Senelik tecrüben korkarımki seni dinazorlaştırmış, yeniliklere kapatmış, tecrübenin bi anlamı kalmamış.

Bir Kilo Bayt Ram dönemlerinde değiliz bu arada benden sana bi dip not
  • quote:

Orijinalden alıntı: un.real

/>

Bi pakette bana versene.
  • Güzel bir tartışma oldukça bilgilendiriyor Takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sehlor

quote:

Programcılıkta programın kalitesini neyle yazdığınız belirlemez.

Bunu söyleyip hala .net e laf atıyosan zaten problem programcılığında değil, mantığındadır zaten. Mantıksız biriylede tartışmanın pek anlamı yok. 25 Senelik tecrüben korkarımki seni dinazorlaştırmış, yeniliklere kapatmış, tecrübenin bi anlamı kalmamış.

Bir Kilo Bayt Ram dönemlerinde değiliz bu arada benden sana bi dip not

Boş olduğun buradan belli zaten...

Eğer "update alacaklar set bakiye = 0;" yazıyorsan bunu oracle, mssql veya mysql'de yazmış olmanın bir önemi var mı?

.NET, C# veya C hepside bir araçtır. C# ve Java gibi araçların en kötü tarafı ise tonla tuzakla dolu oldukları halde bunların görülemiyor olmasıdır.

Bu dillerde kod yazanlar, yukardaki SQL satırı gibi işleri bol bol yaparlar. Sonuç ne olur? SQL sunucular böyle kullanıcı absürtlüklerine karşı önlem alırlar ya, işte rollback'lar, limitler vs. vs. o platformları yazanlarda bunları yapar, dil şişerde şişer. Ve işte bugünkü heyulalar çıkar ortaya.

Bunun en açık örneğini yukarda görüyoruz. Efenim garbej kollektör bileme bu dilleri seçmek için bir sebepmiş. Eğer sen o kadar pis program yazıp, her tarafı kirletiyor, kullandığın belleğe hakim olamıyorsan, derleyicinin arkandan savrukluğunu ve pisliğini toplaması gerekiyorsa, sen buna iyi programcılık mı diyorsun?

Peki bunun nesi kötü? Sen eğer derli düzenli kod yazıyorsan, zaten garbage çıkarmazsın. Ve dahası, derleyici senin bufferinin ne zaman geçersiz olduğunu senden iyi bilemez. Bunu sen hesaplayıp akılda tutmalısın. Ama bir garbage kollektör ile çalışmayı alışkanlık eden ve arkasını toplamayı pratik etmemiş birisi için durum farklı olur. Bu dil onun için arkasını topluyor ya, savurur da savurur, dağıtır ortalığı. Ondan sonra da böyle 550 kullanıcıya hizmet eden porgramcığıyla övünür işte.

800 kullanıcıya (terminal) hizmet eden, günde en az 15 bin kalem tahsilat kaydı yapılan sistem 33 MHz 386 - 2MB RAM ve 300MB HDD ile çalışıyordu. Terminaller ise, 286 ve 1MB RAM'lı aletlerdi. Kodunu yazan benim ve hemen hiç sorun çıkarmadan yıllarca çalıştı. Buyur, sen öyle bir kodu .NET ile, C# ile yazda bir görelim hadi.

Ha, emin ol ben yazarım onu.. Yani, buradaki mesele C#'ın veya Java'nın yetersizliği değil, sizin onları hoyratça kullanmanız sadece.

C öğrenin demekteki espri bu. C, size derli toplu çalışmayı öğretir. Yamuk isteğinizi de anında yerine getirir ve kafanızda patlar bu. Tabi bu şamarı yiyen, bir daha aynı veya benzer hatayı yapmaz ki, derli toplu programlama disiplini edinmiş olur.

Ondan sonra? Bu adam hangi dille bir şey yazmaya çıkarsa çıksın, derli toplu yazacaktır artık, işte tüm mesele bu.

Bizde o yüzden C diyoruz.

Siz?

