Şimdi Ara

Hafta içi günde 2-3 tl harçlık ile bilgisayar almak. (Edit: 17.07.2015 Sonunda Aldım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
27
Favori
12.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende mi biriktirmeye başlasam? Hic olmadı babama geri veririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir secim yap

Simdi alacagin oneplus one mi?
    Universiteye baslarken alacagin guzel bir pc mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pozitron~ kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam inşallah .
  • Bu azimle arabada alırsın sen afferin valla.

• günde 3-4 tl alıyorum ben de istediğimde para veriyorlar da biriktiremiyorum direk yiyorum parayı
    ayrıca fizz mainim benim de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Pek para harcayan bir insan değilim yol haricinde (yol yürünecek gibi değil şehir içi olsa yürürüm ama bu arazi gibi alandan geçiliyor araba ile 15 dakka) 2 yada 3 tl para kalıyor başka hiçbir harcama yapmıyorum biriktiriyorum. (Sinema gezi dışarı çıkma filan olursa ne kadar istersem bişey demeden veriyorlar) Bu paranın yarısını gizlice yarısınıda onların bildiği şekilde biriktiriyorum (gizlice biriktirmemin sebebi telefon filan bozulursa kendin bozdun kendi paranla yaptır filan demesinler diye). Sadece hafta içi harçlık alıyorum hafta sonu yok ama ne zaman istersem istediğim kadar verirler dışarı çıkmak sinema filan gidecek olsam. Başladığımda 50 tl vardı. 3-4 aydır Biriktirerek (bayram harçlığı doğum gününde dedemlerin verdikleri filan dahil) olarak 210 tl ailemin bildiği 60 tl de gizli olarak biriktirdim.

Yazın burda tarla işi bol oluyor benim yaşımda çoğu kişi çıraklık yada tarla işine filan gidiyor bende gidicem mısır kırmamıydı neydi (günde 33 tl) sabah 8 akşamüstü 4 gibi bitiyor. Ramazanda ise sahurdan sonra gidiliyor öğlen olmadan geliniyor. 1 ay gitsem 990 tl 1 at gidememde bi 15-20 gün girsem yine iyi para kırarım.

Birde şöyle yapıcam 700-800 tl olunca taksitle hediye çeki alıcam o arada tekrar para biriktiriyor olucam taksit geldikçe vericem parasını o para bitene kadar yine 3-4 taksitlik para biriktirmiş olurum. Ailem max 400-500 tl verebilir çünki şu anda kredi kartı borcu var maaş 1800 borç 3000 tl filan (bu borçta araba alacakken babannem hastalandı filan biraz para gitti babamda araba parası biraz gidince kredi çekti şimdide borcu ödüyoruz çok değilde işte harcamada çok). Bide daha çamaşır ve bulaşık makinesinin taksidi var televizyon almamız gerek bu biraz eski.

Parayı attığım linkte gösterdiğim yerde siyah bir poşette saklıyorum annem filan bulamaz heralde bulursada söylerim biriktirdiğimi bişey demez pc aldığım zaman editliycem üşenmezsem yorum atanları haberdar ederim ama muhtemelen üşenirim o yüzden merak ediyorsanız favorilere alabilrsiniz .

Parayı sakladığım yer bu ranza (gösterdiğim yerin içinde boşluk var orda) (sağdaki çekmeceği çıkartıp koyuyorum) (evet çizim berbat )

http://sketchtoy.com/60293604

Edit: Başlık biraz karışık olmuş hafta içi günde 2-3 tl ile olacak yani haftada 2-3 değil.

1 ay sonraki edit:

Tarih : 14.05.2014

Bu gün saydım 350 tl olmuş azimle biriktiriyorum hala .

1 ay sonraki edit:

Tarih : 12.06.2014

Annemler gizli parayı buldu sürekli paran var paran var al diyosun diye öyle biriktirdim dedim kızmadı ama artık gizli para diye bişey yok .

Toplam para 400 sanki bu ay biraz az birikti ? Yazın ameliyat olursam işe gidemiycem 3 ay para alamazsam çok kötü gidecek gecikecek alış tarihi pc alacağımdan hala ailemin haberi yok.

