Şimdi Ara

Haftada bu kadar et,tavuk,balık yemek sağlıklı mı sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayvansal gıda olarak haftada 2 gün et, 2 gün balık,1 gün de tavuk yiyorum. Hepsi de 100 er gram. Haftalık 5 ayrı günde toplam 500 gram yiyorum. Sizce bu sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı?

Et ve balığı az mı yiyorum sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 12 Kasım 2020; 13:20:29 >

• Mideye zararı var diye biliyorum et ve hayvansal gıdaların. Ama B12 vitamini almak için de başka yol yok. Vegan olun falan demeyin asla olmam. Çünkü denedim ve zararlı. Hayvansal tüketimini nasıl sınırlandırmalıyım sizce?

• zengin adamın derdi de başka oluyor ya haftada iki gün et yiyorum diyor adam  

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

zengin adamın derdi de başka oluyor ya haftada iki gün et yiyorum diyor adam  

4 öğün çıkıyor yani 2 haftalık et ihtiyacı

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Et sanmış garibim qwE:WQ:E:e:Q

• 1 yılda Ben bu kadar tüketmiyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Tavuk ucuz aslında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01

4 öğün çıkıyor yani 2 haftalık et ihtiyacı

Alıntıları Göster

o et mi  

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

Zaten Türkiyede nefes alsan refah seviyesi oluyor sen de haklısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

o et mi  

Alıntıları Göster

yok hamur ne olacagdı et tabi ben yiyom   bikere akrabalarla mangala gitmiştik kasaptan köfte almışlar pahalı bişeydi tadı bim köftesiyle benzer çok bi fark yok yani illa kötü olması gerekmiyo üretici bimle anlaşmalı olduğu için ucuza geliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01

yok hamur ne olacagdı et tabi ben yiyom   bikere akrabalarla mangala gitmiştik kasaptan köfte almışlar pahalı bişeydi tadı bim köftesiyle benzer çok bi fark yok yani illa kötü olması gerekmiyo üretici bimle anlaşmalı olduğu için ucuza geliyo

Alıntıları Göster

bimin tatlılarına içeceklerine eyvallah güzeller ama bu etler gerçekten kötü, ben de aldım ondan biliyorum. bir keresinde içinden kemik gibi bir şey çıkmıştı dişimi kırıyordum az kalsın Haftada bu kadar et,tavuk,balık yemek sağlıklı mı sizce? 

ha tabi hiç yoktan iyidir evet görüntüsü ete benziyor

• Öyle işe yaramıyor. Veganlık panik ve endişeye neden oluyor. Vegan olmak Türkiyede imkansız. Nutrional yeast gerekiyor, tofu gerekiyor, b12 takviyesi gerekiyor. Çok lüks ve pahalı. Ayrıca buna rağmen zararlı olabilir. En başta dediğim gibi veganlık önermeyin demiştim.

• Haftalık 500 gram az hocam

• Ben bir gün arayla et yiyom. Kızmızı ve beyaz et, sızrasına göre.

Not: Evde besleniyom ve aylık yeme içme masrafım yaklaşık 1500 TL. Balık pek sevmem nedense :-|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 12 Kasım 2020; 17:12:22 >
  • Az bile.

Yani kilonu yazmamışsın ama en azından bana kalırsa günlük 1x + kilo 'n kadar protein ihityacını karşılıcak et( protein) yesen yeterli olur.

100 gram ne ki ? Bu gün 100 gram antrikot yesen alacağın protein 30-35 gram olur 70 kilo adam için yaklaşık 200 gram et yemesi lazım.

Dünyada yıllık et tüketimi en düşük ülkelerdeniz. Atalarımız avlanarak bizden daha çok et yemiştir :D

• günlük yarım kiloya kadar yiyebilirsin bir problemi olmaz protein kaynaklarını fazla tükettiğinde vücudun asidik evreye yönelir ama vücut ciğer ve böbrekleri yorarak bunu dengeler. yeterli yeşillik yersen bu durumuda dengelemiş olursun hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

• dikkatli olmak lazım et tüketimi prostata sebep oluyor. amcam da hergün et yiyordu adam erken yaşta prostattan ameliyat oldu şimdi alet kalkmıyormuş

• Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Haftada kahvaltı hariç 14 öğün var. Siz sadece 5inde azar azar et yiyorsunuz. 100 gr et az bile ye gitsin etten zarar gelmez. Kalanlarda da pancar, lahana, yeşil fasülye ve bakliyat yersen tamam hem doyurucu da olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen ne kadar yiyorsun et, balık, tavuk vs?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.