C# ile mutlu mesutmuşsunuz.. Çokta umrumda.. Buyrun, o koca koca bilmem kaç çekirdekli makinelerde bir kaç yüzcük kullanıcıyı nasıl işletiyorum diye övünmeye devam edin. Ama kendinizi işlettiğinizi de bir dost olarak söyleyeyim. Evet, dost acı söyler. Ve size bir dost tavsiyesi, C ile her şeyi yapacak kadar işi öğrenmeden, başka şeye bakmayın.

• vay be konuya bak.
    usta sen şimdi 25 yıllık programcısın ve 2010 yılında C ile program yazarak yaşamınımı sürdürüyorsun ben anlayamadım
    kesinlikle yanlış anlama seni aşağılamak için söylemiyorum bunu sadece merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapidci2

vay be konuya bak.
    usta sen şimdi 25 yıllık programcısın ve 2010 yılında C ile program yazarak yaşamınımı sürdürüyorsun ben anlayamadım
    kesinlikle yanlış anlama seni aşağılamak için söylemiyorum bunu sadece merak ediyorum

Bunda anlaşılmayacak birşey yok. Her türlü kütüphanesini zaten kendisi yazmış. İster senin c#'ta 10 satırda yazdığın kodu tek satırda yazar, isterse donanıma çok yakın bir seviyeye inip belleğide istediği gibi yönetir.

Ayrıca şunu bilinki dünyada hala en çok kullanılan dil c'dir. Tabi aklınıza sadece pc programlaması geliyor normaldir. Ben daha kısa bir süre önce risc tabanlı bir işlemciye (mikrodenetleyici) bir program yazdım. Bir alarmlı saat, 2 günde bitti. Kapladığı alan 1.2 kb, kullandığı ram ise 70 byte. Gömülü sistemlerde c# gibi dillerin esamesi bile okunmaz.

Diğer taraftan;
    Skoylu hocam sizi anlıyorum. Ama artık ram'in gigabyte larla sayıldığı günümüzde bu söylediklerinizi pek kimse takmıyor. Adam diyorki ben bu işi en kısa yoldan nasıl yaparım. Programın ne kadar kaynak kullandığına, sistemi ne kadar sömürdüğüne bakmıyor ki. Peki bakmasımı lazım? Bence tartışılması gereken bu.
    Acaba microsoft gibi şirketler bu yüksek seviyeli dilleri, ortamları çıkarmasaydı, herkes c kullanmaya mecbur olsaydı ne olurdu? Dahamı iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: amone

quote:

Ama artık ram'in gigabyte larla sayıldığı günümüzde bu söylediklerinizi pek kimse takmıyor. Adam diyorki ben bu işi en kısa yoldan nasıl yaparım. Programın ne kadar kaynak kullandığına, sistemi ne kadar sömürdüğüne bakmıyor ki. Peki bakmasımı lazım? Bence tartışılması gereken bu.

c#,java gibi diller boşuna yok, bu dilleri kullanan herkese hazırcı gözüyle bakılmamalı, herkes kullanacağı tüm kütüphaneleri kendi yazmak zorunda değil!!

ve en önemlisi profesyonel dünyada hız önemlidir, müşteri sizi aradığında ona biz 'c' kullanıyoruz diyemezsiniz..

ayrıca c# ile yazılmış her program bilgisayarın sistemini sömürmüyor, eğer kodlar düzgünce yazılmış ve gerekli testler yapılmışsa ortaya gayet performanslı çalışan uygulamalar çıkıyor, 4 kblık bellek döneminde yaşamıyoruz

bir tarafa takılıp da diğer herşeyi soyutlamanın bir manası yok, herkesin bir problemi ve bu problemi çözmek için geliştirdiği bir yol vardır, kime ne rahat geliyorsa onu kullanıyor, bu işi yaparken de yok c# kullananlar hazırcıdır birşey bilmiyordur vs. demenin hiçbir mantığı, açıklaması yoktur

Tabiki geliştirme hızı önemli hatta günümüzde en önemli kriter. Zaten bende bunu vurguladım. Ama kimisinin önceliği bu olmuyor. Bazıları dilleri sadece bir araç olarak görürken bazısı fanatiklik derecesinde bağlanabiliyor. Bence ikiside yanlış bunun ortası olmalı.