4 ay sonraki edit:

Tarih : 07.10.2014

Yaz tatilinde neredeyse hiç toplayamadım ama bayramlar ve okullar açıldığından beri topladığım paralarla 677,60 lira oldu 50 tl de babamların vereceği para vardı arefe günü birşey aldım onlar ödedi 15 tl ordan kesersiniz dedim 35 verecekler yani yuvarlarsam 700 tl para olucak bazen düşünüyorum birazda babamdan para alıp oneplus one mı alsam diye hala vazgeçemedim telefonumda galaxy ace hafıza çok az , idare ediyor ama bazı oyunları açmıyor whatsapp facebook ve youtube arasından 1 ini seçmem gerekiyor 2 sini bile alamıyor hafızaya hafıza kartına bile atsam 10 mb telefonun kinde kalıyor filan ama hala kararlıyım bilgisayar için çıktım bu yola .

Helal olsun azmini tebrik ettim

• 3 sene önce yıllarca hayalini kurduğum ps3 ü almıştım, tam 1000 tl vermiştim o zaman, sonra oyun, ps move falan derken 2000 tl den fazla para cebimden çıkmıştır herhalde, şu ana kadar ailemden hiçbir şey istemedim, biriktirip aldım hep.

şimdiyse paramı hep protein tozuna veriyorum :)
  • @Kuroki En kısa sürede alırsın umarım .

@Regulus Black Sağolun hocam umarım .

@Gktupc Biriktirmek değilde gereksiz masrafları kısıp kenarda durması iyi olur ilerde lazım olur.

@mrgll Telefon alacağım zaman yine oneplus one gibi bir telefon olması zor ama bilgisayarda öyle birşey yok. Ama bilgisayarı daha çok kullanıcam. Bir ama daha eski bir telefon varken arkadaş ortamında insan belki biraz utanır (ha tamam şu anlık telefonumda öyle bir sorun yok ama 1-2 sene sonra olabilir ) ama evdeki bilgisayarda pek öyle birşey olmaz yada olma ihtimali daha düşük.

• bende para biriktiriyorum kardeş şu aralar ama benimki farklı bi amaç için

1.5 ayda 150 tl biriktirdim hemen 1 çeyrek altın aldım

bu ayda kurban bayramındakilerle birlikte 125 tl oldu 150 oldumu çeyrek altın alcam gene 3 ay sonra alabildigim kadar altınları bozdurcam
  • quote:

Pek para harcayan bir insan değilim yol haricinde (yol yürünecek gibi değil şehir içi olsa yürürüm ama bu arazi gibi alandan geçiliyor araba ile 15 dakka) 2 yada 3 tl para kalıyor başka hiçbir harcama yapmıyorum biriktiriyorum. (Sinema gezi dışarı çıkma filan olursa ne kadar istersem bişey demeden veriyorlar) Bu paranın yarısını gizlice yarısınıda onların bildiği şekilde biriktiriyorum (gizlice biriktirmemin sebebi telefon filan bozulursa kendin bozdun kendi paranla yaptır filan demesinler diye). Sadece hafta içi harçlık alıyorum hafta sonu yok ama ne zaman istersem istediğim kadar verirler dışarı çıkmak sinema filan gidecek olsam. Başladığımda 50 tl vardı. 3-4 aydır Biriktirerek (bayram harçlığı doğum gününde dedemlerin verdikleri filan dahil) olarak 210 tl ailemin bildiği 60 tl de gizli olarak biriktirdim.

Yazın burda tarla işi bol oluyor benim yaşımda çoğu kişi çıraklık yada tarla işine filan gidiyor bende gidicem mısır kırmamıydı neydi (günde 33 tl) sabah 8 akşamüstü 4 gibi bitiyor. Ramazanda ise sahurdan sonra gidiliyor öğlen olmadan geliniyor. 1 ay gitsem 990 tl 1 at gidememde bi 15-20 gün girsem yine iyi para kırarım.