Ayrıca kimsenin kimseye, "ben şunu asla kullanmam" deyince tepki göstermeye hakkı yok. Mesela bende mecbur olmadıkça (piyasa, iş vb.) .net kullanmayı düşünmem ama javaya ok derim. Kendime göre sebeplerim vardır kimsede bişey diyemez.

Edit: Son paragrafına aynen katılıyorum zaten aksini iddia edemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 26 Mart 2010; 0:09:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: Rapidci2

vay be konuya bak.

Bunda anlaşılmayacak birşey yok. Her türlü kütüphanesini zaten kendisi yazmış. İster senin c#'ta 10 satırda yazdığın kodu tek satırda yazar, isterse donanıma çok yakın bir seviyeye inip belleğide istediği gibi yönetir.

Ayrıca şunu bilinki dünyada hala en çok kullanılan dil c'dir. Tabi aklınıza sadece pc programlaması geliyor normaldir. Ben daha kısa bir süre önce risc tabanlı bir işlemciye (mikrodenetleyici) bir program yazdım. Bir alarmlı saat, 2 günde bitti. Kapladığı alan 1.2 kb, kullandığı ram ise 70 byte. Gömülü sistemlerde c# gibi dillerin esamesi bile okunmaz.

Diğer taraftan;
    Skoylu hocam sizi anlıyorum. Ama artık ram'in gigabyte larla sayıldığı günümüzde bu söylediklerinizi pek kimse takmıyor. Adam diyorki ben bu işi en kısa yoldan nasıl yaparım. Programın ne kadar kaynak kullandığına, sistemi ne kadar sömürdüğüne bakmıyor ki. Peki bakmasımı lazım? Bence tartışılması gereken bu.
    Acaba microsoft gibi şirketler bu yüksek seviyeli dilleri, ortamları çıkarmasaydı, herkes c kullanmaya mecbur olsaydı ne olurdu? Dahamı iyi?

Öncelikle, eğer siz yazacağınız kod için gerekenleri de böyle anlıyorsanız, işiniz gerçekten zor

Dikkatli okuyun tekrar. Mesele zaten detaylarda gizlidir hep.

Size gidin illa her şeyinizi C ile yazın diyen yok. Öğrenecekseniz, gidin C öğrenin diyoruz, aradaki farkı yakalayın önce. C bilen birisi için C# veya Java yada Python hatta COBOL otomatik olarak biliniyor olacaktır. Bu nüansı bir türlü göremiyorsunuz.

Programcılıkta zor olan kodu yazmak değil, ne yazacağını bilmektir. İşin her zaman %90'ı bundan ibarettir genelde. Ne yapacağınızı bilince arkası çorap söküğü gibi gelir. İşte C size bunu öğretir: Ne yapacağınızı ve ne yaptığınızı bilmek.

Sizce neden C#, Java, Javascript, PHP vs. inadına C'ye benziyor? Öyle sonda noktalı virgüller, iften sonra parantez aç filan? C 1972'de çıkma. COBOL 1959'dan beri var. Fortran 1953'ten beri. BASIC ise 1963'ten beri. Pascal 1969'tan bu yana. En harbi Object Oriented dillerden olan Smalltalk 80'lerden, Modula-2 ise 70'lerden beri var. Bunların tamamı C'den misliyle güçlü diller, yüksek seviye olmak babında.

Mesele şu: Neden bugün bile aynı syntax ile yazılan bu modern diller çıkıyor, hiç düşündünüz mü? Neden En yaygın diller C syntaxı kullanıyor?

Neyse, siz bunu biraz düşünün.

Şu an yaptığım projeye kısa süre önce başladım. Bugün SVN'e atarken baktım. Bitti bitecek. Bir kaç yüz satır C++, bin satır kadar da Python kodu yazmışız. Hoş, projenin özelliği dolayısıyla size garip gelecek bir şey oldu. Altta çalışan asıl lojiğin tamamı Python. Mevcut olan tek GUI ise C++

Yani size mesele gibi görünen o buttonlar, listboxlar, soket işlevleri vs. aslında C veya C++ ile o kadar kolay ki, ben gitmiş bunlaır yapmak için Python (java, C#, LISP vs. de olabilirdi) ile uğraşmayı göze bile almamışım.

Ve ben bunu böyle yaparken, baktığım şey, Java ile yazarsam şu mesele olur, C# ile yazarsam şu single inheritance dert olur, C++ ile run time binding kasar. En kısa yoldan bu iş Python ile olur diyerek Pythonla giriştim. Yarın, pardon pazartesi önüme bir farklı konu çıksa, aynı şekilde teraziyi kurar, Java'yla veya C#'la filan aklıma ne eserse onunla yaparım. İşte size bahsettiğim mesele bu.

Biiiir. Eğer yazdığınız kod çöken, sürünen vs. bir şey olmasın istiyorsanız, bu işi C ile öğrenin.
    İki... Eğer sizin için en avantajlı olacak dili özgürce kullanabilmek, hatta icap edince oturup kendi dilinizi yazabilmek filanda istiyorsanız, bu işi C ile öğrenin.

Dahası varda, uzatmanın anlamı yok. Bu işi C ile öğrenin. Ama ondan sonra neyle yazacağınız size kalmış, tepe tepe yazarsınız. Milletin olmaz dediğini oldurur, taş gibi kod yazar, Java ile yazdığınız şeyi gören assemblerle mi yazdında uçuyor böyle der olur.

Yarın asıl işi yaparken dilmiş, sistemmiş, şuymuş buymuş yönünden özgür olmak istiyorsanız kısaca, bunun yolu C'yi sağlam öğrenmekten geçer. İşte 20 yıldan fazlasının bana verdiği bilgi budur. Eğer şu C3 dediğiniz meret iyi bir halt olsa, Microsoft Office'i, SQL serveri veya en azından IIS'i onunla yazmaz mıydı, bir düşünün bakalım? Madem o kadar süper bu C# vs. MS dilleri, neden MS kendi projelerini hala C/C++ ile yazıyor?

• Tamam hocam kızma. Benim açımdan mesele anlaşılmıştır. İlk öğrendiğim dil c idi. Gerçekten şimdi java mava çocuk oyuncağı geliyor.
  • @amone
    Annen sana büyüklerinle nasıl konuşulması gerektiğini öğretmedi mi? Hiçbirşey bilmese bile yaşına hürmeten saygılı olmak lazım. Forumda olmamız bunu değiştirmez. Kaldı ki bu şahıs sadece kendi için değil, bilişim dünyası için de yani herkes için emek vermiş bir insandır. Tecrübelerinden faydalanmak lazım gelir. Birgün onun yaşına gelirsek "adam haklıymış" dememiz yüksek ihtimaldir.

Not: Şahsen tanımıyorum. İsmi tanıdık geldiği için net ten araştırdım.
  • @elektro_gadget
    dinazorlukla, geri kafalılıkla tecrübe çok çok farklı şeylerdir.

Bu işi C ile öğren, Sonra C# ile yazarsın. Böyle bi mantık yok. Olamaz. OO C dese gene iyi C diyor ya C. C bir Aspect Oriented Programlama Dili. C# Object Oriented.

Java ile assembler kadar hızlı kod yazarmışsın. Arasındaki hız farkının "DİL" ile alakası olmadığını, alakalı olan şeyin Java da Virtual Machine, C# da .NET Framework ile olduğunu anlamayacak bi adama tecrübeli değil, bilgisiz denir.