Birde şöyle yapıcam 700-800 tl olunca taksitle hediye çeki alıcam o arada tekrar para biriktiriyor olucam taksit geldikçe vericem parasını o para bitene kadar yine 3-4 taksitlik para biriktirmiş olurum. Ailem max 400-500 tl verebilir çünki şu anda kredi kartı borcu var maaş 1800 borç 3000 tl filan (bu borçta araba alacakken babannem hastalandı filan biraz para gitti babamda araba parası biraz gidince kredi çekti şimdide borcu ödüyoruz çok değilde işte harcamada çok). Bide daha çamaşır ve bulaşık makinesinin taksidi var televizyon almamız gerek bu biraz eski.

Parayı attığım linkte gösterdiğim yerde siyah bir poşette saklıyorum annem filan bulamaz heralde bulursada söylerim biriktirdiğimi bişey demez pc aldığım zaman editliycem üşenmezsem yorum atanları haberdar ederim ama muhtemelen üşenirim o yüzden merak ediyorsanız favorilere alabilrsiniz .

Parayı sakladığım yer bu ranza (gösterdiğim yerin içinde boşluk var orda) (sağdaki çekmeceği çıkartıp koyuyorum) (evet çizim berbat )

Edit: Başlık biraz karışık olmuş hafta içi günde 2-3 tl ile olacak yani haftada 2-3 değil.

1 ay sonraki edit:

1 ay sonraki edit:

Annemler gizli parayı buldu sürekli paran var paran var al diyosun diye öyle biriktirdim dedim kızmadı ama artık gizli para diye bişey yok .

Toplam para 400 sanki bu ay biraz az birikti ? Yazın ameliyat olursam işe gidemiycem 3 ay para alamazsam çok kötü gidecek gecikecek alış tarihi pc alacağımdan hala ailemin haberi yok.

4 ay sonraki edit:

Yaz tatilinde neredeyse hiç toplayamadım ama bayramlar ve okullar açıldığından beri topladığım paralarla 677,60 lira oldu 50 tl de babamların vereceği para vardı arefe günü birşey aldım onlar ödedi 15 tl ordan kesersiniz dedim 35 verecekler yani yuvarlarsam 700 tl para olucak bazen düşünüyorum birazda babamdan para alıp oneplus one mı alsam diye hala vazgeçemedim telefonumda galaxy ace hafıza çok az , idare ediyor ama bazı oyunları açmıyor whatsapp facebook ve youtube arasından 1 ini seçmem gerekiyor 2 sini bile alamıyor hafızaya hafıza kartına bile atsam 10 mb telefonun kinde kalıyor filan ama hala kararlıyım bilgisayar için çıktım bu yola .

Abisi bu yolda devam et bende senin gibiydim şimdi para biriktirmeyi öğrendim tutumlu oluyorum bu yokda devam et

• quote:

Onu John Tittora ver adam tee 2050 lerden gelmiş ibm arıyor.

IBM 5100 ise bana yolla hocam.
  • oneplus one nereden alınıyor yaw Türkiyede satışı var mı ??
  • Hellal hocam

• o topladığın parayı bi altın al da düşükten kara gir bari değerlensin
  • Helal olsun sana, ailen çok şansli senin gibi bir evlatları olduğu için. Ne çocuklar var kavga ile döğüş ile ailesine birşeyler yaptıran.

Çok takdir ettim sizi. Allah gönlünüze göre versin inşallah.

• Bende biriktiriyorum şuan saydım 467 TL var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aferin kardesım.. Bu yaşlarda en büyük hayaller bunlar oluyo.. İleride hepsine sahip olunca o günleri hatırlayıp tatlı tatlı gülümseyeceksin. ne güzel günlerdi. tek derdim para biriktirip bilgisayar telefon almaktı diyeceksin..
  • İnşallah bir an önce paran birikirde bilgisayarına ulaşırsın güzel kardeşim benim,bereketli olsun paran. Böyle konuları gördükçe seviniyorum. Ben de küçükken ailemin durumu iyi olmadığından bir şey isteyemez biriktirip almaya çalışır onu da en ucuz sadece işimi görse yetecek şeylerden alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xapplex

quote:

1 ay sonraki edit:

1 ay sonraki edit:

4 ay sonraki edit:

Abisi bu yolda devam et bende senin gibiydim şimdi para biriktirmeyi öğrendim tutumlu oluyorum bu yokda devam et

ikinci el iyi bir notebook alabilirsin 800tl civarına .

tebrik ettim azmini.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.