Şimdi kalkıp bana c ile bilmemne yazdım 386 makinaya vs deme. Ben C, C++, Pascal, QBasic, VB 6, vb.net, asp.net, asp, c#, f#, java dahil bi çok programlama dili ile irili ufaklı kod yazdım, benimde alt yapım C ye dayanır. Bende pointerı hiçbişeye değişmem harika birşey! diyenlerdendim.

Değişime, Çağa, Gereklere ayak uydurmak lazım. Dinazorlaşmak yanlış. Tutupda Silverlight, WCF varken "Daha Hızlı Olsun Ben C Kullanıcam CGI la çalıştırırım nasıl olsa" demek fanatikliktir, bilgi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sehlor
    Şimdi kalkıp bana c ile bilmemne yazdım 386 makinaya vs deme. Ben C, C++, Pascal, QBasic, VB 6, vb.net, asp.net, asp, c#, f#, java dahil bi çok programlama dili ile irili ufaklı kod yazdım, benimde alt yapım C ye dayanır. Bende pointerı hiçbişeye değişmem harika birşey! diyenlerdendim.

Değişime, Çağa, Gereklere ayak uydurmak lazım. Dinazorlaşmak yanlış. Tutupda Silverlight, WCF varken "Daha Hızlı Olsun Ben C Kullanıcam CGI la çalıştırırım nasıl olsa" demek fanatikliktir, bilgi değil.

Yok be hocam ben yeniyim ne 386 sı. Zaten yaşım müsait değil o zamanlara. Çoğu şeyde amone ve sana katılıyorum. Her zaman yeniliğe açık olmak lazım. Örneğin ben klasik veritabanı yerine oo veritabanı kullanma gayretindeyim.
    Sıkıntılı olduğum durum üsluptur başka birşey değil.

@amone
    Evet doğru beni ilgilendirmez sadece fikrimi söyledim. Sen bilirsin yinede. Kimseyle tartışmak istemem herkesin birbirine ihtiyacı olabilir.

• @elektro_gadget
    o lafım sana değildi zaten, arkadaş övünüyor ya yazdıklarıyla, ben sadece örnek göstermeme rağmen "programcık" olarak değerlendirdiği şeye karşın 386 işlemcisine yazdığı şeyleri söylüyor ondan öyle dedim.

bende mikrokontroler, mikroişlemci programladım benimde assembly geçmişim var, ama tutupta araba yapmak için tekerleği yeniden bulmaya gerek yok, arabana en uygun tekerleği seçersin, ve diğer şeylere daha fazla zamanın kalır. Frameworklerin sana verdiği şey budur.
  • quote:

neden söyleyim, c# ile c/c++ aynı kulvarda olan diller değildir, en başta c# hatta .net frameworkun kendisi c++ ile yazılmıştır

Peki niye bunu C# ile yazmıyorlarda, C++ ile yazıyorlar, bizimde sorduğumuz şey bu. C#'ın ve şu .NET dedikleri şeyin ne olduğunu zerre kadar anlamış değilsin gibi görünüyor bu laflarınla...

C# ve .NET'in iddiası nedir? Kodu yazacaksın. Bunu IL koduna çevirecek ve bu binary çalıştığı sistemde native koda çevrilip öyle çalıştırılacak. Demekki Aynı "C/C++ + Derleyici -> Uygulama" yöntemi, C# içinde aynen geçerli. Eğer C# ile derlenmiş kod, daha hızlı çalışmak veya daha sağlam olmak için C++ takviyesi gerektiriyorsa, bu zaten C#'ın kifayetsiz olduğunun apaçık göstergesi olmaz mı?

Aynı şeyi Java için söyleyemezsin. Çünkü java tamamen kapalı bir ortam olan Java Makinesi ile çalışır. JVM o hard makinenin emülatörüdür. Teknik olarak Java Bytecode'u doğrudan işleten işlemciler var zaten. Kısaca, Java, Java makinesi denen bir düzenek (CPU vs.) için geliştirme ortamıdır. C# ise böyle bir şey değil, tamamen farklı bir çerçeve sunar. Buna rağmen aynısını bugün yeni Javalarda yapabiliyor, kodu alıp native koda derleyip sonra işletiyor vs.

Ve bu şu soruyu akla getiriyor ve senin bir cevabın yok. Neden MSSQL C# ile yazılmıyor? Efenim diyorsun, ayrı kulvarlar diyorsun. Ne ayrı kulvarı? Eğer bir işi yapmak C# ile daha kolay ve dediğiniz gibi "550 ile kullanıcı ilene bileme çökmeyecek kadar sağlam" oluyorsa, neden MS bunları C# ile yazmıyor?

Demekki bu dil öyle geniş, kapsamlı projeler için uygun değil, bunu mu söylemek istiyorsunuz?

quote:

microsoft, .neti c++ kullanmasın diye değil, yüksek seviye işlemleri (masaüstü uygulamaları,web uygulamalarını,mobil uygulamaları) daha çabuk yazsın diye geliştirdi

Hayır, MS'nin böyle bir amacı yoktu. Bunu yapacak bir sürü şeyi vardı zaten: Visual BASIC gibi mesela. Bugün hala daha VB, C$'tan daha hızlı ve kolay öğrenilen bir geliştirme ortamı sağlar. Git önce bir MS ne amaçla bunu geliştirdi onu bir öğren..

quote:

quote:

C bilen birisi için C# veya Java yada Python hatta COBOL otomatik olarak biliniyor olacaktır. Bu nüansı bir türlü göremiyorsunuz.

alakası yok, c bilirseniz sadece oldukça iyi sistem ve algoritma bilginiz olur, ancak kalkıp java öğrenmek isterseniz bir sürü yeni kavramla karşılaşırsınız. en başta c oop bir dil değildir, oopyi tamamen baştan öğrenirsiniz

Bu cümleden de OOP'un ne olduğunu da bilmediğin anlamı çıkıyor. C ile gayet güzel OOP yapılır ve zaten tonla yapılmıştırda. Buyrun size GTK+ mesela, komple object oriented bir kütüphane ve tamamı C ile yazılma. C ile disiplinli bir şekilde nasıl OOP yazılır yahu diyorsan:

http://www.d.umn.edu/~gshute/C/ooC/ooC.html

Buradna başlayabilirsin mesela.

Ve eğer sen bu işi C ile öğrenmiş, C ile OOP yazmış olsaydın, işte o zaman OOP'un ne olduğunu gerçekten anlamış ve bu lafı etmemiş olurdun.

quote:

C bilmeyen bir kimsenin kodu çöker lafı çok iddialı olmuş, siz benimle 2 hafta takılın çökertirim bu tezinizi, 20 yıl nerde çalıştınız bilmiyorum ancak gelecekte sistem programlama yapmayacak birine "kalk tüm ayrıntıları ile c öğren" demek saçma olur, tamam ben de c ile ilgilenilmesi taraftarıyım ama abartmamak lazım

Ben diyorum işte. Ki zaten şu sistem programlama denen hikaye nedir, bunada bir anlam verebilmek güç. Zira aslen en kolay olan bu kapsamda kalan kodları yazmaktır. UI dizaynı vs. başlı başına bir sürü ek bilgi gerektirir.

2 Haftada ne kodu yazacaksın, bilmiyorum. Ama bu kadar iddialı konuşma, zira şu ana kadar yazdıklarından daha programcılık denen disiplinde çok şeyi bilmiyor olduğun açıkca görülüyor.

quote:

gelecekte veritabanı programlama yapacak birinin c den çok veritabanı mimarileri ve kurgulaması ile uğraşması lazım

Bunu zaten her programcının bilmesi gerekiyor. İşte gözden kaçırdığınzı şey bu zaten. Siz, veritabanının nasıl yoğurt yediğini bilmiyorsanız, onu nasıl efektif kullanacaksınız ki?

Şu ana kadar yazdıklarınızdan, tezimin doğruluğunu görüyorum sadece. Sen git kendine bir iyilik yap, adam gibi C öğren, onunla sorunlarını aşmayı öğren, ondan sonra bir daha tartışalım.

• quote:

4.sü şu cümleleri yazan birinin c# hakkında en ufak bir fikri yok demektir
    quote:

Eğer şu C3 dediğiniz meret iyi bir halt olsa, Microsoft Office'i, SQL serveri veya en azından IIS'i onunla yazmaz mıydı, bir düşünün bakalım? Madem o kadar süper bu C# vs. MS dilleri, neden MS kendi projelerini hala C/C++ ile yazıyor?

böyle bir mantık mı var yahu? o halde Dennis Ritchie neden C yi geliştirdikten sonra assemly kullandı? neden hala c++ ile cgi yazmıyoruz? neden dünya devleri (google,ibm,nasa) python,java gibi dilleri kullanıyor?

Teknik olarak zırvalamak nedir, merak ediyorsan:

http://safsatakilavuzu.com
    http://fallacyfiles.org

Buradan nasıl zırvaladığını görebilirsin.

Açık, net ve basit bir soru var. Eğer C# C/C++'dan daha hızlı olarak uygulama geliştirmeyi sağlıyorsa, MS neden MS-SQL veya Office bilmem kaçı yada Explorer bilmem neyi C# ile yazmıyor?

Buyur, bir cevap bekliyoruz, senin ise bir cevabın yok. Neymiş, efenim nedne google veya IBM Java kullanıyormuş. Bu, bu sorunun cevabı değil, sadece cevap vermekten kaçtığın için bunları geveliyorsun o kadar. Çünkü verecek bir cevabın yok. MSSQL veya Explorer'i yazarken hengi gerekler vardır, bunları C# veya C++ ne kadar ve nasıl karşılar hiç bir fikrin yok. Bu yüzden de cevap veremiyor, bunun yerine sadece geveliyorsun.

Ve C/C++'yı bilmediğin içinde, bunların aslında nasıl bir güce sahip olduğunu da bilmiyorsun. Teknik olarak herkes, gaza basınca gitmeyi, vitese uzanırken debriyaja basmayı ve direksiyonu çevirmeyi bilir. Ama neden herkes ralli yapamaz, spin atıp iki arabanın arasına park edemez, ettiremez?

Programcılık, ralli pilotu olmaktır. Bu kadar yüzeysel bilgilerle bu işi yapamazsınız. Sizi derine indirebilecek tek güç ise, C/C++ ile mevcut olacaktır.

Bak soru hala duruyor: Eğer C# C/C++'dan daha hızlı olarak uygulama geliştirmeyi sağlıyorsa, MS neden MS-SQL veya Office bilmem kaçı yada Explorer bilmem neyi C# ile yazmıyor?

Bak sana yardımcı olayım. MS-SQL, bir hayli doğrudan dosya sistemi erişimi sağlamak zorunda olan bir uygulamadır. Böylece disk üzerinde veriyi en optimum şekilde yerleştirebilir. Halbuki C# kontrollü bir ortam, bir tür sanal makine ile kod yazmanızı sağlar. Bu durumda, alt düzey sistem çağrılarını, mesela asenkron dosya yazımını kullanamazsınız.

Fakat, bu işi C++ ile yapıverip ötesini C# ile yazıvermek seçeneği var, ama MS bunu da yapmıyor, nednedir acaba? Deli mi bu MS çalışanları da, pek bir zor olan C/C++ ile habire kasıp duruyorlar?

Bir cevap verirsen, nedne bu işi C ile öğrenmen gerektiğini itiraf etmiş olacaksın sanıyorum, hadi buyur, bir cevap verde görelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: skoylu

quote:

4.sü şu cümleleri yazan birinin c# hakkında en ufak bir fikri yok demektir
    quote:

Eğer şu C3 dediğiniz meret iyi bir halt olsa, Microsoft Office'i, SQL serveri veya en azından IIS'i onunla yazmaz mıydı, bir düşünün bakalım? Madem o kadar süper bu C# vs. MS dilleri, neden MS kendi projelerini hala C/C++ ile yazıyor?

böyle bir mantık mı var yahu? o halde Dennis Ritchie neden C yi geliştirdikten sonra assemly kullandı? neden hala c++ ile cgi yazmıyoruz? neden dünya devleri (google,ibm,nasa) python,java gibi dilleri kullanıyor?

Teknik olarak zırvalamak nedir, merak ediyorsan:

Bak sana yardımcı olayım. MS-SQL, bir hayli doğrudan dosya sistemi erişimi sağlamak zorunda olan bir uygulamadır. Böylece disk üzerinde veriyi en optimum şekilde yerleştirebilir. Halbuki C# kontrollü bir ortam, bir tür sanal makine ile kod yazmanızı sağlar. Bu durumda, alt düzey sistem çağrılarını, mesela asenkron dosya yazımını kullanamazsınız.

Teknik Olarak Zırvalamak Nedir MERAK Ediyorsan skoylu:

Asenkron Dosya I/O http://msdn.microsoft.com/en-us/library/kztecsys%28VS.71%29.aspx
    Alt Düzey Sistem Çağrıları:http://blogs.msdn.com/toub/archive/2006/05/03/589468.aspx

Bilgisi olmayan konularda insanın fikri olunca böyle oluyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sehlor -- 27 Mart 2010; 20:11:06 >

• Gene aynı şekilde bilmediğin mevzu üzerine sazan gibi atlıyorsun. Sen hiç hayatında asaenkron dosya erişimi yaptın mı? Bizim bahsettiğimiz şeyle bu AIO'nun ne alakası var? Ne dedik: Alt düzey sistem çağrıları. aio_* çağrılarının neresi alt düzey?

Diğer arkadaşa:

Hala aynı şeyleri geveliyorsun. Daha doğrusu zırvalıyorsun:

quote:

hayır, eğer c++ geniş kapsamlı projeler için olmasa koskoca işletim sistemleri bunlarla yazılmazdı
    c# geniş kapsamlı projeler için olmasa koskoca erp,mrp yazılımları, web yazılımları geliştirilmezdi

C#'ın geniş kapsamlı projeler olmadığını söyleyen sensin. O halde bu lafların ne demek istiyorsun ki?

Hala bir cevap yok. Neden MS, MSSQL'i C# ile yazmıyor? Efenim diyooosun.. Neymiş, C# veritabanı yazmak için değilmiş. Neden? C# dökümantasyonunun neresinde "bu progrma veritabanı yazmak için değildir, yazarsanız maazallah taş yağar başınıza" filan yazıyor? Sen yazacam dedin de, C# CD'leri kanatlanıp kafana mı indi?

Evet, neden C# ile veritabanı yazılmaz, yada işletim sistemi veya Explorer. Buyur bir cevap verde görelim, hadi bekliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 27 Mart 2010; 22:31:16 >

• quote:

Gene aynı şekilde bilmediğin mevzu üzerine sazan gibi atlıyorsun. Sen hiç hayatında asaenkron dosya erişimi yaptın mı? Bizim bahsettiğimiz şeyle bu AIO'nun ne alakası var? Ne dedik: Alt düzey sistem çağrıları. aio_* çağrılarının neresi alt düzey?

Ben bilmiyorum, Microsoft bilmiyor, Kimse bilmiyor. MSDN gibi dev kütüphane yanlış kod ve terim kullanıyor, Bir Sen Biliyorsun Üstad. Tamam Kabul.

Rekor. Vallahi Rekor.
  • quote:

Evet, neden C# ile veritabanı yazılmaz, yada işletim sistemi veya Explorer. Buyur bir cevap verde görelim, hadi bekliyoruz..

Neden DB Engine yazılmasın sayın dinazor, öyle güzel yazılırki.

http://www.codeproject.com/KB/database/sharphsql.aspx

Neden işletim sistemi yazılmasın sayın 386 programlayan arkadaş öyle bi yazılırki;

Hakkaten java en iyisi mi?

Yav sus, Allah aşkına sus. Bilmiyosun bari fikir üretme sus!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.